Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Και λίγα είναι. Ποινή 90.000.000€ στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο

Αναμένεται η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης για την ποινή που επέβαλε το ΕΔΑΔ αναφορικά με την εισβολή του 1974 στην Κύπρο. Διαβάστε τι προβλέπει αναλυτικά η τελεσίδικη απόφαση
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τουρκικά ΜΜΕ, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλλε το απόγευμα της Δευτέρας πρόστιμο 90 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, για την εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου μέχρι σήμερα.
Το Δικαστήριο, στην απόφαση του, στις 10 Μαΐου 2011, με την οποία είχε καταδικασθεί η Τουρκία για σωρεία παραβιάσεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε επιφυλαχθεί να εκδώσει μεταγενέστερη απόφαση του, για το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούται η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έγιναν κατά και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 όσο και για τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Τα 30 από αυτά τα εκατομμύρια αφορούν την ηθική βλάβη που υπέστησαν οι συγγενείς των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας και τα 60 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την ηθική βλάβη που υπέστησαν οι εγκλωβισμένοι Ελληνοκύπριοι της Καρπασίας.
Πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, η ποινή δεν δεσμεύει την χώρα του.
Στην τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται ρητά ότι:
Το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:
* Με 16 ψήφους υπέρ και μία κατά, ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση της πρωταρχικής απόφασης στις 10 Μαΐου του 2001, δεν καθιστά μη αποδεκτό το αίτημα της κυβέρνησης της Κύπρου για αποζημίωση.
* Με 16 ψήφους υπέρ και μία κατά, ότι το Άρθρο 41 (καθορισμός αποζημίωσης) εφαρμόζεται στην παρούσα υπόθεση στο βαθμό που αφορά τους αγνοούμενους.
* Με 15 ψήφους υπέρ και δύο κατά, ότι το άρθρο 41 έχει εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση στο βαθμό που αφορά στους ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους κατοίκους της Καρπασίας (χερσονήσου).
Με πλειοψηφία, 15 ψήφους υπέρ και δύο κατά ότι:
I. Η Τουρκία πρέπει να καταβάλει στην προσφεύγουσα κυβέρνηση εντός διαστήματος τριών μηνών, 30 εκατ. ευρώ, συν φόρους, εν είδει αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που υπέστησαν οι συγγενείς των αγνοουμένων,
[α] μετά το πέρας των τριών μηνών η Τουρκία για όσο δεν καταβάλλει το ποσό θα υποχρεούται στην πληρωμή τόκων με επιτόκιο ίσο με το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας· [β] το παραπάνω ποσό πρέπει να καταβληθεί από την κυπριακή κυβέρνηση (την προσφεύγουσα κυβέρνηση) στα θύματα υπό την εποπτεία της Επιτροπής των Υπουργών σε διάστημα 18 μηνών από την εξόφληση / καταβολή του ποσού (από την Τουρκία) ή εντός άλλου διαστήματος που αποφασίζεται από την Επιτροπή των Υπουργών).
Με πλειοψηφία, 15 ψήφους υπέρ και δύο κατά ότι:
II. Η Τουρκία πρέπει να καταβάλλει, εντός τριών μηνών, 60 εκατ. ευρώ συν φόρους, εν είδει αποζημίωσης για ηθική βλάβη που υπέστησαν οι εγκλωβισμένου ελληνοκύπριοι κάτοικοι της Καρπασίας.
[α] μετά το πέρας των τριών μηνών η Τουρκία για όσο δεν καταβάλλει το ποσό θα υποχρεούται στην πληρωμή τόκων με επιτόκιο ίσο με το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας· [β] το παραπάνω ποσό θα διανεμηθεί από την Κυπριακή κυβέρνηση – την προσφεύγουσα – στα θύματα υπό την εποπτεία της Επιτροπής των υπουργών εντός 18 μηνών από την πληρωμή του ποσού από την Τουρκία ή εντός άλλου διαστήματος που κρίνεται αποδεκτό από την επιτροπή των υπουργών.
Πηγή: 24h.com.cy, ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

"Επαναφορά του κατώτατου μισθού...


...σε όσους προσλήφθηκαν εν μέσω κρίσης"...

Είναι αδύνατο να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση τονίζει ο Γ. Σταθάκης

Ξεκαθάρισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στον...
κατώτατο μισθό ο Γιώργος Σταθάκης, για να μην τρέφει ουδείς φρούδες ελπίδες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι "η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και θα αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων"
, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομία τόνισε ότι «δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο. Λέμε, όμως, ότι θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και βάζοντάς τη σε μία τροχιά ανασυγκρότησης. Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο».

Όσον αφορά στο θέμα των διαμαρτυρομένων… με τις σκούπες, είπε ότι «τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ θα τις προσλάβουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πρόκειται για κοινωνική βαρβαρότητα αυτό που συνέβη. Οποιεσδήποτε κατηγορίες ήταν επίδειξη δύναμης και κοινωνικής βαρβαρότητας θα επανέλθουν αμέσως. Οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων».

Εν μέσω όλων αυτών ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα εσωτερικού δανεισμού, όπως ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος. «Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομα Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η Ν.Δ. πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει», εξήγησε και συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund».

Παράλληλα, μίλησε για άμεση προσφυγή στις κάλπες εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τη «μάχη» των ευρωεκλογών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προβάδισμα και νίκη έναντι της Ν.Δ. και όσο μεγαλύτερο θα είναι αυτό, τόσο μεγαλύτερο είναι το θέμα αν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αναμφισβήτητα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και τα δύο κόμματα αυτής της κυβέρνησης, δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θα αμφισβητεί το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Φυσικά (μιλάμε για προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο), αφού η κυβέρνηση θα έχει χάσει πλήρως τη νομιμότητά της και αυτό σημαίνει και μια συντριβή του άλλου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Όσον αφορά στο αντίθετο ενδεχόμενο; «Εάν συμβεί αυτό, θα βελτιώσουμε την πολιτική μας στρατηγική για να αποκτήσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία που θέλουμε. Δεν είναι θέμα ευθυνών, αλλά θεωρούμε ότι θα κερδίσουμε, διότι η στρατηγική μας έχει πλεονεκτήματα αυτή τη στιγμή. Αν χάσουμε, δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται απίθανο…», είχε να πει...
newsbeast.gr

Read more...

Γ.Παπανδρέου:"Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι"...


Για επιβεβαίωση όσων έχουν ειπωθεί από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο το...
γραφείο του, στον απόηχο του δημοσιεύματος των Financial Times. "Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι", σημειώνεται με νόημα στη σχετική δήλωση.

"Ό,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ’ επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε – παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times"
, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι συντάκτες της δήλωσης.

Ολόκληρη η δήλωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, που έγινε με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων στον απόηχο του δημοσιεύματος των FT, έχει ως εξής :

Ό,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ” επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε – παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times.
Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι...
matrix24.gr

Read more...

Ραγκούσης: Οι Σαμαράς και Στουρνάρας παραδίδουν τα νησιά και τις παραλίες της Ελλάδας στη διεθνή μαφία Πηγή: Ραγκούσης: Οι Σαμαράς και Στουρνάρας παραδίδουν τα νησιά και τις παραλίες της Ελλάδας στη διεθνή μαφία


Ραγκούσης: Οι Σαμαράς και Στουρνάρας παραδίδουν τα νησιά και τις παραλίες της Ελ
Σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση θέλει να περάσει για τον αιγιαλό, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και σε άρθρο του αναφέρει πως «παραδίδουν την παραλιακή Ελλάδα και τα νησιά στην διεθνή μαφία και στην εγχώρια παρασιτική και συχνά έκνομη ολιγαρχία του εύκολου πλουτισμού».
Και συνεχίζει την επίθεση: «Οι δύο αυτοί κύριοι αφού διεκπεραίωσαν το μεγαλύτερο ανοσιούργημα μετατροπής της περικοπής των μισθών των εργαζομένων σε αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων των επιχειρηματιών, μειώνοντας τον Ιανουάριο του 2013 τον φορολογικό συντελεστή από το 25% στο 10% για τα κέρδη από μερίσματα, τώρα συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Επιχειρούν να σημαδέψουν το μέλλον της χώρας καθοδηγούμενοι από τις δουλείες και τις εξαρτήσεις τους.
Επαναλαμβάνω: η σημερινή κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το φόβο της πλειοψηφίας των ελλήνων, προτάσσει το μνημόνιο, την κυβερνητική σταθερότητα καθώς και την υπαρκτή αφερεγγυότητα του Σύριζα, ως προφάσεις για να συγκαλύψει πίσω από αυτές την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής και κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος.
Δυστυχώς για το μέλλον των νέων παιδιών αυτή είναι η ''νέα'' Ελλάδα που χτίζει ο κ.Σαμαράς με τους συνδαιτυμόνες του».

.iefimerida.gr

Read more...

Αδωνις Γεωργίαδης : οσα διαγνωστικά δεν λειτουργήσουν δεν θα συμβληθούν με ΕΟΠΥΥ

Αδωνις Γεωργίαδης : οσα διαγνωστικά δεν λειτουργήσουν δεν θα συμβληθούν με ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα, τα περίπου 2.500 εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, αντιδρώντας στον μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι εκπρόσωποι των παρόχων υπηρεσιών Υγείας αντιδρούν στο πλαφόν που θέτει το υπουργείο Υγείας στις εργαστηριακές εξετάσεις σε ό,τι αφορά στις εργαστηριακές εξετάσεις – το ποσό σημειωτέον για το τρέχον έτος έχει κλείσει στα 328 εκατ. ευρώ - και, κυρίως, στο μέτρο του clawback – βάσει αυτού τυχόν υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης επιστρέφεται υποχρεωτικά στον Οργανισμό από τους παρόχους.
Σήμερα μάλιστα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των παρόχων υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργίαδης κάλεσε τους ασφαλισμένους να πάνε για εξετάσεις μετά τις 12:00 καθώς όπως είπε το υπουργείο θα ζητήσει εγγράφως σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν αν θα λειτουργήσουν ή όχι.
Ο κ. Γεωργιάδης, διεμήνυσε ότι όσα διαγνωστικά κέντρα δε λειτουργήσουν, «δε θα είναι συμβεβλημένα ούτε τώρα, ούτε στον αιώνα τον άπαντα».
«Σήμερα θα παρουσιάσουμε τους όρους της νέας συμβάσεως», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς σήμερα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση για το θέμα, με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.
Πρόσθεσε επίσης, πως όσοι επιθυμούν να συμβληθούν με τους νέους όρους, θα παρέχουν υπηρεσίες «από σήμερα ίσως και αύριο».
http://egiakoumis.com/

Read more...

Πόσο "νέα" είναι η "Νέα Ελλάδα" για την οποία ερίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Πότε χρησιμοποιήθηκε ο όρος στο παρελθόν

Μήλον της Έριδος η "Νέα Ελλάδα" για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ένας όρος όμως, που δεν είναι και τόσο καινούργιος. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΕΑΜ, στο 2014 (Pics)
"Πόλεμος" για τη χρήση του όρου "νέα Ελλάδα" έχει ξεσπάσει μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "αντιγραφή" με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι μόνο το κόμμα του μπορεί να οικοδομήσει μια πραγματικά δημοκρατική "νέα Ελλάδα". Την ίδια ώρα αποδομώντας την καμπάνια της ΝΔ, κατοχύρωσε το domain name, neaellada.gr.
Πόσο καινούργιος όμως είναι τελικά ο όρος;
Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
Ο όρος "Νέα Ελλάδα" απαντάται στο ΕΑΜ. Έτσι λεγόταν η δεκαπενθήμερη πολιτική "επιθεώρηση" του ΕΑΜ που εκδιδόταν παράνομα φυσικά στην Αθήνα το 1943 και 1944.
Στις 10 Οκτωβρίου του 1941 έκανε την επίσημη εμφάνισή του με ένα Διάγγελμα - Μανιφέστο "προς τον ελληνικό λαό, προς όλους τους Έλληνες που η καρδιά τους χτυπάει για το ξεσκλάβωμα της πατρίδας...", όπως έγραφε τότε το ΕΑΜ. Καλούσε σε ξεσηκωμό, ένταξη στο ΕΑΜ και πόλεμο εναντίον του στρατού κατοχής:
"...Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, μα το έπαθλο του αξίζει κάθε θυσία. Και το έπαθλο αυτό θα είναι μια Νέα Ελλάδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, κτήμα του λαού της...".
Σύνθημα που τελικά έγινε εφημερίδα του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.
 
Ο όρος χρησιμοποιήθηκε όμως και από το ΚΚΕ κατά τα πρώτα χρόνια της μεταφοράς της έδρας του στο Βουκουρέστι, στα 1949-54. Επρόκειτο για εκδοτικό όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος που αντικαταστάθηκε από τις "Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις".
 
Και υπάρχει και συνέχεια. Η "Νέα Ελλάδα" ήταν εφημερίδα του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) στα 1967-71. Εκδιδόταν παράνομα στην Ελλάδα και κατόπιν στην Ιταλία, από το τμήμα του ΠΑΜ που συνδεόταν με το ΚΚΕ εσωτερικού.
Και στη συνέχεια, όπως αναφέρει το "Βαθύ Κόκκινο", έγινε εφημερίδα του ΚΚΕ, στην αρχή εβδομαδιαία και κατόπιν καθημερινή, που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας, τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 1974. Σταμάτησε να κυκλοφορεί μετά τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και την επανέκδοση του "Ριζοσπάστη".
Η "Νέα Ελλάδα" ήταν βέβαια και σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981. "Εμπρός Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα", για να βγαίνει και η ομοιοκαταληξία.
Πέραν του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η "Νέα Ελλάδα" έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα και από τονΑνδρέα Λοβέρδο καθώς εκείνος επέλεξε να ονομάσει το κόμμα του "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", τον Απρίλιο του 2013.
Αλλά υπάρχει και άλλο κόμμα του λέγεται "Νέα Ελλάδα". Το οποίο λέει ότι του ανήκει το όνομα, αλλά φυσικά ξεχνά και αυτό το παρελθόν του όρου, ή μάλλον, δεν αναφέρει από που τον δανείστηκε. Η Νέα Ελλάδα είναι ένα κόμμα που λειτουργεί από τον Μάιο του 2010 με αντιμνημονιακές όπως λέει, θέσεις. Και έβγαλε και ανακοίνωση διαμαρτυρίας στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει:
"Το κόμμα ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ιδρύθηκε στις 18-5-2010. Αυτή την ημερομηνία κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Ιδρυτής του κόμματος είναι ο δικηγόρος Ηλίας Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει και στην κατοχή του τα σχετικά έγγραφα. Από αυτά μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η κατάθεση της ονομασίας ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έχει αριθμό γενικού πρωτοκόλλου 3903 και αριθμό Διοικητικού Πρωτοκόλλου 2023.
Πρόκειται για κανονικούς κλέφτες. Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Τσίπρας επιχειρούν να κλέψουν το τίτλο ενός κόμματος ο οποίος μας ανήκει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αντίστοιχη κλοπή επιχείρησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος".
Προφανώς και ο όρος δεν του ανήκει και τόσο, όπως αποδεικνύει η σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το κόμμα αυτό, το οποίο συμμετείχε κανονικά στις προηγούμενες εκλογές, φέρεται να "κόπηκε" από τον Άρειο Πάγο.
Αντίδραση ΝΔ
Η πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ να "κλείσει" διαδικτυακά τον όρο "Νέα Ελλάδα" εν έτει 2014, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως "στην απόλυτη πολιτική του γύμνια, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα". "Στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκες ιδέες", είχε σχολιάσει δηκτικά η ίδια.
Εξάλλου, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Τρίπολη το Σάββατο.
"Όταν σταθεροποιήσαμε τη χώρα και αποφύγαμε τα χειρότερα και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιό μας για τη Νέα Ελλάδα, είδαν κι απόειδαν κι άρχισαν κι εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν, μάλιστα και σαν σύνθημα», είπε ο πρωθυπουργός, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακατέχεται από πανικό «για να μην μείνει πίσω".
Για προβοκατόρικες τακτικές, που θυμίζουν τακτικές του παλιού ΠΑΣΟΚ,  κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, καθώς η κόντρα των δύο κομμάτων για το σύνθημα "Νέα Ελλάδα" συνεχίζεται.
Ο κ. Παπαμιμίκος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απευθυνόμενος στο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα χαρακτήρισε αδιανόητο όταν τον όρο Νέα Ελλάδα τον έχει χρησιμοποιήσει ένα χρόνο πριν στο συνέδριο της Ν.Δ ο Αντώνης Σαμαράς, να έρχεται σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση "καθαρά προβοκατόρικα" και να τον υιοθετεί.
"Εδώ μιλάμε για καθαρά προβοκατόρικες πολιτικές του παρελθόντος που θυμίζουν τακτικές του παλιού ΠΑΣΟΚ το οποίο ανήκει σε εσάς", είπε στον κ. Βίτσα, καταλήγοντας:
"Για εμάς νέα Ελλάδα είναι το όραμα μας για μία Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων των ανατροπών που θα έχει αφήσει πίσω τις παθογένειες και εσείς το μόνο που θέλετε είναι να πολώσετε εντελώς προβοκατόρικα".
Δια στόματος Τσίπρα
Πάντως, τον επίμαχο όρο οικειοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, μέσω του προέδρου του. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής", ανέφερε πως και ο ίδιος ονειρεύεται μια νέα Ελλάδα. "Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δε θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δε θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και υπερήφανη".
Στο δια ταύτα, από το ΕΑΜ φτάσαμε στη διαμάχη του 2014, για μία φράση-σύνθημα που πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος. Και σίγουρα, δεν αποτελεί πρωτοτυπία ούτε της Κουμουνδούρου, ούτε του κόμματος της κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά τα της διατύπωσης του συνθήματος βέβαια. Γιατί ως προς το τι περιεχόμενο και προγραμματικές θέσεις μεταφέρει, οι διαφορές είναι ξεκάθαρες.
http://news247.gr/

Read more...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις...


Αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βρίσκονται οι φορολογούμενοι καθώς θα πρέπει να υποβάλουν αποδείξεις αξίας...
ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.

Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες δεν έχουν το κανένα κέρδος. Αν λείπουν όμως αποδείξεις, απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.

Όπως φαίνεται στη λίστα που δημοσιεύει το Matrix24 άχρηστες είναι οι αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η εφορία και αποτελούν μεγάλο μέρος των οικογενειακών δαπανών. Επίσης δεν έχουν κανένα όφελος οι αποδείξεις του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία του και τα παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, κάθε είδους ασφάλιστρα και η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μετά την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών οι μόνες αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η εφορία θα είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες.

Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. Για παράδειγμα για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται 5.000 αποδείξεις. Αν ο φορολογούμενος καταθέσει 3.000 αποδείξεις, δηλαδή 2.000 λιγότερες , τότε πέρα από τον φόρο που θα πληρώσει , θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 2.000 Χ22% = 440 ευρώ επιπλέον.

Σημειώστε ότι φέτος επιτρέπεται η συλλογή αποδείξεων και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που μέχρι και το 2013 δεν επιτρεπόταν.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη νομοθεσία :

1. Η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του συνολικού εισοδήματος ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές για παράδειγμα εισοδήματα από ενοίκια, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες. Αν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος έχει 6.000 ευρώ από σύνταξη και 3.600 ευρώ (300Χ12), από ενοίκια οι αποδείξεις που θα πρέπει να προσκομίσει είναι 1.500 ευρώ (6.000 Χ 25%).

2. Η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος ισχύει για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, υποχρεούνται στη συλλογή αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ.

3. Στις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύουν από φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να καλύψουν το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους μέχρι του ποσού των 42.000 ευρώ προστέθηκαν κι αυτές που αφορούν σε δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων. Προστέθηκαν επίσης και οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών ή λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Για την κάλυψη του 25% του εισοδήματος δεν «μετράνε» αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για:
-προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου
-ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη
-ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)
-αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων
-ύδρευση
-αποχέτευση
-ηλεκτρικό ρεύμα
-δημοτικά τέλη
-ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες
-νοσοκομειακή περίθαλψη
-αγορά αυτοκινήτων
-αγορά ακινήτων
-εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων
-ταχυδρομικές υπηρεσίες
-τηλεφωνικές υπηρεσίες
-υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης
-τυχερά παιχνίδια
-τέλη κυκλοφορίας...
matrix24.gr

Read more...

Η Χρυσή Αυγή και ο στόχος του... διψήφιου...


xa
Μετά την απόφαση του Αρειου Πάγου...
Παρούσα στις ευρωεκλογές η νεοναζιστική οργάνωση που απειλεί να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά της.
Διαψεύδοντας τα πολιτικά και δημοσιογραφικά σενάρια που κυκλοφορούσαν και...
ήθελαν να είναι ειλημμένη απόφαση ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις ευρωεκλογές, ο Άρειος Πάγος έκρινε, χθες, βάσει του Συντάγματος και άναψε τυπικά το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Οργάνωσης στις ευρωεκλογές.

Οι δικαστές – καθώς στην ελληνική έννομη τάξη δεν υπάρχει δυνατότητα απαγόρευσης πολιτικού κόμματος όπως, πχ, στη Γερμανία – κινήθηκαν βάσει του τεκμηρίου της αθωότητας καθώς δεν υπάρχει ούτε καν εκδίκαση της υπόθεσης και επέτρεψαν τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές.

Αυτή η εξέλιξη αφενός δημιουργεί νέα δεδομένα στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις ευρωπαϊκές εκλογές, αφετέρου θέτει σε δοκιμασία την μέχρι σήμερα τακτική της κυβέρνησης και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεώρησαν ότι η απόφαση που ελήφθη π.χ. για τη χρηματοδότηση κινείται στα όρια της νομιμότητας (σ.σ. μεταξύ αυτών ο κ. Μαν. Γλέζος).

Ταυτόχρονα, δίνει το χρόνο στη νεοναζιστική οργάνωση του Νικ. Μιχαλολιάκου να παρουσιάσει μία νέα γενιά στελεχών (απόστρατοι αντιστράτηγοι, ιατροί, καθηγητές περιλαμβάνοντας στο ευρωψηφοδέλτιο!) και να επιχειρήσει να «ακυρώσει» την εικόνα των καθημερινών τραμπουκισμών από στελέχη και βουλευτές της, η οποία άλλωστε αποτελεί και αντικείμενο έρευνας εκ μέρους της δικαιοσύνης.

Πλέον, στα πολιτικά γραφεία το ερώτημα που διατυπώνεται αφορά στην επίδραση της χθεσινής απόφασης του Άρειου Πάγου στις πολιτικές ισορροπίες. Η αποκάλυψη της δράσης της Χ.Α. μπορεί να φρέναρε την αυξητική τροχιά που είχαν τα ποσοστά της, ωστόσο ακόμη και σήμερα διατηρεί ένα ισχυρό πυρήνα υποστηρικτών που ενδεχομένως προσεγγίζει και το διψήφιο ποσοστό. Μένει να φανεί αν η απόφαση του Άρειου Πάγου θα απενοχοποιήσει τους πολίτες να ψηφίσουν ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τί θα πουν και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που μέχρι χθες κατήγγειλαν τη δικαιοσύνη ως χειραγωγούμενη. Ήδη σε ανακοίνωση της Οργάνωσης σημειώνεται ότι «η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της» (!!!) ενώ, όπως αναμενόταν, ο κλώνος του κόμματος, η Εθνική Αυγή που συγκροτήθηκε μόνον και μόνον ως εναλλακτικό «όχημα» για τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τις κάλπες.

Η κυβέρνηση

Στο Μαξίμου αλλά και στη Συγγρού είχαν φτάσει, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, σειρά εκτιμήσεων από έγκριτους συνταγματολόγους σχετικά με τις συνταγματικές και νομικές δυνατότητας απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Οι πλειονότητα κατέτεινε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι εκτός κι αν ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση και, συνεπώς, ο Άρειος Πάγος να είχε δεδομένα στα χέρια του ήταν αδύνατη τόσο η απαγόρευση της Χ.Α. όσο και ο αποκλεισμός της από τις εκλογές. Εξ ου και οι σχετικές δηλώσεις, προ ημερών, του Αντ. Σαμαρά και του Γραμματέα της ΝΔ Ανδ. Παπαμιμίκου, οι οποίοι και επεσήμαναν την αντίθεσή τους στην πολιτική απαγόρευση της Οργάνωσης.

Πάνω σε αυτή τη νομική βάση, στηρίχθηκαν ωστόσο και τα σενάρια για το τί συνέπειες θα είχε μία απαγόρευση στην πολιτική πραγματικότητα. Σε αυτό το σημείο, διατυπώθηκε και η εκτίμηση πώς η Ν.Δ. δεν είχε ούτε το ελάχιστο να κερδίσει από μία ενδεχόμενη απαγόρευση της Οργάνωσης του Ν. Μιχαλολιάκου. Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις ψήφους του κόμματος είναι διαμαρτυρίας, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι ουδείς θα... γύριζε στη Ν.Δ. αλλά θα επέμεναν να καταψηφίσουν το κόμμα που έβαλε στη φυλακή τα στελέχη της Χ.Α. ή απαγόρευσε τη συμμετοχή της οργάνωσης στις εκλογές. Κατά τα ίδια σενάρια, οι περισσότεροι θα κινούνταν προς άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μη αποκλειόμενου ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ!

Πλέον αυτό το σενάριο δεν υφίσταται και αφενός η δικομματική κυβέρνηση αφετέρου, δε, συνολικά το πολιτικό σύστημα καλούνται να αντιμετωπίσουν την εκλογική επιρροή της Χ.Α., η οποία δεν απειλεί μόνον με μεγέθυνση των ποσοστών της αλλά και με καταλυτική παρουσία σε μεγάλους Δήμους, με πρώτο αυτόν της Αθήνας.

matrix24.gr

Read more...

Οδηγεί την κούρσα ο ΣΥΡΙΖΑ...



Τρίτη δημοσκόπηση Pulse...
Προβάδισμα 1,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυλιόμενη δημοσκόπηση για την...
ιστοσελίδα topontiki.gr.
Μικρή μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, κατά 0,5%, δείχνει το τρίτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr.

Διαπιστώνεται ακόμη μια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες της παράστασης νίκης και της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αντίστοιχα συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, καθώς η συνολική εικόνα επιστρέφει στα δεδομένα του πρώτου κύματος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία.




Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) όσο και η Ν.Δ. (+1%) εμφανίζουν άνοδο στην Πρόθεση Ψήφου συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, που δημοσιεύθηκε στο topontiki.gr την Πέμπτη 8 Μαΐου επιβεβαιώνοντας ότι η πόλωση αποδίδει κάποιους... καρπούς. Η μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% και η επιστροφή της διαφοράς στο επίπεδο της 5ης Μαΐου δεν είναι το μόνο σημαντικό εύρημα.

● Οριακά αυξημένοι, κατά 0,5%, εμφανίζονται ακόμη η Ελιά, το Ποτάμι και το Άλλο Κόμμα.

● Σταθεροί στα ποσοστά του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ.

● Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, το Λευκό / Αποχή, ενώ μειωμένοι κατά 1% είναι οι Αναποφάσιστοι / Δ.Α.




Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. (+1%) μειώνει κατά 0,5% τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) συγκριτικά με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαΐου.

● Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά και το Ποτάμι.

● Σταθεροί παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες και ο ΛΑΟΣ.

● Μείωση κατά (0,5%) καταγράφουν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και οι Αναποφάσιστοι, ενώ το Άλλο Κόμμα πέφτει κατά 1%.







Η διακύμανση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην Εξέλιξη της Πρόθεσης Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων επιστρέφει στο 1,5% του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία συνεχίζει τη βαθμιαία κάθοδό της, έχει φτάσει να συγκλίνει στο διάγραμμα με την Ελιά, η οποία εμφανίζει σταδιακή άνοδο. Το Ποτάμι δείχνει να φρενάρει την κάθοδό του, το ΚΚΕ δείχνει να σταθεροποιείται, οι ΑΝ.ΕΛΛ. παραμένουν σταθεροί και η ΔΗΜΑΡ πέφτει κάτω από το 3% πρώτη φορά από τις 9 Απριλίου.




Αύξηση της διαφοράς του κατά 2% από τον Αλέξη Τσίπρα καταγράφει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για τον Καταλληλότερο για Πρωθυπουργό. Καθώς όμως ο Σαμαράς παραμένει σταθερός στο 32% σε όλη τη διάρκεια της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse, τα μικρά σκαμπανεβάσματα του Τσίπρα είναι αυτά που διαμορφώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα και τη διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Επίσης οριακές οι μεταβολές για τον πάντα προπορευόμενο... Κανένα.




Μείωση κατά 3% της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Παράσταση Νίκης καταγράφεται στο σχετικό ερώτημα, καθώς η Ν.Δ. μειώνει στο 6% (από 9%) την απόστασή της από το προπορευόμενο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 45%, η Ν.Δ. «τσιμπάει» από τη μείωση των δεικτών Άλλο και Δεν Απαντώ.
left.gr

Read more...

Πως οι Ευρωπαίοι έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου...


papandreou1...σε συνεννόηση με Σαμαρά και Βενιζέλο!
  Όλο το δραματικό παρασκήνιο.
Απίστευτες αποκαλύψεις από τους FT...
Απίστευτες αποκαλύψεις από τους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς. Εξιστορεί λεπτό προς λεπτό πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες απομάκρυναν τον Γιώργο Παπανδρεου από την κυβέρνηση σε συνεννόηση με Σαμαρά και Βενιζέλο! Οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές και εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα.
Όχι για τα δάκρυα της Μέρκελ στις Κάννες ούτε για...
τις διαφωνίες της με τον Ομπάμα και τον Σαρκοζί για την ευρωζώνη, αλλά για τις μυστικές συνομιλίες των αξιωματούχων της Ευρώπης με τους δύο Έλληνες πολιτικούς και τη συμφωνία τους να "σκοτώσουν" το δημοψήφισμα και στη θέση του Παπανδρέου να τοποθετήσουν τον Λουκά Παπαδήμο. Το καυτό αυτό παρασκήνιο με την άμεση εμπλοκή Σαμαρά και Βενιζέλου έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και εκ των πραγμάτων εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι.
Τα δάκρυα της Μέρκελ
Το πρώτο μέρος μιας σειράς ρεπορτάζ, που αποκαλύπτουν τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν οι ηγέτες πάσχιζαν να σώσουν το ευρώ, δημοσιεύουν οι Financial Times. Προς κατάπληξη σχεδόν όλων στην αίθουσα, η Άγκελα Μέρκελ άρχισε να κλαίει. «Das ist nicht fair». Αυτό δεν είναι δίκαιο, είπε οργισμένη η Γερμανίδα καγκελάριος με τα μάτια της να βουρκώνουν. «Ich bringe mich nicht selbst um». Δεν θα αυτοκτονήσω. Για όσους ήταν μάρτυρες αυτού του ξεσπάσματος στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο των Καννών, ήταν αρκετά σοκαριστικό να βλέπουν τον πιο ισχυρό ηγέτη της Ευρώπης με το μεγαλύτερο συναισθηματικό έλεγχο να ξεσπά σε δάκρυα.
Οι παρευρισκόμενοι όμως μεταφέρουν ότι η σκηνή ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτη για τους δύο άνδρες που είχαν προκαλέσει την οργή της: ο ένας καθόταν δίπλα της, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, και ο άλλος στην άλλη άκρη του τραπεζιού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν το χειρότερο σημείο σε μία «βάναυση» νύχτα γεμάτη αλληκοκατηγορίες, την οποία ένας εκ των παρευρισκόμενων θυμάται ως το ναδίρ στην τριετή κρίση της ευρωζώνης.
Ο Ν. Σαρκοζί ήλπιζε ότι η ηγεσία του στη σύνοδο του G20 θα εδραίωνε την παρουσία του στη διεθνή σκηνή καθώς διεκδικούσε την επανεκλογή του. Αντί αυτού, όμως, όλα κατέρρεαν. Η Ελλάδα κατέρρεε πολιτικά. Η Ιταλία, μία χώρα πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει, φαινόταν ότι σε λίγες ημέρες θα έχανε κάθε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Και η Α. Μέρκελ, όσο κι αν προσπαθούσε ο Ν. Σαρκοζί και ο Μπ. Ομπάμα, δεν πειθόταν να αυξήσει τις γερμανικές εισφορές για το «τείχος προστασίας» της ευρωζώνης - το «μεγάλο μπαζούκα» που πίστευαν ότι έπρεπε να ενισχυθεί δραστικά για να αποτρέψει τις επιθέσεις των πανικοβλημένων επενδυτών. Αντιθέτως, αν και βρισκόταν στη γωνία, η Α. Μέρκελ επέστρεψε την κριτική που δεχόταν στον Ν. Σαρκοζί και τον Μπ. Ομπάμα. Εάν δεν τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόταν την κατάσταση η κυβέρνησή της, τότε έφταιγαν εκείνοι. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ο δικός τους συμμαχικός στρατός που είχε «επιβάλει» το γερμανικό Σύνταγμα στον ηττημένο του πολέμου πριν από έξι δεκαετίες.
«Στο σημείο αυτό ήταν σαφές ότι θα μπορούσε να εκραγεί η ευρωζώνη», δήλωσε μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας στις Κάννες. «Υπήρχε το συναίσθημα ότι με μετάδοση της κρίσης, σε αυτό το χρονικό σημείο, βρισκόμασταν στα πρόθυρα της έκρηξης».
Τους τελευταίους έξι μήνες, οι Financial Times έκαναν δεκάδες συνεντεύξεις σε ανθρώπους που πήραν μέρος στη λήψη αυτών των αποφάσεων ώστε να πουν όλη την ιστορία για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η νέα ευρωζώνη. Από μεσαίους γραφειοκράτες μέχρι πρωθυπουργούς, όλοι διηγούνται τη συγκλονιστική ιστορία των ατυχημάτων, των λαθών και της φαινομενικά παράτολμης πολιτικής. Στο τέλος όμως, αυτοί οι ίδιοι οι ηγέτες φαίνεται πως επικράτησαν. Το ευρώ σώθηκε. Η Ευρώπη που δημιούργησαν, καλώς ή κακώς, θα είναι το κληροδότημά τους.
Η απόφαση Παπανδρέου
Όπως σχεδόν τα πάντα σε αυτήν την κρίση της ευρωζώνης, έτσι και αυτή η ιστορία ξεκίνησε στην Ελλάδα. Ο ψηλόλιγνος απόγονος της πιο διάσημης πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα επέστρεψε στην Αθήνα αφού είχε ολοκληρωθεί μία από τις πιο κρίσιμες ευρωπαϊκές συνόδους για να διαπιστώσει ότι η χώρα του βρισκόταν σε αναταραχή. Στις 27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, είχε συμφωνήσει στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην Ιστορία. Στο εσωτερικό της χώρας του, όμως, τον κατηγορούσαν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο , ΕΔΩ...

πηγη matrix24.gr

Read more...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ-Υποψήφιος Σύμβουλος 5ης Δ.Κ Δήμου Αθήνας


Read more...

Επιστρέφουν συντάξεις Πίσω στα κρατικά ταμεία 37,7 εκατ. ευρώ από συντάξεις - μαϊμού


Πίσω στα κρατικά ταμεία 37,7 εκατ. ευρώ από συντάξεις - μαϊμού
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
 
Συγκεκριμένα, με βάση τα εν λόγω στοιχεία μέχρι και τις 15 Απριλίου 2014 είχε διαπιστωθεί ο θάνατος 2.999 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Ακόμη, δεν είχαν απογραφεί 833 συνταξιούχοι από τους οποίους οι 415 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α. / Εθνικής Αντίστασης.
Στις περιπτώσεις των 2.999 συνταξιούχων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος, αναζητήθηκαν αρχικά μέσω ΔΙΑΣ οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 57.127.388 ευρώ. Από το ποσό αυτό έχει ανακτηθεί συνολικά ποσό ύψους 37.797.425 ευρώ με τους παρακάτω τρόπους: α) 25.740.188 ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω ΔΙΑΣ. Β) 12.057.237 ευρώ εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους.
Για ποσό 19.329.964 ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται (επόμενες ενέργειες: αναζήτηση από κληρονόμους, καταλογισμός συνδικαιούχων ή κληρονόμων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.). Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται ότι είναι 1.236.665 ευρώ ανά μήνα.
Από τις 179 περιπτώσεις που στάλθηκαν προς διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, με την άμεση ανταπόκριση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, και μετά από έρευνα η οποία διήρκεσε πάνω από δώδεκα μήνες, διαπιστώθηκε ότι 92 συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης τελέστηκαν κατά την περίοδο από το 1991 μέχρι και το 2012. Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από αυτές τις 179 περιπτώσεις, ανέρχεται στα 12.864.730 ευρώ. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη.
Η διαδικασία αναζήτησης των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων από την Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους συνεχίζεται. Από το σύνολο των μη απογραφέντων συνταξιούχων ήδη έχουν διαγραφεί 1.102 συνταξιούχοι με αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναζήτησης των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων, και μετά από διασταύρωση και έλεγχους μέσω των ληξιαρχείων και των εκλογικών καταλόγων όλων των Δήμων της χώρας, προέκυψε πως 948 συνταξιούχοι  έχουν αποβιώσει. Η Διεύθυνση Συντάξεων του Δημοσίου για όλες αυτές τις περιπτώσεις έχει αναζητήσει από τα αρμόδια ληξιαρχεία τις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.
Επίσης, 576 μη καταγεγραμμένοι συνταξιούχοι είναι εν ζωή. Έχει ήδη καταγραφεί ένας μικρός αριθμός από αυτούς (συνολικά 57 συνταξιούχοι). Περίπου 529  μη καταγεγραμμένοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμη βρεθεί.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, οι οποίοι είτε δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα για την καταγραφή τους, ενώ η σύνταξή τους εξακολουθεί να παραμένει σε αναστολή από τον Οκτώβριο του 2012,  συνεχίζεται η αναζήτηση με όλους τους εφικτούς τρόπους.
«Στην προσπάθεια προώθησης της εξυγίανσης, της διαφάνειας και της αποκατάστασης της δικαιοσύνης, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων. Αξιοποιώντας τα στοιχεία της καταγραφής, τα αποτελέσματα, στον τομέα αυτό, είναι ορατά και μετρήσιμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ήδη επιληφθεί οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προετοιμάζει το έδαφος Προς νέο δημοψήφισμα για προσάρτηση στη Ρωσία το Λουχάνσκ


Προς νέο δημοψήφισμα για προσάρτηση στη Ρωσία το Λουχάνσκ
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κίεβο, Ουκρανία
Νέο δημοψήφισμα για την προσάρτηση της επαρχίας Λουχάνσκ στη Ρωσία ετοιμάζουν οι φιλορώσοι, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηθούν κάλπες στις 25 Μαΐου για την εκλογή νέου προέδρου της Ουκρανίας στην περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria, επικαλούμενο δήλωση του αυτόκλητου ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών στην επαρχία Λουχάνσκ, τόνισε ότι ίσως διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία.

«Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση (σ.σ. να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν οι πολίτες θέλουν την ένταξη της επαρχίας στη Ρωσία), η βούληση του λαού θα ληφθεί υπόψη» είπε.

Τόνισε, επίσης, ότι η επαρχία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

«Από σήμερα είμαστε πλέον η Δημοκρατία του Λουχάνσκ, η οποία θεωρεί ότι θα ήταν ανάρμοστο και ακόμη και ανόητο» να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, ανέφερε.

Τα αποτελέσματα του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters, δείχνουν ότι το 96,2% υποστηρίζει την ανεξαρτησία της από την Ουκρανία.

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα για την περιφέρεια του Ντονέτσκ κινούνται στο 89% υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ένας εκ των διοργανωτών του δημοψηφίσματος τόνισε ότι η «Λαϊκή Δημοκρατία» της περιοχής θα απευθυνθεί στον ΟΗΕ για αναγνώριση των αποτελεσμάτων και της ανεξαρτησίας των συγκεκριμένων περιοχών.

Η ψηφοφορία και στις δύο ουκρανικές επαρχίες θεωρείται άκυρη τόσο από το Κίεβο όσο και από τη Δύση και τη διεθνή κοινότητα, ενώ η Μόσχα δήλωσε ότι «σέβεται» το αποτέλεσμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Read more...

Συνεδρίαση των 28 ΥΠΕΞ Βενιζέλος: Να μην αναγνωρίσει η Ρωσία τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία


Βενιζέλος: Να μην αναγνωρίσει η Ρωσία τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία
Ο Ευ.Βενιζέλος κάλεσε τη Ρωσία να μην αναγνωρίσει τα δημοψηφίσματα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την ανάγκη να γίνουν βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας στην Ουκρανία τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά τα δημοψηφίσματα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το πρώτο βήμα από τη ρωσική πλευρά είναι να μην αναγνωρίσει το αποκαλούμενο δημοψήφισμα.

Το δεύτερο βήμα είναι η πραγματική συμμετοχή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι το τρίτο βήμα είναι η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα.

Επίσης, όπως υποστήριξε, από την πλευρά του Κιέβου χρειάζεται μία πραγματικά συμπεριληπτική διαδικασία διαλόγου με τις ανατολικές περιοχές της χώρας.

«Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου να διαμορφωθεί μία νέα και βιώσιμη κατάσταση στην Ουκρανία, πάντα υπό την αρχή του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ερευνάται το περιεχόμενο Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα στον Αρειο Πάγο


Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα στον Αρειο Πάγο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Φάκελος με τρεις σφαίρες και απειλητικό σημείωμα στάλθηκε σήμερα Δευτέρα στην εισαγγελεία του Αρείου Πάγου.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί η Αντιτρομοκρατική και οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διερευνήσουν το περιεχόμενου του φακέλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο, με το οποίο επέρχονται ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών. Εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο
Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά είναι αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με υπηρεσιακούς φορείς, και σκοπό είχε τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους στρατιωτικούς, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα που αφορούσε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 28 Μαΐου, από το υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με το νομοσχέδιο:
-Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας -40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά.
Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν στο σύνολο τους τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας και
-Επανακαθορίζονται οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Δημοσκόπηση : ποιο κόμμα ενισχύεται απο την πόλωση

Δημοσκόπηση : ποιο κόμμα ενισχύεται απο την πόλωση
Με τις εκλογές πλέον να είναι προ των πυλών, καθώς απομένει μία εβδομάδα για τις αυτοδιοικητικές και δύο για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ωφελούνται από την πόλωση του πολιτικού σκηνικού, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί με κέρδη.
Νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το προβάδισμά του, αλλά την ίδια ώρα και η Νέα Δημοκρατία έχει ανακάμψει, με την πόλωση να ωφελεί και τις δύο πλευρές. Σε σχέση με δημοσκόπηση της εταιρείας τον Απρίλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ- από το 0,7% στο 1,3%- και δημιουργεί συνθήκες κατοχύρωσης της πρώτης θέσης. Ομως, την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες και παραμένει σε απόσταση που δεν υπερβαίνει τα όρια του στατιστικού λάθος.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 23% έναντι του 21,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.
Οπως προκύπτει από τη νέα έρευνα, έπειτα από ελαφρά κάμψη, το Ποτάμι «φλερτάρει» ξανά με διψήφιο ποσοστό, ενώ όπως φαίνεται οι χαμένοι των εκλογών είναι πιθανότατα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η ΔΗΜΑΡ.
Το Ποτάμι όπως φαίνεται ωφελήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τέταρτη θέση και εμφανίζεται ελαφρά ενισχυμένη σε σχέση με τον Απρίλιο, σε ανοδική πορεία παραμένει το ΚΚΕ, ενώ σταθερή είναι η Ελιά.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να επικρατεί του Αλέξη Τσίπρα, με 42,5%, έναντι 34%, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει αμετάβλητη.
Ενδιαφέρον έχουν πάντως και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το γιατί επιλέγει το κάθε κόμμα. Από όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (41,9%) δηλώνει ότι το αποφάσισε για να πέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μόλις το 22,7% για το πρόγραμμά του και για τις θέσεις που προτείνει. Οσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ θα το κάνουν για τη σταθερότητα της χώρας (29,2%), το πρόγραμμα και τις θέσεις (25,8%) και γιατί παραδοσιακά ψηφίζουν ΝΔ (17,1%).
Ξεκάθαρο μήνυμα κατά των πρόωρων εκλογών στέλνουν οι ερωτηθέντες, καθώς οπως γραφει το iefimeeida.gr το 54,6% θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 38,1% που προτιμά να προχωρήσουμε με πρόωρες εκλογές. Τέλος, οι ερωτηθέντες προτιμούν συμμαχική κυβέρνηση με κορμό από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (39,1%), αντί για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα (36,3%).
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ισχυρό δίλημμα απο τον Β. Βενιζέλο

Ισχυρό δίλημμα απο τον Β. Βενιζέλο
Δεν υπαναχωρεί από το δίλημμα περί Ελιάς ή κυβερνητικής αστάθειας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπερ διαφάνηκε από την ομιλία του για το σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης που παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «απαράβατο» όρο την μη ύπαρξη νέων μέτρων, ενώ αναφέρθηκε στην επίτευξη της εξόδου της χώρας στις αγορές, ως επιτυχία που συνδιαμόρφωσε ως κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με το περιλάλητο πλέον δίλημμά του, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται περί εκβιασμού, αλλά περί ρεαλιστικής περιγραφής της ζώσας πραγματικότητας.
«Ο λαός θα αποφασίσει εάν θέλει το βράδυ των εκλογών να βγουν και να λένε ότι υπάρχει κρίση σταθερότητας ή να κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα ΄ντου΄ όλοι μαζί, ως έθνος και ως κοινωνία, για να απαλλαγούμε οριστικά από την κρίση και το Μνημόνιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Νίκος Ανδρουλάκης: Διαφωνώ με το δίλημμα Βενιζέλου...


εν όψει Ευρωεκλογών... 

Την αντίθεση στη στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου εν όψει των Ευρωεκλογών εξέφρασε σήμερα με συνέντευξη του στον Αθήνα 9,84 ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Παραθέτω ένα...
χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του:

Δημοσιογράφος: Λέτε όμως ότι εάν η Ελιά δεν πάει καλά, το ΠαΣοΚ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση...

Ν. Ανδρουλάκης: «Εγώ διαφωνώ με όλα αυτά. Διαφωνώ με την τακτική αυτή. Το ΠαΣοΚ πρέπει να δώσει μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δημοσιογράφος: Διαφωνείτε με την πρωτοβουλία Βενιζέλου;

Ν. Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ με την άποψη ότι το ΠαΣοΚ, εκ των προτέρων, καθορίζει την στάση του... Ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠαΣοΚ έχει σχέση και με τα αποτελέσματα που θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. Δηλαδή, εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Νέα Δημοκρατία έχουν χαμηλά αποτελέσματα, τότε ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα, ότι “παιδιά συνεργαστείτε”. Δεν θα δώσει δύναμη σ' έναν νέο δικομματισμό...»...

parapolitiki.com

Read more...