Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αποκρατικοποιήσεις και νέα μέτρα στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών

Τα νέα από τις Βρυξέλλες φέρνει ο ΥΠΟΙΚ

Σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες
Σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες, και προφανώς για την πίεση που ασκήθηκε για τις αποκρατικοποιήσεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων όπως και για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα, ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους στενούς του συνεργάτες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, και οι ειδικοί γραμματείς ΔΕΚΟ και Αποκρατικοποιήσεων Γ.Κυριακού και Γ.Χριστοδουλάκη, αντίστοιχα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, συγκάλεσε τη σύσκεψη με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου μετείχε στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, ενώ στο πρόγραμμα του υπουργού για τις επόμενες ημέρες είναι και ο νέος κύκλος επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις για την πλήρη εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ενδέχεται ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο να υλοποιηθούν νωρίτερα χρονικά, προκειμένου να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών για το τρέχον έτος.

Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας σε σχέση με το 2011. Συνεχίζουμε το έργο μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: