Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Γιώργου!

newpost.gr

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Γιώργου!
Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβε η συνεδρίαση του υπουργικού για την ανακατάληψη της Αθήνας. Όχι, δεν ήταν το όραμα της Τίνας να βάψουν οι ΜΚΟ τις παλιές πολυκατοικίες, ούτε η παρουσίαση μιας σούπερ- ντούπερ κατάστασης αστυνόμευσης από τον Χρήστο Παπουτσή.

Αυτά και μερικά ακόμη ήταν που έκαναν του σιωπηλούς υφυπουργούς να αποχωρήσουν απεγνωσμένοι, να κοιτούν ο ένας τον άλλο και να λένε… “είμαστε αλλού”!

Αυτά και μερικά ακόμη, όπως το ότι για να εξεταστούν οι 47 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβληθεί χρειάζονται… 22 χρόνια, ήταν που έκαναν τον Κ. Σκαδαλίδη να προειδοποιήσει πως “ο ρυθμός αποκατάστασης μπορεί να είναι πιο αργός από τον ρυθμό απαξίωσης” και τον Δ. Ρέππα να πει ευγενικά στους οραματιστές συναδέλφους τους πως “χρειαζόμαστε μερικές άμεσες νίκες”. “Βάλτε ένα γκολ… “ που θα έλεγε και η “εξέδρα”.

Αυτά και μερικά ακόμη ήταν η αιτία που ο Χ. Παμπούκης κοιτούσε με απορία τους διπλανούς του, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει.

Η πραγματική έκπληξη όμως ήταν άλλη. Το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αφαίρεσε τον συντονισμό του έργου από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γ. Ραγκούση και τον ανέθεσε στον Θ. Πάγκαλο! Ο άλλοτε πρώτος τη τάξει υπουργός βλέπει συνεχώς τις αρμοδιότητές του να ψαλιδίζονται, συνεπεία της αδυναμίας του να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους υπουργούς.

Η απόφαση αυτή του Γ. Παπανδρέου μπορεί να είναι ένα μάθημα στον Γ. Ραγκούση για το ποιος είναι το αφεντικό. Γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν κάτι αποστροφές του υπουργού Εσωτερικών πως έκανε πρωθυπουργό τον Γιώργο και εξοργίστηκαν. Τώρα πλέον ο φιλόδοξος νέος υπουργός ή θα υποβάλλει τα σέβη του στον πρόεδρο ή μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως στον ανασχηματισμό. Ο οποίος όλα δείχνουν πως πλησιάζει. Ο χρόνος που έχει λοιπόν στη διάθεσή του για να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον πρόεδρο δεν είναι πολύς.

Ο Γιώργος μπορεί να αλλάξει πρόσωπα και δομή αμέσως μόλις πάρει το ΟΚ του υπουργικού για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τα δημοσιονομικά. Δηλαδή, την… Παρασκευή! Αλλιώς, μπορεί να περιμένει τη ψήφιση του προγράμματος, μήπως και του προκύψουν και τίποτα εκλογές.

Εκλογές για τις οποίες δε θέλουν πλέον ούτε να ακούνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γιατί οι περισσότεροι φοβούνται πως δε θα εκλεγούν ξανά και όσοι μένουν πιστοί στον Γιώργο φοβούνται πως οι εκσυγχρονιστές ετοιμάζουν τη ρεβάνς του 2007 ή νέο κόμμα.

Ήδη, τα στελέχη που ανήκουν σε αυτό τον χώρο, όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο Κ. Καρτάλης, ο Ν. Αλευράς κα δε χάνουν ευκαιρία να πελεκάνε την κυβέρνηση. Ακόμη και ο Χρ. Πρωτόπαπας, της Α. Διαμαντοπούλου, δήλωσε χθες πως… “αν αποτύχουμε θα μας πάρουν με τις πέτρες”!

Σε κάθε περίπτωση, Κυριακή κοντή γιορτή. Την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό για τον οδικό χάρτη οπότε όλοι μας, πολίτες, τρόικα και υπουργοί θα γίνουμε σοφότεροι για το τι έχει στο μυαλό του ο Παπανδρέου και πως θα αντιδράσουν οι δελφίνοι και όσοι διαφωνούν με την πολιτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: