Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει την Τρίτη τη διερευνητική εντολή

Το μεσημέρι στον Πρόεδρο


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Τρίτη στις 2:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις τρεις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε κατά τις διαδοχικές επαφές του με τους ομολόγους του, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την Τρίτη πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

  • Την άρνηση του Μνημονίου
  • Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
  • Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας
Σχετικά με τη συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του (δεύτερου πλέον) κόμματος έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική, προβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Πλήρεις απαντήσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να δώσει την Τρίτη ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηματικά για το μπόνους της ΝΔ

Τη Δευτέρα συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση και στη συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει την Τρίτη ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή.

Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σχετικά με το θέμα θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σαμαράς: Έκανα ό,τι μπορούσα για να υπάρξει αποτέλεσμα, όμως στάθηκε αδύνατο

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Σαμαράς: Έκανα ό,τι μπορούσα για να υπάρξει αποτέλεσμα, όμως στάθηκε αδύνατο
Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι επιστρέφει ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τον κύκλο των επαφών που είχε με τους κ.κ. Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη και την άρνηση της κ. Παπαρήγα και του κ. Καμμένου να συναντηθούν μαζί του.


Σε δηλωσεις του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά, όπως είπε, οι υπόλοιπες δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση του κόμματός του. Υπενθύμισε ακόμη ότι η ΝΔ ήταν «το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του μνημονίου θα αποτύχει».

«Την συνεργασία απέρριψε και ο κ. Κουβέλης μετά τον κ. Τσίπρα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για τη νέα σύνθεση της Βουλής. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και κατέθεσα την εντολή. Έστω και αργά κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.http://newpost.gr

Read more...

ΔΝΤ: Δεν θα μιλήσουμε για την Ελλάδα πριν σχηματιστεί κυβέρνηση...



Κανένα σχόλιο σχετικά με την καταβολή ή μη των δόσεων...
Αρνήθηκε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα ή να κάνει εκτιμήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης εκπρόσωπος του ΔΝΤ που ρωτήθηκε για σχετικές «προειδοποιήσεις» στελεχών του Ταμείου μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Οι ...
διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη» ανέφερε η εκπρόσωπος του Ταμείου Κόνι Λόουτζ τη Δευτέρα.

«Προσβλέπουμε σε επαφές με την νέα κυβέρνηση μόλις σχηματιστεί, μέχρι τότε δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια» περιορίστηκε να αναφέρει η εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής δημοσιεύματα στον οικονομικό Τύπο ήθελαν στελέχη του ΔΝΤ να υπογραμμίζουν πως το Ταμείο θα παγώσει την καταβολή των δόσεων προς την Αθήνα εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα λιτότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Ταμείο έχει συνδέσει τη συνέχιση της στήριξης με την επίτευξη στόχων...


Read more...

Κόλλησε η βελόνα του ΣΥΡΙΖΑ...



Πρόταση ξανά στις δυνάμεις της Αριστεράς...

Το 'πε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, αλλά χωρίς, όμως, να έχει πειστική απάντηση στις πιεστικές ερωτήσεις του Ντερμπεντέρη και της Τρέμη.
"Πώς, αφού ήδη το ΚΚΕ σας ξαναλέει όχι; " , "πώς, αφού τα...

νούμερα δε βγαίνουν, ακόμη κι αν τα κόμματα της Αριστεράς σας πούνε-που δε σας λένε-ναι; " , "πώς, αφού αποκλείετε την περίπτωση να συγκυβερνήσετε με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ; " .
Η απάντηση του Στρατούλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει το τριήμερο της εντολής (για τις διερευνητικές επαφές) δεν ήταν απάντηση, που να μπορεί να πείσει κανένα.
Ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ...


Read more...

ΚΑΝΕΛΛΗ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΕΡΘΗΤΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλη. «Περιμένω και απαιτώ από το συνδικαλιστικό μου σωματείο να βγάλει ανακοίνωση, εάν η δημοσιογραφία από τούδε θα...
ασκείται στο ότι όταν θα μπαίνει κάποιος αρχηγός, όποιος και αν είναι αυτός, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σηκώνονται όρθιοι και να χαιρετάνε» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στέλεχος της οργάνωσης, την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα της συνέντευξης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής απαίτησε από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη σεβασμού, ενώ, όσοι δεν υπάκουσαν εκδιώχθηκαν από την αίθουσα! Ο Μιχαλολιάκος δε, συμφώνησε με την απαίτηση αυτή.

Με απειλητικές δηλώσεις όπως «ερχόμαστε» και με τη ρήση του Καίσαρα «veni, vidi, vici» («ήλθα, είδα, νίκησα»), ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρέτισε την Κυριακή την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά πάντων.http://fimotro

Read more...

Και πως να μην “εγέρθουτου”, δηλαδή; ...



Βλέπω και ξαναβλέπω το απόσπασμα των δηλώσεων Μιχαλολιάκου. (Το πιο viral ίσως μετά το ανεκδιήγητο «Χελίν»). Από το σημείο που ένας νταγλαράς φωνάζει «όλοι όρθιοι», και μετά ακούγεται εκείνο το...

ξεκαρδιστικό «Εγέρθουτου», μέχρι την τελευταία τελεία στο σοπράνο σόλο του Προέδρου της Χρυσής Αυγής, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Αν πρέπει να ντραπώ, να γελάσω, να βάλω τα κλάματα, να καταστενοχωρηθώ και να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά την έξοδο από τη χώρα.

Το βλέπω και το ξαναβλέπω. Ειδικά εκεί που οι δημοσιογράφοι μουδιασμένοι ακόμη από το στρατιωτικό παράγγελμα δεν πετάγονται ακριβώς από τη θέση τους και ο κύριος με το ξυρισμένο κεφάλι πλησιάζει απειλητικά προς το μέρος τους, νομίζω δεν γελάω καθόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι έρχονται αντιμέτωποι με το τέλος της λογικής. Όσοι είναι επιφορτισμένοι από το ρεπορτάζ τους να μπαινοβγαίνουν σε κόμματα και Βουλή είναι προπονημένοι. Εδώ, όμως, η κατάσταση τους ξεπερνάει. Μας ξεπερνάει όλους.

Ξέρω ότι δεν είναι σωστό να τη διατυπώσω, εφ’ όσον υποτίθεται ότι ζούμε (;) μέρες ελευθεροτυπίας, αλλά έχω μια απορία: Γιατί έπρεπε να καλυφθεί αυτό το παραλήρημα;

Και μια ακόμη: (και πέρα από το πως αντιδρά εσχάτως η ΕΣΗΕΑ και αναφορικά με την υπεράσπιση του κλάδου που εξολοθρεύεται) θα αντιδράσει κάπως, τώρα που είναι αρχή, το δημοσιογραφικό όργανο;

Συν τοις άλλοις – και ξέρω ότι ούτε αυτό πρέπει να γραφτεί, αλλά πως να γίνει τώρα – πολύ φοβάμαι ότι αν δεν υπήρχε η αντίδραση της Νάντιας Αλεξίου, μμμ, η κατάσταση λίγο ήθελε για να γίνει παθητική, για να το πω κομψά…

Καλή η πλάκα, κατανοητό το μούδιασμα, αλλά όταν το χωριό φαίνεται, τα όρια πρέπει να μπαίνουν νωρίς.


mediablog.gr


Read more...

Υπέρ της εξομοίωσης των μισθών ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών το ΝΣΚ

Για «σκάνδαλο» μιλά η ΟΙΕΛΕ


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
To Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε απόφαση υπέρ της εξομοίωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους αντίστοιχους των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, έτσι ώστε να εντάσσονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Τη σχετική γνωμοδότηση έκανε δεκτή και υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης.

Για γνωμοδότηση-σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων» μιλά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων.

Ειδικότερα, η απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθη ομόφωνα, αφορά σε μισθολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011).

Ζητήθηκε δε, μετά από συνεχή αιτήματα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οργισμένη η ΟΙΕΛΕ απειλεί με προσφυγές

Την οργή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) προκάλεσε η σχετική γνωμοδότηση.

Με έντονο ύφος η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει τη γνωμοδότηση, κάνοντας λόγο για «γνωμοδότηση - σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων»

Η Ομοσπονδία μάλιστα προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπεύθυνων του «σκανδάλου».

«Η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη και εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Όλοι όσοι επιχειρούν ακόμη και τώρα, την ώρα που είναι παλλαϊκό το αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη, να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις ολιγομελείς συντεχνίες των ισχυρών, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατήγγειλαν -όπως αναφέρει το Βήμα- και τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου κ. Μιχ. Κοντογιάννη για την υπογραφή της γνωμοδότησης.

Ο ίδιος με τη σειρά του μίλησε για «άστοχες συνδικαλιστικές ενέργειες που δημιουργούν τον κίνδυνο, το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να αμείβονται με τις αμοιβές του δημοσίου να καταργηθεί και να περάσουν σε ατομικές συμβάσεις».

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντογιάννης στο «Βήμα», η σχετική γνωμοδότηση υπογράφηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Παιδείας, ενώ «στη συνέχεια, για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας ζήτησε από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και από άλλους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας να την υπογράψουν».

Επειδή, όμως, υπήρχε κωλυσιεργία από την πλευρά αυτών των παραγόντων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθηθεί άμεσα προς υλοποίηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επικοινωνία Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είκοσι χρόνια μετά

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Μαρίκας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της συζύγου του, Μαρίκας, μετέφερε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο και συλλυπήθηκε. Είναι η πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών, την τελευταία 20ετία...

Ο κ. Σαμαράς είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες τηλεγραφήματα στην οικογένεια Μητσοτάκη και στην Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά.

Η σορός θα μεταφερθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Χανιά, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, όπου την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι θα ψαλεί τρισάγιο.

Η ταφή θα γίνει, σε στενό κύκλο, στον οικογενειακό τάφο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βουλευτικές Εκλογές 2012

 
Νέα Δημοκρατία
 
ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο
 
ΠΑ.ΣΟ.Κ
 
Ανεξάρτητοι Ελληνες
 
Κ.Κ.Ε.
 
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
 
Δημοκρατική Αριστερά
 
Λοιπά
07-05-2012 19:33

Γραμμένοι9.949.401
Ενσωμάτωση100,00 %
Ψήφισαν65,10 %
Ακυρα/Λευκά2,36 %

Εκτός Βουλής19,03 %

10818,85 %
5216,78 %
4113,18 %
3310,60 %
268,48 %
216,97 %
196,11 %

2,93 %

2,90 %

2,55 %

Read more...

Δασκαλόπουλος: Κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή νέες εκλογές...



Νέες εκλογές, αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «που είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών» προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε δηλώσεις του με αφορμή τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο ...
κ. Δασκαλόπουλος σημειώνει ωστόσο ότι η νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αναδείξει κυβέρνηση, αλλά είναι αμφίβολο αν θα δώσει κατεύθυνση στη χώρα. Κάτι που, όπως υποστηρίζει, μπορεί να προκύψει μέσα απο την αναδημιουργία του πολιτικού συστήματος.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών «ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας».

«Η λαϊκή ετυμηγορία, προσθέτει, ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση».
Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστηρίζει ότι η κάλπη ανέδειξε ένα «γόνιμο αδιέξοδο», μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό. Εκφράζει την ευχή στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, «να διαμορφωθεί μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών -τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. Θα δινόταν έτσι, αναφέρει, η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Εκτιμά ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό, οπότε η μόνη λύση θα είναι νέες εκλογές «ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, να δώσει αυτή τη φορά μία καθαρή διέξοδο στο πολιτικό μας αδιέξοδο, να δώσει μία καθαρή, ομοιογενή εντολή στις όποιες δυνάμεις αυτός θα
επιλέξει».
Και ο κ. Δασκαλόπουλος καταλήγει: «Υπάρχει ωστόσο και ο ευρύτερος ορίζοντας του εθνικού μας μέλλοντος που δεν επιτρέπει αυταπάτες. Οι εκλογές αυτές δεν αποτέλεσαν παρά μία απογραφή της αποσύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Και η νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί, αυτή τη φορά, να αναδείξει κυβέρνηση -είναι αμφίβολο όμως αν θα δώσει νέα κατεύθυνση στο μέλλον μας. Αυτή μπορεί να προκύψει μόνο αν, μέσα από την αποσύνθεση, γεννηθούν οι προϋποθέσεις για την αναδημιουργία ενός πολιτικού συστήματος ηθικά αδιάβλητου και λειτουργικά αποτελεσματικού, ικανού να δώσει άμεση και μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη διακυβέρνηση και βιώσιμο εθνικό μέλλον μέσα στη νέα Ευρώπη»...
NEA.


Read more...

Βουλευτικές Εκλογές 2012

 
Νέα Δημοκρατία
 
ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο
 
ΠΑ.ΣΟ.Κ
 
Ανεξάρτητοι Ελληνες
 
Κ.Κ.Ε.
 
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
 
Δημοκρατική Αριστερά
 
Λοιπά
07-05-2012 17:53

Γραμμένοι9.946.526
Ενσωμάτωση99,97 %
Ψήφισαν65,09 %
Ακυρα/Λευκά2,36 %

Εκτός Βουλής19,03 %

10818,85 %
5216,78 %
4113,18 %
3310,60 %
268,48 %
216,97 %
196,11 %

2,93 %

2,90 %

2,55 %

Read more...

Βούλιαξαν ο ύπαρχος, οι κηπουροί και οι μισοί υπουργοί, φόβοι για… ντόμινο στις αγορές


Βούλιαξαν ο ύπαρχος, οι κηπουροί και οι μισοί υπουργοί, φόβοι για… ντόμινο στις αγορές
Οι 41 έδρες που κατάφερε να πάρει το ΠΑΣΟΚ, έχουν οδηγούν εκτός Βουλής κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πολλοί από αυτούς που δεν κατέφεραν να εκλεγούν συμμετείχαν από τη σύνθεση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου.

Στην Α' Αθηνών, εκτός Βουλής μένουν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Νάσος Αλευράς. Στη Β' Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ βγάζει μόνο τέσσερις από τους είκοσι βουλευτές.

Εκτός θα μείνουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Μιλένα Αποστολάκη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και η Άννα Νταλάρα.

Στην Καστοριά, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει έδρα, δεν εκλέγεται ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στη Μαγνησία ο Κώστας Καρτάλης, στην Κορινθία ο Πάνος Μπεγλίτης, στην Κέρκυρα η Άντζελα Γκερέκου ενώ στη Φθιώτιδα όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ένα βουλευτή, η Τόνια Αντωνίου συνεργάτιδα του Ευ. Βενιζέλου κατετάγη τρίτη!

Μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μια έδρα την οποία και καταλαμβάνει ο Πρόεδρος του κόμματος. Αποτέλεσμα να μην εκλέγονται η Εύα Καϊλή, ο Γιάννης Μαγκριώτης και η Χρύσα Αράπογλου. Το καλύτερο, σας το κρατήσαμε για το τέλος.

Στην περιφέρεια Αττικής δεν εκλέγεται ο «ύπαρχος του Τιτανικού» Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το γεγονός μας συγκινεί ιδιαιτέρως, αν και ορισμένοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να προκαλέσει… ντόμινο στις διεθνείς αγορές.


Aρ.Πα 
 http://newpost.gr

Read more...

Δεν δέχθηκε καν να συναντηθούν



Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με θέμα την τηλεφωνική επικοινωνία της Γ.Γ. του κόμματος με τον πρόεδρο της ΝΔ. Όπως αναφέρεται, ο Αντώνης Σαμαράς της "ζήτησε συνάντηση στο πλαίσιο των επαφών του για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για μια τέτοια συνάντηση".  enikos.gr

Read more...

"Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ"



"ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ και Νέα Δημοκρατία μαζί μας σε μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής, πρόσωπο που θα απηχεί τη νέα τάση επαναδιαπραγμάτευσης"....enikos.gr

Read more...

Αλέξης Τσίπρας: Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία



Αλέξης Τσίπρας: Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία
Απέρριψε, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως ο πολιτικός σχηματισμός θα επιδιώξει να υπάρξει συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς.


Όπως ανέφερε, ζητήσαμε προεκλογικά ψήφο διακυβέρνησης, εντολής για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο. Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε», τονίζοντας πως διαμορφώνονται δυνατότητες για μια ριζικά διαφορετική πορεία. Στο σημείο αυτό έθεσε εκ νέου θέμα εκλογικού νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε καλπονοθευτικό.

Πρόσθεσε πως οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ είναι στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υπογράψει το μνημόνιο. «Οι υπογραφές αυτές δεν αποτελουν σωτηρία αλλά τραγωδία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας ζήτησε σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει νομιμοποίηση λήψης «βάρβαρων μέτρων» μέχρις ότου τουλάχιστον σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Παράλληλα, προειδοποίησε να μη γίνει απόπειρα δημιουργίας κλίματος «τεχνητών εκβιασμών» σε βάρος του λαού.

Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, επισήμανε, κλείνοντας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


 

Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ....καυτή πατάτα της διερευνητικής εντολής...



Οι ώρες της ευφορίας - με συγκρατημένο τρόπο και χωρίς πανηγυρισμούς πάντως- διαχέχονται τον προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει, όπως έλεγαν στελέχη του, την προσπάθεια , κυρίως του ΠΑΣΟΚ, να θέλει να μετατρέψει τη διερευνητική εντιολή για ... σχηματισμό κυβέρνησης σε «καυτή πατάτα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι «δυο εταιροι» του δικομματισμού θέλουν να αποφύγουν τις επαναληπτικές εκλογές - «φοβούνται ότι θα ενισχυθεί περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ» - και γι αυτό θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να «φτιάξουν κυβέρνηση». Ομως, αν δεν τους …βγει, θέλουν, να …αποδομήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με «όπλο», μεταξύ άλλων, τη διερευνητική εντολή, σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη των εκλογών της 6ης Μαΐου, οι οποίες ανέδειξαν στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16,78% τον συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, τίθενται υπό νέο πρίσμα οι δεσμεύσεις του επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κ. Αλ. Τσίπρα .

Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πολλάκις προεκλογικά ότι δεν θα καταθέσει την εντολή, στοχεύοντας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς ενώ από την Λαμία , όπου περιόδευσε πριν από τις εκλογές δήλωνε χαρακτηριστικά : «δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα».

Άλλες ήταν οι βουλές της κάλπης και η αριθμητική της. Στελέχη από το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για την στάση που θα κρατήσουν σε περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και η διερευνητική εντολή περάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Τόσο στην Κουμουνδούρου, όσο και στα γραφεία των υπόλοιπων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρισθούν τις εξελίξεις.

Υπάρχουν δυνάμεις, όπως η ΑΚΟΑ, ανένταχτοι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, που όδευσαν προς την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του συνδυασμού, θέτοντας στο τραπέζι των συζητήσεων την άποψη ότι πρώτα από όλα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταγγείλει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , τα κόμματα, που ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του την πολιτική τους, δεν μπορούν να μιλούν για σχηματισμό κυβέρνησης.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον φτάσει η διερευνητική στον κ. Τσίπρα , είναι να γίνουν συναντήσεις με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, να ξεκαθαρισθεί ότι θα «αρνηθούμε ψήφο στήριξης από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , αλλά και από τον Καμμένο, των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει να καλέσει για να γίνουν ξανά εκλογές.

Πάντως, η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για τις επόμενες ημέρες βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση…

Επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν το πού κατευθύνθηκε η ψήφος όσων στήριξαν το ψηφοδέλτιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 17 βουλευτές που εκλέγονται συνολικά στις περιφέρειες Α΄Αθήνας , Β΄Αθήνας, Α΄ Πειραιά , Β΄Πειραιά και Αττικής, 8 είναι από τον ΣΥΝ, 5 προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και 4 που κατηγοριοποιούνται ως ανένταχτοι ή προερχόμενοι από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικότητες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο ως συνεργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις περιφέρειες -αστικά κέντρα, οι βουλευτές που προέρχονται από τον ΣΥΝ είναι, εκτός από τον κ. Αλ. Τσίπρα, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Νίκος Βούτσης (Α΄Αθήνας), ο κ. Δ. Παπαδημούλης, ο κ. Γιαν. Δραγασάκης, η κυρία Ρένα Δούρου, ο κ. Δ. Στρατούλης (Β΄Αθήνας), ο κ. Π. Λαφαζάνης (Β΄Πειραιά).

Οι προερχόμενοι από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Β΄Αθήνας είναι η κυρία Σοφία Σακοράφα η οποία «σάρωσε» λαμβάνοντας 24.262 ψήφους και ο κ. Π. Κουρουμπλής δεύτερος με 18.029 (τρίτος ο κ. Παπαδημούλης με 13.272 και τέταρτος ο κ. Δραγασάκης με 12.303) και ο κ. Στάθης Παναγούλης (έδινε μάχη σταυρών με το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Ευκλ. Τσακαλώτο) ενώ στην περιφέρεια Αττικής οι δυο βουλευτές που εκλέγονται είναι ο πανεπιστημιακός κ. Αλεξ. Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος κ. Νάσος Αθανασίου.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι στη Β΄Αθήνας η εκλογή του συγγραφέα κ. Π. Τατσόπουλος, ο οποίος δέχτηκε να είναι υποψήφιος , αν και δεν είχε μέχρι τώρα κομματική δράση στο χώρο ενώ εκλέγεται και η οικονομολόγος και συγγραφέας κυρία Νάντια Βαλαβάνη -ανένταχτη αριστερή, η οποία βρίσκεται σε επαφή με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και τον κ. Αλ. Αλαβάνο.

Επίσης, εκλέγονται δυο στελέχη που μετέχουν στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι - στην Α΄Πειραιά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας και στη Β΄Πειραιά η κυρία Εύη Καρακώστα από τους Ενεργούς Πολίτες...
BHMA.


Read more...

NEO "OXI" ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. «Αποκλείουμε συμμετοχή μας σε μία...
συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» είπε ο κ. Κουβέλης στο Reuters, μετά από σύσκεψη του κόμματος για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.
«Θα συμμετείχαμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, εάν ικανοποιηθούν οι δύο βασικοί μας όροι: απαγκίστρωση από τους όρους του μνημονίου και παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Read more...

Σε εξέλιξη οι διερευνητικές επαφές Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Συνάντηση με Βενιζέλο

Κρίσιμα ραντεβού

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατευθύνεται στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατευθύνεται στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διερευνητικές επαφές του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αυτή την ώρα συναντάται στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματός του.

Στις 18:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποκλείσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βουλευτικές Εκλογές 2012

 
Νέα Δημοκρατία
 
ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο
 
ΠΑ.ΣΟ.Κ
 
Ανεξάρτητοι Ελληνες
 
Κ.Κ.Ε.
 
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
 
Δημοκρατική Αριστερά
 
Λοιπά
07-05-2012 11:29

Γραμμένοι9.907.527
Ενσωμάτωση99,50 %
Ψήφισαν65,07 %
Ακυρα/Λευκά2,36 %

Εκτός Βουλής19,03 %

10818,86 %
5216,77 %
4113,19 %
3310,60 %
268,48 %
216,97 %
196,10 %

2,93 %

2,90 %

2,55 %


















Read more...