Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αναμένοντας την κυβερνητική απόφαση Ανωμερίτης: Αιχμές για τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ


Ανωμερίτης: Αιχμές για τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ
Συνέντευξη Τύπου της Διοίκησης του ΟΛΠ. Από αριστερά: Π.Πετρουλής, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτης, ο γενικός διευθυντής Στ.Χατζάκος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Στάση αναμονής εν όψει της κυβερνητικής απόφασης για την αξιοποίηση του ΟΛΠ κράτα η Διοίκηση του Οργανισμού. «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας και όταν η κυβέρνηση πάρει τις τελικές της αποφάσεις, θα τοποθετηθούμε και επισήμως», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης. Δεν παρέλειψε ωστόσο, να ασκήσει έντονη κριτική στην προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τους χειρισμούς της στο θέμα αξιοποίησης του λιμανιού, να επαναλάβει την άρνηση στην πώληση του 67%, αλλά και να δηλώσει προθυμία να στηρίξει «την σωτηρία της πατρίδας» αλλά υπό όρους...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την πλευρά τους οι λιμενεργάτες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το συνέδριο των Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO-2015) -θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 21 και 22 Μαΐου- για το αν υπάρχει ενημέρωση από τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με τις προθέσεις του και με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί διάθεσης σε ιδιώτη επενδυτή ποσοστού 51% και όχι 67% όπως προβλεπόταν αρχικά, ο πρόεδρος του ΟΛΠ ανέφερε ότι οι θέσεις της διοίκησης για το θέμα έχουν υποβληθεί γραπτώς σε υπόμνημα και είχαν συζητηθεί παλαιότερα με την τρόικα, την προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Όταν η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να πουλήσει το 67% του ΟΛΠ, τους λέγαμε ότι δεν θα προχωρήσει και οι θέσεις της διοίκησης του Οργανισμού, που την απέκλεισαν από την ενημερωτική συνάντηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Βουλή για το θέμα, δικαιώθηκαν», πρόσθεσε ο κ. Ανωμερίτης.

Τόνισε, επίσης, ότι τα σχετικά έγγραφα που έχουν σταλεί στην προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ «και παντού», θα δοθούν στη δημοσιότητα και ότι αν είχαν τότε εισακουστεί, τώρα όλα θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα.

«Εμείς δεν ξεχνάμε ότι οφείλουμε σε αυτό τον τόπο να λειτουργούμε και για τα συμφέροντα του τόπου και όχι μόνο του λιμανιού. Και αν πρέπει να συμμετάσχουμε για τη σωτηρία της πατρίδας σε οτιδήποτε, θα το κάνουμε αλλά αιτιολογημένα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών και στο πλαίσιο μιας εθνικής πολιτικής που δεν υπάρχει», δήλωσε εξάλλου και πρόσθεσε ότι όταν θα τεθούν εκ νέου παράμετροι τα όργανα του Οργανισμού θα τοποθετηθούν.

«Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να παίρνουμε αποφάσεις, όχι απλώς να διαχειριζόμαστε ένα λιμάνι που επί δύο χρόνια ταλαιπωρείται από τις ανεφάρμοστες αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ και από το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί θα πρέπει να ρωτάμε κάθε φορά το βασικό μέτοχο τι θα κάνουμε σε αυτό το λιμάνι και σε αυτό τον τόπο», συμπλήρωσε ο κ. Ανωμερίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναμένεται να καλέσει τις προσεχείς ημέρες τους υποψηφίους για τον ΟΛΠ, να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στην προκήρυξη που αφορά τη διάθεση του 51% των μετοχών του Οργανισμού και όχι του 67% όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ αναμένεται να ζητήσει και την εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το γεγονός πως το ελληνικό Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει κάποιους από τους όρους της προηγούμενης προκήρυξης, αυτό δεν συνηθίζεται και πιθανότατα θα υπάρξει επανάληψη του διεθνούς διαγωνισμού αφού εγείρονται επίσης και σοβαρά νομικά θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Για παράδειγμα, στην προκήρυξη δεν αναφέρεται ότι η συμφωνία συμβιβασμού για το φιλικό διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ - ΣΕΠ(COSCO) που κυρώθηκε ανεβάζει την καθαρά παρούσα αξία της σύμβασης της COSCO στο 1,1 δισ. ευρώ.

Κινητοποιήσεις υπαλλήλων λιμανιών και λιμενεργατών

Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η πολιτική πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ οδηγεί στην απεμπόληση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και παραδίδει σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους κρίσιμες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας φαλκιδεύοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας καταστάσεις αποξένωσης των Λιμανιών από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιλιμένιους δήμους».

Αύριο, Τρίτη, η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατων ΟΛΠ έχουν προγραμματίσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με θέμα «Οι επιπτώσεις της πώλησης των Λιμανιών και οι επόμενες δράσεις των συνδικάτων».

Επίσης, την Πέμπτη 07.05.2015 πραγματοποιείται 24ωρη Παλλιμενική Απεργιακή Κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις Επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ, «κούρεμα» φέρεται να ζητά το ΔΝΤ


Επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ, «κούρεμα» φέρεται να ζητά το ΔΝΤ
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, κατά την οποία συζήτησαν «θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ «συζήτησαν για την παρούσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των τριών Θεσμών και για το πώς θα προχωρήσουν οι προτεραιότητες πολιτικής».

Εκτιμάται ότι η αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους «τρεις Θεσμούς» αποτελεί προσπάθεια αποστασιοποίησής του από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις του Ταμείου, κυρίως, είναι εκείνες που εμποδίζουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

FT: Διαγραφή χρέους ζητά το ΔΝΤ

Η επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ συνέπεσε με δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε μέσω του Πόουλ Τόμσεν το Eurogroup πως το ΔΝΤ θα αποσύρει τη χρηματοδοτική του στήριξη προς την Ελλάδα εάν οι Ευρωπαίοι δεν διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της χώρας.

Η προειδοποίηση, την οποία ο Τόμσεν φέρεται να απεύθυνε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στην Ρίγα της Λετονίας έκανε λόγο για ελάφρυνση χρέους «εδώ και τώρα».

Η Αθήνα οδεύει σε ένα πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ για την φετινή χρονιά
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, το ΔΝΤ έχει σκληρύνει τη στάση του, απειλώντας ότι δεν θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ εάν δεν υπάρξει σημαντική απομείωση του ελληνικού χρέους, καθώς τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν πλέον μετατραπεί σε ελλείμματα.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που επικαλούνται οι FT και οι οποίοι έλαβαν μέρος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ρίγα ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως τα αρχικά στοιχεία που έχει λάβει το ΔΝΤ από τις ελληνικές αρχές δείχνουν ότι η Αθήνα οδεύει σε ένα πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ για την φετινή χρονιά, όταν βάσει του προγράμματος η Αθήνα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές έλλειμμα 3% του ΑΕΠ για το 2015.

«Με το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα να μετατρέπεται σε ένα σημαντικό έλλειμμα, τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας προβλέπεται να πάρουν και πάλι ανοδική τροχιά. Αυτό θα αναγκάσει είτε την Αθήνα να πάρει δραστικά μέτρα λιτότητας ή τους δανειστές της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε διαγραφές χρέους ώστε η Αθήνα να μπει και πάλι σε βιώσιμο μονοπάτι, πιστεύει το ΔΝΤ. Αξιωματούχοι είπαν ότι ο Πόουλ Τόμσεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τρίωρη συνάντηση στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους εδώ και τώρα», σημειώνεται στο δημοσίευμα των FT.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως τρία χρόνια νωρίτερα (το 2012) το ΔΝΤ είχε αρνηθεί να καταβάλει το δικό του μέρος από τη δόση του δανείου εξαιτίας παρόμοιων φόβων ότι το ελληνικό χρέος δεν μειώνεται με την ταχύτητα που θα έπρεπε. Τελικώς συναίνεσε μόνο αφότου οι υπουργοί της ευρωζώνης συμφώνησαν να μελετήσουν το ενδεχόμενο διαγραφής των δικών τους δανείων στην Ελλάδα, ώστε το χρέος να φτάσει σε σημαντικά κατωτέρα επίπεδα από το 110% του ΑΕΠ το 2022, κάτι που όμως ουδέποτε εφάρμοσαν, καθώς αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 176% του ΑΕΠ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακοίνωση Πεταλωτή για τηνπροσπάθεια κατάργησης της Δι@υγειας Η νόθευση της Διαύγειας θα αποτύχει…


Την άμεση αντίδραση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προκάλεσαν οι πληροφορίες περί κατάργησης της Διαυγειας.
petalotis
Σε ανακοίνωσή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, θυμίζει ότι ήταν ακριβώς η κυβέρνηση Παπανδρέου που θέσπισε τη Δι@υγεια, ήτοι την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο κάθε πράξης της Διοίκησης προκειμένου αυτή να ισχύει.
Θυμίζει όμως ακόμα ότι πρώτη η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να κάμψει αυτή την αρχή της απόλυτης διαφάνειας, για να φτάσει στο σήμερα και την σχετική προσπάθεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και μάλιστα με τροπολογία που κατατέθηκε στις 30 Απριλίου και αφορά εξαίρεση από την υποχρέωση ανάρτησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αποφάσεων έγκρισης δαπανών.
«Πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη αυτή νόθευση του στοιχειώδους αλλά και μέγιστου αυτού θεσμού διαφάνειας, δυστυχώς αποκαλύπτεται το πώς εννοεί η Κυβέρνηση τον «εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης» αλλά και η συνολική αντίληψή της για τις μεταρρυθμίσεις, όταν για την κατάργηση της Δι@υγειας στην εν κρυπτώ τροπολογία επικαλείται ‘’εσωτερικές δυσλειτουργίες των διαδικασιών δημοσιονομικού ελέγχου’’...», λέει ο κ.Πεταλωτής, προειδοποιώντας σε κάθε περίπτωση πάντως ότι η νόθευση αυτή της Δι@υγειας θα αποτύχει και πάλι, αφού ο θεσμός αυτός έχει προ πολλού καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία της Διοίκησης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Απόφαση σοκ: H «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα ξηλώνει μέχρι και τη Διαύγεια



papandreou pc

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρα η κυβέρνηση Τσίπρα η οποία παραμονή Πρωτομαγιάς και σε μία… άσχετη τροπολογία επιχείρησε το ξήλωμα της Διαύγειας.
Ένα νόμο που έφερε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της χώρας.
Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή της ημερομηνίας που η κυβέρνηση επέλεξε να “περάσει” την τροπολογία, αφού εντάχθηκε αργά το βράδυ της 30ης Απριλίου.
Η προσθήκη στην τροπολογία επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάργησή της.
Μάλιστα, η εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα της έγκρισης δαπανών.
Όπως αποκαλύπτει η μη-κερδοσκοπική εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ (ελεύθερο λογισμικό/λογισμικό ανοιχτού κώδικα), με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η τροπολογία επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο.
Επίσης, αναφέρει ότι “η διαλειτουργικότητα των κεντρικών συστημάτων του Δημοσίου, που αποτελεί υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 και το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και η αντίστοιχη προσαρμογή των επιχειρησιακών διαδικασιών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή μεταρρύθμιση και απλοποίηση στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε αυτές των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η δημιουργία εξαιρέσεων σε νόμους για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και επιχειρησιακών προβλημάτων είναι πρακτική που οδηγεί στην γενικότερη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου, επιτείνει την πολυνομία και είναι βασική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης”.
Η ΕΛ/ΛΑΚ σημειώνει στην επιστολή της:
“Το υπουργείο Οικονομικών με προτεινόμενη τροπολογία (Αρ. Τροπολογίας: 105/46 30.4.2015) με τίτλο «1.Ανάρτηση πράξεων ανατροπής ανάληψης υποχρεώσεων στο πρόγραμμα Διαύγεια. 2. Τροποποιήσεις διατάξεων των άρθρων 79, 104, 161, 163, 165, καθώς και του άρθρου 167 του ν.4270/2014(ΦΕΚ Α 143)» η οποία κατατίθεται στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» επικαλούμενο τις εσωτερικές δυσλειτουργίες των διαδικασιών των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, προτείνει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο που υπονομεύει τη σημασία και λειτουργία της Διαύγειας ως κεντρικού εργαλείου για την διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ιδίως στο ευαίσθητο θέμα των δημοσίων δαπανών.
Θεμελιώδης αρχή του προγράμματος «Διαύγεια» αποτελεί η αρχή ότι η έναρξη ισχύος των διοικητικών πράξεων ταυτίζεται με την ημερομηνία ανάρτησής τους. Η αρχή αυτή διασφαλίζει την υποχρέωση τήρησης των αρχών της Διαφάνειας με τρόπο που δύσκολα μπορεί να παρακαμφθεί αφού η «Διαύγεια» καθίσταται όρος ισχύος των πράξεων αυτών.
Είναι προφανές ότι η αποσπασματική εισαγωγή διατάξεων που αποκλίνουν από τη γενική αυτή αρχή δημιουργεί όχι μόνο απλά αρνητικό προηγούμενο το οποίο δυνητικά θα επανεμφανιστεί αλλά δημιουργεί νησίδες μη εφαρμογής των βασικών αρχών της Διαύγειας ανοίγοντας δρόμο για την κατάργησή της. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό τη στιγμή που εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το ευαίσθητο θέμα της έγκρισης δαπανών.
Η ΕΕΛ/ΛΑΚ στην επιστολή της προτείνει λύσεις στο πρόβλημα που επικαλείται το Υπουργείο Οικονομικών για τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ),καθώς μπορεί να υπάρξει απλοποίηση των διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις ΥΔΕ, ή και να γίνει χρήση της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούν οι ΥΔΕ με τη Διαύγεια όπως ήδη γίνεται από πολλούς φορείς που χρησιμοποιούν την διεπαφή αυτόματης ανάρτησης στην Διαύγεια (https://www.diavgeia.gov.gr/api/help).
Η διαλειτουργικότητα των κεντρικών συστημάτων του Δημοσίου, που αποτελεί υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 και το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και η αντίστοιχη προσαρμογή των επιχειρησιακών διαδικασιών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή μεταρρύθμιση και απλοποίηση στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε αυτές των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η δημιουργία εξαιρέσεων σε νόμους για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και επιχειρησιακών προβλημάτων είναι πρακτική που οδηγεί στην γενικότερη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου, επιτείνει την πολυνομία και είναι βασική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Η ΕΕΛ/ΛΑΚ διαπιστώνοντας τον κίνδυνο έμμεσης αλλά ουσιαστικής κατάργησης του προγράμματος «Διαύγεια» ζητά την απόσυρση της τροπολογίας από το σχέδιο νόμου. Παράλληλα θέτει στη διάθεση της πολιτείας την ομάδας εργασίας για την ανοιχτή διακυβέρνηση για την αρωγή της με στόχο την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών ανοιχτής διακυβέρνησης”.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ προανήγγειλε η Βαλαβάνη...


Δείτε το βίντεο... 

Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας σε...
ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, η Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καταλήξαμε να μην περιμένουμε μία ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου φορολόγησης των αγροτών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά να παρέμβουμε τώρα με νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων για τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2014.»

«Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να συζητηθεί και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας», είπε και συμπλήρωσε:

«Με την τροπολογία αυτή θεσπίζεται το αφορολόγητο των αποζημιώσεων χωρίς πλαφόν. Ως προς τις επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητες έως τις 12.000, σε όλους τους αγρότες. Αυτό καλύπτει πάνω από το 90% των δικαιούχων των επιδοτήσεων, δηλαδή πρακτικά οι επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητες για το σύνολο της μικρής και μεσαίας αγροτιάς»...

Read more...

Συνελήφθη και η μητέρα του παιδιού Με φρικτό τρόπο δολοφονήθηκε η μικρή Άννυ από τον πατέρα της!


Οι χειρότεροι φόβοι έγιναν πραγματικότητα-Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τη δολοφονία της.  
anny
Συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές ο 27χρονος βιολογικός πατέρας της 4χρονης Άννυ ως ύποπτος για τη δολοφονία της.  Λίγο μετά τις 8 το βράδυ συνελήφθη και η μητέρα του παιδιού καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα εναντίον της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Νωρίτερα και κατά τις έρευνες στο σπίτι του νεαρού Βούλγαρου επί της οδού Μιχαήλ Βόδα βρέθηκαν κηλίδες αίματος , που ανήκουν στη μικρή Άννυ, όπως επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής, με βάση συνδυασμό στοιχείων, τα οποία προέκυψαν τόσο από τη μαρτυρία προσώπου του στενού περιβάλλοντος του 27χρονου φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας, όσο και γενετικό υλικό, το οποίο βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς και από μια σειρά άλλες ενδείξεις, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία στους αρμόδιους αξιωματικούς, για την κατάληξη του άτυχου κοριτσιού.
Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τεμαχισμό του πτώματος
Σοκάρουν οι πληροφορίες, που κάνουν λόγο για τεμαχισμό του πτώματος του παιδιού.
Σύμφωνα με Το Βήμα, ο φίλος του ζευγαριού ανέφερε στην αστυνομία: «Ο πατέρας της τετράχρονης μού διηγήθηκε ότι όταν συνήλθε από τη χρήση ναρκωτικών, βρήκε την κόρη του νεκρή. Μόλις είδε άψυχο το κορμί της στο πάτωμα, άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια και ύστερα μου διηγήθηκε ότι έβρασε τα κομμάτια του παιδιού του. Στη συνέχεια, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πέταξε τα κομμάτια της σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του. Μου είχε πει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα χτυπούσε αρκετές φορές το παιδί. Στη συνέχεια ενημέρωσε και τη γυναίκα του και συμφώνησαν να καταγγείλουν την... εξαφάνισή της».
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την αστυνομία, ύστερα από τη δήλωση εξαφάνισης που έκανε η 43χρονη μητέρα του κοριτσιού, επίσης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία αρχικά ισχυρίστηκε ότι την απήγαγε κάποια γνωστή της, αλλά στην συνέχεια άλλαξε την κατάθεση της.
Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας, η οποία έκανε την προανάκριση, προσήγε τον 27χρονο πατέρα, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, αλλά δεν ομολόγησε και ελλείψει στοιχείων τον άφησαν ελεύθερο. Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, όμως, σχηματίστηκε δικογραφία, με βάση την οποία εκδόθηκε πριν από λίγο ένταλμα σύλληψης για τον 27χρονο, ο οποίος αναμένεται να συλληφθεί από στιγμή σε στιγμή και να εξεταστεί με βάση τα νέα δεδομένα.
Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα γίνουν την Τρίτη, από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σε Παρίσι-Βρυξέλλες και ο Γ. Βαρουφάκης Συνάντηση Δραγασάκη-Ντράγκι για την ρευστότητα


Ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ που θα κρίνει το αν θα ανοίξει εν μέρει η στρόφιγγα της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι.
drag var
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Η συνάντηση θα γίνει αύριο, Τρίτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη στις 17:30, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραβρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων -και συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης- Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Παράλληλα, σε διαδοχικές επαφές σε Παρίσι και Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Μία μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα των Financial Times που υποστήριζε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης έχασε και τον «τελευταίο φίλο της Ελλάδας», δηλαδή τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο κ. Βαρουφάκης θα... συναντηθεί μαζί του στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου το μεσημέρι, στις 2:30, θα έχει συνάντηση με έναν άλλο Γάλλο: τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κομματικό κράτος: Ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε χορηγία από τη ΝΕΡΙΤ (έγγραφο)


kouiz_pat
“Η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά.Πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού. Παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφισθεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της.Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο. Την απάντηση θα την δώσει ο λαός μας”
Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις η ΝΕΡΙΤ βγήκε για πρώτη φορά «στον αέρα».
topmovie_2_5
Τώρα όμως που αυτή η Βαβυλωνία (ριζοσπαστών, ανανεωτικών, ρεαλιστών, μουλούδων, τροτσκιστών, αναρχοαυτόνομων, παλαιοΠΑΣΟΚων και γενικώς… βολεμένων) πήρε την εξουσία, χρησιμοποιεί κατά το δοκούν αυτή την «τηλεπειρατία», όπως τη χαρακτήριζε!
anna vagena
Η βουλευτής Λάρισας του κυβερνώντος κόμματος, ηθοποιός και θεατρώνης  Άννα Βαγενά ζήτησε και πήρε από την ΝΕΡΙΤ χορηγία για τη θεατρική της  παράσταση “Ελευθερία στην Βρέμη”, όπως φαίνεται κι από το σχετικό έγγραφο της εταιρίας (με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2015) που δημοσιεύουμε:
NERIT 1
NERIT 2
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ποιες γυναίκες μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 50 και 55


ginaikes
Τελευταία ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και να κλειδώσουν την έξοδο με πλήρη σύνταξη από τα 55 ή ακόμη και από τα 50, αν έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο Δημόσιο, έχουν οι γυναίκες, προτού μπει φραγμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Ανά Ταμείο ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, όσες ασφαλίστηκαν πριν από το 1983, στο Δημόσιο, βγαίνουν στη σύνταξη και με 24,5 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στη 15ετία. Στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, αντίστοιχα για την ίδια κατηγορία (ασφαλισμένες πριν από το 1983) υπάρχει όριο ηλικίας που είναι το 50ό έτος για όσες είχαν ανήλικο με 17 έως 25 έτη ασφάλισης κατά περίπτωση σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Στο ΙΚΑ, η έξοδος από τα 50, με ανήλικο παιδί, είναι μόνο για μειωμένη σύνταξη και με την προϋπόθεση ότι οι ασφαλισμένες είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση πριν από το 1993.
Στον ΟΑΕΕ δεν προβλέπεται ανάλογη διάταξη, αλλά οι γυναίκες αποχωρούν με τα ίδια όρια ηλικίας που ισχύουν για τους άνδρες.
Στο ΕΤΑΑ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι έως 2 έτη χαμηλότερα (58ο και 59ο έναντι 60ού για τους άνδρες) για όσες συμπληρώνουν την 35ετία έως το 2012.
Στον ΟΓΑ δεν υπάρχουν ευνοϊκά όρια ηλικίας και οι αγρότισσες μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος μόνον όταν κλείσουν το 67ο έτος και έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης στον Οργανισμό.
Σε όλους τους φορείς υπάρχουν πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις όταν πρόκειται για σύνταξη λόγω αναπηρίας ή ανάπηρου μέλους της οικογένειας, καθώς και για σύνταξη λόγω θανάτου.
Όλα τα μυστικά για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών παρουσιάζει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» σε έναν ειδικό και πλήρη οδηγό, που ενδιαφέρει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένες σε όλα τα Ταμεία, είτε πρόκειται για παλαιές, δηλαδή με έναρξη της ασφάλισής τους μέχρι τις 31/12/1992, είτε για νέες ασφαλισμένες, από την 1/1/1993 και μετά.

Read more...

Συνάντηση με τον υπουργό Γ.Κατρούγκαλο ΓΣΕΒΕΕ: Εννέα προτάσεις για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο


ΓΣΕΒΕΕ: Εννέα προτάσεις για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Εννέα προτάσεις για την καταπολέμηση της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων κατέθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι παρά τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μείωση της περιττής γραφειοκρατίας και την απλοποίηση διαδικασιών δανειοδότησης υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν προκειμένου να επιτύχουμε την ουσιαστική μείωση του γραφειοκρατικού και διοικητικού κόστους συμμόρφωσης των Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόστος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 6,8% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 3,5% και με πολλαπλάσιο κόστος συμμόρφωσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ είναι οι εξής:

  • Να εξεταστεί σοβαρά η χρήση μοναδικού αριθμού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των επιχειρήσεων και των πολιτών για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Ως τέτοιος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε ο ΑΜΚΑ, είτε ο ΑΦΜ, είτε κάποιος άλλος.
  • Το κάθε σχέδιο νόμου, προσθήκη ή τροπολογία να συνοδεύεται από ανάλυση των συνεπειών ρυθμίσεων που αφορούν στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Βελτίωση στην απονομή της δικαιοσύνης, με στόχο τόσο την ταχύτητα όσο και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας των επενδυτών
  • Ιδιαίτερη μέριμνα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπου πέρα από την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας χρειάζονται την ολόπλευρη στήριξη του κράτους.
  • Εφαρμογή της αρχής «πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω». Με προφανή έμφαση στον έλεγχο και παράλληλα στην γρήγορη και απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης αδειών. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη σαφούς και σταθερού ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να μην επιτρέπονται πολλαπλές ερμηνείες των σχετικών διατάξεων.
  • Δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, τα οποία θα λειτουργούν:
(α) ως «one stop shop», δηλαδή σημεία μοναδικής επαφής για κάθε συναλλαγή του επιχειρηματία με το Δημόσιο (ίδρυση, αδειοδότηση, λύση της επιχείρησης καθώς και όλες τις επιμέρους διαδικασίες) με αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών και συνοδευτικών εγγράφων.

β) ως σημεία πληροφόρησης και ενημέρωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τον Επενδυτικό Νόμο, τις εξαγωγές, την πρόσβαση στην εσωτερική αγορά, τη φορολογία κλπ. Σε δεύτερο στάδιο θα μπορούσαν να παρέχουν και υπηρεσίες συμβουλευτικής και mentoring στους επιχειρηματίες.

  • Απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης για τις ΜμΕ μέσω Πιστοποιημένων Μηχανικών (ΤΕΕ), κατά τα πρότυπα έκδοσης οικοδομικών αδειών (χωρίς τη μεσολάβηση δημόσιας υπηρεσίας) αρχικά για τις εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης.
  • Ολοκλήρωση χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ώστε να αρθούν τα εμπόδια από την ασάφεια του καθεστώτος χρήσεων γης σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Αναθεώρηση της εμπορικής πολεοδομίας με στόχο τον περιορισμό της άναρχης επέκτασης των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων τύπου Mall. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά να παρθούν μέτρα για την αναβάθμιση των τοπικών αγορών, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν ισότιμα με τα πολυκαταστήματα και να καταστούν ελκυστικοί πόλοι τουριστικού ενδιαφέροντος (ανοικτές τοπικές αγορές).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στρατούλης: Καμία υποχώρηση σε εργασιακά και ασφαλιστικό...



«Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει ανυποχώρητη στις κόκκινες γραμμές της, αν θέλει να έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Kαι ξεκαθάρισε ... 
πως «δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης σε εργασιακά και ασφαλιστικό», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να βρεθεί η λύση με τα τεχνικά κλιμάκια και από δω και πέρα το θέμα είναι πολιτικό»...

Read more...

Νέα διοίκηση στα ΕΛΠΕ...



Τη νέα διοίκηση της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι ...
υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, με επιστολή τους προς την εταιρεία αναφέρουν ότι με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού της εταιρείας εξέδωσαν απόφαση με την οποία το ελληνικό Δημόσιο ορίζει ως μέλη του δ.σ. της εταιρείας τους εξής:

Τον Ευστάθιο Τσοτσορό (Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο – Οικονομολόγο) για τη θέση του Προέδρου.

Τον Γρηγόριο Στεργιούλη (Χημικό Μηχανικό) για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ως μέλη του δ.σ., το Δημόσιο ορίζει τους:

Γεώργιο Γρηγορίου (Χημικό Μηχανικό)
Στρατή Ζαφείρη (Χημικό Μηχανικό)
Ανδρέα Σιάμισιη (Οικονομολόγο)
Σωτήρη Κοντονάσιο (Δικηγόρο)
Γεώργιο Μαλόγλου (Οικονομολόγο).

Read more...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές Γιαννακόπουλου προς Σπανούλη...


Επικοινωνία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον αρχηγό του Ολυμπιακού...
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποκάλυψε πως ήρθε σε επικοινωνία με τον αρχηγό του Ολυμπιακού μετά τα...
όσα τραγικά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, το βράδυ του Σαββάτου. Εν τω μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο αθλητικός εισαγγελέας για τις καταγγελλόμενες απειλές, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Όσα συνέβησαν δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τις ύβρεις που φέρεται να εξαπέλυσε στον καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο.

Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα.

Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμένες στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».

 Παρέμβαση του εισαγγελέα

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μετά το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και τις καταγγελίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού εκτόξευσε ύβρεις (αδίκημα που διώκεται κατόπιν μήνυσης του παθόντος) και απειλές (διώκεται αυτεπαγγέλτως) σε βάρος του αρχηγού του Ολυμπιακού, καλεί σε κατάθεση εντός των επόμενων ημερών τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα ερωτηθεί αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κ. Γιαννακόπουλου για εξύβριση.

Read more...

Γαβριήλ: Επικεφαλής στο Eurogroup ο Βαρουφάκης...


LIVE- Ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωποΒΙΝΤΕΟ...
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup ως επικεφαλής της πολιτικής ομάδας για τη διαπραγμάτευση, διαβεβαίωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια του briefing που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά.
«Ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης της ελληνικής κυβέρνησης και...
του Πρωθυπουργού, προσωπικά, και προφανώς στο Eurogroup θα είναι ο υπουργός οικονομικών», είπε συγκεκριμένα κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο:



Read more...

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις της αστυνομίας Nεκρή η 4χρονη Αννυ, κατηγορούμενος ως δράστης ο πατέρας της


Nεκρή η 4χρονη Αννυ, κατηγορούμενος ως δράστης ο πατέρας της
Οι γονείς της Αννυ Μπορίσοβα οδηγούνται στον εισαγγελέα   (Φωτογραφία:  Intime )

    Αθήνα
    Ο 27χρονος πατέρας θεωρείται από την αστυνομία υπεύθυνος για τον θάνατο της 4χρονης Αννυ Μπορίσοβα από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

    Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η σορός του μικρού κοριτσιού δεν έχει βρεθεί, αλλά η υπόθεση θεωρείται «δεμένη» σε βάρος του πατέρα του παιδιού, για τον οποίο πιστεύεται ότι έστησε την εξαφάνισή της.

    Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του πατέρα, ο οποίος ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ και φέρεται να έχει ομολογήσει. Στη ΓΑΔΑ αναμένεται να προσέλθει το απόγευμα και η μητέρα του μικρού κοριτσιού.

    Για να «δέσουν» την υπόθεση σε βάρος του 27χρονου πατέρα, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μαρτυρία φίλου του ζευγαριού από την Βουλγαρία, στον οποίο φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί τι συνέβη στο παιδί, όταν τον επισκέφθηκε στην χώρα καταγωγής του στα τέλη Απριλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί για την τύχη του παιδιού προκαλούν σοκ ακόμη και στους πιο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η σορός του μικρού κοριτσιού δεν θα βρεθεί, καθώς ο δράστης φρόντισε να την εξαφανίσει.

    Φρικιαστικές πληροφορίες


    Σύμφωνα με Το Βήμα, ο φίλος του ζευγαριού ανέφερε στην αστυνομία: «Ο πατέρας της τετράχρονης μού διηγήθηκε ότι όταν συνήλθε από τη χρήση ναρκωτικών, βρήκε την κόρη του νεκρή. Μόλις είδε άψυχο το κορμί της στο πάτωμα, άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια και ύστερα μου διηγήθηκε ότι έβρασε τα κομμάτια του παιδιού του. Στη συνέχεια, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πέταξε τα κομμάτια της σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του. Μου είχε πει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα χτυπούσε αρκετές φορές το παιδί. Στη συνέχεια ενημέρωσε και τη γυναίκα του και συμφώνησαν να καταγγείλουν την... εξαφάνισή της».

    Η αστυνομία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις αύριο, Τρίτη, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου, αλλά κυρίως για τα κίνητρα που οδήγησαν στον φόνο της μικρής.

    Βάσει των στοιχείων της έρευνας, ως αιτία θανάτου του παιδιού πιθανολογείται η ασφυξία, ενώ ως κίνητρο εξετάζεται η υπερβολική ζήλια.

    Η εξαφάνιση του παιδιού είχε δηλωθεί στις 24 Απριλίου και έκτοτε οι γονείς του, που ανακρίνονταν από την αστυνομία, έπεφταν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

    Η μητέρα αρχικώς είχε δηλώσει ότι άφησε το παιδί σε μια συμπατριώτισσά της επειδή ήθελε να ταξιδέψει για λίγες ημέρες στη Βουλγαρία και ότι η γυναίκα, το επίθετο της οποίας δεν γνώριζε, έχασε το παιδί.

    Στη συνέχεια, η μητέρα παραδέχτηκε ότι η φίλη δεν υπάρχει. «Είπα για τη φίλη μου για να καλύψω τον πατέρα της μικρής που την έχασε» φέρεται να είπε.

    Θολές ήταν οι εξηγήσεις που έδωσε και ο πατέρας παιδιού, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και προσήλθε για κατάθεση.

    Σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, η μητέρα της Αννυ του έδωσε το παιδί, προκειμένου να μεταβεί στη Γερμανία. «Ξύπνησα το πρωί και το παιδί είχε εξαφανιστεί» φέρεται να είχε δηλώσει στους αστυνομικούς.

    Εξ αρχής η αστυνομία εκτιμούσε πως οι δύο γονείς γνώριζαν τι έχει συμβεί στο παιδί.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Καρχιμάκης: Υπεύθυνος για όλα τα δεινά της χώρας ο Βενιζέλος...


    Επίθεση Καρχιμάκη σε Βενιζέλο: Υπεύθυνος για όλα τα δεινά της χώραςΟλομέτωπη επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορώντας τον ως τον "υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας".
    Το στέλεχος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ άφησε, επισης, αιχμές για τη... στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ εγκαλεί τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τα δεινά της χώρας.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:

    «Εάν, δεν υπονόμευες την εσωτερική πολιτική συνοχή του ΠΑΣΟΚ θα είχαμε και πολιτικό ορίζοντα και πολιτική ισχύ,όπως συνηθίζεις να να λες για τους άλλους,και η χώρα θα ήταν διαφορετικά, κ.Βενιζελο.

    Διαβάζω τις επιθετικές δηλώσεις του Βενιζέλου κατά του Τσίπρα, αποδίδοντας σε αυτόν την κατηγορία της διαρκούς υπονόμευσης, σε δηλώσεις του στην Real.

    Αν είχαμε λέει ο κ. Βενιζέλος πολιτική ισχύ και πολιτικό ορίζοντα θα είχαμε κλείσει συμφωνία.

    Υπάρχει όμως μια διαφορά… υπερασπίζεσαι μόνο τη δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και σταθερά δεν αναφέρεσαι καν στην προηγούμενη περίοδο 2010-2011 που τα δεδομένα ήταν πιο κρίσιμα και γίνονταν τα χειρότερα,εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρεου, που είχε παραλάβει στα χέρια της μια πρωτόγνωρη κρίση.

    Αλλά η ουσιώδης διάφορα για την περίοδο εκείνη εστιάζεται στο εξής.

    Εάν δεν υπονόμευες με την παρέα σου την εσωτερική πολιτική συνοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου του 44% και γινόταν οι εκλογές τον Οκτώβρη του 2013, και ορίζοντα θα είχαμε και πολιτική ισχύ,και η χώρα θα βρισκόταν σε άλλο επίπεδο σήμερα.

    Ο Τσίπρας, λοιπόν έκανε την δουλειά του, όπως αυτός θεωρούσε ότι τον βοηθούσε πολιτικά και με τις γνωστές συνέπειες… για την χώρα.

    Εσύ όμως γιατί δεν έκανες την δική σου δουλειά; Η μάλλον έκανες την κακώς νοούμενη δική σου δουλειά και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά.

    Υπονομεύοντας τον πολιτικό σου χώρο και την κυβέρνηση Παπανδρεου του 44% μετερχόμενος με την συμβολή σου την πιο επώδυνη θεσμική εκτροπή ανατρέποντας τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό, υπονόμευες και την χώρα.

    Μην διαμαρτύρεσαι και μην κλαίγεσαι, λοιπόν. Είσαι ο βασικός υπαίτιος για όλα τα δεινά και της χώρας και του χώρου».


    Read more...

    O Γιώργος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος...


    O Γιώργος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος
    Με άρθρο γνώμης του που δημοσιεύεται στη γερμανική "Frankfurter Allgemeine Zeitung", ο Γιώργος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα. Τονίζοντας, πως, κάτι τέτοιο την εποχή που ο ίδιος ήταν στην πρωθυπουργία «θα είχε...
    αλλάξει το κλίμα», ο Γ.Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ελληνικό δημοψήφισμα θα έκανε τους πολίτες «να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    Στο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού -το οποίο ο υπόλοιπος γερμανικός Τύπος αναπαράγει με αναφορά στη δική του «βόμβα» για δημοψήφισμα το 2011 πριν την αποχώρησή του- η διενέργεια δημοψηφίσματος κρίνεται σκόπιμη και θεωρείται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να εξαναγκαστεί σε τέτοιο βήμα «επειδή υποσχέθηκε πάρα πολλά, και θεωρηθεί ότι μπορεί να χρειαστεί νωπή λαϊκή εντολή ώστε να εφαρμοστεί συμφωνία με τους δανειστές».  

    Κατά την άποψη που εκφράζει ο Γ.Παπανδρέου, με τη διενέργεια δημοψηφίσματος το 2011 «θα είχε παραχθεί συναίνεση στην ελληνική κοινωνία για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων». «Αντίθετα από ό,τι στην Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, δεν υπήρχε στην Ελλάδα τέτοια συναίνεση στην ελληνική πολιτική ελίτ αλλά, έτι περαιτέρω, όλα τα άλλα κόμματα και οι φορείς απέρριπταν κατηγορηματικά τις μεταρρυθμίσεις» γράφει.

    Το δημοψήφισμα, υποστηρίζει, θα εξανάγκαζε τους Έλληνες «να πάρουν μία απόφαση, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Επιπλέον, συνεχίζει, θα έβαζε τέλος στη συζήτηση περί Grexit. 

    Λέγοντας πως η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να στήσει κάλπες δημοψηφίσματος γύρω από τις διαπραγματεύσεις, ο Γ.Παπανδρέου υποστηρίζει πως «τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν καλοδεχούμενο, αλλά μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση έβρισκε το θάρρος να ζητήσει συμφωνία του λαού σε ό,τι καταφέρει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    «Εάν γινόταν με σωστή προετοιμασία και την στήριξη των εταίρων μας, ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν σημαντική νίκη της Δημοκρατίας, και θα δημιουργούσε νέα δυναμική για πραγματικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία» καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

    Read more...