Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Welcome ΓΑΠ!...


gap--2-thumb-large 
"Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημερινό τραγικό σημείο λόγω δύο κυρίως πολιτικών: του Κ. Σημίτη και του Κ. Καραμανλή"...
 Η σχεδόν βέβαιη επιστροφή του ΓΑΠ στην ενεργό πολιτική με τη μορφή της δημιουργίας ενός νέου κόμματος ασφαλώς αποτελεί ένα...
πολύ ενδιαφέρον γεγονός που πιθανώς θα δώσει  την ευκαιρία σε ορισμένους να επανεξετάσουν πολλές από τις απόψεις τους.
Είναι σήμερα πλέον προφανές ότι η συντονισμένη, συνεχής και πολλές φορές υστερική επίθεση πού δεχόταν σε σχεδόν καθημερινή βάση ο ΓΑΠ από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ ήταν τελείως δυσανάλογη με τα όποια λάθη και παραλείψεις του. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημερινό τραγικό σημείο λόγω δύο κυρίως πολιτικών: του Κ. Σημίτη και του Κ. Καραμανλή.
Το λάθος του πρώτου ήταν ότι έβαλε μια χώρα με τριτοκοσμικές οικονομικές δομές στην ευρωζώνη και μάλιστα με μία ισοτιμία δραχμής-ευρώ πού έμελλε με μαθηματική ακρίβεια να εξαλείψει και τα ελάχιστα ίχνη ανταγωνιστικότητας της χώρας. Το λάθος του δεύτερου ήταν ότι εκμεταλλεύθηκε το φτηνό χρήμαπου διασφάλιζε η ένταξη στην ευρωζώνη όχι απλά για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά για να προχωρήσει στην περαιτέρω γιγάντωση του πελατειακού κράτους με τις δεκάδες χιλιάδες διορισμών, αυξήσεις κρατικών δαπανών κ.λπ.
Μπροστά στα «αμαρτήματα» των δύο αυτών πολιτικών, οποιεσδήποτε ατυχείς πιθανώς δηλώσεις, παραλείψεις ή συμφωνίες του ΓΑΠ αποτελούν υποσημειώσεις των υποσημειώσεων, στις οποίες ο σοβαρός μελετητής της ιστορικής long duree δεν πρόκειται να αφιερώσει  ούτε μία αράδα. Οι επιλογές του ΓΑΠ όταν ξέσπασε η κρίση ήταν σε γενικές γραμμές αυτές που θα ακολουθούσε τουλάχιστον το 50% των φορέων ενός ορθολογικού λογισμικού. Προφανώς θα υπήρχαν και άλλα λογισμικά που θα λειτουργούσαν στη βάση ενός διαφορετικού αλγόριθμου – όμως αυτό δεν εξηγεί τη δυσανάλογη κατά την άποψη μου αντίδραση στις επιλογές του ΓΑΠ.
Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι: Γιατί αυτή η δυσανάλογη αντίδραση; Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι: Γιατί ο  ολιγάρχες που ελέγχουν την πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας στοχοποίησαν σε τέτοιο βαθμό τον ΓΑΠ ενώ άφησαν τελείως στο απυρόβλητο τους άλλους δύο πολιτικούς ηγέτες, των οποίων οι άστοχες πολιτικές οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στον υπερδανεισμό και στην ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας;
Στο ερώτημα αυτό δεν έχω την πληροφόρηση για να επιχειρήσω μία απάντηση. Όμως το ενδιαφέρον με την επανάκαμψη του ΓΑΠ στην πολιτική ζωή της χώρας είναι ότι το ερώτημα αυτό θα τεθεί ξανά και με νέα ένταση. Και αυτό ίσως να είναι το πιο σημαντικό – ακόμα πιο σημαντικό ίσως και από τις απαντήσεις. Διότι όπως έγραφε ο Μάρξ κάπου στην Grundrisse αναφερόμενος στην επιστημονική έρευνα: «Εκείνο πού προέχει δεν είναι η απάντηση που δίνει κανείς σε ένα ερώτημα, αλλά ο τρόπος που θέτει κανείς το ερώτημα».
Για τους προαναφερθέντες, λοιπόν, λόγους -και όχι απλά από ευγένεια- οφείλουμε όλοι μας να πούμε ένα μεγάλο «Welcome!» κατά την επάνοδο του ΓΑΠ στην πολιτική σκηνή της χώρας.     
   
Τάκης Μίχας
 
protagon.gr

Read more...

Παράνομο το υλικό της υπόθεσης Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία


Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση. Αθήνα

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.

Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα».

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν από τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.

Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων.

Τονίζει δε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.

Τέλος, ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης.

Αντιδράσεις

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν: «Παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης.»

«Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Γιατί τον έπιασε ξαφνικά τον Λοβέρδο ο πόνος για τον Γιώργο…





Πρώτα θέλησε να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά υπαναχώρησε υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αργότερα τα ‘σπάσανε’ και έφυγε για να δημιουργήσει άλλο κόμμα, στη συνέχεια χωρίς...
να αναστείλει τη λειτουργία του, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, και τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που αίφνης στηρίζει την ιδέα να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ο πρώην πρωθυπουργός να είναι μέσα. «Μιλώ για τον αρχηγό του 45% του 2009, που δεν θα ήθελα να τον δω να γίνεται ο ηγέτης του 2%», είπε, κάνοντας λόγο για "ψιθυριστές" που είναι εκτός Βουλής και θέλουν να μπουν σε αυτήν, για αυτό και "επηρεάζουν" τον πρώην πρωθυπουργό να μπει μπροστά. Μάλιστα. Δηλαδή, ιδανικό για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι να μείνει σε ένα κόμμα του ...3%-4%, μαζί με όσους απαξιώνουν τόσο τον ίδιο όσο και το έργο του.
Βέβαια, ο Ανδρέας, ως Πατρινός που είναι, σκέφτεται πονηρά. Σου λέει: αν φτιάξει ο Γιώργος κόμμα το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να μην μπει στη Βουλή. Οπότε πάπαλα η έδρα μου στη Β' Αθήνας. Ακόμη όμως κι αν μπει, στη Β' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ το πολύ να βγάλει δύο (2) έδρες. Τη μία, με τα σημερινά δεδομένα, την έχει καπαρωμένη η Φώφη Γεννηματά. Αν στη Β' Αθήνας είναι υποψήφιος και ο Βενιζέλος και διαλέξει να καταλάβει αυτή την έδρα (και όχι της Α' Θεσσαλονίκης όπου μπορεί και να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ έδρα) πάλι πάπαλα η έδρα για τον Λοβέρδο. Όμως και να μην είναι ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος για να πάρει την έδρα θα πρέπει να ξεπεράσει σε ψήφους τον Χρυσοχοΐδη και τον ...γερόλυκο Αποστόλη Κακλαμάνη, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ψηλά και τον Πύρρο Δήμα. Άρα για να μπορεί να ελπίζει ο Λοβέρδος σε έδρα θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει 3-4 βουλευτές. Κι αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνον αν ο Παπανδρέου παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο απλό. Και τόσο εξηγήσιμος ο πόνος του Ανδρέα για τον Γιώργο. Τις 2 έδρες στη Β' Αθήνας ή το 2% του ΠΑΣΟΚ φοβάται και όχι το 2% του Γιώργου, που, ειρήσθω εν παρόδω, ξέρει ότι δεν θα είναι 2%, αλλά πολύ περισσότερο και πάντως μεγαλύτερο από που θα πάρει το κόμμα του Βαγγέλη...

matrix24.gr

Read more...

Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη...


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα δενπροκύπτουν ενδείξεις απόπειρας δωροδοκίας στην υπόθεση Χαϊκάλη και...
βάζει την  υπόθεση στο αρχείο...

Read more...

Ο Χαϊκάλης αναιρεί τον εαυτό του...


«Δάνεισα στον Αποστολόπουλο για να τα παίξει ο ίδιος στο χρηματιστήριο»Στην αρχή έλεγε πως έδωσε 5.000€ στον Αποστολόπουλο προκειμένου να του τα επενδύσει.
Αλλά μόλις αντιμετώπισε την Επιτροπή Δεοντολογίας,τα'στριψε και είπε "του τα δάνεισα"...


Με πλήρη άνεση είπε στους δημοσιογράφους "έκανα φάουλ".Δεν του τα'δωσα για να...
τα επενδύσει, του τα δάνεισα.Τόσο ανυπόληπτος!
Η δήλωση του:

"Ο κ. Αποστολόπουλος με πλησίασε, με ρώτησε αν είχα χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%” είχε αναφέρει ο κ. Χαϊκάλης, συμπληρώνοντας: "Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω. Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου".

"Δεν υπάρχουν πουθενά μετοχές δικές μου. Δεν έχω αγοράσει ποτέ μετοχές, δεν έχω παίξει στο χρηματιστήριο, δεν έχω καμία χρηματιστηριακή συναλλαγή"...


Read more...

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης ...


Βουλή
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των...
απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Η Κουμουνδούρου, «ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων με την παρούσα πρόταση νόμου προωθεί την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ. Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας».
Η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την παρούσα πρόταση νόμου σήμερα, 22/12/2014, που οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων τους, εάν δεν τους το είχε καταργήσει η τότε μνημονιακή κυβέρνηση με το νόμο 4093/2012.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ, όπως αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.
efsyn.gr 

Read more...

Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης θα ψήφιζε Πρόεδρο με ανταλλάγματα...


Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης θα ψήφιζε Πρόεδρο με ανταλλάγματα - Όλη η κατάθεση 
 Όλη η κατάθεση...
Την πρόθεση του Παύλου Χαϊκάλη να δεχθεί ανταλλάγματα προκειμένου να αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος.
Ο...
κατηγορούμενος από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ για απόπειρα χρηματισμού επισημαίνει πως από το καλοκαίρι ο κ. Χαϊκάλης του είχε αποκαλύψει πως βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση ενώ τονίζει πως οι συναντήσεις τους γίνονταν με πρωτοβουλία του βουλευτή.
Διαβάστε αναλυτικά την κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου:



enikos.gr

Read more...

Ασφαλιστικό – Οι 23 "κρυφές" ανατροπές που έρχονται το 2015...


Ασφαλιστικό – Οι 23 κρυφές ανατροπές που έρχονται το 2015Νέο τοπίο δημιουργούν στο ασφαλιστικό 23 τουλάχιστον "κρυφές" αλλαγές που θα εφαρμοστούν από την 1η-1-2015 και απορρέουν από την...
εφαρμογή ψηφισμένων νόμων ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το ύψος των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, αυτών δηλαδή που θα εκδοθούν από την 1η-1-2015, τα εφάπαξ, τα μερίσματα, τις εισφορές και τα πλασματικά έτη.

Οι 23 αλλαγές έρχονται να «κουμπώσουν» με τις κυοφορούμενες ανατροπές που ήδη έχουν δρομολογηθεί στο ασφαλιστικό στις συζητήσεις που έχουν γίνει ως τώρα με την τρόικα. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
Ελέυθερος Τύπος

Read more...