Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί απαιτήσεων για έγγραφη συναίνεση των κομμάτων

Αναβολή της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στη διάψευση όσων αναφέρονται περί απαιτήσεων της τρόικας για έγγραφη συναίνεση των κομμάτων στα κυβερνητικά μέτρα προχώρησε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα αναβληθεί για λίγες ημέρες.

«Κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους. Είναι θέμα ευθύνης, εμείς, οι κύριες πολιτικές δυνάμεις, να αντιληφθούμε την εικόνα της χώρας και να προωθήσουμε τις λύσεις που χρειάζονται» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Κάλεσε δε τη ΝΔ να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία στη Βουλή, όταν θα συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο -όπως είπε- θα περιλαμβάνει πλήρες σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και να δείξει εμπράκτως την συναίνεσή της, καταθέτοντας προτάσεις για την επίτευξη των στόχων της χώρας.

«Αλίμονο αν η ΝΔ κινείται με τη λογική ότι αν δεν είναι το σχεδιο για τη χώρα στη λογική του δικού μου σχεδίου, δεν συμφωνώ» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Για τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο ανέφερε ότι πρόκειται να αναβληθεί για λίγες μέρες, για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Για τη χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup δήλωσε ότι «δεν ελήφθησαν αποφάσεις, γιατί οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται, καθώς απαιτείται βελτίωση και συμπλήρωση για μεγαλύτερη συνέπεια στην εκπλήρωση των στόχων, ενώ επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει».

Όσο για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η αξιολόγηση από την τρόικα συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα καταβληθεί εγκαίρως.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ Σύντροφοι...δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να πορευτούμε σε διαφορετικούς δρόμους!!




Read more...

Αποκάλυψη! Θέλει να διαδεχθεί τον Ομπάμα ο εισαγγελέας που έκλεισε φυλακή τον Στρον Καν...


Είναι ο γιος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Σ. Βανς που έχει αρχίσει ήδη να κτίζει πολιτική καριέρα

Από τον Παύλο Παπαδάκη
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ PRESS-GR

Πολλές είναι οι πτυχές της υπόθεσης του Στρος Καν. Για παράδειγμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιος είναι ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που έχει στραφεί κατά του Ντομινίκ Στρος Καν και με τη μεγάλη επιμονή του κατάφερε να πετύχει την προφυλάκισή του.
Πρόκειται για τον Σάιρους Βανς, Jr. γιο του Σάιρους Βανς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε διαδραματίσει εκτός των άλλων και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Βανς, που γεννήθηκε στο Μανχάταν και σπούδασε στο Γέιλ και το πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, έγινε γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2010 και προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικό προφίλ με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό αναμόρφωσε και τη μονάδα Ειδικών Θυμάτων (Special Victims Bureau) που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα.
Πού στοχεύει ο Σ. Βανς; Στο να κάνει πολιτική καριέρα. Και μάλιστα όχι "μεσαίου" βεληνεκούς αλλά κορυφαίου. Ήδη εδώ στους πολιτικούς διαδρόμους της Αμερικής λέγεται από τους πάντες ότι...
τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως διάδοχος του Ομπάμα, μετά το τέλος της δεύτερης θητείας που πιθανολογείται ότι θα έχει χωρίς πρόβλημα ο νυν πρόεδρος κερδίζοντας τις εκλογές του 2012.
Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει επομένως καλύτερη εκλογική προίκα για έναν μελλοντικό υποψήφιο πρόεδρο από το ότι έκλεισε στη φυλακή (και) τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ;

Read more...

Βρέθηκε η βουλευτής που δηλώνει “δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις”!

newpost.gr
Βρέθηκε η βουλευτής που δηλώνει “δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις”!
“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη. Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής:


«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.
Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).
«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει...

Read more...

Συνέλαβαν τον διοικητή του ΚΑΤ για κεραία της Cosmote στο νοσοκομείο!

newpost.gr
Συνέλαβαν τον διοικητή του ΚΑΤ για κεραία της Cosmote στο νοσοκομείο!
Συνελήφθη ο διοικητής του ΚΑΤ, κ. Ευάγγελος Παπαφράγκας, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, έχει τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός του νοσοκομείου, πάνω από το χώρο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η κεραία ήταν καμουφλαρισμένη, ώστε να φαίνεται ότι ήταν προέκταση του τοίχου.

Ο διοικητής κρατείται από σήμερα στο Α.Τ Κηφισιάς και την Τετάρτη αναμένεται να περάσει τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι αστυνομικές αρχές επενέβησαν μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο περιβαλλοντολογικός σύλλογος ΚΗΦΙΣΙΑ S.O.S.

Το χρονικό

Έπειτα από επανηλλημένες καταγγελίες του περιβαλλοντικού συλλόγου Κηφισιά SOS από τις αρχές του 2011, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) διενήργησε έρευνα στα αρχεία της. Εκτός του ότι στα αρχεία της επιτροπής δεν βρέθηκε καμία εκδοθείσα άδεια για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ως εκ τούτου η Ε.Ε.Τ.Τ. διενήργησε επί τόπου αυτοψία στο νοσοκομείο στις 17 Ιανουαρίου διαπιστώνοντας το αδιανόητο. «Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, στο κτίριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου ΚΑΤ και η επαγγελματική σχολή Βοηθών Νοσηλευτικής βρέθηκε εγκατεστημένη κυλίνδρική κατασκευή τύπου εξαερισμού. Από τις μετρήσεις ελέγχου λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιήθηκαν κατά την αυτοψία μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες της εταιρίας Cosmote» αναφέρει με επιστολή του το Υπουργείο Υγείας.

Η Ε.Ε.Τ.Τ. απέστειλε επιστολή συμμόρφωσης στην εταιρία Cosmote, η οποία όμως δεν προέβει σε καμία απόφαση συμμόρφωσης σχετικά με την κεραία που είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο.

Συνεπώς, η σύλληψη του διοικητή του ΚΑΤ δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στους περιβαλλοντικούς φορείς της περιοχής, ωστόσο απορίας άξιο είναι αν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι κάτοικοι είχαν γνώση του γεγονότος και του κινδύνου της υγείας τους από την ακτινοβολία της εν λόγω κεραίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ., κ. Γεωργιάδης και κ. Πλευρής προς το υπουργείο Υγείας.



Πηγή: protothema-newpost
Read more...

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Γιώργου!

newpost.gr
Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Γιώργου!
Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβε η συνεδρίαση του υπουργικού για την ανακατάληψη της Αθήνας. Όχι, δεν ήταν το όραμα της Τίνας να βάψουν οι ΜΚΟ τις παλιές πολυκατοικίες, ούτε η παρουσίαση μιας σούπερ- ντούπερ κατάστασης αστυνόμευσης από τον Χρήστο Παπουτσή.

Αυτά και μερικά ακόμη ήταν που έκαναν του σιωπηλούς υφυπουργούς να αποχωρήσουν απεγνωσμένοι, να κοιτούν ο ένας τον άλλο και να λένε… “είμαστε αλλού”!

Αυτά και μερικά ακόμη, όπως το ότι για να εξεταστούν οι 47 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβληθεί χρειάζονται… 22 χρόνια, ήταν που έκαναν τον Κ. Σκαδαλίδη να προειδοποιήσει πως “ο ρυθμός αποκατάστασης μπορεί να είναι πιο αργός από τον ρυθμό απαξίωσης” και τον Δ. Ρέππα να πει ευγενικά στους οραματιστές συναδέλφους τους πως “χρειαζόμαστε μερικές άμεσες νίκες”. “Βάλτε ένα γκολ… “ που θα έλεγε και η “εξέδρα”.

Αυτά και μερικά ακόμη ήταν η αιτία που ο Χ. Παμπούκης κοιτούσε με απορία τους διπλανούς του, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει.

Η πραγματική έκπληξη όμως ήταν άλλη. Το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αφαίρεσε τον συντονισμό του έργου από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γ. Ραγκούση και τον ανέθεσε στον Θ. Πάγκαλο! Ο άλλοτε πρώτος τη τάξει υπουργός βλέπει συνεχώς τις αρμοδιότητές του να ψαλιδίζονται, συνεπεία της αδυναμίας του να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους υπουργούς.

Η απόφαση αυτή του Γ. Παπανδρέου μπορεί να είναι ένα μάθημα στον Γ. Ραγκούση για το ποιος είναι το αφεντικό. Γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν κάτι αποστροφές του υπουργού Εσωτερικών πως έκανε πρωθυπουργό τον Γιώργο και εξοργίστηκαν. Τώρα πλέον ο φιλόδοξος νέος υπουργός ή θα υποβάλλει τα σέβη του στον πρόεδρο ή μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως στον ανασχηματισμό. Ο οποίος όλα δείχνουν πως πλησιάζει. Ο χρόνος που έχει λοιπόν στη διάθεσή του για να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον πρόεδρο δεν είναι πολύς.

Ο Γιώργος μπορεί να αλλάξει πρόσωπα και δομή αμέσως μόλις πάρει το ΟΚ του υπουργικού για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τα δημοσιονομικά. Δηλαδή, την… Παρασκευή! Αλλιώς, μπορεί να περιμένει τη ψήφιση του προγράμματος, μήπως και του προκύψουν και τίποτα εκλογές.

Εκλογές για τις οποίες δε θέλουν πλέον ούτε να ακούνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γιατί οι περισσότεροι φοβούνται πως δε θα εκλεγούν ξανά και όσοι μένουν πιστοί στον Γιώργο φοβούνται πως οι εκσυγχρονιστές ετοιμάζουν τη ρεβάνς του 2007 ή νέο κόμμα.

Ήδη, τα στελέχη που ανήκουν σε αυτό τον χώρο, όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο Κ. Καρτάλης, ο Ν. Αλευράς κα δε χάνουν ευκαιρία να πελεκάνε την κυβέρνηση. Ακόμη και ο Χρ. Πρωτόπαπας, της Α. Διαμαντοπούλου, δήλωσε χθες πως… “αν αποτύχουμε θα μας πάρουν με τις πέτρες”!

Σε κάθε περίπτωση, Κυριακή κοντή γιορτή. Την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό για τον οδικό χάρτη οπότε όλοι μας, πολίτες, τρόικα και υπουργοί θα γίνουμε σοφότεροι για το τι έχει στο μυαλό του ο Παπανδρέου και πως θα αντιδράσουν οι δελφίνοι και όσοι διαφωνούν με την πολιτική του.

Read more...

Αποκρατικοποιήσεις και νέα μέτρα στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών

Τα νέα από τις Βρυξέλλες φέρνει ο ΥΠΟΙΚ

Σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες
Σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες, και προφανώς για την πίεση που ασκήθηκε για τις αποκρατικοποιήσεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων όπως και για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα, ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους στενούς του συνεργάτες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, και οι ειδικοί γραμματείς ΔΕΚΟ και Αποκρατικοποιήσεων Γ.Κυριακού και Γ.Χριστοδουλάκη, αντίστοιχα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, συγκάλεσε τη σύσκεψη με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου μετείχε στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, ενώ στο πρόγραμμα του υπουργού για τις επόμενες ημέρες είναι και ο νέος κύκλος επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις για την πλήρη εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ενδέχεται ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο να υλοποιηθούν νωρίτερα χρονικά, προκειμένου να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών για το τρέχον έτος.

Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας σε σχέση με το 2011. Συνεχίζουμε το έργο μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβιασμού κατηγορούνται στελέχη του ΣΔΟΕ...



Για παθητική δωροδοκία από υπαλλήλους και για απόπειρα εκβίασης, κατηγορούνται τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν για... απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή Ιεράς Οδού-Αιγάλεω, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Στην κατοχή του ενός από τους εφοριακούς, βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο. Όλα κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν από δέκα ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, οι δύο ηλικίας 48 και ένας ηλικίας 45 ετών, εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια ποσό 1.000 ευρώ, για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.

Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν από την επιχείρηση ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι λαμβάνονται διοικητικά μέτρα και ακολουθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τις πράξεις αυτές προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της συναλλαγής (έστω κι αν πρόκειται για ένα ευρώ), ειδικά για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.
TANEA


Read more...

Στα τέλη Μαΐου κρίνεται η τύχη της Αντωνίας Ηλία...



Αναβολή μέχρι τις 31 Μαΐου πήρε η ακροαματική διαδικασία για το ελληνικό αίτημα έκδοσής της φυγόδικου πρωτοδίκη, Αντωνίας Ηλία, από το πρωτοδικείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Η φυγόδικος ισχυρίστηκε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου ότι... έχει πέσει θύμα λανθασμένης ταυτότητας, καθώς επιμένει ότι είναι Γαλλίδα υπήκοος ονόματι Αντόνια Ζεμέν. Ωστόσο, το δακτυλικό της αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε με το αποτύπωμα στην ταυτότητα της Αντωνίας Ηλία, με αποτέλεσμα οι δικαστικές αρχές να είναι βέβαιες ότι πρόκειται για την καταζητούμενη.

Μάλιστα, το αίτημά της να ορίσει η ίδια τον προσωπικό της συνήγορο από την Αθήνα προκάλεσε τη σαρκαστική παρατήρηση της προέδρου ότι αρνείται μεν πως είναι Ελληνίδα αλλά θέλει Έλληνα δικηγόρο, με την κα Ηλία να απαντά πως πρόκειται για σύμπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι η φυγόδικος έχει καταδικαστεί ερήμην σε 80 μήνες φυλάκισης για το ρόλο της στο παραδικαστικό κύκλωμα. Η διαδικασία έκδοσής της μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ημέρες, καθώς η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα έφεσης.
voria.gr



Read more...

Νοθεία στα καύσιμα των Ένοπλων Δυνάμεων κατήγγειλε ο Γ.Σούρλας

Κατάθεση με αιχμές

Ο Γιώργος Σούρλας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Ο Γιώργος Σούρλας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε καταγγελίες με πολιτικές αιχμές, για νοθεία στα καύσιμα των ΕΔ προέβη ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συντελείται εκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου.

Τα καύσιμα αυτά, διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο, ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του πρώην βουλευτή, έχει μάλλον κωλυσιεργήσει.

«Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά.

» Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν 'έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;'» ανέφερε ο κ. Σούρλας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ, εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα από τους μισθούς και τις συντάξεις» παρατήρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλοδημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα.

» Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σικούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας -του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο».

«Δέκα μήνες διερευνά ο εισαγγελέας την υπόθεση. Εγώ την Παρασκευή έστειλα το πετρέλαιο στο Γενικό Χημείο του Κράτους και την Δευτέρα πήρα απάντηση» σχολίασε ο κ. Σούρλας και κατέληξε: «Επτά χρόνια είχα το στόμα μου κλειστό, και ελπίζω βάσιμα πως θα το προχωρήσετε».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σε όλα τα πρόσωπα και τις αρχές που χειρίστηκαν το θέμα, (συμπεριλαμβανόμενων και των δικαστικών αρχών).

«Να προχωρήσουμε σε συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, για να περάσουν από κει, οι πάντες που εισηγήθηκαν ή δεν εισηγήθηκαν, ότι όσα λέει ο κος Σούρλας είναι αβάσιμα» πρότεινε ο κ. Κακλαμάνης.

«Η Επιτροπή να δώσει συνέχεια στο θέμα», συμφώνησε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Το λαθρεμπόριο αυτό θέλει τεράστιες αποθήκες, συνεργασία με κυκλώματα φορτηγών, τεράστιους χώρους - και η συστηματική παράλειψη καθήκοντος κάνει ζημιά και στα δημόσια έσοδα και στην τσέπη των ιδιωτών».

«Να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας στον Εισαγγελέα, ως προς την επίσπευση των διαδικασιών και ως προς την συναγωγή συμπερασμάτων από πλευράς Δικαιοσύνης, για όλες τις προηγούμενες ενέργειες που δεν έγιναν», πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ).

«Θα πρέπει να επιμείνουμε, να αποτελέσει σκάνδαλο προς διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση της αρμοδιότητας της Επιτροπής μας», πρότεινε ο Μανώλης Μπεντενιώτης.

«Να προχωρήσουμε σε πόρισμα και να εγκαλέσουμε και επιλήσμονες δικαστικούς λειτουργούς, που και σε άλλες περιπτώσεις έχουν κριθεί ως κατώτεροι των περιστάσεων» συμπλήρωσε.

«Ανοίγουμε το φάκελο, προβαίνουμε σε ενέργειες για να συγκεντρώσουμε στοιχεία. Μετά απ’ αυτό, θα δούμε τις παραπέρα κινήσεις μας» κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σαμαράς: Συναίνεση στους στόχους, όχι στην πολιτική...



Η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με τους στόχους για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους, δεν πρόκειται όμως να προσφέρει στήριξη σε «αποδεδειγμένα λάθος συνταγή», δήλωσε ο... Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λέει "όχι" στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης μεμονομένων μέτρων και πολιτικών. "Αν ένα μέτρο είναι καλό για την πατρίδα έχουμε καθήκον να το στηρίξουμε. Αν τη βλάπτει δεν έχουμε το δικαίίωμα", είπε.

Αποκάλεσε "γυμναστική στη ματαιότητα" την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρώπης -και παρά τις θυσίες- το έλλειμμα θα παραμείνει φέτος, αλλά και το 2012, στο 10% του ΑΕΠ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο.

Ευρω-πιέσεις για συναίνεση

Αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε δημοσίως τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να στηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τις αποκρατικοποιήσεις. "Είναι εθνικό και όχι κομματικό θέμα" είπε, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, η κοινή γνώμη και οι αγορές περιμένουν από την Ελλάδα να λειτουργεί ως "μία ομάδα με υπεύθυνο τρόπο", όπως συνέβη στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.
enet.gr


Read more...

Μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι δυνατή, λέει ο Γιούνκερ

Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

Προϋπόθεση για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους είναι η εφαρμογή ενός ευρύτατου προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων
Προϋπόθεση για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους είναι η εφαρμογή ενός ευρύτατου προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι δυνατή, υπό τον όρο να εφαρμόσει η Αθήνα προηγουμένως ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων που θα καταστήσουν βιώσιμο το χρέος της, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Ελλάδα πρέπει γρήγορα να ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ για να καταστήσει βιώσιμο το μεσοπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο χρέος της, γιατί επί του παρόντος δεν είναι διατηρήσιμο», είπε σε σεμινάριο του Συμβουλίου της Λισαβόνας, σύμφωνα με το Reuters.

«Εάν η Ελλάδα καταβάλει όλες αυτές τις προσπάθειες, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε εάν είναι δυνατή μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Είμαι κάθετα αντίθετος σε μια ευρεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», συμπλήρωσε.

Όταν ο κ. Γιούνκερ λέει ήπια αναδιάρθρωση εννοεί την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, ενώ όταν αναφέρεται σε ευρεία αναδιάρθρωση περιλαμβάνει και το «κούρεμα» στην αξία των ομολόγων.

Τo κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα διευρύνθηκε μετά τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ. Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρύνθηκε κατά 23 μονάδες στις 1.250 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Markit.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 1.251 μονάδες βάσης (αμετάβλητο σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς) και το επιτόκιο στο 15,63% (-0,06%). Το επιτόκιο του 2ετούς τίτλου υποχώρησε στο 24.70% από 25,01%.

Πτωτικά κινούνται τα επιτόκια και στα ομόλογα άλλων χωρών της ευρω-περιφέρειας.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1,4211 δολάρια. Στις 4 Μαΐου είχε σκαρφαλώσει σε υψηλό 17 μηνών, τα 1,4940 δολάρια.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και το βράδυ της Δευτέρας στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, σε δηλώσεις του μετά το Eurogroup, λέγοντας για πρώτη φορά ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιας μορφής «αναδιάταξης» (reprofiling).

Η αναδιάταξη είναι ο αγαπημένος όρος των Βρυξελλών όταν αναφερόνται στην εθελοντική ανταλλαγή παλαιότερων ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας (και ενδεχόμενως μικρότερου επιτοκίου), μία σχετικά σύγχρονη μορφή «ήπιας» αναδιάρθρωσης χρέους.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι προηγουμένως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που χρειάζονται για την δημοσιονομική προσαρμογή και μετά θα ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα στο Eurogroup του Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναζητεί βρετανική δικηγορική εταιρεία που θα την βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ και ενδεχόμενη συμπληρωματική συμφωνία.

Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα οδεύει προς την υπογραφή μίας νέας δανειακής σύμβασης («Μνημόνιο Νο2»), ύψους τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα συζητώνται αλλαγές στον Μνημόνιο Νο1 με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και πιθανώς της μείωσης του επιτοκίου.

Στο τραπέζι παραμένει και η επιμήκυνση αποπληρωμής του συνολικού -εκτός Μνημονίου- χρέους των 340 δισ. ευρώ, θέμα στο οποίο επιμένει η γερμανική κυβέρνηση και οι πολιτικοί σύμμαχοι της στην Ευρωζώνη, αλλά αντιστέκεται σθεναρά η ΕΚΤ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αρνήθηκαν να προσέλθουν στην προανακριτική για τα υποβρύχια...



Με τις αρνήσεις μαρτύρων ξεκίνησε επί της ουσίας η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Οι πρώτοι τρεις μάρτυρες που είχαν κληθεί για σήμερα, οι ... επιχειρηματίες Αλέξανδρος Αβατάγγελος και Mιχαήλ Ματαντός, καθώς και ο στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος αρνήθηκαν να προσέλθουν στην προανακριτική επικαλούμενοι το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενοι και έχουν κληθεί από τη Δικαιοσύνη.

Ομοφώνως τα μέλη της προανακριτικής ζήτησαν να σταλεί και δεύτερη επιστολή κλήσης τους στην προανακριτική ενώ εάν δεν ανταποκριθούν και ούτε σε αυτή τότε θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους στην επιτροπή.
newpost.gr



Read more...

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...


Ρεπορτάζ : Νίκος Β. Τσίτσας
(από το Έθνος)
Με αξιολόγηση και κριτήρια... ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον οι μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ) προς τις υπηρεσίες του «στενού» κρατικού μηχανισμού, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης. Η...
διαδικασία της αξιολόγησης αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για απολύσεις υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οι οποίοι θα κριθούν ακατάλληλοι για να στελεχώσουν το Δημόσιο. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στον ΒΗΜΑ FM, δεν θα γίνουν ούτε «τυφλές» μετατάξεις αλλά ούτε και «τυφλές» απολύσεις. «Οσο λάθος είναι να μετατάσσεις μη χρήσιμους υπαλλήλους τόσο λάθος είναι να απολύεις χρήσιμους εργαζόμενους για το Δημόσιο», αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η υπαγωγή των μετατάξεων στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τις προσλήψεις (η μετάταξη θεωρείται απόλυση και επαναπρόσληψη) στον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι στο νέο κύμα μετατάξεων υπαλλήλων από ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα ξεκινήσει μόλις δοθεί το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση και κατάργηση δημοσίων οργανισμών, θα περάσει από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετάζονται ο υπηρεσιακός φάκελος των υπό μετάταξη υπαλλήλων, η αποδοτικότητά τους, οι πειθαρχικές ποινές που τους έχουν επιβληθεί, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται και συνέντευξη. «Κάποιοι θα κοπούν από τη διαδικασία αν δεν αξίζουν πράγματι να συνεχίσουν να δουλεύουν στον δημόσιο τομέα, άρα δεν πρέπει να συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι με το σύστημα αξιολόγησης που θα θεσμοθετηθεί για τις μετατάξεις θα επιβεβαιωθεί ποιος είναι άξιος να περάσει στο Δημόσιο. Χαρακτηρίζει επίσης το σύστημα αξιολόγησης των μετατάξεων μέσω ΑΣΕΠ ως κίνητρο και όχι ως ποινή για τους υπαλλήλους που θα αιτηθούν τη μετακίνησή τους στο Δημόσιο.
Εντός του Ιουνίου θα εισαχθούν στο Κοινοβούλιο οι διατάξεις που θα εντάσσουν τις μετατάξεις στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί ?σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών? οι μετατάξεις σε ΟΣΕ και ΟΑΣΑ. Το επόμενο κύμα μετατάξεων αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου (ΝΠΔΔ, ΑΕ του Δημοσίου κτλ.).
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ
Από μικροσκόπιο 130.000 εργαζόμενοι
Το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που απασχολούνται σε ΝΠΙΔ και ΑΕ του κράτους, καθώς και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που θα τεθούν σε καθεστώς ανασυγκρότησης, συγχώνευσης ή κατάργησης εκτιμάται ότι είναι περίπου 130.000 εργαζόμενοι. Τέτοιοι φορείς είναι για παράδειγμα η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, η οποία συζητείται να συγχωνευτεί με την εταιρεία Ψηφιακές Συγκλίσεις ΑΕ, η Αγρόκτημα ΑΕ και η ΟΠΕΠ ΑΕ που θα καταργηθούν.
Το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών που θα προκύψει μετά τη διαδικασία της κατάργησης, της συγχώνευσης ή της ανασυγκρότησης οργανισμών θα αιτηθεί τη μετάταξή του στον δημόσιο τομέα. Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαιώνει πως σήμερα υπάρχουν οι θέσεις που μπορούν να υποδεχτούν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους οι οποίοι εντάσσονται στην αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», που επιτρέπει συνολικά 10.600 προσλήψεις - μετατάξεις για το 2011. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 1.000 προσλήψεις και ολοκληρώνονται 4.000 μετατάξεις από ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όταν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση δημόσιων οργανισμών ή ακόμα και η ιδιωτικοποίηση φορέων, τότε θα καταργηθούν περίπου το 1/3 των οργανικών θέσεων, δηλαδή 45.000 θέσεις αορίστου χρόνου. Εκφράζονται φόβοι ότι το 2012 δεν θα υπάρχει ικανός αριθμός κενών θέσεων για να υποδεχτεί το πλεονάζον προσωπικό των δημόσιων οργανισμών, με αποτέλεσμα να γίνουν απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
Ο αριθμός των μετατάξεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα με την οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών και από τον αριθμό των αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, από τον οποίο θα εξαρτηθεί ο τελικός αριθμός προσλήψεων - μετατάξεων για το 2012.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
Κανόνες για το νέο μισθολόγιο
Το νέο μισθολόγιο θα ψηφιστεί εντός του καλοκαιριού και θα διέπεται από 4-5 βασικούς κανόνες, ανακοίνωσε ο κ. Γ. Ραγκούσης. Επιβεβαίωσε δημοσίευμα του «Εθνους», σύμφωνα με το οποίο η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα είναι αυτόματη, αλλά θα πραγματοποιείται μετά από αξιολόγηση.
Σημείωσε επίσης ότι με το μισθολόγιο «κάποιοι υποχρεωτικά θα κατέβουν», εννοώντας τους υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα, και «κάποιοι θα ανέβουν μισθολογικά» για να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση μισθών για υπαλλήλους με ίδια προσόντα. Για τα ειδικά μισθολόγια ανέφερε ότι θα διατηρηθούν αλλά θα υπάρξουν περικοπές γιατί «δεν μπορεί ένας υπάλληλος ΠΕ ειδικού μισθολογίου να παίρνει 5 φορές περισσότερα χρήματα από συνάδελφό του στην κεντρική διοίκηση».
Ανήγγειλε την εφαρμογή της απογευματινής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών από το φθινόπωρο και ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα στην οποία οι πολίτες θα καταγράφουν τις απόψεις τους. Για το 40ωρο στο Δημόσιο ο κ. Ραγκούσης είπε ότι θα εφαρμοστεί από την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την τροπολογία, δηλαδή από την ερχόμενη εβδομάδα.
Για λαϊκισμό και υποκρισία κατήγγειλε την κυβέρνηση το στέλεχος της Π.Γ. του ΣΥΝ κ. Σ. Λεουτσάκος για τις δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών περί αξιοκρατικής αξιολόγησης και σημειώνει ότι ο κ. Ραγκούσης θέλει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις απολύσεις που έρχονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής δήλωσε δεν «συζητάμε για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η μονιμότητα των οποίων είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά» και έκανε λόγο για μετατάξεις με ορθολογικά και δίκαια κριτήρια.
Read more...

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΨΑΛΙΔΙ" ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ


Θέμα περικοπών και στα εφάπαξ «ανοίγουν» οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των περισσότερων ταμείων πρόνοιας σε συνδυασμό με την «οδηγία» της τρόικας για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των εισφορών και των παροχών στο σύστημα...
κοινωνικής ασφάλισης περιλαμβανομένων και των συμπληρωματικών παροχών (πέρα δηλ. από την κύρια και την επικουρική σύνταξη). Όπως προκύπτει από τους προϋπολογισμούς που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα ελλείμματα στα ταμεία πρόνοιας - εφάπαξ ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ φέτος: 5,1 εκατ. ευρώ είναι τα φανερά ελλείμματα και 1,6 δισ. ευρώ είναι το έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Δημοσίων Υπαλλήλων που επισήμως εμφανίζει πλεόνασμα 24.000 ευρώ χωρίς, όμως, να υπολογίζεται ότι «χρωστά» περί το 1,6 δισ. ευρώ για τις πληρωμές εφάπαξ σε 37.000 δημοσίους υπαλλήλους. Τα Ταμεία ετοιμάζονται να αναθέσουν αναλογιστικές μελέτες για την προοπτική βιωσιμότητάς τους και στο τραπέζι τίθενται εισηγήσεις είτε για τη μείωση του εφάπαξ (με αλλαγή και του τρόπου υπολογισμού των σχετικών ποσών) είτε για την αύξηση των εισφορών χωρίς να αποκλείεται ο συνδυασμός και των δύο αυτών «εργαλείων».
Read more...

Το ευρώ δεν φοβάται ελληνική πτώχευση. Είμαστε πλέον μόνοι...


Γράφει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το πορτογαλικό πακέτο διάσωσης, μαζί με το διαρκές ξεφόρτωμα ελληνικού χρέους που συστηματικά γίνεται από διάφορες χώρες, δημιουργούν τις τελικές προϋποθέσεις για τη θωράκιση της ευρωζώνης από τον... «ελληνικό ιό». Το ευρώ δεν φοβάται πια την ελληνική πτώχευση ή έξοδο και αυτό ακριβώς είναι το νόημα των νέων απαιτήσεων που θέτει η τρόικα για την πέμπτη δόση. Τώρα, είμαστε μόνοι. Εμείς και οι αποφάσεις μας.

Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας αν πιστεύουμε ότι μια ενδεχόμενη πτώχευση ή έξοδός μας από το κοινό νόμισμα θα προκαλέσει κάποιου είδους σεισμό σε αυτό. Το ευρώ δεν έχει πλέον πρακτικά κανένα αληθινό κίνδυνο από την ελληνική υπόθεση. Το «ντόμινο» του νότου έχει ήδη αποφευχθεί, η Ελλάδα είναι μια κατηγορία από μόνη της και, αν γίνει το κακό, η επίδραση στη σταθερότητα και την αξία του κοινού νομίσματος ασφαλώς θα υπάρξει, αλλά θα είναι ελεγχόμενη, περιορισμένη και βραχυχρόνια.

Αν συμβεί το κακό στην Ελλάδα, το ευρώ θα στηριχθεί αμέσως τόσο πολύ από τη Γερμανία και τις άλλες ισχυρές χώρες, που σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι «καθάρισε» από ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα, το κοινό νόμισμα γρήγορα θα καταλήξει ισχυρότερο απ’ ότι πριν. Η σχετική «πρόβα» έγινε πριν από δύο εβδομάδες με πολύ μεγάλη επιτυχία, μετά τα δημοσιεύματα για την έξοδο: η πτώση και η άνοδος μέσα σε λίγες ώρες ήταν πολύ χαρακτηριστικές…

Τι μας έκανε όμως τόσο διαφορετικούς από τους Πορτογάλους; Τρία δεδομένα: πρώτον, ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ πιο βαρύ. Δεύτερον, ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στην αντιμετώπισή του. Τρίτον, ότι κι αυτά που έχει επιχειρήσει η κυβέρνηση να κάνει, τα έχει αφήσει στα μισά, έχει μείνει στα λόγια αλλά δεν έχει φτάσει στα έργα. Αποτέλεσμα, η ελληνική αξιοπιστία να έχει πλήρως καταρρακωθεί.

Η απαίτηση των δανειστών για έγγραφες δεσμεύσεις της χώρας εν όψει της επόμενης δόσης, κάτι που ήδη έχουν λάβει από την Πορτογαλία ανεξάρτητα από το εκεί εκλογικό αποτέλεσμα, ένα πράγμα δηλώνει: ότι είναι πλέον έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ελληνικής πτώχευσης. Και, φυσικά, δεν τους ενδιαφέρει το τι θα προκαλέσει αυτή η απαίτηση μέσα στην Ελλάδα. Δεν είναι πια εκεί το θέμα τους, αφού έχουν πετύχει να χτίσουν τις άμυνες του ευρώ από το ελληνικό πρόβλημα.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι από τη στιγμή που εγείρουν μια απαίτηση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές και, ακολούθως, πιθανότατα, σε κυβερνητική αστάθεια, προεξοφλούν ότι μπορούν εκείνοι να την αντέξουν. Προεξοφλούν ότι η χρεοκοπία είναι γι' αυτούς, για τις δικές τους προτεραιότητες, έννοια ελεγχόμενη.

Αυτό δηλώνει η απαίτηση. Ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα μπορεί να μπει στο πολιτικό και δημοσιονομικό χάος. Δεν τους αφορά πια. Πιθανότατα εκτιμούν ότι έχουν περισσότερα να κερδίσουν αν «τελειώνουν» μαζί μας, παρά αν συνεχίσουν.

Αυτά, πρέπει να τα έχουμε βάλει πολύ καλά στο μυαλό μας πριν πάρουμε αποφάσεις που θα σφραγίσουν αρνητικά τη μοίρα μας για πολλές δεκαετίες και θα μας οδηγήσουν σε συνθήκες ζωής τραγικές, από τις οποίες δεν υπάρχει επιστροφή.

Και οφείλουμε να έχουμε κάτι ακόμα στο μυαλό μας: Αν γίνει η καταστροφή της πτώχευσης ή της εξόδου από το ευρώ, ούτε κυβέρνηση θα είναι εδώ για να της ζητήσει κανείς τον λόγο που δεν τα κατάφερε, ούτε αντιπολίτευση να τη ρωτάνε γιατί δεν συναίνεσε. Δεν θα έχει μείνει τίποτα από αυτά. Δεν θα υπάρχει κανείς να του ζητηθούν ευθύνες…
Το μόνο που θα έχει μείνει θα είναι μια χώρα ερείπιο κι ένας λαός που θα έχει γυρίσει 60 χρόνια πίσω, παλεύοντας να ξαναρχίσει από το μηδέν, αφού θα έχει χάσει τα πάντα. Αλλά τα πάντα.
ΒΗΜΑ



Read more...

Νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Εξαγγελία πρωθυπουργού

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Νόµο για τις διαδηλώσεις προτίθεται να διαµορφώσει η κυβέρνηση, έπειτα από δηµόσια διαβούλευση και µε την ενεργό συµµετοχή του Δήµου Αθηναίων. Tη σχετική εξαγγελία έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου για σχέδιο δράσης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρωθυπουργός σηµείωσε απλώς ότι το νοµοσχέδιο θα προνοεί τόσο για το αναφαίρετο δικαίωµα των διαδηλωτών να εκφράζονται ελεύθερα όσο και για το δηµοκρατικό δικαίωµα των πολιτών να κινούνται ανεµπόδιστα στο κέντρο της πόλης, όπως και του εµπορικού κόσµου να λειτουργεί χωρίς πρόβληµα τις επιχειρήσεις του.

«Αντιλαµβάνοµαι τον φόρτο εργασίας που αντιµετωπίζετε στα υπουργεία σας, αλλά η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας απαιτεί άµεσες παρεµβάσεις και δεν επιδέχεται καθυστερήσεις», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με πρότασή του, το Υπουργικό Συµβούλιο αποφάσισε να ανατεθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ο συντονισµός και η παρακολούθηση των πολιτικών δράσεων για την αναβάθµιση του Κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα ο περιορισµός του παραεµπορίου και η αντιµετώπιση της εγκληµατικότητας (µε το ίδιο σύστηµα παρακολούθησης που εφαρµόζει για το Μνηµόνιο).

Αποφασίστηκε ακόµη, να υπάρξει νέο Υπουργικό Συµβούλιο για το ίδιο θέµα τον Σεπτέµβριο, οπότε ανάλογα και µε την πορεία της εφαρµογής του πακέτου των µέτρων που αποφασίστηκαν τη Δευτέρα, να υπάρξει νέο πακέτο.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, τόνισε ότι από το 1975 δεν υπάρχει νόμος που να εξασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να κινούνται ανεμπόδιστα και ελεύθερα στο κέντρο της πόλης και των καταστηματαρχών να λειτουργούν χωρίς προβλήματα τις επιχειρήσεις του.

«Λόγω δειλίας τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν ψηφίσει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο κ.Καμίνης και πρόσθεσε ότι τώρα θα το πράξουν διότι «θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κινδυνεύει να κλείσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

newpost.gr
Κινδυνεύει να κλείσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο κινδυνεύει ακόμα και με λουκέτο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ζήτησε χρήματα για να συνεχίσει την λειτουργία του το Πανεπιστήμιο.

Σημείωσε πως θα δοθούν στο ΑΠΘ 24 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από 36 εκατομμύρια, υπογραμμίζοντας πως οι περικοπές είναι της τάξης του 55%.

Επισήμανε πως γίνεται προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτό το Πανεπιστήμιο σημειώνοντας πως όταν κλείσει θα κλείσει όλο και όχι τμήματά του.

Read more...

«Πειρατικά» ασθενοφόρα στο ΕΣΥ!

Εκμεταλλεύονται τα κενά του ΕΚΑΒ


http://img.protothema.gr/B34032123617753AE5DEA8AA1FC99425.jpg
Εκατοντάδες «πειρατικά» ασθενοφόρα «καταπλέουν» ανενόχλητα στο ΕΣΥ. Περισσότερες από 250 ιδιωτικές κινητές μονάδες διακομιδής ασθενών εκμεταλλευόμενες το έλλειμμα του καθ’ ύλην αρμόδιου δημόσιου φορέα, του ΕΚΑΒ, λυμαίνονται το ευαίσθητο αυτό πεδίο της υγείας, παραβιάζοντας προκλητικά το ισχύον νομικό πλαίσιο και αποκομίζοντας τεράστια και «μαύρα» κέρδη εις βάρος των ασθενών.

Τι ορίζει ο νόμος για τα ιδιωτικά ασθενοφόρα


Αδεια λειτουργίας ιδιωτικών ασθενοφόρων μπορούν να λαμβάνουν κλινικές, θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και Μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης υπό την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετούν μόνο όσους κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, άδεια λειτουργίας ασθενοφόρου μπορούν να λάβουν ασφαλιστικές εταιρείες για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών τους, πάλι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση όπως επισημαίνεται στην υπουργική απόφαση 754/-6-2005 ή και μαζικοί εργασιακοί χώροι, όπως π.χ. εργοστάσια. Τις άδειες λειτουργίας των οχημάτων δίνει το ΕΚΑΒ.

Στην πράξη, ωστόσο, καταγράφεται μεγάλη απόκλιση από τα οριζόμενα στον νόμο. Τα «πειρατικά» ασθενοφόρα «καταπλέουν» ανενόχλητα στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας σχεδόν αποκλειστικά όλες τις μη επείγουσες διακομιδές, δηλαδή τα χρόνια περιστατικά και τους ασθενείς που λαμβάνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και λόγω της πάθησής τους χρειάζεται να μεταφερθούν με φορείο.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τα νοσοκομεία που υπάρχουν επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα δίνουν καθημερινά περίπου 200 εξιτήρια, οι δε διακομιδές αυτών των ασθενών ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα, από τις 2 μ.μ. - 3 μ.μ.

Εκμεταλλεύονται τα κενά του ΕΚΑΒ

Δεδομένου ότι τα οχήματα του ΕΚΑΒ που μπορεί να διατεθούν γι’ αυτές τις διακομιδές στην Αττική ημερησίως δεν ξεπερνούν τα 15, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο χρόνος αναμονής για ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο και χρειάζεται να μεταφερθούν στο σπίτι τους μπορεί να φτάσει από μία ώρα έως και μία ημέρα! Παράλληλα, έτσι εξηγείται πώς οι κάρτες των ιδιωτικών κινητών μονάδων βρίσκονται σε κάθε γωνιά των νοσοκομείων, ενώ τα «πειρατικά» ασθενοφόρα σταθμεύουν πλέον ακόμη και μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, στους χώρους στάθμευσης που προορίζονται για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που έχουν περιέλθει μάλιστα εις γνώση και του ΣΔΟΕ, οι άδειες λειτουργίας των ασθενοφόρων αφού εξασφαλιστούν με... συνοπτικές διαδικασίες από το ΕΚΑΒ, στη συνέχεια «ενοικιάζονται» ή πωλούνται σε ιδιώτες που χρησιμοποιούν τα ασθενοφόρα για τη διακομιδή χρόνιων περιστατικών έναντι υψηλής αμοιβής. Εγγραφο που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr είναι αποκαλυπτικό για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ιδιωτικής διακομιδής: ένα στα δύο ασθενοφόρα που λαμβάνει άδεια κυκλοφορίας από το ΕΚΑΒ το τελευταίο έτος είναι ιδιωτικό!

«Μαύρη» εργασία από ΕΚΑΒίτες στα ιδιωτικά ασθενοφόρα


Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις το πλήρωμα των ιδιωτικών ασθενοφόρων απαρτίζουν στελέχη του ΕΚΑΒ κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας του συγκεκριμένου κλάδου. Πηγές του ΕΚΑΒ εξηγούν την πρακτική που ακολουθείται από μερίδα του προσωπικού: «Κάποιοι από τα πληρώματα των ασθενοφόρων “στριμώχνουν” τις μηνιαίες βάρδιές τους σε μία μόλις εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εργαστεί κάποιος είτε ως οδηγός είτε ως πλήρωμα οχήματος 24 ώρες το 24ωρο επί επτά ημέρες! Ετσι, τον υπόλοιπο μήνα παρέχουν απερίσπαστοι “μαύρη” εργασία στα ιδιωτικά ασθενοφόρα». Βεβαίως, οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι πρόκειται για πρακτική που οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν εάν δεν είχαν την ανοχή ή την εύνοια υψηλά ιστάμενων του ΕΚΑΒ.

Παράνομες οι χρεώσεις, αλλά «παχυλές»

Πάντως, αυτός ο τρόπος στελέχωσης -με ΕΚΑΒίτες- αποτελεί ακόμη, ευτυχώς, εξαίρεση. Ο κανόνας για τη στελέχωση των ιδιωτικών οχημάτων μαρτυρά την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το πεδίο της ιδιωτικής διακομιδής στη χώρα μας, καθώς στα ιδιωτικά ασθενοφόρα δεν απαιτείται να υπάρχει εξειδικευμένο και καταρτισμένο πλήρωμα. Σε αντίθεση με τις υψηλές προδιαγραφές που τίθενται σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ορίζεται ότι «το ιδιωτικό όχημα πρέπει να έχει οδηγό και συνοδηγό, καθώς και ότι ο οδηγός ή έστω ο συνοδηγός να έχει στοιχειώδεις γνώσεις και εμπειρία στην παροχή πρώτων βοηθειών»!

Μείζον ζήτημα προκύπτει και σε ό,τι αφορά τη χρέωσης της ιδιωτικής διακομιδής. Παρά το γεγονός ότι ο νόμος ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση είσπραξη κομίστρου για τη μεταφορά ασθενών, στην πράξη η καταβολή των χρημάτων γίνεται χωρίς προσκόμματα, προηγούνται δε πάντοτε οι κλασικές ελληνικές διαπραγματεύσεις, π.χ. με ή χωρίς απόδειξη και ΦΠΑ...

Ετσι, η «ταρίφα» για διακομιδή εντός της Αττικής κυμαίνεται από 40 έως 80 ευρώ, ανάλογα με την απόσταση από το νοσοκομείο στην οικία του ασθενούς. Η δε χρέωση για διακομιδή από το νοσοκομείο σε περιφέρεια μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι εάν ασθενής καλέσει ιδιωτικό ασθενοφόρο και στο μεταξύ τον παραλάβει το ΕΚΑΒ, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει έστω 40 ευρώ για την κλήση!
Read more...

Ίσως ψηφίσει κάποια μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος η ΝΔ

Συναίνεση με... μέτρο

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο
O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Το ενδεχόμενο ψήφισης κάποιων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που αποτελούν και δικές της προτάσεις, φαίνεται πως εξετάζει η ΝΔ. Πάντως, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνυπογραφεί στο σύνολο του το κυβερνητικό πακέτο, καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο Αντώνης Σαμαράς η ΝΔ δεν πρόκειται να παρέχει συναίνεση στο λάθος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί ή όλο το σχέδιο που παρουσίασε στο Ζάππειο ή τίποτα, εν τούτοις σύμφωνα με τους συνομιλητές του δεν αποκλείει να καταψηφίσει επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά να στηρίξει μεμονωμένα μέτρα.

Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, οι αποκρατικοποιήσεις, η διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο περιορισμός των προσλήψεων στο δημόσιο, τα οποία και ο ίδιος άλλωστε συμπεριέλαβε στην επικαιροποιημένη οικονομική του πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για το Ζάππειο ΙΙ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στον Bύρωνα









Αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στον Bύρωνα
Δραματική εξέλιξη είχε ένας συνηθισμένος έλεγχος υπόπτου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, στην οδό Εμπεδοκλέους 102, στον Βύρωνα.

Στο σημείο πήγε περιπολικό της Άμεσης Δράσης για να ελέγξει ύποπτο άτομο, αλλά την ώρα που κατέβηκαν οι αστυνομικοί, ο άνδρας επιτέθηκε εναντίον τους με μαχαίρι και τραυμάτισε στο χέρι τον οδηγό.

Ο τραυματισμένος αστυνομικός για να τον ακινητοποιήσει τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι ελαφρά.

Ο άνδρας, που όπως αποδείχθηκε ήταν Έλληνας 45 ετών, διακομίστηκε με νοσοκομείο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου φρουρούμενος.

Την ώρα όμως που το περιπολικό έφευγε από το σημείο του συμβάντος, με οδηγό τον συνοδηγό, προκειμένου να μεταφέρει τον συνάδελφό του στο νοσοκομείο, συγκρούστηκε στη διασταύρωση των οδών Φιλολάου και Αρίβου με άλλο περιπολικό του ΑΤ Ζωγράφου, που πήγαινε στο σημείο για να τους ενισχύσει.

Από τη σύγκρουση των δύο περιπολικών τραυματίστηκαν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν και οι τέσσερις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται, ότι στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκε και ένα περίστροφο και εξετάζεται από την Ασφάλεια.
Read more...

Όλο το σχέδιο δράσης για το κέντρο της Αθήνας

newpost.gr
Όλο το σχέδιο δράσης για το κέντρο της Αθήνας
Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο δράσης για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Η προσπάθεια, που ήδη έχει ξεκινήσει, θα παραμείνει στο επίκεντρο της καθημερινής λειτουργίας της Κυβέρνησης. Η αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων θα γίνει σε Υπουργικό Συμβούλιο το Σεπτέμβριο του 2011, όπου θα παρουσιαστούν μετρήσιμα αποτελέσματα των άμεσα υλοποιήσημων δράσεων και θα γίνει επαναπροσδιορισμός του σχεδίου δράσης στα σημεία που κρίνεται απαραίτητο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Στρατηγικοί στόχοι της δράσης της Κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών είναι:

-η εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης, η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και η πρόληψη της βίας,
-ο έλεγχος της υπερσυγκέντρωσης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών και βελτίωση των όρων κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας,
-η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος,
-η αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας,
-η επιστροφή των κατοίκων και η συγκράτηση επαγγελματιών,
-η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης και της αξίας της ως τουριστικός προορισμός,
-η βελτίωση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών με σεβασμό στα δικαιώματα των ασθενέστερων,
-η διασφάλιση των όρων που θα επιτρέψουν την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες και την κοινωνική συμμετοχή στις γειτονιές,
-η ενθάρρυνση της δράσης και της δημιουργίας της κοινωνίας των πολιτών.



Διαβάστε αναλυτικά τις κυριότερες δράσεις ανά υπουργείο
Read more...

Όλα όσα έγιναν στο δωμάτιο-«ταφόπλακα» για τoν Στρος Καν

Από τη σουίτα των 3.000 δολαρίων στις φυλακές Ράικερς


http://img.protothema.gr/D286B170E7D72F58C7DE1267A2BFE2FA.jpg
Στις διαβόητες φυλακές της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς βρίσκεται από χθες το βράδυ ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και θα παραμείνει εκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του την Παρασκευή. Νωρίτερα η δικαστής Μελίσα Τζάκσον χρειάστηκε μόλις 20 λεπτά για να αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφασή, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ράικερς καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Ο αδερφός του θύματος έδωσε συνέντευξη


Ο αδερφός της γυναίκας που κατήγγειλε τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού έδωσε συνέντευξη στην MailOnline και αποκάλυψε όσα του είπε η αδερφή του. Προς εκείνον ήταν το πρώτο τηλέφωνο που έκανε η 32χρονη Οφηλία (όπως φέρεται να είναι το όνομά της) μετά την επίθεση. Εκλαιγε με λυγμούς και ψέλλιζε: «Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ άσχημο». Όπως είπε η γυναίκα, ο Στρος Καν την κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο και της επιτέθηκε δύο φορές.

Ο αδερφός της της είπε να μην πει τίποτε σε κανέναν και αμέσως έψαξε να βρει δικηγόρο για να την υπερασπιστεί.

«Είναι μία γυναίκα που εργάζεται πολύ σκληρά και δεν πειράζει κανένα. Είμαστε μετανάστες από τη Δυτική Αφρική, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και το μόνο που θέλει είναι η δουλειά της» είπε ο αδερφός της στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Την αγαπάω πολύ, είναι η μικρή μου αδερφή και τώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται. Βρίσκεται σε ένα απολύτως ασφαλές μέρος και θα μείνει εκεί το επόμενο διάστημα».


Από τη σουίτα των 3.000 δολαρίων στις φυλακές Ράικερς


Ο 43χρονος άντρας που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Χάρλεμ είπε τέλος ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Κατά τη χθεσινή δίκη ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση στην καμαριέρα. Η γυναίκα βρισκόταν στο δωμάτιο για να καθαρίσει όταν ο Ντομινίκ Στρος Καν βγήκε γυμνός από το μπάνιο και άρχισε να την κυνηγάει. Την πρόλαβε στην πόρτα και την τράβηξε μέσα προσπαθώντας αρχικά να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει παρά φύση.

Ηταν τότε που η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και σε κατάσταση σοκ να τρέχει στο ξενοδοχείο, όπου τη βρήκε μία συνάδελφός της, η πρώτη που έμαθε για τα όσα είχαν συμβεί.


Οι φυλακές Ράικερς

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράικερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Το συγκρότημα άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετρ. χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

Read more...

Βόμβα Φλωρίδη: Ο Γιώργος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται

newpost.gr
Βόμβα Φλωρίδη: Ο Γιώργος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται
Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων τάχθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης, ρίχνοντας «βόμβα» στις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι πίσω από αυτή την πρόταση κρύβεται ο Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική συνευθύνη και επέκρινε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας που αντί να συζητήσουν προτιμούν να αντιδικούν και να επιρρίπτουν ευθύνες το ένα στο άλλο.

Ο κ. Φλωρίδης μάλιστα, έκανε βαρύτατο υπαινιγμό εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας για «ακρασία», που σημαίνει ότι κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται να το κάνει.
Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η μάχη πρέπει να δίνεται συντεταγμένα και όχι μεμψιμοιρώντας και υπογράμμισε πως όλοι όσοι μετέχουν στην κυβέρνηση είναι αναγκαίο να πιστεύουν στην πολιτική της και να συμμετέχουν στην υλοποίησή της.

Σημείωσε ότι αυτός που αποφασίζει είναι ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να λειτουργήσει η κυβέρνηση όπως ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί.

«Δεν θα ανατρέχω εγώ την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται μόνο με εκλογές.

Read more...

Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων με τη διάθεση του 10% του ΟΤΕ τον Ιούνιο

Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα

Το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΤΕ είναι 20% (16%+4% του ΙΚΑ) και της DT 30%
Το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΤΕ είναι 20% (16%+4% του ΙΚΑ) και της DT 30% (Φωτογραφία: AΠΕ )
Αθήνα
Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας η κυβέρνηση επισπεύδει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο ξεχωρίζει η διάθεση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, ακόμα και εντός του Ιουνίου.

Η τρόικα, οι εταίροι της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και η ΕΚΤ, επιμένουν στην ταχύτερη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε το Δημόσιο να αρχίσει να συγκεκτρώνει σημαντικά έσοδα και η κυβέρνηση να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές ότι έχει την βούληση να προχωρήσει σε αποφαστικές αλλαγές στην οικονομία, παράλληλα με το πακέτο των διαρθρωτκών μεταρρυθμίσεων.

Βάσει της συμφωνίας Δημοσίου - DT, το 2008, η ελληνική πλευρά μπορεί ώς το τέλος του 2011 να πουλήσει το 10% με υπερτίμημα 15% σε σχέση με την μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί 20 ημέρες πριν από την ενημέρωση της DT για τη συναλλαγή.

Αν η συναλλαγή δεν γίνει ως το τέλος του έτους, τότε παύει η υποχρέωση καταβολής υπερτιμήματος, ενώ από τις αρχές του 2012 η Deutsche Telekom θα μπορεί να αγοράσει μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου.

Το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου είναι 20% (16%+4% του ΙΚΑ) και της DT 30%.

Από το 2008, η DT έχει επενδύσει περίπου 3,8 δισ. ευρώ στην εξαγορά ποσοστού 30% στον Οργανισμό, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Αλβανία. Από το ποσό αυτό έχει διαγράψει από τον ισολογισμό της περίπου 900 εκατ. ευρώ, λόγω της μεγάλης πτώσης της μετοχής.

Τα προσδοκώμενα έσοδα από το 10% του ΟΤΕ είναι 400 εκατ. ευρώ. Στην υποθετική περίπτωση που συζητείτο η πώληση μεγαλύτερου ποσοστού, τότε είναι σίγουρο πως η γερμανική πλευρά θα εγείρει συγκεκριμένες αξιώσεις σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και το μισθολογικό, αλλά και σε θέματα που αφορούν στις ρυθμιστικές αρχές και ειδικότερα την ΕΕΤΤ.

Εκτός από τον ΟΤΕ, εντός του 2011, σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί πριν το Πάσχα, ξεχωρίζουν ακόμη η ΔΕΠΑ, η επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος», η ΛΑΡΚΟ, τα κρατικά λαχεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συμμετοχές του Δημοσίου στα καζίνο.

Ο στόχος είναι έσοδα 2-4 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ερωτηματικά υπάρχουν για τις προθέσεις σε ό,τι αφορά τα «φιλέτα» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, δηλαδή αν τελικά δρομολογηθούν εξελίξεις νωρίτερα από το 2012 (όπως είναι το αρχικό σχέδιο), ή αν το Δημόσιο διαθέσει μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετοχών του.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...