Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σοκ από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών Αναλήψεις 6,2 εκατ. έκαναν «μετά θάνατον» 92 συνταξιούχοι






Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «μοίραζε» δεκάδες εκατομμύρια σε τουλάχιστον 2.304 θανόντες συνταξιούχους που τα ληξιαρχεία γνώριζαν πως ήδη είχαν πεθάνει.

Όπως έδειξε η έρευνα όμως, οι αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου έμπαινε η σύνταξή τους, συνεχίζονταν για μήνες ή και χρόνια μετά το θάνατό τους.

Έτσι «έκαναν φτερά» 12 εκατ. ευρώ, ενώ τα μισά τα «σήκωσαν» από τους λογαριασμούς 92 υψηλοσυνταξιούχοι, μετά θάνατον!

Τρία χρόνια και τρεις μήνες αφότου το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έφερε στο φως το σκάνδαλο με τους "συνταξιούχους-φαντάσματα", το Δημόσιο προσπαθεί ακόμα να διαπιστώσει αν ζουν ή αν πέθαναν 5.581 συνταξιούχοι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής τους τελευταίους πέντε μήνες, αλλά και τι απέγιναν τα 700.000 ευρώ που έδινε το κράτος κάθε μήνα στους συγκεκριμένους συνταξιούχους.

Ο τραγέλαφος αποκαλύφθηκε μετά την απογραφή συνταξιούχων στο Δημόσιο, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Τι διαπιστώθηκε;

-  από τους 447.162 συνταξιούχους του Δημοσίου, που στις 31.3.2013 ελάμβαναν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι 2.277 δεν είχαν απογραφεί. Η «τύχη» αυτών αγνοείται, αλλά η σύνταξή τους ήδη διεκόπη.

-  κατά την απογραφή διαπιστώθηκε ότι σε 2.304 συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει, το Γενικό Λογιστήριο συνέχιζε να καταβάλλει σύνταξη για περισσότερο από έξι μήνες μετά την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ληξιαρχεία του κράτους)! Δηλαδή, η απογραφή αποκάλυψε τξμ ανεπάρκεια των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας της οποίας σκορπίζονταν άσκοπα εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις αυτές, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανέρχονται σε 26,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών, βρέθηκαν τα 14,9 εκατ. ευρώ.

Για το υπόλοιπο ποσό των 11,9 εκατ. ευρώ, η αναζήτηση συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Από τις 2.304 περιπτώσεις, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 92 περιπτώσεις άνω των 30.000 ευρώ έκαστη, για τις οποίες δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, ενώ δεν βρέθηκε και το ποσό των 6.208.124 ευρώ που είχε κατατεθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται, μηνιαία, στα 705.855 ευρώ ή πάνω από 85 εκατ. ευρώ το χρόνο!
protothema.gr

Read more...

Μέχρι και μηχάνημα τήξης χρυσού είχε στο σπίτι του! Άνεργος με μηδενικό εισόδημα και Πόρσε



 




Λαβράκια βγάζουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα. Οπως προκύπτει, στo πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, οι ελεγκτές συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο 2013 και τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν απίστευτα!

Οπως η περίπτωση που το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησε έλεγχο πόθεν έσχες σε ιδιώτη, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος με μηδενικό εισόδημα.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε σημαντικές καταθέσεις και θυρίδα με τιμαλφή και πλάκα χρυσού. Στην οικία του βρέθηκε μηχανή καταμέτρησης χρημάτων και δηλώσεις τρίτων που αφορούσαν σε εξουσιοδοτήσεις για μεταβίβαση οχημάτων. Επίσης βρέθηκε, εντός αποθηκευτικού χώρου, αυτοκίνητο μάρκας Porche ιδιοκτησίας του και μηχάνημα τήξης χρυσού.

Στο σπίτι του βρέθηκε και συμβολαιογραφική πράξη για δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του, αξίας 81.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται με σοβαρές υπόνοιες για τοκογλυφία.

Κατά τα λοιπά:
Στην περιοχή της Αττικής 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.300.000 ευρώ, 3 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν κανένα φορολογικό στοιχείο για συναλλαγές ύψους 2.050.000 ευρώ και 17 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 7.800.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου, επιχειρήσεις υπηρεσιών φύλαξης, μεταφορικές εταιρείες, εξοπλισμού επιχειρήσεων, συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων κ.λ.π. Επίσης διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής ότι, πλαστικός χειρουργός δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 1.906.000 ευρώ που εισέπραξε.

Το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο ερευνών για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών ατόμων ως αποκλειστικές νοσοκόμες, διενήργησε έλεγχο μεσάνυκτα της 27/3/2013 μαζί με Παρ.Ασφ. Χαλκίδας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Διαπιστώθηκε η απασχόληση 9 αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κατά τον έλεγχο 2 από τις απασχολούμενες συνελήφθησαν, με την διαδικασία του αυτόφωρου, γιατί είχαν παράνομα εισέλθει στην χώρα. Επίσης, κατασχέθηκαν τρεις ανεπίσημες καταστάσεις με στοιχεία απασχολουμένων αλλοδαπών και 53 υπεύθυνες δηλώσεις συγγενών-συνοδών με την αιτιολογία της προσωρινής αντικατάστασης συγγενών από αλλοδαπές νοσοκόμες. Η έρευνα συνεχίζεται για εντοπισμό εισφοροδιαφυγής –φοροδιαφυγής και πιθανή διαφθορά δημοσίων λειτουργών.

Το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έλεγχο για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του ΡΙΟΥ Πατρών. Σε δύο περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη. Ο έλεγχος συνεχίζεται.

Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν 586.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με αναλογούντες δασμούς και φόρους 1.929.000 ευρώ. Τα λαθραία τσιγάρα είχαν δηλωθεί ως άμμος θαλάσσης. Επίσης ποσότητα από λαθραία τσιγάρα στην Θεσσαλονίκη είχαν αποκρυβεί σε τραπέζια με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης κλιμάκιο του ΣΔΟΕ συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας αλλοδαπό 39 ετών γιατί κατείχε πλαστογραφημένα εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών προσώπων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.100 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
protothema.gr

Read more...

Δείτε τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής (φωτό)



deite-ta-nea-xartonomismata-tis-draxmis-foto 
«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και απεικονίζουν τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής.

Η σχεδίασή τους έγινε από τον γραφίστα Παύλο Βατικιώτη και μπορεί φυσικά να πρόκειται για ένα αστείο, ωστόσο η εικόνα τους είναι εντυπωσιακή.

Το νέο χαρτονομίσματα αξίας 200 νέων δραχμών έχει επάνω τον Εθνικό ποιητή μας Ελύτη και πρωτοποριακό ντιζάιν και το πεντακοσάρικο την Εθνική μας ντίβα, Μαρία Κάλλας. Ο γραφίστας επέλεξε επίσης τη Μελίνα Μερκούρη, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον μεγάλο Ελληνα γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου.


Σχετικές φωτογραφίες:



0304draxma3.jpg0304draxma2.jpg0304draxma1.jpgdrahma.jpg

Read more...

41,1 εκατ. ευρώ για 4 ακίνητα του δημοσίου

41,1 εκατ. ευρώ για 4 ακίνητα του δημοσίου
Σε περίπου 41,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό τίμημα από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό, την οποία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χαρακτηρίζει ως «επιτυχή». Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω τίμημα είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα.

Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας. Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.

Η κατάταξη των έγκυρων οικονομικών προσφορών των τεσσάρων ακινήτων, έχει ως εξής: Για το ακίνητο στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), πλειοδότησε η εταιρία Richard Deitz & Marina Nacheva, με τίμημα 27.462.880 ευρώ. Για το ακίνητο στη Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), πλειοδότησε η εταιρία Tofarco Limited, με τίμημα 8,3 εκατ. ευρώ. Για το ακίνητο στις Βρυξέλλες (Oδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), πλειοδότησε η εταιρία Home Invest Belgium, με τίμημα 3,24 εκατ. ευρώ. Τέλος, για το ακίνητο στο Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), πλειοδότησε η εταιρεία KM6Consortium, με τίμημα 2,075 εκατ. ευρώ.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Δημόσια η εξέταση του Βενιζέλου...



crimenet.gr
Με πρόταση του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη η αυριανή εξέταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου θα γίνει δημόσια.

Όπως λέει ο κ. Μαρκογιαννάκης, η απόφαση αυτή έχει ...
ληφθεί επειδή έχουν κυκλοφορήσει φήμες για προσυνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και για να διαπιστώσει ο κόσμος πως διεξάγεται η διαδικασία για την οποία έχουν ακουστεί καταγγελίες εναντίον του.

Ένας ακόμη λόγος τον οποίο επικαλείται ο πρόεδρος της προανακριτικής είναι η σοβαρότητα της υπόθεσης για την οποία καλείται για εξέταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ....


Read more...

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΝ τιμωρούνται όσοι επιστρέψουν τα κλεμμένα !...



Ευνοϊκές διατάξεις προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή για όσους έχουν κλέψει το Δημόσιο και επιστρέψουν τα κλαπέντα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον...
Σκάι, η ευνοϊκή αυτή ποινική μεταχείριση θα φτάνει ως την ατιμωρησία, σε περίπτωση που επιστραφεί το σύνολο του ποσού που κάποιος καταχράστηκε.
Από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες υπεξαίρεσης, απατής ή απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.
Παράλληλα άλλη προωθούμενη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να ρευστοποιεί άμεσα, δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικές καταθέσεις. Σε περίπτωση δε που ο κατηγορούμενος συναινέσει στη ρευστοποίηση, προβλέπεται ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή του από το αρμόδιο δικαστήριο.
Με άλλη διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και των φυλακών, παύει η ποινική δίωξη και παραγράφονται όλα τα αδικήματα που επισύρουν ποινές μέχρι ένα έτος και αφορούν την διάπραξη κυρίως πλημμελημάτων χαμηλής ποινικής αξιολόγησης...
http://newsmessinia.blogspot.gr


Read more...

ΟΤΟΕ : ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Σκληρή στάση τηρούν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, που επέμειναν στις μειώσεις μισθών στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση για τη νέα κλαδική σύμβαση. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ επισημαίνει πως «οι μειώσεις σωρευτικά λόγω...
και των επιχειρησιακών συμβάσεων θα αγγίξουν το 30% μέσα στη φετινή χρονιά» και επισημαίνει πως δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Στη χθεσινή συνάντηση η ΟΤΟΕ ζήτησε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εξέλιξη στη συζήτηση. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών συνδέουν το θέμα με τις μειώσεις των μισθών και τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας. Η ΟΤΟΕ, από την πλευρά της, επισημαίνει πως «δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λεηλασία των θέσεων εργασίας» και αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία για να εκτιμήσει την κατάσταση. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μετενέργεια της κλαδικής σύμβασης λήγει στις 14 Μαΐου. Πάντως, η πλευρά των τραπεζών φαίνεται πως εστιάζει το ενδιαφέρον της σε τρία θέματα: Τους μισθούς (στην πρώτη συνάντηση είχε υπάρξει πρόταση για περικοπές 15% έως 20%). Τις θέσεις εργασίας (για παράδειγμα, επεξεργάζεται ενιαίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στις τράπεζες). Το ωράριο εργασίας (εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου που θα μπορεί να είναι, για παράδειγμα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα σε ορισμένες περιοχές).

Read more...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...


... ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ 13 ΛΕΠΤΑ...
Εγκαινιάζονται την Παρασκευή και παραδίδονται, από το Σάββατο το πρωί, στην κυκλοφορία οι δύο σταθμοί του μετρό στο δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη, στον κόμβο της Θηβών.
Η διαδρομή Ανθούπολη- Σύνταγμα θα καλύπτεται...
σε 13 λεπτά και υπολογίζεται οτι θα εξυπηρετούνται 50 χιλιαδες επιβάτες.
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση και του σταθμού στο Χαϊδάρι, ενώ η επέκταση προς Ελληνικό με τους τέσσερις σταθμούς της, αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι τα έργα είχαν ολοκληρωθεί εδω και δύο χρόνια, αλλά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, καθώς το σύστημα σηματοδότησης είχε αναλάβει να κατασκευάσει η Ζήμενς και η σχετική σύμβαση είχε παγώσει λόγω του γνωστού σκανδάλου.

Read more...

Συνελήφθη πρώην βουλευτής για μη απόδοση Φ.Π.Α. ...



preveza-info.gr
Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 367.822,10 ευρώ...
Συνελήφθη, σήμερα (03-04-2013) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε...
παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Ο συλληφθείς, ήταν πρώην βουλευτής και είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΑΣ Πρέβεζας, και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας...




Read more...

ΣΤΑ 75 ΕΥΡΩ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...


... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ 2,5 ΕΩΣ 11 ΕΥΡΩ !
Αύξηση των συντάξεων από 5 έως 22 λέβα (2,5 έως 11 ευρώ) τέθηκε σε ισχύ, από την 1η Απριλίου 2013 στη Βουλγαρία και σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης της βαλκανικής αυτής χώρας, η κατώτατη, μηνιαία, ...
σύνταξη θα διαμορφωθεί στο ποσό των 150 λέβα (περίπου 75 ευρώ).
Οι τροποποιήσεις του Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης συζητήθηκαν στο συμβούλιο τριμερούς συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι επιχειρηματικοί και εργοδοτικοί φορείς και το υπουργικό συμβούλιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”.
Τον Δεκέμβριο του 2012, η κατώτατη μηνιαία σύνταξη διαμορφωνόταν στα 72,5 ευρώ.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/75.html

Read more...

O Καψής ρωτάει ποιός σκότωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου...



Ερωτήματα για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εγείρονται για πρώτη φορά μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα. Ρητά και...απόρρητα» του Γιάννη Καψή, ενός εκ των πιο στενών συνεργατών του ...
ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού.
Ο κ. Καψής διερωτάται σε ένα σημείο του βιβλίου του εάν διαφέρει η τύχη του Ανδρέα Παπανδρέου από εκείνη των Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»
Συγκεκριμένα ο συγγραφέας γράφει για το εν λόγω θέμα:
«Ο Ανδρέας που γνώρισα. Μια μικρή προσφορά στον ιστορικό του μέλλοντος που θα έχει την τύχη να ατενίσει την κορυφή του Έβερεστ. Και τότε θα μπορέσει να γράψει ποια θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν δεν τον είχαν..."δολοφονήσει",- μια λέξη που θα μπορούσε να γραφεί και χωρίς εισαγωγικά αν θυμηθεί κανείς τα γεμάτα έκπληξη λόγια του Γιακούμπ στον Δ. Κρεμαστινό: «...ούτε η υγεία ενός χοιροβοσκού της Σκοτίας δεν είναι σε αυτή την κατάσταση, όχι ενός πρωθυπουργού».
Διαφέρει άραγε πολύ η τύχη του από την τύχη δύο άλλων κορυφαίων προσωπικοτήτων του κινήματος των αδεσμεύτων, που είχε πρωτοστατήσει: του Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι. Και οι δύο δολοφονήθηκαν κάτω από ανεξιχνίαστες και ύποπτες συνθήκες. Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»
Και συνεχίζει:
«Δημήτρη (στον Κρεμαστινό), όταν έλθει η ώρα μου, μη με βάλεις στη Βηθανία σου (την πόλη όπου ο Ιησούς ανέστησε τον Λάζαρο). Άφησέ με να φύγω ήσυχα»...Πικρό το χιούμορ του Σκαλκέα, του διάσημου χειρουργού, που ανεδείχθη και μάγος της επικοινωνίας. Ήθελε να δείξει ότι ο Κρεμαστινός είχε «αναστήσει» τον Ανδρέα. Ποιος όμως τον είχε σκοτώσει;
iefimerida.gr


Read more...

Χαράτσι, Δημόσιο, ανασχηματισμός, τα «αγκάθια» Με δεδομένες τις διαφωνίες η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξω από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε κλίμα νευρικότητας πραγματοποιείται η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, το οποίοπηγάζει τόσο από τις δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι διαχωρίζουν την θέση τους στο θέμα του χαρατσιού, όσο και από την συζήτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, που έχει ανοίξει κυρίως από την πλευρά της Ιπποκράτους.

Από το Μαξίμου διαμηνύεται ότι δεν μπορεί κάποιοι να εμφανίζονται πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους.

Παρά την ένταση, βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι να εξευρεθεί λύση εν όψει της έλευσης της τρόικας. Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι παρά τις όποιες διαφωνίες, δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει την κυβερνητική συνοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που εκφράζουν μεν τις διαφωνίες τους, αλλά δεν έχουν πρόθεση να θέσουν σε κίνδυνο την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, το Μαξίμου εκτιμά ότι στο ζήτημα του χαρατσιού θα υπάρξει συμφωνία, καθώς δεν υφίσταται διαφορά εάν θα εισπράττεται ή όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2013.

Η λύση, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είναι να υπάρξει μια ηπιότερη φορολόγηση των ακινήτων με χαμηλότερη αντικειμενική αξία, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει αποδεκτή από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η μείωση στο ειδικό τέλος θα κυμανθεί μεταξύ 20-30% σε σύγκριση με το 2012 και η απώλεια εσόδων που θα προκύψει αναμένεται να καλυφθεί από τη διατήρηση του ΦΑΠ για ένα ακόμα έτος.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega, η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί με την παράταση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ ακόμη κι αν είναι μειωμένο το ποσό, όπως σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης θα διεκδικήσει να ισχύσει ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα, για τον οποίο θα υποστηρίξει ότι είναι εξίσου αποδοτικός.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος -αν και θα προσέλθει με την θέση ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων- εμφανίζεται έτοιμος να συζητήσει κι άλλες εναλλακτικές για το χαράτσι, σε περίπτωση όμως που συμφωνήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Από την Ιπποκράτους διαμηνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει και πάλι το βάρος ενός μέτρου.

Τα ακανθώδη θέματα όμως είναι άλλα και έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Αυτό αναμένεται να τεθεί επί τάπητος κυρίως από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, ο οποίος το έχει αναφέρει αρκετές φορές, ενώ από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος για μια…«ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση», όπως λένε πρόσωπα που συνομίλησαν μαζί του.

Επίσης, στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν και άλλα θέματα, όπως οι μεγάλες υστερήσεις στα έσοδα και η πορεία υλοποίησης του φετινού προϋπολογισμού, το σχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που είναι και το κλειδί για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά και το πιο κρίσιμο ζήτημα για την ελληνική οικονομία, αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

OTAN H ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΛΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...


... ΜΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΧ, ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ...
 Η Ιστορία συχνά τείνει να επαναλαμβάνεται, σαν φάρσα ή σαν τραγωδία. Ας θυμηθούμε ένα παλιό σενάριο. Ένα κραχ προκαλεί μια παγκόσμια κρίση. Η ύφεση οδηγεί σε μια τεράστια ανεργία. Τα σκάνδαλα διαφθοράς πολλαπλασιάζονται...
Η νομιμότητα των δημοκρατιών υπονομεύεται. Η πολιτική ζωή λαμβάνει μια βίαιη τροπή. Τα αντισυστημικά κόμματα κερδίζουν τις εκλογές. Οι ανισότητες τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή. Οι ελίτ μειώνουν τους μισθούς με τη λιτότητα. Ο αποπληθωρισμός οξύνει την κρίση και καθιστά την κοινωνική κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '30. Μια τελείως διαφορετική εποχή, δηλαδή. Η μήπως όχι; Το σενάριο των τεσσάρων τελευταίων ετών, γράφει ο Λοράν Ζοφρέν στη «Nouvel Observateur», είναι σε κάθε περίπτωση πολύ ανησυχητικό. Το κραχ του 2008 προκαλεί μια παγκόσμια κρίση. Η στασιμότητα που ακολουθεί οξύνει την ανεργία. Η κρίση της Κύπρου δείχνει ότι η παράνοια του χρήματος δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί. Σε πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης, η ανεργία φτάνει σε ύψη όπου δεν είχε φτάσει ποτέ μετά τη δεκαετία του '30. Με πρότυπο τη Γερμανία, διάφορες χώρες προσπαθούν να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους μειώνοντας τους μισθούς και να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη των αγορών καταπολεμώντας το χρέος. Ο αποπληθωρισμός μειώνει τη ζήτηση στην Ευρώπη και φέρνει ύφεση. Τα σκάνδαλα διαφθοράς πολλαπλασιάζονται. Μόνο στη Γαλλία, παραιτήθηκε την ίδια εβδομάδα ένας υπουργός και διατάχθηκε έρευνα για έναν πρώην πρόεδρο. Οι ελίτ έχουν χάσει το κύρος τους καθώς δείχνουν κυνισμό και αδυναμία. Τα παραδοσιακά κόμματα υποχωρούν, ενώ αυξάνεται η δύναμη ακραίων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ενός νεοναζιστικού στην Ελλάδα.

Όλα αυτά δημιουργούν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα που μας παραπέμπει ογδόντα χρόνια πίσω.

Θα απαντήσει κανείς ότι οι δημόσιες ελευθερίες είναι σεβαστές, ότι έχουμε διδαχθεί από τα μαθήματα της Ιστορίας, ότι η ήπειρος παραμένει ενωμένη, ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών είναι ειρηνικές, ότι το κοινωνικό κράτος παίζει ένα σταθεροποιητικό ρόλο, ότι οι οικονομικές αρχές έμαθαν να αποφεύγουν το χειρότερο στηρίζοντας την ανάπτυξη. Όλα αυτά είναι αλήθεια. Η κρίση του 2010 δεν οδηγεί στο φασισμό ή στον πόλεμο. Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε πού ακριβώς οδηγεί.

Για να βγούμε από την κρίση, συνεχίζει ο Γάλλος αρθρογράφος, οι ελίτ πρέπει να θέσουν το εξής ερώτημα: είναι τόσο σίγουρες ότι δεν διαπράττουν τα ίδια ιστορικά λάθη με τη δεκαετία του '30; Ένα παράδειγμα: παρά τον πολλαπλασιασμό των σκανδάλων, οι ελίτ δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Το αποδεικνύουν οι ετήσιες εκθέσεις της Διεθνούς Διαφάνειας.

Πιο σοβαρό ακόμα είναι ότι οι ηγέτες της Ευρώπης αναπαράγουν με τραγικό τρόπο στον οικονομικό τομέα τον μηχανισμό που λειτουργούσε τη δεκαετία του '30. Εφαρμόζουν έναν αποπληθωρισμό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η στρατηγική αυτή όμως, που είναι αποτέλεσμα πιέσεων από τις αγορές και την Ευρώπη, οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Η μείωση της ζήτησης στερεί ευκαιρίες από τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάζονται να μειώσουν τη δραστηριότητά τους. Η ανεργία αυξάνεται συνεχώς. Η απελπισία των καταναλωτών μεγαλώνει και η ζήτηση μειώνεται ακόμη περισσότερο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν, όπως και τότε, ότι η εμπιστοσύνη θα αποκατασταθεί, ότι οι θυσίες είναι χρήσιμες, ότι η ανάκαμψη θα έρθει σύντομα. Ας θυμηθούμε μόνο κάτι: όταν ξεχνάμε το παρελθόν, είμαστε καταδικασμένοι να το ξαναζήσουμε.

Πηγή: Le Nouvel Observateur
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/otan-h.html

Read more...

«Σπάνε» τα ισόβια για καταχραστές δημοσίου Μέτρα για αυξημένη ασφάλεια των φυλακών εξήγγειλε ο Αντ.Ρουπακιώτης


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές φυλακές, όπως είναι η ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των καταστημάτων κράτησης κ.λπ., ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Κατ' αρχάς, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά χρονικά οι κρατούμενοι έφτασαν τους 12.912, όταν οι προβλεπόμενες θέσεις στις φυλακές της χώρας είναι 9.400 και προσέθεσε ότι την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των κρατουμένων αυξήθηκε κατά 50%, ενώ κατά 72% αυξήθηκαν οι κατάδικοι με ισόβια κάθειρξη.

Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση του αριθμού των καταδίκων με πρόσκαιρη κάθειρξη από 15 έτη και άνω, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2013 οι αλλοδαποί κρατούμενοι ανέρχονταν στους 7.875, δηλαδή ποσοστό 63% του συνολικού αριθμού του πληθυσμού των καταστημάτων κράτησης, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Σκανδάμης, 756 κρατούμενοι δεν έχουν εισαχθεί ακόμη στις φυλακές, λόγω του υπερπληθυσμού, που υπάρχει, και παραμένουν στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων ή στο Μεταγωγών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τόνισε ο γγ του υπουργείου, στο τέλος του έτους οι κρατούμενοι θα ανέλθουν στους 14.000 (μόνο το πρώτο τρίμηνο ο αριθμός των κρατουμένων αυξήθηκε κατά 437).

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι το προσωπικό των φυλακών κράτησης μειώθηκε το 2011 κατά 15%, ενώ από το 2010 έως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 350 υπάλληλοι χωρίς να αναπληρωθούν. Ενδεικτικό στοιχείο «των δραματικών ελλείψεων» σε προσωπικό, σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης, είναι ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η αναλογία είναι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προς 300 κρατούμενους.

«Το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας έχει μεταλλαχθεί και έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά στρατιωτικού τύπου» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το έγκλημα έχει αλλάξει «έχει πλέον άλλο βάθος και άλλες διαστάσεις».
Για τον λόγο αυτό, τόνισε, «η πολιτεία οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για πρώτη φορά, καθορίστηκαν οι άξονες μιας νέας πολιτικής».

Τα νέα μέτρα για τις φυλακές
Τα δεκαέξι μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές, που εξήγγειλε ο κ. Ρουπακιώτης, είναι:

1) Η μετατροπή μιας από τις φυλακές Τρικάλων, Δομοκού ή Μαλανδρίου σε υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να μεταφερθούν οι χαρακτηριζόμενοι ως επικίνδυνοι ισοβίτες και βαρυποινίτες κρατούμενοι, Έλληνες και αλλοδαποί.

2) Η αναζήτηση παλαιού στρατοπέδου στην περιοχή της Αττικής, για την κράτηση όσων έχουν στερηθεί την ελευθερία τους για μικρά οικονομικά αδικήματα, που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως δύο ετών.

3) Η τοποθέτηση κλοβών διακοπής της χρήσης κινητών τηλεφώνων για τις περιπτώσεις που εισάγονται αυτά παράνομα στα καταστήματα κράτησης.

4) Οι κάμερες ασφαλείας όλων των φυλακών θα συνδεθούν με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης που θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

5) Η τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών σε όλες τις σκοπιές των φυλακών, όπως και η ενίσχυση των σκοπιών με αδιαπέραστα από σφαίρες υλικά (σσ: Σήμερα θωρακισμένες σκοπιές έχουν μόνο οι φυλακές Κορυδαλλού).

6) Η ενίσχυση του εξοπλισμού των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό (ήδη παραδόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα πρώτα 50 τουφέκια G3A3).

7) Η χορήγηση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους φωτοβολίδων κρότου - λάμψης, δακρυγόνων, καπνογόνων και αλεξίσφαιρων γιλέκων.

8) Η τοποθέτηση σχεδόν σε όλες τις φυλακές συρματόσχοινων με σκοπό να αποτρέπεται η απόδραση από αέρος με ελικόπτερο και σε όποιες φυλακές ήδη υπάρχουν αυτά θα πυκνώσουν.

9) Η επάνδρωση για πρώτη φορά με εξωτερικούς φρουρούς των κεντρικών πυλών και των εξωτερικών θυρωρείων των καταστημάτων κράτησης για τον έλεγχο των εισερχομένων σε αυτά προσώπων.

10) Η αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από 34,5 ώρες που είναι σήμερα.

11) Η εντατικοποίηση των αιφνιδιαστικών ελέγχων στις φυλακές με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων (ΕΚΑΜ). 12) Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ της περιουσιακής κατάστασης ορισμένων σωφρονιστικών υπαλλήλων σε βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες για διάπραξη παραβατικών πράξεων.

13) Η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων.

14) Η μετακίνηση 220 δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της διαδικασίας της «κινητικότητας» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις φυλακές της χώρας.

15) Η υλοποίηση της συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κρατουμένων, ενώ ήδη διατέθηκαν 14 γιατροί του ΕΣΥ (8 παθολόγοι, 3 ψυχίατροι, 1 πνευμονολόγος, 1 γυναικολόγος και 1 παιδίατρος) και την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν αναλάβει την εξέταση των κρατουμένων.

16) Το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» ήδη οδεύει προς τη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Υπό τη σκιά του σχεδίου «Αθηνά» Στις 17 Απριλίου οι φοιτητικές εκλογές


Δεν υπάρχουν ούτε και φέτος σημάδια ότι θα εκδοθούν αποτελέσματα κοινώς αποδεκτά
Δεν υπάρχουν ούτε και φέτος σημάδια ότι θα εκδοθούν αποτελέσματα κοινώς αποδεκτά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στις 17 Απριλίου θα γίνουν φέτος οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών και των σπουδαστών.

Οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος, υπό τη «σκιά» του σχεδίου «Αθηνά» και, γενικότερα, των αλλαγών στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ωστόσο το κλίμα στις εκλογές εκτιμάται ότι θα παραμείνει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, υποτονικό, ενώ δεν υπάρχουν ούτε και φέτος σημάδια ότι είναι δυνατόν να εκδοθούν αποτελέσματα κοινώς αποδεκτά.

Εν όψει των εκλογών στα Ιδρύματα έχουν αρχίσει να  «φιγουράρουν» οι αφίσες των παρατάξεων και σε λίγες μέρες, θα στηθούν και τα γνωστά «τραπεζάκια» με το προεκλογικό υλικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Είναι τρελοί αυτοί οι Ολλανδοί και... υπέρ της παιδεραστίας



einai-treloi-aytoi-oi-ollandoi-kai-yper-tis-paiderastias 
Η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn, η οποία προωθούσε την "αποδοχή από την κοινωνία" των "συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων" μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, αποφάσισε σήμερα το εφετείο που εξέταζε την υπόθεση αυτή.

"Το έργο της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας", εξήγησε το Εφετείο του Άρνεμ-Λόιβαρντεν στην ανακοίνωσή του. Διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρτ, είχε ασκήσει έφεση στην απαγόρευση και τη διάλυση της ομάδας του, την οποία είχε διατάξει τον περασμένο Ιούνιο το δικαστήριο του Άσεν. 

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων. Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις. 

Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν "συμβουλές" σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη "διάλυση" της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως "κάτι το συνηθισμένο" τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, "μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί", σημειώνει το δικαστήριο. 

Ο Ουιτενμπόγκαρτ σχολίασε την απόφαση στο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας: "Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πεφωτισμένοι δικαστές". Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Αντ φαν ντεν Μπεργκ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση τριών ετών για κατοχή φωτογραφιών, ταινιών και περιοδικών παιδικής πορνογραφίας.
http://newpost.gr

Read more...