Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Στις 3 Σεπτεμβρίου το ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι



Για τις 3 Σεπτεμβρίου είναι κλεισμένο το ραντεβού της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, προκειμένου να γίνει η νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Εκεί θα ανοίξει και το πρώτο κεφάλαιο της συζήτησης για το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, μετά το Παρίσι θα ακολουθήσει άλλη ειδική συνάντηση, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν τα πράγματα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Πάντως, οι συζητήσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχουν ήδη ξεκινήσει ανεπίσημα και υπό καθεστώς εχεμύθειας. Το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο για την συζήτηση αυτή σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που δεν δείχνουν πάλι την ανάλογη σπουδή.
Σύμφωνα με όσα έχει πει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και μετά θα κριθεί εάν είναι απαραίτητη ή όχι η ελάφρυνση και ποια μορφή θα έχει αυτή.
Αναφορικά με την συνάντηση στο Παρίσι, οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων δανειστών αποφεύγουν να δώσουν μεγάλη σημασία, καθώς φαίνεται πως τους επιβλήθηκε. Η πλευρά του ΔΝΤ ήταν πιο δεκτική να γίνει η συζήτηση στην γαλλική πρωτεύουσα, μακριά από δημοσιογράφους, διαδηλώσεις και απειλών εναντίον των μελών της τρόικας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, στην συνάντηση στην γαλλική πρωτεύουσα, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την τρόικα την συρρίκνωση της μακράς λίστας των δράσεων -φτάνουν τις 600- που θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η μείωση του αριθμού των μέτρων είναι αναγκαία όχι επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να τα υλοποιήσει, αλλά επειδή δεν υπάρχει ο χρόνος να υλοποιηθούν.
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: