Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τσοχατζόπουλος: Η αθωότητα μου είναι έκδηλη...


Εισαγγελέας για Άκη: Αν ο Τσοχατζόπουλος βγει εκτός φυλακής μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα
... για όσους έχουν μάτια και βλέπουν...
Για «κομματική σκευωρία» που στήθηκε σε βάρος του έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογούμενος, για δεύτερη ημέρα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός για μια ακόμη φορά μίλησε για ...
πολιτική δίωξη σε βάρος του και υπεραμύνθηκε της αθωότητας του . «Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η αγορά του σπιτιού επί της Αρεοπαγίτου ήταν διαφανής, αλλά και πως την τελική απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα λάμβανε το ΚΥΣΕΑ. Αποτέλεσμα, όπως είπε, συναισθηματικά φορτισμένος ήταν να «εξοστρακίσουν το γιο μου, ένα παιδί οκτώ ετών, 200 χιλιόμετρα μακριά. ΕΣΑτζήδες του Ιωαννίδη έγιναν όλοι. Και όλα αυτά γιατί; Αφού εμένα κυνηγούσαν. Τί τους έφταιξε η οικογένειά μου;».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, άδραξε την ευκαιρία να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπο του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Διαφθορά λέγοντας: «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος».

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έστρεψε για μια ακόμη φορά τα πυρά του σε βάρος του εξαδέλφου του και συγκατηγορούμενου του Νίκου Ζήγρα ισχυριζόμενος πως ήταν «παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου που τον οδήγησαν στο να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές». Όπως είπε η περιβόητη εταιρία Torcaso δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, καθώς είναι 100% ιδιοκτησία του ξαδέλφου του. Είπε χαρακτηριστικά πως: «ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή».

Η απολογία θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

newsbeast.gr

Read more...

«Εκπτώσεις» έως και 80% για εξαγορά κόκκινων δανείων από δανειολήπτες...


Αποτέλεσμα εικόνας για κόκκινων δανείων από δανειολήπτεςΣχέδιο για πρόταση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund, επεξεργάζονται οι τράπεζες, βάζοντας ωστόσο δικλίδες ασφαλείας και αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να...
αποκλείσουν τους «στρατηγικά» κακοπληρωτές, στις τάξεις των οποίων ανήκει ο 1 στους 6 «κόκκινους» οφειλέτες. 

Στη δυνατότητα αυτή αναφέρθηκε χθες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη μετοχοποίηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με το Έθνος, το σχέδιο για εξαγορά «κόκκινων» οφειλών θα ξεκινήσει από τα καταναλωτικά δάνεια και μάλιστα για δανειολήπτες που δεν έχουν περιουσία, ενώ για τα στεγαστικά δάνεια η βασική κατεύθυνση είναι η τιμή εξαγοράς να μην είναι χαμηλότερη από την εμπορική αξία του ακινήτου.

Πλέον, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και καθώς τα funds προσφέρουν στις τράπεζες για την αγορά, ειδικά των κόκκινων καταναλωτικών δανείων, ελάχιστα χρήματα, από 7 ως 10 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου, οι τράπεζες ενημερώνουν τους πολίτες ότι μπορούν οι ίδιοι να αγοράσουν το δάνειό τους προσφέροντας μειώσεις που μπορούν, υπό προϋποθέσεις να φτάσουν ως και το 80%.

Με λίγα λόγια οι τράπεζες, ειδικά στα καταναλωτικά δάνεια και τις χρεώσεις από κάρτες μπορούν να κάνουν ακόμη και πρόταση που περιλαμβάνει απαλλαγή από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Για παράδειγμα μπορεί για ένα χρέος από καταναλωτικό δάνειο της τάξης των 10.000 ευρώ να κληθεί ο δανειολήπτης να πληρώσει εφάπαξ τις 2.000 και η τράπεζα να τους χαρίσει το υπόλοιπο των 8.000 ευρώ. Αυτό καθώς για την τράπεζα η άλλη επιλογή είναι να πωλήσει το δάνειο σε κάποιο fund παίρνοντας 700 ως 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα μεγάλες αναμένονται οι εκπτώσεις και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια καθώς και εκεί τα funds κάνουν προσφορές της τάξης των 20 ως 50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Οι τράπεζες και σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν προσφορές που ρίχνουν το υπόλοιπο του δανείου χαμηλά, συνήθως κοντά στην αγοραστική αξία του ακινήτου, προσφέρουν δηλαδή συνήθως ελάφρυνση δεκάδων χιλιάδων ευρώ...

in.gr

Read more...

Πάγωμα πλειστηριασμών ετοιμάζει η κυβέρνηση...


ΑκίνηταΣτο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κα), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται σε...
τροπολογία που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.


Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα σταματήσει η διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα σε οφειλέτες τραπεζών και όσων έχουν οφειλές προς το δημόσιο για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας τους από τους πλειστηριασμούς.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες.

Αυτά προβλέπουν προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά.

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών σήμερα, ζητώντας να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για να διασφαλιστεί η νομιμότητα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η επιτροπή προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 με θέμα τις θέσεις της ελληνικής συμβολαιογραφίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την περαιτέρω στάση της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που προέρχονται από πλήθος συλλόγων και λαϊκών φορέων της συμπρωτεύουσας.

Αντιδράσεις και συγκρούσεις

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί απανωτές κινητοποιήσεις πολιτών και φορέων κατά των πλειστηριασμών κατοικιών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειψε και η ένταση με την αστυνομία...

efsyn.gr

Read more...

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο...


Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Παρεμβαίνει η FIFA - MediaΠαρεμβαίνει η FIFA...

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τις τελευταίες ώρες η μία ανατροπή διαδέχθηκε την άλλη. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, δεν ανακοίνωσε επίσημα αλλά «διέρρευσε» την...
απόφασή του να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναβάλλοντας έτσι τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά και δικαιώνοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. 

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 5-2. Αμέσως ύστερα, το φως της δημοσιότητας είδαν το ονόματα που φέρονται ότι θα αποτελέσουν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στην προσωρινή διοίκηση και θα είναι οι: Γιώργος Στράτος, Στέλιος Σφακιανάκης, Τάκης Αγραφιώτης, Γιώργος Σκαρτάδος, Γιώργος Κασιμάτης, Μίμης Δομάζος, Αριστείδης Καμάρας, Νίκος Μαχλάς, Γιάννης Βαλαώρας, Φάνης Τουντζιάρης, Βασίλης Παναγιωτάκης, Μάνος Γαβριηλίδης, Γιάννης Παππάς, Χρήστος Καραβασίλης, Μιχάλης Τζανόπουλος, Αντώνης Παπαπετρίδης, Νίκος Βακάλης, Παναγιώτης Δημητρίου, Γιώργος Βούρβαχης, Γιώργος Σταράκης και Κωνσταντίνος Κίτσιος. 

Τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν κάθε άλλο παρά ως τελεσίδικα μπορούν να χαρακτηριστούν, ωστόσο, αφού όπως έγινε γνωστό η FIFA ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις και αναμένεται να παρέμβει καταλυτικά. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρεται πολύ ενοχλημένη από την απόφαση, για την οποία εκτιμάται ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας αφού δεν ελήφθη βάσει του καταστατικού της, αλλά βάσει νόμου. 

Μια πιθανή εξέλιξη, λοιπόν, θεωρείται η άμεση παρέμβαση της FIFA, που θα προχωρήσει η ίδια στη σύσταση προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία για να τρέξει τα θέματα και να προχωρήσει τη διαδικασία των εκλογών με το εκλογικό σύστημα που ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ...

topontiki.gr


Read more...

Οι φόροι αυξάνουν τις αποποιήσεις κληρονομιών...


Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στο ειρηνοδικείο Νίκαιας (αρχείο)Ραγδαία αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών, την τριετία 2013-2015, δείχνουν τα στοιχεία όλων των Ειρηνοδικείων της χώρας που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα φορολογικά βάρη και τα χρέη φαίνεται πως...
καθιστούν ασύμφορη την αποδοχή κληρονομιάς για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν να μην κάνουν αποδοχή κληρονομιών προκειμένου να μην κληρονομήσουν χρέη των συγγενών τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, την οποία δεν μπορούν και να πουλήσουν εύκολα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μεγαλύτερο Ειρηνοδικείο της χώρας, το Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι αποποιήσεις κληρονομιάς το 2015 ανήλθαν σε 9.566 από 6.079 που ήταν το 2013. Συνολικά οι αποποιήσεις κληρονομιών, με βάση τα στοιχεία από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, ανήλθαν το 2015 σε 45.627, από 29.200 που ήταν το 2013 και 41386 που ήταν το 2014.

Ενδεικτικά, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης το 2013 οι αποποιήσεις κληρονομιών ήταν 3.298, το 2014 ανήλθαν σε 4.465 και το 2015 έφτασαν τις 5.068.

Στο Ειρηνοδικείο Πειραιά το 2013 οι αποποιήσεις κληρονομιών ήταν 1.509, το 2014 ήταν 1.539, και το 2015 ανήλθαν σε 1.692.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι υψηλά είναι τα ποσοστά των αποποιήσεων κληρονομιών όχι μόνο σε περιοχές όπως η Καλλιθέα, όπου τα σπίτια πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές, αλλά και περιοχές όπως το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια...

efsyn.gr

Read more...

Συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Κίνηση του Φώτη ...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩτης Κουβέλης Τσίπρας
Συσπείρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ προωθεί η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη, όπως...
αναφέρεται στην απόφαση της διάσκεψης μελών και φίλων της εν όψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”» σημειώνεται.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η ΕΚΙΕΑ κάνει λόγο για ένα δύσκολο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση για έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα» αναφέρει.

Read more...