Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Προσαγωγές υπόπτων Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Πέραμα για την επίθεση της ΧΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Πέραμα για την επίθεση της ΧΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα μεσάνυχτα στο Πέραμα ομάδα 30 μελών του ΚΚΕ από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής με λοστούς και καδρόνια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Στελέχη του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι κάποιοι από τους δράστες είναι γνωστά στην περιοχή πρόσωπα, ενώ καταγγέλλουν ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ.

Προς το παρόν, έχουν γίνει 24 προσαγωγές. Τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι έχουν συμμετάσχει στη επίθεση, ο ένας μάλιστα από αποτύπωμα που είχε σε προηγούμενη επίθεση κατά μεταναστών.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας από το βήμα της ΔΕΘ κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν «οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, και έκανε λόγο για «φασιστικό μόρφωμα» που είναι «γέννημα - θρέμμα του συστήματος», το οποίο το χρησιμοποιεί.

«Το σύστημα αξιοποιεί τέτοια ναζιστικά, φασιστικά μορφώματα ακριβώς για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, για να δώσει ανάσα στο ίδιο το σύστημα, που δυσκολεύεται και αυτό από τις κρίσεις του» επισήμανε. 

Καταγγελίες εις βάρος της αστυνομίας


Τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου, που συμμετείχαν στην αφισοκόλληση του ΚΚΕ για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», επικαλούμενοι μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, έκαναν λόγο για ολιγωρία της αστυνομίας στη σύλληψη των δραστών.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τις καταγγελίες. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο της επίθεσης ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου, ενώ συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 38 αστυνομικοί, εκ των οποίων και δύο ομάδες της ΔΙΑΣ, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. και αναφέρει ότι κατά την άφιξη των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει, ενώ ακολούθησαν επισταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στελέχη του ΚΚΕ καταγγέλλουν πάντως πως δυνάμεις της αστυνομίας που έφθασαν νωρίς «κοίταζαν τους χρυσαυγίτες και δεν έκαναν τίποτα».

Για συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ με αφορμή τη δημιουργία Εθνικιστικού Φορέα Ελλήνων Εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που πλήττει τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις καταγγελίες.

Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό, αναφέρει το ΚΚΕ, ενώ σημειώνει ότι «ανάμεσα στους χρυσαυγίτες [...] ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, Πανταζής και Καστρινός».

Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδίκασαν «την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα». Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Τέλος η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. «Είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τη «μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής» καταδίκασε και ηΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνοντας: «Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος».

Προς το παρόν, δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τη ΝΔ ή την κυβέρνηση για την επίθεση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: