Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

«Νιώθω ολοκληρωμένος και σταματάω»...


Επέστρεψε Ελλάδα ο Γιαννιώτης: «Νιώθω ολοκληρωμένος και σταματάω» (Video) - Media

Βίντεο...

Με ένα πλατύ χαμόγελο δικαίωσης ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Ρίο επιβεβαιώνοντας πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. «Νιώθω γεμάτος», τόνισε ο 36χρονος κολυμβητής.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης εξεπλάγη από...
την υποδοχή κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από το Ρίο με το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας. Ο 36χρονος κολυμβητής, που συνοδευόταν από την Κέλλυ Αραούζου που τερμάτισε ενδέκατη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, επιβεβαίωσε πως αποσύρεται πλήρης εμπειριών και επιτυχιών.

«Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η καλύτερη στιγμή μακράν», τόνισε.

«Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο», πρόσθεσε.

Όσο για την απόφασή του να μη γίνει ένσταση για το τελικό αποτέλεσμα; «Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις κι εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Ήταν κάτι τόσο όμορφο, κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε.

Η επόμενη μέρα δεν θα τον βρει ενεργό σε επίπεδο πρωταθλητισμού. «Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε», ανέφερε...


sport-fm.gr

Read more...

Ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο; ...


Ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο; - Τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονουΤα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου...
Οι μέρες περνούν αλλά τα ερωτήματα πληθαίνουν για την τραγωδία της Αίγινας που κόστισε τη ζωή σε ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών και σε άλλους τρεις ενήλικες. Και αυτό γιατί μπορεί να κρατείται ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αλλά...
οι μέχρι στιγμής χειρισμοί και τα στοιχεία δεν καθιστούν σαφές αν όντως ήταν αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο. Για παράδειγμα, άπαντες αναρωτιούνται πώς γίνεται να οδηγούσε το σκάφος ενώ καλά-καλά δείχνει να μην μπορεί να περπατήσει.

Μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα: οι Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και Καρακάσης Θεοδόσης. 

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό το σκάφος έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα. Αυτό φαίνεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση μετά την ασύλληπτη τραγωδία ο 77χρονος χειριστής του σκάφους και υπεύθυνος για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα αγγελούδι πέντε ετών. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους. 

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τους υπόλοιπους τρεις επιβάτες του ταχυπλόου. Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα, αλλά προς το παρόν δεν δίνουν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. 



Ζωντανός πνίγηκε ο καπετάνιος της λάντζας

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους («λάντζα»), το οποίο εμβολίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα: στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. 

Εκείνο που φαίνεται πως απέβη μοιραίο για τον άτυχο 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, Στέλιου Τρίμη, ήταν το χτύπημα στο μέτωπο: και αυτό, καθώς το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από την εξέταση του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. 

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως προκύπτει, οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

πηγή protothema,gr

Read more...

Στοιχεία της ΤτΕ Μειωμένο στα 2,379 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο επτάμηνο


Μειωμένο στα 2,379 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο επτάμηνο
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,379 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η επίδοση είναι χαμηλότερη έναντι του α' επταμήνου του 2015, όταν είχε καταγραφεί πλεόνασμα 2,986 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,807 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,416 δισ. ευρώ το α’ επτάμηνο του 2015.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 25,441 δισ. ευρώ, από 23,805 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Σ' αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1,109  δισ. ευρώ από την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 27,736 δισ. ευρώ, έναντι 25,712  δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2015.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση» Αποσύρεται ο Αλ.Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου


Συγγενής των θυμάτων κατά την άφιξη του κατηγορούμενου στο δικαστήριο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
19 φωτογραφίες
Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου στην υπόθεση της Αίγινας, «όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Διαβάστε επίσης:
Όλη η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

» Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.»

Εις βάρoς του 78χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές.

Το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι 5 ετών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκτός απροόπτου Τέλη Αυγούστου έρχεται τελικά το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ


Τέλη Αυγούστου έρχεται τελικά το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Δεκαήμερη καθυστέρηση στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, παρατείνοντας την αγωνία εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων. Εκτός απροόπτου, τα ραβασάκια θα «ανέβουν» στο σύστημα περί τα τέλη του Αυγούστου.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι έχουν ολοκληρώσει το κύριο μέρος της εκκαθάρισης με τον συνολικό λογαριασμό να κινείται στα επίπεδα του 2015.

Αυτές τις μέρες «τρέχουν» οι διαδικασίες χορήγησης των απαλλαγών και των εκπτώσεων κατά 50% από τον φόρο, μετά την ακύρωση της διάταξης η οποία καθιέρωνε κόφτη απαλλαγών για όσους είχαν πέρυσι τόκους καταθέσεων άνω των 300 ευρώ.

Οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις εκτιμάται ότι κοστίζουν περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες καθυστέρησαν, καθώς η διάταξη για την εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό φόρο ψηφίστηκε στις 27 Ιουλίου, ενώ παράλληλα δόθηκε και η γνωστή παράταση για τις διορθώσεις στο Ε9.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν όμως και λάθη που ίσως κοστίσουν ακριβά στους φορολογούμενους:
  • Ημιτελές κτίσμα: Στήλη 10, κωδικός 99 του πίνακα 1 Ε9. Αν δεν έχει δηλωθεί, χάνεται η έκπτωση 60%
  • Αγροτεμάχιο: Αν δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η γεωγραφική του θέση, λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία ολόκληρου του νομού. Πίνακας 2, στήλες 3,4,4α και 5.
  • Κτίσμα εντός αγροτεμαχίου: Αν δηλωθούν ως αγροικίες, πληρώνουν πενταπλάσιο φόρο. Πίνακας 2, στήλη 17.
  • Κυριότητα και επικαρπία: Από την ηλικία του επικαρπωτή εξαρτάται και το ποσοστό φόρου για τον ίδιο και αντίστοιχα για τον ψιλό κύριο. Η συμπλήρωση της ηλικίας στις στήλες 15,19,17 και 21 στον πίνακα 1.
  • Βοηθητικοί χώροι: Αν έχουν δηλωθεί ως κύριοι χώροι κατοικίας, χάνεται η έκπτωση 90%. Στη στήλη 13, πίνακας 1, τα συνολικά τετραγωνικά των  βοηθητικών χώρων.
  • Όροφος: Όσο ανεβαίνει, αυξάνεται και ο ΕΝΦΙΑ. Αν δεν έχει συμπληρωθεί ο όροφος, ο λογαριασμός βγαίνει με συντελεστή ρετιρέ (6ος όροφος). Στήλη 11, πίνακας 1.
  • Συνιδιοκτησία: Αν έχει γίνει λάθος στο ποσοστό, ο φόρος υπολογίζεται με ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%. Στήλες 16 και 20 στον πίνακα 1, στήλη 19 στον πίνακα 2.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το Βουκουρέστι διαψεύδει EurActiv: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία


EurActiv: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία
Πηγές αναφέρουν ότι οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τόσο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία ώστε η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται την Άγκυρα να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα  
Αγκυρα, Τουρκία
Αμερικανικά πυρηνικά όπλα, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στην Τουρκία, έχουν αρχίσει να μεταφέρουν στη Ρουμανία οι ΗΠΑ με φόντο την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, αναφέρει ο ιστότοπος EurActiv.com επικαλούμενος δύο ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, η μεταφορά των όπλων αυτών δημιουργεί πολλές τεχνικές, αλλά και πολιτικές προκλήσεις.

«Δεν είναι εύκολο να μετακινήσεις περισσότερα από 20 πυρηνικά όπλα», δήλωσε στο EurActiv.com η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την άλλη πηγή, οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία ώστε η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται πλέον την Άγκυρα για να φιλοξενεί στο έδαφός της τα όπλα αυτά.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε πως τα αμερικανικά όπλα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Ντεβέσελου στη Ρουμανία. Στο Ντεβέσελου, κοντά στην πόλη Καρακάλ, είναι το σημείο ανάπτυξης της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, η οποία έχει εξοργίσει τη Ρωσία.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ μεταφέρονται στη Ρουμανία.

Ο EurActiv.com σημειώνει πάντως πως, σύμφωνα με μια πρακτική που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος ουδέποτε επιβεβαιώνονται επίσημα. Είναι ωστόσο γνωστό πως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία φιλοξενούν στο έδαφός τους πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...