Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πως θα ψηφίσουμε στις τριπλές κάλπες της Κυριακής

Η διαδικασία της ψηφοφορίας στις τριπλές κάλπες. Τι ισχύει για τους ετεροδημότες
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στήνονται ταυτόχρονα τρεις κάλπες, ωστόσο η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι απλή για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των ετεροδημοτών.
Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν και στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Εφόσον στην περιοχή που ψηφίζετε δεν εξελέγη δήμαρχος ή περιφερειάρχης θα υπάρχουν αναλόγως δύο η τρεις κάλπες.
Πρώτα θα κληθείτε να ψηφίσετε για τις ευρωεκλογές , στη συνέχεια για τις δημοτικές και τέλος για τις περιφερειακές εκλογές.
Για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία οι τρεις φάκελοι θα έχουν διαφορετικό χρώμα. Λευκό για τις δημοτικές εκλογές, γαλάζιο για τις περιφερειακές και ιβουάρ για τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα σας δοθούν δύο ψηφοδέλτια για τις δημοτικές και δύο για τις περιφερειακές εκλογές-δηλαδή τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που πέρασαν στον 2ο γύρο.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι ίδια με αυτά του πρώτου γύρου, απλώς τώρα δεν θα χρειαστεί να βάλετε σταυρό προτίμησης. Εάν το κάνετε εκ παραδρομής τα ψηφοδέλτια δεν θα θεωρηθούν άκυρα αλλά δεν θα ληφθούν υπόψιν οι σταυροί.
Οι ετεροδημότες
Λίγο πιο σύνθετα είναι τα πράγματα για τους 110.000 εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
Αυτοί θα ψηφίσουν είτε μόνο για τις ευρωεκλογές στον τόπο κατοικίας τους είτε μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο προέλευσής τους.
Για παράδειγμα αν κάποιος ζει στην Αθήνα αλλά είναι εγγεγραμμένος στο Ηράκλειο της Κρήτης είτε θα πάει στο Ηράκλειο και θα ψηφίσει μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε θα ψηφίσει στην Αθήνα μόνο για τις ευρωεκλογές.
Κι αυτό γιατί αφενός όπως είναι γνωστό ο θεσμός του ετεροδημότη δεν υφίσταται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα ήταν άλλωστε πρακτικά αδύνατο να στηθούν 325 κάλπες για τους ετεροδημότες σε όλους τους δήμους της χώρας, ενώ αν για παράδειγμα σε έναν δήμο υπήρχε μόνο ένας ετεροδημότης από συγκεκριμένη περιοχή θα παραβιαζόταν η μυστικότητα της ψήφου.
Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε παράταση δύο εβδομάδων στους ετεροδημότες είτε να μεταδημοτεύσουν και να ψηφίσουν και στις τρεις κάλπες στον τόπο κατοικίας, είτε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών και να ψηφίσουν τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο προέλευσής τους.
Πηγή: Aftodioikisi
http://news247.gr/

Read more...

Αποκλεισμός της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ...


...από τις ευρωεκλογές στην Ολλανδία...

"Με απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις απαγορεύεται από το πρωί να...
συμμετάσχει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις ευρωεκλογές στην Ολλανδία, στην ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη", καταγγέλει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

"Συγκεκριμένα ενώ τα ψηφοδέλτια έχουν αποσταλεί από την Ελλάδα, δεν παραλήφθηκαν από το ελληνικό προξενείο άγνωστο για ποιο λόγο. Από το πρωί ο δικαστικός αντιπρόσωπος αρνείται να δώσει σφραγισμένα λευκά ψηφοδέλτια για την συμμετοχή όσων επιθυμούν να ψηφίσουν ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Παρά το διάβημά μας στο υπουργείο τίποτα δεν έγινε για να λυθεί το πρόβλημα", τονίζει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

"Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. από τις ευρωεκλογές στην Ολλανδία, που γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και των δικαστικών αντιπροσώπων. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επιφυλάσσεται για την χρήση κάθε νόμιμου μέσου για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής της στην εκλογική μάχη που ήδη έχει ξεκινήσει", καταλήγει η ανακοίνωση...
efsyn.gr

Read more...

Προβάδισμα Μώραλη με 15 μονάδες στον Πειραιά...


Ένας στους δέκα πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Μιχαλολιάκος...

Την προηγούμενη εβδομάδα προβλέψαμε με μεγάλη ακρίβεια το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις ...
τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μεγάλο λιμάνι τα ποσοστά των συνδυασμών είναι τα εξής:

Μώραλης: 54-59%

Μιχαλολιάκος: 41-46%


Όσον αφορά την παράσταση νίκης , οι κυλιόμενες μετρήσεις των τελευταίων τριών ημερών δίνουν το καθαρό 82% στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη...
parapolitika.gr

Read more...

Το ρήγμα εμφανίστηκε στο Αιγαίο πριν 3 εκατ. χρόνια...


...και μπορεί να "δώσει" σεισμό 7 Ρίχτερ, σύμφωνα με έρευνα...

Από ένα ρήγμα που εισήλθε στο Αιγαίο πριν από 3 με 4 εκατ. χρόνια, προκλήθηκε ο μεγάλος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε για 30 δραματικά δευτερόλεπτα τη μισή Ελλάδα και την ανατολική Τουρκία το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πρόκειται για...
ένα κλάδο του Ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας το οποίο αποτελεί μια πολύ μεγάλη δομή με μήκος που ξεπερνά τα 1200 χλμ. και το οποίο όμως έχει τη «δύναμη» να προκαλέσει και σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως προκύπτει από έρευνα Ελλήνων επιστημόνων.

Ξεκινά από τα βάθη της Ανατολίας στην Καρλιόβα εκεί που συναντιούνται η πλάκα της Ανατολίας, της Ευρασίας και της Αραβίας.

Η δημιουργία του οφείλεται στην σύγκρουση της πλάκας της Αραβίας με την Ευρασία, όταν πριν περίπου 14 εκατομμύρια χρόνια η Αραβική πλάκα αποκόπηκε από την Αφρικανική και μετέπειτα συγκρούστηκε με την Ευρασιατική.

Η σύγκρουση αυτή εξώθησε την Ανατολία προς τα δυτικά με αποτέλεσμα την δημιουργία του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας.

Όμως, όπως λέει στα ΝΕΑ ο Γιάννης Παπανικολάου, επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «το δεξιόστροφο αυτό ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας έχει έναν πολύ υψηλό ρυθμό ολίσθησης της τάξης των 25-30 χιλιοστών το χρόνο  που δικαιολογεί την πολύ υψηλή σεισμικότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκαλεί σεισμούς με μεγάλα μεγέθη. Στο ρήγμα αυτό οφείλονται και οι σεισμοί τον Αύγουστο του 1999 στο Ισμίτ (7,4 Ρίχτερ) και στο Ντούτσε (7,2 Ρίχτερ) που προκάλεσαν σχεδόν 20.000 θύματα στην γειτονική χώρα».

Αυτό το μεγάλο ρήγμα  σπάει σε κλάδους και τεμάχη, και ανάλογα με το κλάδο και το τέμαχος στο οποίο βρίσκονται, η επαναληψιμότητα των σεισμών  κυμαίνεται από μερικές δεκάδες έως λίγες εκατοντάδες χρόνια .

Το ρήγμα αυτό επεκτάθηκε σταδιακά προς τα δυτικά και εισήλθε στο Αιγαίο πριν από περίπου 3 με 4 εκατομμύρια χρόνια. Στο Αιγαίο διακλαδίστηκε σε διάφορους κλάδους με κυριότερο τον βορειότερο κλάδο που διέρχεται από την Λεκάνη του Σάρου και την Λεκάνη του Βορείου Αιγαίου.  Στον συγκεκριμένο κλάδο έγινε ο σεισμός το μεσημέρι του Σαββάτου και ειδικότερα στο δυτικό τμήμα της λεκάνης του Σάρου.

Ο συγκεκριμένος βόρειος κλάδος του ρήγματος  προκαλεί μεγάλες παραμορφώσεις  οι οποίες συμβάλουν στην διαπλάτυνση του Αιγαίου κατά 16 χιλιοστά το χρόνο.

Αυτή η παραμόρφωση – διαπλάτυνση του Αιγαίου εξαιτίας της δραστηριοποίησης του ρήγματος, όπως εξηγεί ο στα ΝΕΑ ο Γιάννης Παπανικολάου, έχει καταγραφεί από γεωδαιτικές μετρήσεις στη Θάσο και τη Λήμνο.

Είναι ουσιαστικά το ίδιο ρήγμα, που τα τελευταία 40 χρόνια έχει «δώσει» τρεις σεισμούς μεγαλύτερους από 6,5 Ρίχτερ, χωρίς όμως σημαντικές καταστροφές.

Τα τεμάχη που απαρτίζουν τον κλάδο στο βόρειο Αιγαίο έχουν υψηλό δυναμικό της τάξης των 7 Ρίχτερ ενώ σε ακραία σενάρια μπορεί να φτάσουν και τα 7.6 Ρίχτερ.

Αυτό  το ακραίο σενάριο προϋποθέτει την διάρρηξη όλης της Λεκάνης του Βορείου Αιγαίου μήκους 160 χλμ...
tanea.gr

Read more...

Τηλεφωνική καμπάνια στήριξης Καμίνη...






 ... από τη ΝΔ!...
Μια μέρα πριν τις εκλογές, άνθρωποι της Ν.Δ, υπό τον τίτλο “Αυτοδιοικητικού Ινστιτούτου”(!), τηλεφωνούν και στέλνουν μηνύματα για...
να στηριχθεί ο Γ.Καμίνης.
 καμινησΝΔ
Διαβάστε αναλυτικά εδώ...

πηγη typologies.gr

Read more...

Νίκησε 4-1 στην παράταση την Ατλέτικο Βασίλισσα της Ευρώπης για 10η φορά στην ιστορία της η Ρεάλ


Βασίλισσα της Ευρώπης για 10η φορά στην ιστορία της η Ρεάλ

Aθήνα
Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τον πολυπόθητο 10ο τίτλο της στο Champions League, νικώντας 4-1 στην παράταση την Ατλέτικο στον τελικό που διεξήχθη στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας. Ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του κανονικού αγώνα και λύτρωσε τους «μερένγκες», που είχαν βρεθεί να χάνουν από γκολ του Γκοντίν στο 36'. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έκανε... απόσβεση των 100 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του πετυχαίνοντας το 2-1 στο 110', για να ακολουθήσουν τα γκολ του Μαρσέλο στο 118' και του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 120' με πέναλτι που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Περισσότερα σε λίγο...

ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ
10 Κύπελλα: Ρεάλ Μαδρίτης
7 Κύπελλα: Μίλαν
5 Κύπελλα: Λίβερπουλ, Μπάγερν
4 Κύπελλα: Αγιαξ, Μπαρτσελόνα
3 Κύπελλα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ
2 Κύπελλα: Πόρτο, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Νότιγχαμ
1 Κύπελλο: Αστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, Φέγενορντ, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Αϊντχόβεν, Τσέλσι, Στεάουα Βουκουρεστίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...