Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα στο Eurogroup «Κλείδωσε» η λίστα με τα 40 προαπαιτούμενα, ακολουθεί και δεύτερη


«Κλείδωσε» η λίστα με τα 40 προαπαιτούμενα, ακολουθεί και δεύτερη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έκλεισε η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ευρωπαίος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το EuroWorking Group, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε τον κατάλογο με περισσότερες από 40 μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.
Ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών. Πρόκειται κυρίως για μέτρα που εκκρεμούσαν από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα διεκδικήσει την άμεση δρομολόγηση των 2 δισ. ευρώ με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει καλύψει σε σημαντικό βαθμό ορόσημα (Milestones) που αφορούν κυρίως σε εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις εφαρμογής του μνημονίου.

Η Αθήνα θα πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές και σε μια δεύτερη λίστα με προαπαιτούμενα, η οποία θα ξεκλειδώσει και το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ από τη δόση των 3 δισ. ευρώ του Αυγούστου που αναμένει η Ελλάδα.

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται δύσκολες μεταρρυθμίσεις, όπως:

  • Αύξηση στη φορολογία των αγροτών
  • Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους, με τρόπο που να ενσωματωθεί και η έκτακτη εισφορά
  • Αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια.
Επίσης, θα πρέπει:
  • Να προωθηθεί το μέτρο της άμεσης κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων.
  • Να εξευρεθούν ισοδύναμα για τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούσαν στις μειώσεις συντάξεων 2012.
  • Να προσδιοριστούν ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Να προσδιοριστούν ισοδύναμα για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές.
  • Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή -και σε αυτή την περίπτωση- ισοδύναμων μέτρων.
Εν τω μεταξύ, εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους τέσσερις θεσμούς, η επιτυχής ολοκλήρωση της οποίας έχει συνδεθεί από τους δανειστές με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το μήνυμα που έστειλαν χθες, Πέμπτη, οι εταίροι ήταν ότι για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις τράπεζες και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για την εφαρμογή της οδηγίας που προβλέπει το bail in από τις αρχές του 2016, η αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί θετικά ως τις 15 Νοεμβρίου.

Με την προϋπόθεση αυτή θα αποδεσμευτούν και τα επιπλέον 15 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

Τη σύνδεση των θεμάτων και μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα με την εκταμίευση των δόσεων του προγράμματος είχε ξεκαθαρίσει προ ημερών ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group, όταν είχε πει ότι και το υπολειπόμενο ποσό των 3 δισ. ευρώ από τη δόση του Αυγούστου θα δοθεί σε δύο υποδόσεις (2 δισ. + 1 δισ.) που θα συνδεθούν με την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και μέτρα για τις τράπεζες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Ορκωμοσία το Σάββατο Η νέα Βουλή των 300: Τα πρόσωπα, τα έδρανα και ο προεδρεύων


Η νέα Βουλή των 300: Τα πρόσωπα, τα έδρανα και ο προεδρεύων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ορκίζονται το πρωί (11:00) του Σαββάτου οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο οι έδρες:

  • ΣΥΡΙΖΑ 145
  • ΝΔ 75
  • Χρυσή Αυγή 18
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 17
  • ΚΚΕ 15
  • Το ΠΟΤΑΜΙ 11
  • ΑΝΕΛ 10
  • Ένωση Κεντρώων 9
Στη νέα Βουλή εισέρχονται για πρώτη φόρα 61 βουλευτές, 42 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 της ΝΔ, 5 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), 2 από το ΚΚΕ, ένας από το Ποτάμι, 2 της ΑΝΕΛ και 6 της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, επανέρχονται 9 παλαιότεροι βουλευτές: δύο με τη ΝΔ (Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κοντογεώργος), τρεις του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης, Χαρά Κεφαλίδου και Μιχάλης Τζελέπης), ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Μάρκος Μπόλαρης), ένας με το Ποτάμι (Αχμέτ Ιλχάν) και δύο από τη Χρυσή Αυγή (Δημήτρης Κουκούτσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος).

Στο προεδρείο της Βουλής θα βρίσκεται ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν ο δ΄αντιπρόεδρος.

Ο κ. Κακλαμάνης θα προεδρεύσει της διαδικασίας, καθώς η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που συνεργάστηκε με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, δεν εξελέγη, ενώ κενές έμειναν οι θέσεις του α' αντιπροέδρου (Αλέξης Μητρόπουλος, που δεν ήταν υποψήφιος), του β'  αντιπροέδρου (Γιάννης Μπαλάφας, που υπουργοποιήθηκε) και της γ' αντιπρόεδρου (Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που επίσης δεν εξελέγη με τη Λαϊκή Ενότητα).

Λιγότερες οι γυναίκες που εξελέγησαν: 59 στις λίστες, έναντι 69 τον Ιανουάριο με τον σταυρό προτίμησης. Την πρωτοκαθεδρία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 32 βουλευτίνες και ακολουθεί η ΝΔ με 11.

Σε ό,τι αφορά τη χωροταξική διάταξη των κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη άλλαξε τον κοινοβουλευτικό χάρτη.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νικήτας Κακλαμάνης, μετά από συνεννόηση όλων των κομμάτων, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις πρώτες σειρές των εδράνων. Έτσι, θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ θα βρεθούν και πάλι στα ίδια μεσαία έδρανα όπως και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ οι 9 βουλευτές του Βασίλη Λεβέντη θα καθίσουν στη μέση του άνω δεξιού διαζώματος, ανάμεσα σε ΝΔ και ΑΝΕΛ.

Την Κυριακή ο νέος προέδρος της Βουλής
Την Κυριακή, επίσης, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με τον Νίκο Βούτση, που έχει προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικεί το αξίωμα.

Την υποψηφιότητα του κ. Βούτση πέραν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σημειώνεται ότι η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εκλεγεί με ρεκόρ ψήφων, που έφθασαν τους 236.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ...


«Κεραυνοί» Μεϊμαράκη κατά Παπαμιμίκου: Λάθος η απόφαση για Αδωνι
Μεϊμαράκης: Λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος.
Σαμαράς, Κυριάκος, Τζιτζικώστας υπέρ Αδώνιδα...
Αστραψε και βρόντηξε κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την απόφαση να «κόψει» τον Αδωνη Γεωργιάδη από την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ.
Συνεργάτες του  Μεϊμαράκη, ανέφεραν, πως,  «λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος, είναι...
λάθος η απόφαση».

Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου Μεϊμαράκη, κ. Κορομάντζος, όταν μαθεύτηκε η απόφαση, πήγε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να τους ζητήσει να την αλλάξουν και να δεχθούν την υποψηφιότητα Γεωργιάδη.


Κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας του Αδωνιδα, τάχθηκαν Κυριάκος και Τζιτζικώστας.

Ιδου τα tweets:





Την ίδια ώρα, ο Σαμαράς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Read more...

Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση Σκουρλέτη...


Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση Σκουρλέτη, που απαγόρευε τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού - Media
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015) με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λπ.) της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με το επιχείρημα ότι...
παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ (σε σχηματισμό Ολομέλειας) με την υπ’ αρ. 299/2015 απόφασή του (προεδρεύων ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Ηλίας Μάζος) διατάσσει, την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ (αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο).

Το ΣτΕ, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στάθμισαν την βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλαν την απόφαση του περασμένου Αυγούστου με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων.

Με άλλη δεύτερη απόφασή του το ΣτΕ (300/2015), απέρριψε την αίτηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσε και αυτή να ανασταλεί η απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη, καθώς αίτηση δεν έχει πλέον αντικείμενο, αφού έγινε δεκτή με την πρώτη απόφαση του ΣτΕ (299/2015) η αίτηση των εργαζομένων και ανεστάλη η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Read more...

Τι είπε στην ανακρίτρια Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος


Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνδέονται με υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.
liakounakos
Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.
Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.
Τι είπε στην απολογία του
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θωμάς Λιακουνάκος στην απολογία του επέμενε ότι δεν δωροδόκησε πότε κάποιον. Υποστήριξε ότι αγνοεί τις συγκεκριμένες κινήσεις κεφαλαίων αν και από δέχθηκε ότι ίδρυσε την εταιρεία ινταράξιον με δύο ακόμη πρόσωπα εκ των οποίων το ένα έχει αποβιωσει. Διαχειστής της εταιρείας την οποία ίδρυσε όπως φέρεται να είπε για νόμιμος δραστηριότητες του ήταν ο Βρετανός δικηγόρος Κολεριτζ.
Σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του κ.κ Σοφία Πολλαλη -Παρσαλη και Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέφεραν το πελάτης τους έδωσε εξηγήσεις και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επίσης οι συνήγοροι και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να επανέλθει στην ανάκριση και να εισφέρει στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οριστικά τρεις οι υποψηφιότητες Απέρριψε την υποψηφιότητα Γεωργιάδη η ΚΕΦΕ - Υπέβαλε ένσταση ο Άδωνις-Εξετάζεται το πρωί του Σαββάτου


Απορρίφθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας.
Adonis21015sk
Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η ένστασή του, θα συζητηθεί το Σάββατο στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.
Η απόφαση της ΚΕΦΕ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου
Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.
Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη.
Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.
Γεωργιάδης: Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι με «έκοψαν», λυπούμαι πραγματικά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζει τη λύπη του μέσω Twitter όπου γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του ως εκπρόθεσμης από τα δελτία ειδήσεων.
«Μαθαίνω από τις Ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως πρόσθεσε, δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση και μεταβαίνει στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει δημόσια δήλωση των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι διαφωνούν με την απόρριψη της υποψηφιότητάς του.
«Θα καταθέσω ένσταση»
Ένσταση προκειμένου να επανεξεταστεί η αίτηση της υποψηφιότητάς του θα καταθέσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, όπως είπε σε δήλωσή του, με δεδομένο ότι οι κ.κ Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψουν ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του.
«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Με εντολή του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπεται ο υπάλληλος της ΓΓΕΕ για τις αναρτήσεις μίσους σε βάρος της οικογένειας Φύσσα


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 107,123 με το ερώτημα της οριστικής παύσης παραπέμφθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, μετά από εισήγηση-αναφορά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριου Κρέτσου, ο υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, της ΓΓΕΕ, Πέτρος Κορμικιάρης.
korm
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΕΕ, η οποία επιπλέον σε απάντηση συνεχών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο σχετικά με την ανάρτηση στο twitter του εν λόγω υπαλλήλου, δηλώνει αφενός ότι δεν φέρει την ιδιότητα του δημοσιογράφου και σημειώνει, αφετέρου, ότι η ΓΓΕΕ σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τις απόψεις που δημοσιεύει, τις οποίες και καταδικάζει.
Στον λογαριασμό του στο twitter ο εν λόγω υπάλληλος, μετά την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, ανήρτησε σήμερα το εξής tweet:
«Νέο δακρύβρεκτο μελό από τήημητέρα τού Παύλου Φύσσα. Το ότι ο γιος της προκαλούσε με τα τραγούδια του, ως μητέρα, δεν την αφορούσε. Βρέ ούστ». Η ανάρτηση αυτή αποτέλεσε αφορμή για έντονες και μαζικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, τα οποία αναφέρονται και σε προηγούμενες πρόσφατες αναρτήσεις του, ανάλογου προσβλητικού και ακραίου ύφους και περιεχομένου, όπως π.χ. σχετικά με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας:
Σε απάντηση των συνεχών δημοσιευμάτων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την ανάρτηση στο twitter του υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πέτρου Κορμικιάρη, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν φέρει την ιδιότητα του δημοσιογράφου αφενός και αφετέρου σε καμία περίπτωση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν έχει σχέση με τις απόψεις που δημοσιεύει, τις οποίες και καταδικάζει.
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, μετά από εισήγηση-αναφορά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ε. Κρέτσου, παρέπεμψε τον ανωτέρω υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 107,123 με το ερώτημα της οριστικής παύσης.
Ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της ΓΓΕΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Προσωπικού τη ΓΓΕΕ αναφέρει ότι «το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας σέβεται τις προσωπικές απόψεις του κάθε εργαζόμενου στην Υπηρεσία, εντούτοις είναι ευνόητο ότι δεν ενστερνίζεται απόψεις που προβάλλουν ακραίες αντιλήψεις οποιασδήποτε μορφής».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δεν θέλουν να πληρώνονται με κάρτα οι γιατροί...



Την αντίθεσή του στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως αυτό προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, και καλεί την κυβέρνηση να...
το επανεξετάσει.

«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει μία ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.

Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».

Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

Read more...

Συνάντηση Πούτιν-Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων...


Συνάντηση Πούτιν – Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων
ΦΩΤΟ...
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων για συνομιλίες για τη συριακή κρίση με τον ομόλογό του της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ πριν από την...
τριμερή σύνοδο κορυφής στο Παρίσι για την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία, με μια ενδεχόμενη άρση στο τέλος του έτους των κυρώσεων που πλήττουν τη Ρωσία.

Οι δύο πρόεδροι, χαμογελαστοί αντάλλαξαν θερμή χειραψία. Οι συνομιλίες του Πούτιν, οι πρώτες που διεξάγονται μετά την έναρξη των ρωσικών επιδρομών στη Συρία πραγματοποιούνται ενώ οι διαφωνίες είναι πολλές μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μόσχας, κυρίως σε σχέση με τους στόχους που πλήττει ο ρωσικός στρατός.

Οι διαφορές αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο των διμερών συνομιλιών.



Χθες ο Ολάντ είχε ζητήσει από τη Μόσχα να επικεντρωθεί στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. "Το ΙΚ είναι αυτό που πρέπει να αποτελεί τον στόχο και όχι άλλοι", είχε δηλώσει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαφωνεί με τον ρώσο ομόλογό του για την τύχη που επιφυλάσσεται στον Μπασάρ αλ-Ασαντ. Το Παρίσι τον κατηγορεί ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος του χάους στη Συρία και θέλει να τον δει να αποχωρεί το συντομότερο δυνατόν. Η Μόσχα που υποστηρίζει τον Ασαντ κρίνει, αντίθετα, ότι ο πρόεδρος της Συρίας πρέπει να βοηθηθεί στην καταπολέμηση του ΙΚ.

Η Ρωσία προσάπτει στη Γαλλία ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία στο όνομα της "νόμιμης άμυνας" εκτιμώντας ότι "δεν έχει αποδείξεις" πως οι επιθέσεις κατά του Παρισιού προετοιμάζονται από τη Συρία.

Η συριακή σύγκρουση που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011, έχει ήδη περιπλακεί και πάρει νέα τροπή με την εμπλοκή των Ρώσων. Ένας συνασπισμός πενήντα χωρών υπό τις ΗΠΑ στον οποίο η Ρωσία δεν συμμετέχει έχει πραγματοποιήσει εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, χωρίς ωστόσο να πατάξει τους τζιχαντιστές.

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, ο συριακός εναέριος χώρος έχει γεμίσει από αποστολές του συνασπισμού, επιδρομές της συριακής αεροπορίας και πλέον τους Ρώσους που έχουν αναπτύξει περισσότερα από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η εκστρατεία των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών θα διαρκέσει "τρεις έως τέσσερις μήνες" και θα κλιμακωθεί, διευκρίνισε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Σεργκέι Πουσκόφ.

protothema.gr

Read more...

Το "πειραγμένο" λογισμικό στην Ελλάδα...


...έχουν 9.119 Volkswagen και Audi...
Η Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων VW και Audi, ενημέρωσε πως στην Ελλάδα κυκλοφορούν 9.119 μοντέλα με το «ειδικό» λογισμικό στην Ελλάδα.

Παράλληλα η εισαγωγική εταιρεία αναφέρει πως...
δεν επηρεάζονται τα καινούργια οχήματα EU6, τα οχήματα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση ενώ οι τεχνικές λύσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν εντός Οκτωβρίου...

Επίσης η Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες  που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.


πηγη enikonomia.gr

Read more...

Η κυβέρνηση έχει έτοιμα τα αντεργατικά νομοσχέδια...



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη έτοιμα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά νομοσχέδια, που θα κατατεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, εν όψει και της αξιολόγησης του Οκτώβρη από το λεγόμενο «κουαρτέτο», ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην...
Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ερχονται οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, που από του χρόνου θα πιάσει και χαμηλοσυνταξιούχους, οι νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, ξεκινάει η συζήτηση για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, έρχονται τα νέα ραβασάκια της εφορίας, με τον ΕΝΦΙΑ του 2015, θεσπίζονται νέα χαράτσια στη φορολογία αγροτών, με απογείωση του φόρου εισοδήματος και φορολόγηση των κάθε είδους επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η εξάλειψη του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.ά.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ακόμη λόγο για νέα φοροληστεία, με σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους, μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για εργαζόμενους με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που, όπως είπε, θα γενικευτεί το επόμενο διάστημα, μίλησε για αύξηση και μονιμοποίηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», πετσόκομμα του επιδόματος θέρμανσης, μείωση της προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη σε εφορίες και τράπεζες.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, δρομολογούνται οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις, η πλήρης εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

«Τώρα είναι η ώρα της της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος»

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, θα αξιοποιήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να πουν ότι ο λαός έχει δώσει τη συναίνεσή του, την έγκρισή του, ότι έχει νομιμοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο».

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λαός να αποδεχτεί αυτή την -σε βάρος του- ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, ανεξάρτητα από τι ψήφισε στις εκλογές» τόνισε και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα της ενεργητικής στάσης, της συμβολής στην ανάπτυξη της μαζικής, συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην αλληλεγγύη». 

«Καμία στήριξη ή ανοχή στην κυβέρνηση»

Ο ΓΓ του ΚΚΕ διεμήνυσε ότι το κόμμα, «συνεπές σε όσα έλεγε και προεκλογικά, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει μια σκληρή πολιτική, συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους εκάστοτε πρόθυμους συμμάχους τους».

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μέχρι την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά θα σιγοντάρουν, θα δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, για να περνά χωρίς σκοπέλους το αντιλαϊκό της έργο».


Read more...

Βίντεο-σοκ με διάλογο Χρυσαυγιτών: «Ό,τι κινείται σφάζεται»...



Το περιεχόμενο ενός βίντεο με διάλογο-σοκ μεταξύ Χρυσαυγιτών, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της Πολιτικής Αγωγής, στη δίκη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, φέρνει στο φως το...
ThePressProject. Εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για την προβολή του στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού
Σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, το βίντεο δείχνει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, στις 11 Αυγούστου 2012, την ώρα που ετοιμάζεται επίθεση της Χρυσής Αυγής στο πανηγύρι της Παναγίτσας.

Ο Γ. Πατέλης βρίσκεται στην Τ.Ο. Νίκαιας και απευθυνόμενος στα μέλη της Χρυσής Αυγής λέει: «Χρειαζόμαστε μια ομάδα 30 άτομα τούμπανο(οπλισμένοι). Ό,τι κινείται σφάζεται.»

Κάποιος τον ρωτά αστειευόμενος: «Ό,τι δεν κινείται;»

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατέλης αναφέρει ότι θα περιμένουν εντολή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό: «Είμαστε Χρυσαυγίτες. Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς εντολή. Κάντε τον σταυρό σας για να έρθει το Ναι».

Σημειώνεται ότι μετά το επιτακτικό αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, το δικαστήριο, μέχρι πριν λίγη ώρα είχε αποφανθεί, ότι στην προσεχή συνεδρίαση θα τοποθετηθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα οπτικοακουστικά μέσα.

thepressproject.gr

Read more...

Η ονοματολογία για το Προεδρείο της Βουλής...


Η ονοματολογία για το Προεδρείο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ...και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.
Tα ονόματα που παίζουν μέχρι αυτή την ώρα...
Το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους προτεινόμενους από την Κουμουνδούρου για το Προεδρείο της Βουλής, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. 

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει...
δημοσιοποιήσει ακόμη τις προτιμήσεις του -και θα ήταν παράλογο να το είχε κάνει, ενώ ο πρωθυπουργός ασχολιόταν με απείρως σοβαρότερες υποθέσεις και συναντήσεις... Πάντως, η ονοματολογία έχει και δύο στάνταρ: Ν. Βούτσης για πρόεδρος της Βουλής και Ν. Νικολόπουλος εκτός ...νυμφώνος. 

Ο στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα εκτιμάται πως είναι ιδανικός να σβήσουν γρήγορα οι μνήμες από την ατυχή επιλογή της Ζ. Κωνσταντοπούλου, καθώς έχει συμπάθειες και μεταξύ των βουλευτών πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκ τούτου μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερους από τους «155» της πλειοψηφίας. 

Για τον Ν. Νικολόπουλο όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ο Αχαιός βουλευτής βλέπει να τρένα να περνούν... Πρώτα έχασε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, τώρα και στο Προεδρείο της Βουλής. 

Από εκεί και πέρα... Για τους τρεις αντιπροέδρους της Βουλής που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του Τ. Κουράκη που δεν υπουργοποιήθηκε τη φορά αυτή, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. 

Ενώ σε ό,τι αφορά τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αν υποθέσει κανείς ότι οι τρεις που κατείχαν ως τώρα τις θέσεις αυτές έχουν προβάδισμα, ο Ν. Φίλης έγινε υπουργός ενώ ο Γ. Σακελλαρίδης δεν είναι πολύ ένθερμος να επιστρέψει... Στην περίπτωση αυτή, η Κουμουνδούρου αναζητά δύο πρόσωπα, πέραν δηλαδή του Α. Τριανταφυλλίδη. 

Ο έμπειρος Γ. Βαρεμένος, ο αιχμηρός Μ. Μπαλαούρας, ο πολλά υποσχόμενος Σ. Φάμελλος, ο μαχητικός Κ. Μπάρκας, ο Δ. Σεβαστάκης («σταθερή αξία» της Κ.Ο.), είναι μερικά από τα ονόματα που ακούγονται, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα αξιοποιηθεί ο Δ. Μάρδας.

Για γραμματέας της Κ.Ο. ισχυρή παραμένει η υποψηφιότητα του απερχόμενου γραμματέα Χ. Μαντά, ο οποίος αν και ανήκει στην ομάδα των «53», κράτησε διακριτές αποστάσεις από τους «σκληρούς» της τάσης του. Αντιθέτως, αναζητείται διευθυντής της Κ.Ο. (στέλεχος που δεν είναι βουλευτής), αφού ο μέχρι χθες διευθυντής Κ. Αθανασίου προαλείφεται για γ.γ. της Βουλής.

πηγη newpost.gr

Read more...

Μάγδα Φύσσα: Είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο...


Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα: Είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο – Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί… - Media Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί…
Η κατάθεση της μάνας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, συνεχίζεται και συγκλονίζει (δείτε λεπτό προς λεπτό την κατάθεση, ΕΔΩ). 
Λίγα μόλις μέτρα μακρυά από τον δολοφόνο του παιδιού της, Ρουπακιά, μιλά για τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου. 
Η...
κυρία Μάγδα Φύσσα, δήλωσε μεταξύ άλλων:
Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω συγγενείς και φίλους και δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα. Ρωτάω, βλέπω δυο γιατρούς τρέχω μέσα. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Με κοίταγε στα μάτια η γυναίκα και δεν μου έλεγε. Τους παρακάλεσα να μου πουν τι έχει γίνει με το παιδί μου αρχίζω να τραβάω τα παραβάν. Αν δεν μου πείτε τώρα τι έχει γίνει τους είπα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ότι ο Παύλος έφυγε. Λέω "πως είναι δυνατόν πως έφυγε;" Μου είπε οτι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Αλλά μου είπε "σας παρακαλώ πολύ τον έχουν πιάσει".

Τον ρώτησα: "Πώς έγινε; Δεν γινόταν κατι;" Μου είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και δεν θα προλαβαίναμε. Τότε ζητάω να πάω να δω το παιδί μου. Πράγματι πήγα στον θάλαμο. Πέντε και μισή το απόγευμα μιλάγαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί...

Read more...

Εκπνέει η προθεσμία Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας οι νέοι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ


Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας οι νέοι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ
Τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ μπήκαν και επίσημα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, και ο βουλευτής Β΄Αθηνών Κυρ.Μητσοτάκης.

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών δεν εχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος.

» Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί.»

Ο περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα μαζί με τους πολίτες.

«Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» κατέληξε.

Νωρίτερα κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας συγκεντρώσει τις 50 απαιτούμενες υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 46 υπογραφές.

Ήδη, από την Πέμπτη το απόγευμα είχε κατατεθεί και η υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τέλος στη φημολογία που τους ήθελε να σκέπτονται την υποβολή υποψηφιότητας έβαλαν ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως και ο Νικόλαος Δένδιας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνεδριάζει το EuroWorking Group Κλειδώνουν τα προαπαιτούμενα, έπεται και νέα λίστα


Κλειδώνουν τα προαπαιτούμενα, έπεται και νέα λίστα

Αθήνα
Κλειδώνει σήμερα, Παρασκευή, στο EuroWorking Group -και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας- η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα. Επιπλέον, η Αθήνα πρέπει να προωθήσει και μια δεύτερη λίστα με προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των 2 + 1 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν, με κάθε ευκαιρία, πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αποτελεί προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών -με ποσό που μπορεί να φτάσει στα 15 δισ. ευρώ- πριν το τέλος του έτους, γεγονός που θα απομακρύνει τον κίνδυνο «κουρέματος» καταθέσεων.
Η πρώτη λίστα προαπαιτούμενων αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη λίστα μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα απελευθερώσει το υπόλοιπο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.
Ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να προωθηθούν μέσα στον Οκτώβριο είναι η οριστικοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2016 και η λήψη συμπληρωματικών μέτρων για το 2015.
Μεταξύ άλλων θα πρέπει να προσδιοριστούν:
  • Πόση θα είναι η αύξηση στη φορολογία των αγροτών
  • Ποιες θα είναι οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους, με τρόπο που να ενσωματωθεί και η έκτακτη εισφορά
  • Ποια θα είναι η αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια.
Επίσης, θα πρέπει:
  • Να προωθηθεί το μέτρο της άμεσης κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων
  • Να εξευρεθούν ισοδύναμα για τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούσαν στις μειώσεις συντάξεων 2012
  • Να προσδιοριστούν ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
  • Να προσδιοριστούν ισοδύναμα για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές
  • Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή -και σε αυτή την περίπτωση- ισοδύναμων μέτρων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μάγδα Φύσσα: «Επαγγελματικές οι μαχαιριές στον Παύλο»...

Μάγδα ΦύσσαΠαναγιώτης και Μάγδα Φύσσα"Ο Ρουπακιάς… Δε θέλω να τον ξαναπώ με το όνομά του. Είναι δολοφόνος. Ο δολοφόνος...". Ξεκίνησε η κατάθεση της μάνας του Παύλου Φύσσα. Ένταση πριν ξεκινήσει η κατάθεση... «Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου». Αυτός ήταν ο επίλογος της συγκλονιστικής κατάθεσης του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του δολοφονημένου Παύλου από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά και με τη συνδρομή του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, περασμένη Δευτέρα. Και σήμερα ήρθε η στιγμή που η μητέρα του Παύλου περίμενε επί δύο ολόκληρα χρόνια: να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα και... να μιλήσει για το παιδί της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Παναγιώτης και Μάγδα Φύσσα Παναγιώτης και Μάγδα Φύσσα Παναγιώτης και Μάγδα Φύσσα | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ «Λέω ό,τι και ο Παύλος: Σιγά μη φοβηθώ» Η Μάγδα Φύσσα, μαυροφορεμένη, παρακολουθεί όλους αυτούς τους μήνες τη διαδικασία και δεν έδειξε ούτε λεπτό πως σκοπεύει να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την τρομοκρατήσει ή ότι θα εγκαταλείψει τη μάχη που δίνει για την τιμωρία των δολοφόνων του γιου της. Η μητέρα του Παύλου, «ενός ελεύθερου ανθρώπου», όπως έχει πει για τον γιο της, λέει πως δεν φοβάται ούτε τις βεβηλώσεις στο μνημείο του παιδιού της, ούτε τις απειλές, ούτε τίποτα και ότι ελπίζει πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη «σχεδιασμένη δολοφονία» του γιου της. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης δεν συγκράτησε την οργή της για ζητήματα που έθεταν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, ξεσπώντας σε φωνές. Πολλές φορές, με βλέμμα παγωμένο και ψυχρό, παρακολουθεί αμίλητη τη μεταγωγή στη δικαστική αίθουσα του Γιώργου Ρουπακιά, του ανθρώπου που μαχαίρωσε τρεις φορές το παιδί της. Γιώργος Ρουπακιάς Γιώργος Ρουπακιάς Γιώργος Ρουπακιάς | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ «Δολοφόνοι του 5,5-6%» Η κυρια Φύσσα δεν μασάει τα λόγια της όταν θέλει να μιλήσει. «Δολοφόνοι του Παύλου είναι του 5,5-6%» είπε αμέσως μετά την κατάθεση του συζύγου της, αναφερόμενη στους ψηφοφόρους του κόμματος τους οποίους δεν έχει κρύψει πως θεωρεί συνενόχους για τη δολοφονία του γιου της. Αμέσως μετά την κατάθεση της μητέρας του μουσικού θα καταθέσει στο δικαστήριο η αδελφή του, Ειρήνη Φύσσα. Ένταση πριν ξεκινήσει η κατάθεση Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρύθηκαν για τη λήψη φωτογραφιών από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ προκαλώντας ένταση λίγων λεπτών. Διαβάστε (live) την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, όπως την καταγράφει το thepressproject.gr: Μ. Φύσσα: Ο Ρουπακιάς… Δε θέλω να τον ξαναπώ με το όνομά του. Είναι δολοφόνος. Ο δολοφόνος. Πρόεδρος:Τον πλησιάζει ο Ρουπακιάς και; Μ. Φύσσα: Τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ξέρω από τα παιδιά ότι πήγε, τον αγκάλιασε και τον σκότωσε. Οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες εκείνη τη στιγμή έβριζαν και φώναζαν ενθαρρύνοντάς τον. Κανείς από τα παιδιά την παρέα του Παύλου δεν είδε το μαχαίρι. Πρόεδρος: Μπορούσαν να τον αποτρέψουν οι χρυσαυγίτες; Μ. Φύσσα: Εννοείται. 10:06 Πρόεδρος: Όταν κατέβηκε ο Ρουπακιάς έγινε κάποια συμπλοκή; Μ. Φύσσα: Καμία συμπλοκή. Ωστόσο σας είπα ότι τον απασχολούσαν οι άλλοι. Μέχρι να βγει από το αυτοκίνητο τον κρατάγανε οι άλλοι. 10:01 Πρόεδρος:Η Χρύσα που ήταν; Μ. Φύσσα: Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγε μακριά. Πήγε στην αστυνομία και τους παρακάλαγε. Τους τράβαγε. Σας παρακαλώ τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα και θα γίνει κακό. Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε. Ήταν τέσσερις. Η Χρύσα τους τράβαγε στην κυριολεξία. 9:56 Πρόεδρος: Στο αυτοκίνητο πόσα άτομα ήταν; Μ. Φύσσα: Στο αυτοκίνητο ήταν τέσσερα άτομα, οι υπόλοιποι αποβιβάστηκαν ένα τετράγωνο πριν, ο Ρουπακιάς ήταν μόνος του. Βγαίνει από το αυτοκίνητο, βλέπει τον στόχο του, μπαίνει στο αυτοκίνητο και έφτασε στον Παύλο, του έδωσε δύο μαχαιριές στην καρδιά 9:58 Μ. Φύσσα: Όλο αυτό λοιπόν όταν το καταλάβαμε και το μάθαμε μετά το καναν για να εμποδίσουν τον Παύλο και να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Ο δολοφόνος λοιπόν, έρχεται κάθετα στην Τσαλδάρη. Ανάποδα. Όλο αυτό το διάστημα γινόντουσαν αυτές οι επιθέσεις ανά δύο-τρια άτομα. Χτύπησαν και άλλα δύο παιδιά. Ο ένας δεν πρόλαβε να φύγει, τον χτύπησαν και τον έριξαν κάτω. Ο άλλος γύρισε να σώσει τον φίλου του. Τον έριξαν και αυτόν. Και είναι δύο παιδιά κάτω εκτοπισμένα και ο Παύλος μόνος του στην άλλη πλευρά. 9:53 Πρόεδρος: Είπατε ότι ήταν από τη Νίκαια το τάγμα εφόδου; πως το γνωρίζετε; Μ. Φύσσα: Αυτό το μάθαμε εκ των υστέρων. Τα αγόρια που πήγαν να πάρουν τα τσιγάρα αρχίζουν να τρέχουνε. Ο Παύλος δεν έτρεξε, προχώρησε και ύστερα από λίγο τον προλάβανε. Πηγαίναν πάνω του ανά ομάδες και τον χτυπάγανε 9:55 Μ. Φύσσα: Τα κορίτσια έκαναν δύο βήματα. Η Χρύσα σταμάτησε για να δει τον Παύλο να δει τι γίνεται. Ωστόσο οι 20 που ήταν εκεί, όταν ακόμα τα παιδιά ήταν στη γωνία με την αστυνομία κοντά, άρχισε να έρχεται το Τάγμα Εφόδου από τη Νίκαια. Από Τσαλδάρη προς τα πάνω. Είναι ακόμη τα παιδιά στη γωνία , που κάποιο αυτοκίνητο σταματάει μπροστά τους και ο οδηγός ρωτάει. «Παιδιά ξέρετε την Κεφαλληνίας;» Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ήταν ο δολοφόνος. Ο Παύλος απάντησε, εκεί είναι φίλε μου. Πρόεδρος: Εκτός από τους 20 ήρθαν λοιπόν και άλλοι; Μ. Φύσσα: Ήρθαν άλλα 30 άτομα. Έγιναν περίπου 50. 9:47 Πρόεδρος: Είπατε ότι δεν έγινε φασαρία; Γιατί παρέμειναν εκεί ο γιός σας και η παρέα του; Μ. Φύσσα: Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος, στην ουσία ήθελαν να συνεννοηθούν για το τι θα κάνουν στη συνέχεια. Τα παιδιά έφτασαν τσαλδάρη και κεφαληνίας. Ένα από τα παιδιά αποχώρησε με ταξί, ήταν αδιάθετος. Ο Παύλος είπε πηγαίντε σπίτ,ι πάμε να πάρουμε τσιγάρα εμείς, να φτάσουμε σπίτι και να τελειώσει όλο αυτό 9:50 Μ. Φύσσα: Κρατάγανε πάρα πολλά στα χέρια τους όπως ρόπαλα, λοστούς και διάφορα άλλα. Στέκονται στην πόρτα, ωστόσο τα άτομα αυτά είχαν κλείσει τα αυτοκίνητα των παιδιών. Στο διάστημα αυτό στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη, υπάρχει αστυνομία. Δύο μηχανές Δίας, πάρα πολύ κοντά. Πρόεδρος: Σε τι απόσταση; Μ. Φύσσα: Πάρα πολύ κοντά. Είναι στην απέναντι γωνία. Πριν γίνει οτιδήποτε. Τα παιδιά είναι στην πόρτα και βλέπουν από τη μια πλευρά τους χρυσαυγίτες και από την άλλη την αστυνομία. Σε αυτό το διάστημα υπάρχει ένας τύπος, που τον ονομάσαμε μεσάζοντα, ο οποίος βρέθηκε να δίνει οδηγίες στα παδιά χωρίς λόγο για το τι θα κάνουν. Λέει ότι είναι Ειδικός Φρουρός και τους λέει να μην φοβούνται.Ο Παύλος του απαντάει ότι εδώ είμαι στη γειτονιά μου, δε φοβάμαι. 9:46 Πρόεδρος: Όσο γινόταν ο αγώνας, ελέχθη κάτι με κάποια άλλη παρέα; Μ. Φύσσα: Τίποτα απολύτως. Τελείωσε ο αγώνας και βγήκαν από το μαγαζί. Στην απέναντι γωνία βλέπεουν να έχουν μαζευτεί περίπου 20 άτομα, φαινόντουσαν ότι είναι χρυσαυγίτες 9:46 Μ. Φύσσα: Μπήκαν στο μαγαζί και ξεκίνησε ο αγώνας. Ήταν οι τρεις τους και στο δεύτερο ημίχρονο συμπληρώθηκε η παρέα και έγιναν 9 άτομα. 9:41 Πρόεδρος: Τι σας είπε η Χρύσα; Μ. Φύσσα: Η Χρύσα έμενε μαζί μας, ήταν παιδί μας. Μαζί ήμασταν στο Κρατικό εκείνο το βράδυ. Βγήκαν το απόγευμα στην Τσαλδάρη και έψαχναν που θα δουν τον αγώνα. Είδαν το Κοράλι και μπήκαν να ρωτήσουν αν υπήρχαν θέσεις, πρώτη φορά που πήγαν στο Κοράλι. Έκλεισαν το τραπέζι και έφυγαν για να γυρίσουν το βράδυ να δουν τον αγώνα 9:43 Πρόεδρος: Εκείνο το βράδυ ξέρατε που ήταν; Μ. Φύσσα: Θα έβλεπαν τον αγώνα. Ήταν με τη Χρύσα και έναν φίλο του. Θα έβλεπαν τον αγώνα και μετά θα έβγαιναν. 9:40 Μ. Φύσσα: Οι στίχοι του απευθύνονταν στο σύνολο, ήταν αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά και γενικότερα αναφερόταν σε όσα ζούμε. Δεν γνωρίζω να είχε συγκρούσεις με κάποιους. 9:38 Μ. Φύσσα: Την επόμενη μέρα βλέπω τη Χρύσα και προσπαθώ να μάθω τι έγινε. Τις μέρες εκείνες έμαθα τι έγινε από τη Χρύσα 9:38 Μ. Φύσσα: Γι αυτούς που νομίζουν ότι με τρομάξανε, τους λέω ότι δεν τρόμαξα. Το παιδί μου κοιμότανε. Ήταν ένας άγγελος. Κοιμότανε. Προσπαθώ λοιπόν να τον ζεστάνω. Να τον ζεστάνω. Να σηκωθεί, να φύγουμε από εκεί. Στο διάστημα αυτό είχε έρθει και η κόρη μου και της είπα εγώ τι συνέβαινε. 9:35 Μ. Φύσσα: Εν πάση περίπτωση, ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η χρυσή αυγή. Πως έφυγε ρώτησα. Μου είπε ότι οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές, και απ'έξω να ήταν δεν τον προλαβαίναμε. Είδα το παιδί μου στο νεκροθάλαμο. 9:36 Μ. Φύσσα: Μπαίνω στο αυτοκίνητο και βλέπω να οδηγεί ο κουνιάδος μου. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Δε μπορεί να μην έχει χτυπήσει σοβαρά ο Παύλος και ο Τάκης να μη μπορεί να οδηγήσει. Ελπίζω ακόμη. Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω πολλούς συγγενείς και φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω δύο γιατρούς. Έναν άντρα και μια γυναίκα που με κοίταγε στα μάτια αλλά δε μίλαγε. Τους ρωτάω που είναι το παιδί μου αλλά δε μου έλεγαν. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και τους λέω αν δε μου πείτε τώρα τι έχει γίνει… 9:31 Μάγδα Φύσσα: Στις 17 του μήνα είδα τελευταία φορά το παιδί μου. Μου είπε ότι θα πήγαινε να δει την μπάλα, από τις ελάχιστες φορές που δεν θα την έβλεπε με τον πατέρα του και θα πήγαινε με τους φίλους του. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό. Στις 2 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο της κόρης μου, καταλάβαμε ότι έγινε κάτι κακό. Μπήκε στο σπίτι ο πατέρας του κάτωχρος. Τον ρωτάω τι συμβαίνει, για ποιόν θα μπυ πεις. Μου είπε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, ο Παύλος χτύησε στο νοσοκομείο. Το κατάλαβα τι έχει γίνει.Ρώτησα: Αυτό ήταν; Πάει το παιδί μας; Διαβάστε νεότερες δηλώσεις, ΕΔΩ... πηγες efsyn, thepressproject Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...