Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αδωνις Γεωργίαδης : οσα διαγνωστικά δεν λειτουργήσουν δεν θα συμβληθούν με ΕΟΠΥΥ

Αδωνις Γεωργίαδης : οσα διαγνωστικά δεν λειτουργήσουν δεν θα συμβληθούν με ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα, τα περίπου 2.500 εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, αντιδρώντας στον μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι εκπρόσωποι των παρόχων υπηρεσιών Υγείας αντιδρούν στο πλαφόν που θέτει το υπουργείο Υγείας στις εργαστηριακές εξετάσεις σε ό,τι αφορά στις εργαστηριακές εξετάσεις – το ποσό σημειωτέον για το τρέχον έτος έχει κλείσει στα 328 εκατ. ευρώ - και, κυρίως, στο μέτρο του clawback – βάσει αυτού τυχόν υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης επιστρέφεται υποχρεωτικά στον Οργανισμό από τους παρόχους.
Σήμερα μάλιστα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των παρόχων υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργίαδης κάλεσε τους ασφαλισμένους να πάνε για εξετάσεις μετά τις 12:00 καθώς όπως είπε το υπουργείο θα ζητήσει εγγράφως σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν αν θα λειτουργήσουν ή όχι.
Ο κ. Γεωργιάδης, διεμήνυσε ότι όσα διαγνωστικά κέντρα δε λειτουργήσουν, «δε θα είναι συμβεβλημένα ούτε τώρα, ούτε στον αιώνα τον άπαντα».
«Σήμερα θα παρουσιάσουμε τους όρους της νέας συμβάσεως», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς σήμερα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση για το θέμα, με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.
Πρόσθεσε επίσης, πως όσοι επιθυμούν να συμβληθούν με τους νέους όρους, θα παρέχουν υπηρεσίες «από σήμερα ίσως και αύριο».
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: