Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Στις 3 Σεπτεμβρίου το ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι



Για τις 3 Σεπτεμβρίου είναι κλεισμένο το ραντεβού της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, προκειμένου να γίνει η νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Εκεί θα ανοίξει και το πρώτο κεφάλαιο της συζήτησης για το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, μετά το Παρίσι θα ακολουθήσει άλλη ειδική συνάντηση, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν τα πράγματα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Πάντως, οι συζητήσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχουν ήδη ξεκινήσει ανεπίσημα και υπό καθεστώς εχεμύθειας. Το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο για την συζήτηση αυτή σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που δεν δείχνουν πάλι την ανάλογη σπουδή.
Σύμφωνα με όσα έχει πει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και μετά θα κριθεί εάν είναι απαραίτητη ή όχι η ελάφρυνση και ποια μορφή θα έχει αυτή.
Αναφορικά με την συνάντηση στο Παρίσι, οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων δανειστών αποφεύγουν να δώσουν μεγάλη σημασία, καθώς φαίνεται πως τους επιβλήθηκε. Η πλευρά του ΔΝΤ ήταν πιο δεκτική να γίνει η συζήτηση στην γαλλική πρωτεύουσα, μακριά από δημοσιογράφους, διαδηλώσεις και απειλών εναντίον των μελών της τρόικας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, στην συνάντηση στην γαλλική πρωτεύουσα, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την τρόικα την συρρίκνωση της μακράς λίστας των δράσεων -φτάνουν τις 600- που θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η μείωση του αριθμού των μέτρων είναι αναγκαία όχι επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να τα υλοποιήσει, αλλά επειδή δεν υπάρχει ο χρόνος να υλοποιηθούν.
egiakoumis.gr

Read more...

Πρωταθλητής στα ρουσφέτια, ο Μιχαλολιάκος...





Μαθαίνουν γρήγορα οι ευαγγελιστές της πολιτικής «κάθαρσης», καθώς τα ρουσφέτια και οι προσλήψεις από βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως έγιναν καθημερινότητα για το ακροδεξιό κόμμα.
Όπως...
αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής» με προεξάρχοντα τον προφυλακισμένο, πλέον, αρχηγό, Νίκο Μιχαλολιάκο οι βουλευτές της ΧΑ τοποθετούν «δικά τους παιδιά» σε θέσεις εντός Βουλής και, εσχάτως, στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος έχει βρει δουλειά σε ουκ ολίγους συγγενείς του, ενώ το τελευταίο ρουσφέτι ήταν η λογίστρια της Χρυσής Αυγής.
Η Ελένη Ζαρούλια, από την πλευρά της, τοποθέτησε στο γραφείο της την σύζυγο του Χρήστου Παππά, ενώ, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει στο γραφείο του δύο συγγενείς του μεγάλου αρχηγού και ο Νίκος Μίχος άλλους τόσους.
Ο Γιώργος Γερμενής στο γραφείο του στη Βουλή απασχολεί τη σύζυγο του δικηγόρου της Χρυσής Αυγής.
Σημειωτέον ότι ήδη οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζοντας να διορίσουν, μάλιστα, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του κόμματος που πρωταγωνίστησε σε επεισόδια με άγριο ξύλο έξω από το Εφετείο Αθηνών με αστυνομικούς και φωτορεπόρτερ.
Επιπλέον, ο Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Ομως, για να μη γίνει εντελώς προκλητικό, συμφώνησαν, και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν την προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος Λάμπρος Φουντούλης.
Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν τώρα όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός, ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη τριγωνική σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι ευρωβουλευτές.
Και για να μη μείνει παραπονεμένο και το κόμμα και ίσως για να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες, προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές: ο κ. Επιτήδειος τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον Αλέξανδρο Λύρη.

Read more...

Ηλία: Φοβάμαι ότι αν επιστρέψω θα βρεθώ νεκρή στο κελί...


Ηλία: Φοβάμαι ότι αν επιστρέψω θα βρεθώ νεκρή στο κελί
Τον τελευταίο της νομικό και δικαστικό οπλισμό, για να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα, εξαντλεί τώρα η φυγόδικη από το 2005 πρώην ανακρίτρια Αντωνία – Τόνια Ηλία, κατηγορούμενη από τις ελληνικές αρχές για ...
αδικήματα διαφθοράς στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Οι αγγλικές αρχές συνέλαβαν την πρώην ανακρίτρια, εκτελώντας ευρωπαϊκό ένταλμα, τον Μάιο του 2005, στην πόλη Μπράιτον όπου εργαζόταν με άλλο όνομα ως μπέιμπι σίτερ και παραδίδοντας μαθήματα αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα, αλλά έκανε έφεση, η οποία εκδικάζεται σε δύο στάδια.
Στο πρώτο στάδιο στο οποίο συζητήθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα που ζητούν την έκδοση της πρώην ανακρίτριας στην Ελλάδα, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που αναφέρονται στα τέσσερα αυτά εντάλματα δεν αποτελούν αδικήματα έκδοσης στο αγγλικό δίκαιο.
Το πέμπτο ένταλμα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό, καθώς οι κατηγορίες σ’ αυτό είναι της δωροδοκίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι οποίες και στο αγγλικό δίκαιο στηρίζουν το αίτημα της έκδοσης.
Έτσι, λοιπόν, μετά από 3,5 χρόνια διαδικασιών στα αγγλικά δικαστήρια, σε έναν μήνα η πρώην ανακρίτρια θα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα. Το βασικό επιχείρημα στο οποίο θα επιμείνει η υπεράσπιση της Αντωνίας Ηλία στο Εφετείο που θα συζητήσει το πέμπτο ένταλμα για την έκδοσή της είναι ότι από τη στιγμή που αθωώθηκαν οι συγκατηγορούμενοι δικηγόροι για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, αθωώνεται εκ των πραγμάτων και η ίδια.
«Είχα πει από την αρχή ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσω στην έκδοσή μου στην Ελλάδα, γιατί τη θεωρώ παράνομη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Το πέμπτο ένταλμα είναι άνευ αντικειμένου, διότι τα αδικήματα για τα οποία η Ελλάδα ζητάει την έκδοσή μου δεν υφίστανται νομικά, λόγω της συναθώωσης των συγκατηγορουμένων μου δικηγόρων και υπάρχουν πλέον ταυτόσημες νομικές συνέπειες για μένα», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής η πρώην ανακρίτρια.
«Με περισσότερη πεποίθηση και περισσότερα στοιχεία. Είχα πει τότε στο αγγλικό δικαστήριο ότι γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας – έχω καταθέσει στις αγγλικές αρχές το όνομά του – με είχε συναντήσει και με προειδοποίησε ότι υπάρχει σκευωρία σε βάρος μου, να μου «φορτώσουν» πολλές κατηγορίες, να με βάλουν φυλακή και εκεί θα χάσω τη ζωή μου από κάποιο… ανεξήγητο ατύχημα. Το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι μία μέρα θα με βρουν νεκρή στο κελί μου και ο ιατροδικαστής δεν θα μπορέσει να διαπιστώσει την αιτία του θανάτου μου».
"Έθνος της Κυριακής"

Read more...

Συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ...


dimosio xrei

Συνολικά πέντε άτομα συνέλαβαν για οφειλές στο Δημόσιο οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Οι οφειλές των πέντε συλληφθέντων ανέρχονται συνολικά σε ποσό μεγαλύτερο του 1,5 εκατ. ευρώ.
Στο ...
Ηράκλειο συνελήφθησαν τρία άτομα, 42, 54 και 55 ετών αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
Διενεργείται προανάκριση για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 559.522,80 ευρώ για την 42χρονη, στο ποσό των 312.972,17 ευρώ για τον 54χρονο , καθώς και για το ποσό των 583.263,25 ευρώ για τον 55χρονο.
Στο Ρέθυμνο συνελήφθη, 55χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 132.706,79 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.
Επιπλέον, στο Λασίθι συνελήφθη, 52χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 108.386,83 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, αντίστοιχα.

Read more...

"Βράζουν" τα Σώματα Ασφαλείας...




Γιάννης Παπαγιάννης

Εμείς σας είχαμε ενημερώσει από την αρχή οτι η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να... καθαρίσει έτσι εύκολα με τους ενστόλους. Την ώρα, λοιπόν, που το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  "βράζει" εξαιτίας της...
υπαναχώρησης της κυβέρνησης στο ζήτημα των αναδρομικών και της αποκατάστασης των αποδοχών τους στα προ μνημονίου επίπεδα, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη βουλή για το ασφαλιστικό των ένστολων μοιάζουν λάδι στη φωτιά.
Η εξέλιξη προβληματίζει τόσο το Μαξίμου και τους εμπλεκόμενους υπουργους όσο και τους βουλευτές της ΝΔ που θα κληθούν να το εγκρίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, σημαντικός αριθμός αξιωματικών απειλεί να αποχωρήσει, προκειμένου να διασφαλίσει το σημερινό ύψος του εφάπαξ.
Τα πραγματα είναι πολύ σοβαρά και η κυβέρνηση πρεπει λάβει σύντομα αποφάσεις, όχι μόνο για την δική της πολιτική επιβίωση αλλά και για την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ενστόλων και των οικογενειών τους. Εαν δεν το καταλάβει αυτό η κυβέρνηση, θα δει τα αποτελέσματα της πολιτικής της σύντομα στις κάλπες. Η εποχή που οι ένστολοι ψήφιζαν με κλειστά τα τη ΝΔ πέρασε ανεπιστρεπτί.

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Read more...

Αρχισαν τα παρατράγουδα ...


Αρχισαν τα παρατράγουδα -3 εκατ. τα χρέη της Labirint σε ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κω, επεισόδια με τουρίστες
3 εκατ. τα χρέη της "Labirint" σε ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κω.
Eπεισόδια με τουρίστες...
Τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» έχουν φανεί πάνω από τη Ρόδο και την Κω. Μετά από το «λουκέτο» που έβαλε μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο ήδη έχουν δημιουργηθεί χρέη, ενώ...
προκλήθηκαν επεισόδια με τουρίστες.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες των δύο νησιών- και όχι μόνο- κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά από την πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου Labirint Travel. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, τα χρέη του ρωσικού πρακτορείου, μόνο στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κω, προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, η ανησυχία των τουριστικών επιχειρηματιών είναι μήπως προκληθούν σοβαρά προβλήματα, με δεδομένο ότι στη Ρόδο βρίσκονται περίπου 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Παράγοντες της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, επιδιώκοντας να υπάρξει λύση με πολιτική παρέμβαση και να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουν προκληθεί μικροεπεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου, που πιθανόν να πάρουν σοβαρές διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν δοθούν λύσεις.

Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, προειδοποίησε ότι ίσως αυτή να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς εκτίμησε ότι η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την κρίση στην Ουκρανία υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.


 

Read more...

Σε εφαρμογή ο νόμος Εκτός σχολών από Σεπτέμβριο οι αιώνιοι φοιτητές


Εκτός σχολών από Σεπτέμβριο οι αιώνιοι φοιτητές
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» από πανεπιστήμια και ΤΕΙ από τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος από το νέο ακαδημαίκό έτος.

Σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Από το 2007, αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014.

» Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι.
» Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...