Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί απαιτήσεων για έγγραφη συναίνεση των κομμάτων

Αναβολή της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στη διάψευση όσων αναφέρονται περί απαιτήσεων της τρόικας για έγγραφη συναίνεση των κομμάτων στα κυβερνητικά μέτρα προχώρησε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα αναβληθεί για λίγες ημέρες.

«Κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους. Είναι θέμα ευθύνης, εμείς, οι κύριες πολιτικές δυνάμεις, να αντιληφθούμε την εικόνα της χώρας και να προωθήσουμε τις λύσεις που χρειάζονται» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Κάλεσε δε τη ΝΔ να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία στη Βουλή, όταν θα συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο -όπως είπε- θα περιλαμβάνει πλήρες σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και να δείξει εμπράκτως την συναίνεσή της, καταθέτοντας προτάσεις για την επίτευξη των στόχων της χώρας.

«Αλίμονο αν η ΝΔ κινείται με τη λογική ότι αν δεν είναι το σχεδιο για τη χώρα στη λογική του δικού μου σχεδίου, δεν συμφωνώ» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Για τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο ανέφερε ότι πρόκειται να αναβληθεί για λίγες μέρες, για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Για τη χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup δήλωσε ότι «δεν ελήφθησαν αποφάσεις, γιατί οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται, καθώς απαιτείται βελτίωση και συμπλήρωση για μεγαλύτερη συνέπεια στην εκπλήρωση των στόχων, ενώ επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει».

Όσο για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η αξιολόγηση από την τρόικα συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα καταβληθεί εγκαίρως.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: