Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Θα σταλούν περίπου 500.000 ειδοποιητήρια Στο τέλος Σεπτεμβρίου η εκτύπωση των εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013


Στο τέλος Σεπτεμβρίου η εκτύπωση των εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013

Αθήνα
Στο τέλος του μήνα και αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των Ε9 για όσους φορολογούμενους είχαν μεταβολές σε οικόπεδα ή κτίσματα το 2012 θα ξεκινήσει η εκτύπωση των εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013. Συνολικά αναμένεται να σταλούν περίπου 500.000 ειδοποιητήρια, από τα οποία θα εισπραχθούν 550 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών ήδη βρίσκεται σε επιφυλακή για την είσπραξη εσόδων από τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ που έχουν προηγηθεί. Σημειώνεται πως από τους 140.000 φορολογουμένους που έλαβαν εκκαθαριστικό ΦΑΠ 2010 , μόλις το 74%, προχώρησαν στην πληρωμή του φόρου.

Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έδωσε αυστηρές οδηγίες στις εφορίες, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην είσπραξη του φόρου που δεν έχει ακόμη καταβληθεί από τους δικαιούχους.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε τη διασταύρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 και απέστειλε ηλεκτρονικά τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ, προκειμένου οι εφορίες να ελέγξουν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβούν άμεσα στην εκκαθάριση τους.

Ακολούθως η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης κάθε εφορίας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και στην εκκαθάριση όλων των ανακλητικών δηλώσεων ΦΑΠ 2010.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στην 4η «στροφή» της Σούπερ Λιγκ Live Παναιτωλικός-Εργοτέλης (0-0, ημίχρονο), Βέροια-ΠΑΟΚ (18:15), Ολυμπιακός-Ξάνθη (20:30)

Live Παναιτωλικός-Εργοτέλης (0-0, ημίχρονο), Βέροια-ΠΑΟΚ (18:15), Ολυμπιακός-Ξάνθη (20:30)Αθήνα
Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά Μουντιάλ. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, λίγο πριν υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του Champions League, θα υποδεχθεί τη Ξάνθη με στόχο τη νίκη, που θα τον διατηρήσει επικεφαλής και χωρίς βαθμολογική απώλεια.
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ που επίσης ετοιμάζεται για το Europa League, φιλοξενείται από τη Βέροια, ενώ η Καλλονή έχει δύσκολη αποστολή στην Ριζούπολη, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης που ψάχνει βαθμούς, μετά τις ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. 
Οι Αρκάδες δοκιμάζονται στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, κάτι που ισχύει και για τον αγώνα της Δευτέρας, όπου ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο.

Ακόμη, την Κυριακή ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Πλατανιά και θέλει βαθμούς για να βελτιώσει την θέση του στην κατάταξη, όπως και ο Αρης που θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό. Τέλος, χωρίς φαβορί, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Παναιτωλικός - Εργοτέλης και Πανιώνιος - Πανθρακικός.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9
Παναιτωλικός - Εργοτέλης (16:00, ns2)
Βέροια - ΠΑΟΚ (18:15, ns1)
Ολυμπιακός - Ξάνθη (20:30, ns2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9Αρης - Λεβαδειακός (16:00, ns2)
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης (18:15, ns4)
Απόλλων Σμύρνης - Καλλονή (18:15, ns7)
Πανιώνιος - Πανθρακικός (18:15, ns2)
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός (20:30, ns1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (19:30, ns1)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μπαλτάκος: Δεν θα αποφασίσει κανένας ξένος για τις αμυντικές βιομηχανίες Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/273182/mpaltakos-den-tha-apofasisei-kanenas-ksenos-gia-tis-amyntikes-biomhxanies#ixzz2esKvg36y

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ»

mpaltakos-den-tha-apofasisei-kanenas-ksenos-gia-tis-amyntikes-biomhxanies
«Δεν θα μας πουν οι ξένοι τι θα κάνουμε με  τις αμυντικές βιομηχανίες» είναι το μήνυμα που στέλνει στην τρόικα ο Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, επιμένοντας στη θέση περί εκκαθάρισης σε λειτουργία.
Μιλώντας στον Βήμα Fm, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι αυτές οι βιομηχανίες έχουν αμυντικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κλείσουν, προκρίνοντας εκκαθάριση εν λειτουργία για τα ΕΑΣ και ανάλογη λύση για την ΕΛΒΟ
«Είναι απολύτως εθνικό θέμα και για αυτό θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και κανένας ξένος», είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο «ξαφνικός θάνατος» δεν είναι αποδεκτός

http://newpost.gr/


Read more...

''ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ''...


Οριακό προβάδισμα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης του 0,5%, δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση ...
της εταιρείας Metrisi, που θα δημοσιευθεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό) η ΝΔ λαμβάνει 21,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,2%. 'Αλλο Κόμμα επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 23% του δείγματος.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,4%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 4,5% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 29,7%.
Σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών, «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ» απαντάει το 50% και «διαφωνώ/μάλλον διαφωνώ» απαντάει το 37,1% των ερωτηθέντων. Η απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 12,9%.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...


Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείου Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς διαθεσιμότητας... Στις 12:00 θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται, με βάση τις επιταγές της τρόικας, και οδηγεί συναδέλφους στη διαθεσιμότητα-απόλυση, μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν συναντήσει τη μαζική και αποφασιστική αντίδραση του κόσμου της εργασίας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8863.html

Read more...

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ...


Πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 ως τις 15:00, την ερχόμενη Τετάρτη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 ...
στην Πλατεία Κλαυθμώνος αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίασή της.
Η ΓΣΕΕ προβαίνει σε κινητοποιήσεις «εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και αντιδρώντας απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων που ‘παράγουν’ λουκέτα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και εξαθλιώνουν την κοινωνία».
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να καλέσει όλες τις Ομοσπονδίες μέλη και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της να συνεδριάσουν άμεσα ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.
Επίσης, αποφασίστηκε να συγκληθεί μέχρι τέλους του μήνα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις μορφές και την κλιμάκωση του αγώνα, σύμφωνα με τις προτάσεις των οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει τη μάχη για να ανατρέψει την ασκούμενη πολιτική και να βγει η χώρα από τα δεσμά των μνημονίων. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για να μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη λιτότητα, στον εκφοβισμό, στις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις διαθεσιμότητες, στη φοροεπιδρομή, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στα σχέδια διάλυσης της αμυντικής βιομηχανίας, στο ξεπούλημα και τον τεμαχισμό εταιρειών κοινής ωφέλειας (νερό, ρεύμα, κλπ)».

Read more...

Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)...



«Το σύνολο των συντάξεων δεν θα μειωθεί», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Βρούτσης σχολίασε, μεταξύ άλλων, και το...
θέμα των ομαδικών απολύσεων. «Θα υπάρξει ένας αξιόπιστος φορέας που ίσως ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας μας και αυτός ο φορέας θα κάνει μία καταγραφή όλου του θεσμικού πλαισίου και των καλών πρακτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας...
Δείτε το βίντεο εδώ http://www.youtube.com/watch?v=fWklsfjVr0M

Read more...

Στα 10 ευρώ το στρέμμα ο φόρος για τα εκτός σχεδίου....



Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογία του 2014.
Σε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα...
εφαρμοστεί από το 2014.

Τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από δύο ευρώ το στρέμμα. Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος φόρος θα είναι 4-6 ευρώ, ενώ για τα εκτός σχεδίου «φιλέτα» σε παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές θα φτάνει τα 30 έως 40 ευρώ το στρέμμα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στόχος είναι να εισπραχθούν 945 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου.

Για τα αστικά ακίνητα, μετά τις ενστάσεις της τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αλλαγές στα κλιμάκια και στους συντελεστές, με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται ο νέος φόρος.

Ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την εφαρμογή μιας κλίμακας με 33 συντελεστές, οι οποίοι θα ξεκινούν από 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το τελευταίο σενάριο προβλέπει λιγότερα κλιμάκια 25 έως 30. Ο περιορισμός των κλιμακίων σημαίνει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται (πεδινά, ημιορεινά, ορεινά) και το εμβαδόν. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα και θα είναι μικρότερος για τις εκτάσεις γης που εκμεταλλεύονται οι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Read more...

Ε9: Τα νέα στοιχεία που πρέπει να δηλώσουν εκατ. ιδιοκτήτες



Ποια είναι τα 13 νέα πεδία στο Ε9 του 2013
Περίπου 5 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται φέτος να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή "περιουσιολογίου" του συστήματος TAXISnet, που έχει αναπτύξει η γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εκατ. φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1-1-2-13 εδαφικές εκτάσεις σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών οφείλουν να υποβάλουν φέτος Ε9 για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των ακινήτων που είχαν δηλώσει με τα έντυπα Ε9 των προηγούμενων ετών. Οι εν λόγω φορολογούμενοι πρέπει να συμπληρώσουν έως και 13 νέα πληροφοριακά στοιχεία σε ισάριθμα πρόσθετα πεδία που έχουν δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική δήλωση Ε9 χωρίς να χρειαστεί να δηλώσουν από την αρχή όλα τα ακίνητά τους.
Παράλληλα, χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν το Ε9 για να δηλώσουν αλλαγές που επήλθαν κατά τη διάρκεια του 2012.
Τα πρόσθετα πεδία είναι τα εξής:
Πίνακας 1 (στοιχεία οικοπέδων και κτισμάτων)
1) Πλήθος προσόψεων (πεδίο υπ' αριθμόν 28):Το πλήθος των προσόψεων που θα δηλωθεί στο πεδίο αυτό πρέπει να είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από το πλήθος τω νπροσόψεων που έχει σημάνει ο φορολογούμενος στα πεδία υπ' αριθμόν 6 δίπλα από τις οδούς που περικλείουν το τετράγωνο.
2) Μήκος πρόσοψης επαγγελματικής στέγης (μ.) (πεδίο υπ' αριθμόν 29 για τα κτίσματα): Συμπληρώνεται  το μήκος πρόσοψης της επαγγελματικής στέγης  ή το άθροισμα των προσόψεών της σε μέτρα,  προκειμένου να υπολογιστεί το κριτήριο βάθους.
3) Μήκος πρόσοψης οικοπέδου (πεδίο υπ' αριθμόν 29 για τα εντός σχεδίου οικόπεδα): Συμπληρώνεται το μήκος πρόσοψης του οικοπέδου ή το άθροισμα των προσόψεων σε μέτρα, προκειμένου να υπολογιστεί το κριτήριο βάθους.
4) Κ.Α.Ε.Κ./Κωδ. ακινήτου (πεδίο υπ' αριθμόν 27):Στο πεδίο αυτό συμπληρώνεται ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου ((παράδειγμα 280550505015/0/24) ή ο κωδικός ακινήτου (17 ή 18 ψηφία), εφόσον η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο σας έχει ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
5) Παροχή ρεύματος (πεδίο υπ' αριθμόν 30): Επιλέγεται από λίστα που εμφανίζεται είτε η λέξη «ΝΑΙ» εάν το ακίνητο ηλεκτροδοτείται είτε η λέξη «ΟΧΙ» εάν δεν ηλεκτροδοτείται. Η επιλογή «ΟΧΙ» σημαίνει ότι δεν υπάρχει μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.
6) Αριθμός παροχής (πεδίο υπ' αριθμόν 31):Το πεδίο είναι υποχρεωτικό προς συμπλήρωση στην περίπτωση που το ακίνητο ηλεκτροδοτείται. Ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει τα εννιά πρώτα ψηφία του κάθε αριθμού παροχής, κι αν είναι περισσότεροι από ένας να τους διαχωρίσει με κενό χαρακτήρα.
Πίνακας 2 (Αγροτεμάχια, αγροί, βοσκότοποι και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου):
7) Η εδαφική έκταση βρίσκεται: Εφόσον ο φορολογούμενος συμπληρώσει το Νομό (πεδίο υπ' αριθμόν 3) και το Δημοτικό ή Κοινοτικό Διαμέρισμα (πεδίο υπ' αριθμόν 4α), τότε εάν υπάρχει μοναδική εδαφική έκταση συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, διαφορετικά ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει από μια λίστα την επιθυμητή.
8) Επιφάνεια Κατοικιών (τ.μ.) (πεδίο υπ' αριθμόν 17α)
9) Επιφάνεια επαγγελματικών ή ειδικών κτιρίων (τ.μ.) (πεδίο υπ' αριθμόν 17β)
10) Επιφάνεια γεωργικών κτισμάτων-αποθηκών (τ.μ.) (πεδίο υπ' αριθμόν 17γ)
Εάν στο αγροτεμάχιο υπάρχει κτίσμα ή υφίστανται κτίσματα και έχει συμπληρωθεί το πεδίο υπ' αριθμόν 17, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί κάποιο ή κάποια από τα πεδία 17α, 17β, 17γ, ανάλογα με την κατηγορία κάθε κτίσματος.
11) Κ.Α.Ε.Κ./Κωδ. ακινήτου (πεδίο υπ' αριθμόν 27):Στο πεδίο αυτό πρέπει να συμπληρωθεί ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου ((παράδειγμα 280550505015/0/24) ή ο κωδικός ακινήτου (17 ή 18 ψηφία), εφόσον η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο σας έχει ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
12) Παροχή ρεύματος (πεδίο υπ' αριθμόν 23): Επιλέγεται από λίστα είτε η λέξη «ΝΑΙ» εάν το ακίνητο ηλεκτροδοτείται είτε η λέξη «ΟΧΙ», εάν δεν ηλεκτροδοτείται. Η επιλογή «ΟΧΙ» σημαίνει ότι δεν υπάρχει μετρητής κατανάλωσης ρεύματος.
13) Αριθμός παροχής (πεδίο υπ' αριθμόν 24): Το πεδίο είναι υποχρεωτικό προς συμπλήρωση στην περίπτωση που το ακίνητο ηλεκτροδοτείται. Ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει τα εννιά πρώτα ψηφία του κάθε αριθμού παροχής, κι αν είναι περισσότεροι από ένας να τους διαχωρίσει με κενό χαρακτήρα.

Read more...

400 ευρώ επιπλέον φόροι το 2014 για κάθε πολίτη...



Πάνω από 3.400 ευρω κατά μέσο θα κληθούν να πληρώσουν για άμεσους φόρους το 2014 οι 5.725.000 φορολογούμενοι, με βάση το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που α παρουσιαστεί στην Τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε...
σχέση με φέτος δηλαδή θα πληρώσουν και 400 ευρω περισσότερα σε σχέση για φόρους και χαράτσια που έχουν εμπνευστεί κυβέρνηση και τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού έχει τεθεί ο φιλόδοξος στόχος να εισπραχθούν 19,5 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους εισοδήματος και περιουσίας (δηλαδή φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και χαράτσια στα ακίνητα κλπ ) έναντι 17,5 δισ. που αναμένεται να εισπραχτούν φέτος. Και αυτό χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει τυχόν «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού.

Οι αυξημένοι φόροι επιδιώκεται να εισπραχθούν με ανατροπή του ισχύοντος φορολογικού συστήματος, αφού από το 2014:

- καταργείται η κλίμακα στην φορολογία εισοδήματος που ισχύει σήμερα για όλα τα φυσικά πρόσωπα

- εισάγεται ένα νέο σύστημα, τεσσάρων ταχυτήτων, με το οποίο φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα και την ίδια οικογενειακή κατάσταση θα πληρώνουν διαφορετικούς φόρους, αναλόγως της προέλευσης των εισοδημάτων τους.

- οι φόροι στο νέο φορολογικό καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.

Με το νέο σύστημα, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες και εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους με προστατευόμενα τέκνα Έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα πληρώνουν φόρο με συντελεστές 26% έως και 40%, ενώ εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 9.550 ευρώ και βαρύνονται με 1 ή περισσότερα τέκνα, θα πληρώνουν σημαντικά αυξημένους φόρους από το 2014.

Το 2014 οι φόροι για τα εισοδήματα του 2013 θα εκκαθαριστούν χωρίς αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που αν τα έσοδα προέρχονται από την ατομική άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, από γεωργική δραστηριότητα και από την εκμετάλλευση ακινήτων. Τα έσοδα αυτά φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ με συντελεστές που ξεκινούν από 26%, 13% και 10% αντίστοιχα. Από το 2014 και μετά ο χαμηλός συντελεστής 10% για τα ενοίκια θα αυξηθεί, μάλιστα, στο 11%, για έσοδα έως 12.000 ετησίως.

Read more...

Επίδομα 200€ σε 11.000 ανέργους



Ποιο είναι το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για την ανακούφιση 11.000 ανέργων κάτω των 45 ετών
Επίδομα 200 ευρώ και για μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών) ανέργους που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα πρόκειται να χορηγηθεί εντός του 2014 από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Με τη νέα απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών από το υπουργείο Εργασίας, από την 1/1/2014 θα χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 24-66 ετών, με βασική προϋπόθεση να έχουν εξαντλήσει το διάστημα της δωδεκάμηνης τακτικής επιδότησης τους με 360 ευρώ, λόγω ανεργίας και να εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν το 2014 άλλοι 11.000 μακροχρόνια άνεργοι.
Βασικό κριτήριο για την καταβολή του επιδόματος των 200 ευρώ θα είναι το συνολικό τους εισόδημα (ατομικό, οικογενειακό) να μην ξεπερνά τις 10.000, ετησίως, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 587 ευρώ για ανήλικο παιδί.

Read more...

Στις 22:00 Τελικός Νο2 για την εθνική, κόντρα στη Σλοβενία


Τελικός Νο2 για την εθνική, κόντρα στη Σλοβενία

Aθήνα
Ενα ακόμα κρίσιμο ματς για την υλοποίηση του στόχου πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2013 δίνει η εθνική μας ομάδας (22:00, ΑΝΤ1, ΟΤΕsport3).

Κόντρα στη διοργανώτρια Σλοβενία οι Ελληνες διεθνείς ψάχνουν τη νίκη που θα τους φτάσει ακόμα πιο κοντα και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων ίσως και να τους εξασφαλίσει την συμμετοχή στην 8άδα.

Χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και κόντρα στους Σλοβένους θεατές που αναμένεται να κατακλείσουν το κλειστό της Λουμπλιάνα, η ομάδα του Τρινκιέρι χρειάζεται απλά να δείξει την αγωνιστικότητα και την πίστη που έδειξε κόντρα στην Ισπανία...

Τι θέλουμε...


Με δύο νίκες, η Εθνική θα είναι σίγουρα στους «8». Αυτό θέλουν όλοι στις τάξεις της ομάδας και αρνούνται να μπουν στη διαδικασία να εξαρτηθούν από άλλα αποτελέσματα. Όμως ακόμη και με ήττα το βράδυ του Σαββάτου από τη Σλοβενία η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις προκρίνεται στα προημιτελικά.

Αν η Ιταλία κερδίσει την Κροατία στο πρώτο ματς του Σαββάτου (15:30), η Εθνική ακόμη και με ήττα από τη Σλοβενία θα προκρίνεται εφόσον κερδίσει τη «χρβάτσκα» το μεσημέρι της Δευτέρας κι εφόσον η Φινλανδία δεν… σκαρώσει κανένα θαύμα με Ισπανία (που τότε θα μπλέξει κι αυτή σε σενάρια αποκλεισμού όμως) ή Σλοβενία.

Η προϊστορία

Δεκατρείς φορές έχει βρεθεί στο δρόμο της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών η αυριανή (22:00) της αντίπαλος, Σλοβενία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να «μετράει» 8 νίκες και 5 ήττες. Μάλιστα, η Ελλάδα μετράει τρεις διαδοχικές νίκες τα τελευταία χρόνια, με την αρχή να έχει γίνει στο Ευρωμπάσκετ του 2009, και αύριο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ευελπιστεί να κάνει το «4 στα 4».

Οι διαιτητές

Ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα και ο Ρουμάνος Μάριους Τσιούλιν ορίστηκαν να διευθύνουν το αποψινό ματς μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Χίλιοι ελεγκτές στο δρόμο Από την Κυριακή οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία


Από την Κυριακή οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Περί τους 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκινούν από αύριο, Κυριακή, σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν από την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων.

» Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καταργήσεις θέσεων σε 11 υπουργεία Σε διαθεσιμότητα βγαίνουν τη Δευτέρα 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι


Σε διαθεσιμότητα βγαίνουν τη Δευτέρα 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές της κυβέρνησης, προκειμένου ώς τη Δευτέρα να έχουν υπογραφεί όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να είναι η χώρα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές, οι οποίες επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Μετά τη δημοσίευση των ΚΥΑ θα ξεκινήσει αμέσως η αξιολόγηση του προσωπικού από τις αρμόδιες τριμελείς επιτροπές. Η διαδικασία αξιολόγησης θα διαρκέσει περί τις 15 ημέρες.

Τελευταία εμπλοκή για τους 12.500 «διαθέσιμους» αποτελούν οι περίπου 1.765 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ, καθώς οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι δεν προχωρούν στην αυτοαξιολόγηση και στην κατάρτιση σχετικής λίστας.

Σε χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις, ο Κ.Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και πως ήδη 17 ιδρύματα έχουν ανταποκριθεί και ώς τη Δευτέρα θα έχουν στείλει τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης.

Ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε ότι παρά τον ασφυκτικό χρόνο που έχει δοθεί θα αποσταλούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και την Δευτέρα.

Την Τρίτη για το θέμα αυτό θα γίνει έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων στην Αθήνα.

Εκ μέρους των ΤΕΙ ο προεδρεύων της Συνόδου Γιάννης Χρυσουλάκης πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τον υπουργό Παιδείας μικρή παράταση 15 ημερών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν πολύ λίγος.

«Σχέδιο Β»
Πάντως, όπως έγινε γνωστό χθες, Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να προχωρήσει στην κατάρτιση της λίστας ακόμη και χωρίς την συμβολή των ιδρυμάτων, καθώς έχει ήδη καταρτίσει «σχέδιο Β».

Αυτό προβλέπει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία η διαδικασία αξιολόγησης των οργανισμών των ιδρυμάτων σε ό,τι αφορά το διοικητικό προσωπικό θα περνά στο υπουργείο Παιδείας.

Η λύση αυτή θα προχωρήσει σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν επαρκεί η ΚΥΑ, με την οποία καταργούνται θέσεις.

Μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, την Παρασκευή, ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που πρόκειται να ενταχθούν στην κινητικότητα, ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει μια προθεσμία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.
«Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Από τον Ιούνιο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο καθεστώς εντάχθηκαν 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας.

Τις επόμενες ημέρες τίθενται σε διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI και ΤΕΙ.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση δομών στους δήμους, απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.

Ν.Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταγραφή των όπλων σε μια εβδομάδα Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας


Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας
H συμφωνία ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Τζον Κέρι (Α) και του Σεργκέι Λαβρόφ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Γενεύη
Το καθεστώς Άσαντ θα πρέπει να παραδώσει μια «πλήρη λίστα» των χημικών του όπλων εντός μίας εβδομάδας, προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξή του με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι παρέθεσε τα βασικά σημεία της συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2014.

Η Συρία οφείλει ακόμα να δώσει πρόσβαση στους επιθεωρητές το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν ότι, εάν η Δαμασκός δεν τηρήσει τη συμφωνία, η οποία πρέπει να οριστικοποιηθεί από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, θα υποστεί τότε τις συνέπειες σύμφωνα με το Κεφάλαιο 7 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προβλέπει κυρώσεις και προσφυγή στη βία.
Ο Κέρι είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη φύση των μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν και τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα διατηρεί το δικαίωμα της στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Συρίας.
Η συμφωνία «δεν αφήνει περιθώριο για παιχνίδια» είπε.

Στο θέμα αναφέρθηκε στο διάγγελμά του το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη επέμβασης αν ο Άσαντ δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

«Είδαμε ενδείξεις προόδου. Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, το καθεστώς Ασαντ δεν παραδεχόταν ότι διαθέτει χημικά όπλα. Σήμερα το παραδέχεται. Πρέπει να δούμε σαφείς κινήσεις που να αποδεικνύουν ότι ο Ασαντ δεσμεύεται πράγματι για τον έλεγχο του χημικού του οπλοστασίου [...] Και αν η διπλωματία αποτύχει, οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παραμείνουν έτοιμες να δράσουν» είπε ο Ομπάμα.

Νωρίτερα, πάντως, τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι οι ΗΠΑ είχαν υπαναχωρήσει από την απαίτησή τους να υπάρχει η απειλή της στρατιωτικής δράσης στο τελικό ψήφισμα του ΟΗΕ.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμφωνία χαρακτηρίζοντάς την «ένα σημαντικό βήμα προόδου». Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ θα συζητήσουν στο Παρίσι τις λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή της.

Στο μεταξύ, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι η έκθεση των επιθεωρητών του Οργανισμού θα δείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στην επίθεση της 21ης Αυγούστου χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

Ο Γκι-μουν δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για την επίθεση, δήλωσε ωστόσο ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ευθύνεται για «πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν στην τηλεόραση χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι το μικρόφωνό του ήταν ανοιχτό.

Ο γγ του ΟΗΕ είχε επίσης συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Αραβικού Συνδέσμου στη Γενεύη και δήλωσε ότι ένας ακόμα γύρος συνομιλιών για τη Συρία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, και πάλι στη Γενεύη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...



ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ...
Καμία απάντηση σήμερα από τον Δ. Μελισσανίδη. Τα λαγωνικά τουFimotro, έμαθαν πως τουπρωθυπουργού δεν του άρεσε καθόλου η κόντρα που άνοιξε ο νέος ισχυρός άνδρας του ΟΠΑΠ με τον Β. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Οι πληροφορίες μας...
είναι απόλυτα έγκυρες, αν και δεν πρόκειται να τις επιβεβαιώσει κανένας από το Μαξίμου. Σήμερα το μεσημέρι του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός και με το θάρρος της προσωπικής φιλίας του ζήτησε να ρίξει τους τόνους και να μην συνεχίσει την αντιπαράθεση με τον Β. Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξήγηση που εμείς δίνουμε; Μόνο ο ίδιος Σαμαράς θα έβγαινε χαμένος από μια τέτοια κόντρα και κυρίως από τον πόλεμο που θα του άνοιξε ο Ολυμπιακός και κυρίως ο ιδιοκτήτης του...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3204.html

Read more...

«Νέο εθνικό συμβόλαιο με το λαό» Τη «μεγάλη ανατροπή» ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας και ανέλαβε 5+1 δεσμεύσεις


Τη «μεγάλη ανατροπή» ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας και ανέλαβε 5+1 δεσμεύσεις
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Την ανατροπή της «κυβέρνησης του μνημονίου» με μία «ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση» και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με «ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο» με το λαό ζήτησε, υπό βροχή, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνοντας 5+1 δεσμεύσεις. «Εσείς με τη ψήφο σας καταργείτε το μνημόνιο, το ίδιο βράδυ των εκλογών. Εμείς δεσμευόμαστε ενώπιών σας» το σύνθημα της ομιλίας του κ. Τσίπρα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Πύργο, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους» και πως «έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής». «Ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. Με το 'όχι' του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής του λαού μας» και τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα της μεγάλης, της κρίσιμης, της κεντρικής αναμέτρησης». «Δεν χρειαζόμαστε άλλες περήφανες ήττες. Να νικήσουμε χρειαζόμαστε. Να νικήσουμε κατά κράτος, να νικήσουμε με μεγάλη διαφορά. Και θα νικήσουμε, όπως σας βλέπω και με βλέπετε» δήλωσε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «τα 136 'θα'» που είπε στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Από την πλευρά του, ζήτησε «ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο», στη βάση του σχεδίου του κόμματός του, το οποίο χαρακτήρισε «ριζοασπαστικό και ρεαλιστικό», αν και -όπως παραδέχτηκε- «εδώ που μας οδήγησαν, δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις».

Βάσει αυτού του σχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει 5+1 δεσμεύσεις:

1. Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διεκδίκηση κουρέματος, περιόδου χάριτος και ρήτρας ανάπτυξης. «Εμείς δεν θέλουμε και δεν θα υπογράψουμε νέα δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε να διεκδικήσει άμςεσα «να πληρώσει η Γερμανία ό,τι χρωστάει στον ελληνικό λαό».

2. Πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς αποκλεισμούς πλιτών από την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, από στοιχειώδη αγαθά όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση, το φαγητό κ.λπ. «Και κανένας άνθρωπος που δεν έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τα δάνειά του να μην γίνεται όμηρος, θύμα, λεία, στα χέρια των τραπεζών», πρόσθεσε.

3. Εφαρμογή ενός «σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης», με μέτρα τόνωσης της ζήτησης, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, επαναφορά του εργασιακού καθεστώτος που καταργήθηκε, τακτοποίηση χρεών όλων όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν, επανεξέταση και ανακατανομή δημοσίων δαπανών, σταδιακή μετάθεση των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα.

4. «Ανάκτηση του εθνικού πλούτου» με επενεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών, στοχευμένη χρηματοδότηση δημόσιων επενδύσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεταιριστικών επιχειρήσεων και του κοινωνικού τομέα της παραγωγή, αναδιοργάνωση και αποκομματικοποίηση του κράτους.

5. «Ανάκτηση της εργασίας στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «δέσμη μέτρων που έχουν ως στόχο την πιο γρήγορη καταπολέμηση της ανεργίας και κυρίως τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης», επαναφορά της προστασίας των εργαζομένων στο εργατικό δίκαιο, ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, ρήτρα απασχόλησης σε κάθε επιδοτούμενη επιχείρηση.

Μία επιπλέον δέσμευση που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας είναι να μπει τέλος, όπως είπε, «στην ασυλία όσων οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στη σημερινή κατάσταση».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δημοκρατικά και με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε να εξακριβωθούν οι ευθύνες για τα ύποπτα παιγνίδια με τις στατιστικές, για τα υπόγεια φλερτ με το ΔΝΤ, για τις κατά καιρούς δηλώσεις και κινήσεις που καταρράκωσαν την όποια αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, για τις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ φίλων, για τα σκάνδαλα και τις λίστες, για τα μνημόνια που σακάτεψαν τον τόπο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Εμείς δεν μιλάμε για εκδίκηση, μιλάμε για δικαιοσύνη».

«Καταρράκτης ύβρεων και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και κενές απειλές. Άλλη μια συνηθισμένη παράσταση του κ. Τσίπρα...» σχιολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προσαγωγές υπόπτων Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Πέραμα για την επίθεση της ΧΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Πέραμα για την επίθεση της ΧΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα μεσάνυχτα στο Πέραμα ομάδα 30 μελών του ΚΚΕ από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής με λοστούς και καδρόνια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Στελέχη του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι κάποιοι από τους δράστες είναι γνωστά στην περιοχή πρόσωπα, ενώ καταγγέλλουν ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ.

Προς το παρόν, έχουν γίνει 24 προσαγωγές. Τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι έχουν συμμετάσχει στη επίθεση, ο ένας μάλιστα από αποτύπωμα που είχε σε προηγούμενη επίθεση κατά μεταναστών.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας από το βήμα της ΔΕΘ κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν «οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, και έκανε λόγο για «φασιστικό μόρφωμα» που είναι «γέννημα - θρέμμα του συστήματος», το οποίο το χρησιμοποιεί.

«Το σύστημα αξιοποιεί τέτοια ναζιστικά, φασιστικά μορφώματα ακριβώς για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, για να δώσει ανάσα στο ίδιο το σύστημα, που δυσκολεύεται και αυτό από τις κρίσεις του» επισήμανε. 

Καταγγελίες εις βάρος της αστυνομίας


Τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου, που συμμετείχαν στην αφισοκόλληση του ΚΚΕ για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», επικαλούμενοι μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, έκαναν λόγο για ολιγωρία της αστυνομίας στη σύλληψη των δραστών.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τις καταγγελίες. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο της επίθεσης ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου, ενώ συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 38 αστυνομικοί, εκ των οποίων και δύο ομάδες της ΔΙΑΣ, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. και αναφέρει ότι κατά την άφιξη των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει, ενώ ακολούθησαν επισταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στελέχη του ΚΚΕ καταγγέλλουν πάντως πως δυνάμεις της αστυνομίας που έφθασαν νωρίς «κοίταζαν τους χρυσαυγίτες και δεν έκαναν τίποτα».

Για συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ με αφορμή τη δημιουργία Εθνικιστικού Φορέα Ελλήνων Εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που πλήττει τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις καταγγελίες.

Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό, αναφέρει το ΚΚΕ, ενώ σημειώνει ότι «ανάμεσα στους χρυσαυγίτες [...] ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, Πανταζής και Καστρινός».

Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδίκασαν «την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα». Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Τέλος η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. «Είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τη «μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής» καταδίκασε και ηΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνοντας: «Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος».

Προς το παρόν, δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τη ΝΔ ή την κυβέρνηση για την επίθεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αρβανιτόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Τι είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό
 «Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον Αθήνα 9.84. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων», διαμηνύουν μετά τους πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, που συναντήθηκαν νωρίτερα με τον υπουργό Παιδείας, ενόψει της κατάρτισης της τελικής λίστας που θα ενταχθεί στην κινητικότητα.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, αναφορικά με την εύρεση περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων προς διαθεσιμότητα, την ώρα που οι πρυτάνεις δεν στέλνουν λίστες, ενώ το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο απείλησε με λουκέτο αν πειραχθεί έστω ένας υπάλληλος.
Όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων θα μπορέσουν να στελεχώσουν θέσεις μέσω της διαπανεπιστημιακής κινητικότητας και υπογράμμισε ότι την περασμένη δεκαετία έγιναν αθρόες προσλήψεις διοικητικών.
Σε ερώτηση για το αν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποτελούν δεξαμενή απολύσεων, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε: «Ελπίζω να τις περιορίσουμε στο ελάχιστο. Και το δεύτερο είναι ότι μετά από τη συζήτηση και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε στην Τρόικα και το οποίο εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 23 Ιουλίου, όπου δείξαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν αντέχει το εκπαιδευτικό σύστημα να θέσει άλλους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεν περισσεύει κανένας».
Πάντως, συνεργάτες του υπουργού υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, είχε εγγυηθεί για άλλη μία φορά ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. Διευκρινίζουν επίσης ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος με την επίμαχη δήλωση εννοούσε πως ελπίζει οι συγκεκριμένοι να απορροφηθούν στο υπουργείο Υγείας σε θέσεις που έχουν να κάνουν με το αντικείμενό τους και όχι να απολυθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί τα πανεπιστήμια να ολοκληρώσουν μόνα τους την αξιολόγηση του διοικητικού προσωπικού έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ειδάλλως το υπουργείο έχει plan B, για το οποίο ενημερώθηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και, σύμφωνα με αυτό, το προσωπικό θα αξιολογηθεί απο τους υπάρχοντες μηχανισμούς που αξιολογήθηκαν και τα πανεπιστήμια.
«Η προωθούμενη από το υπουργείο Παιδείας, οριζόντια διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποτελεί μία λανθασμένη πολιτική, η οποία θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. 
Πηγή: athina984.gr

Read more...