Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Με κοινωνικό προσανατολισμό για την υπέρβαση της κρίσης Οικονομική πολιτική ανάπτυξης Φίλιππος Σαχινίδης, Υφυπουργός Οικονομικών,


Η χρονιά που φεύγει, αφήνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας τριπλής κρίσης.

Πρώτον, μιας κρίσης παραγωγικού προτύπου. Δεύτερον, μιας κρίσης των δημόσιων οικονομικών. Και τρίτον, μιας κρίσης ρευστότητας.

Η κρίση παραγωγικού προτύπου, είναι απολύτως συνδεδεμένη με τα διαρθρωτικά προβλήματα και τις χρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής, σε σχέση με άλλες οικονομίες, είναι ένα πρόβλημα που ολοένα διευρύνεται.

Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας, αποτυπώνεται σήμερα σε ένα δυσανάλογα υψηλό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Αντίστοιχα, η μεγάλη δημοσιονομική κρίση, αποτυπώνεται στο διογκωμένο έλλειμμα και χρέος της χώρας. Πρόκειται για ένα έλλειμμα που ανέρχεται σε 12,7%, παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ότι το έλλειμμα, υπό προϋποθέσεις, θα έφτανε κοντά στο 6%. Επίσης, αντιμετωπίζουμε μια κρίση ρευστότητας, η οποία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις και πνίγει την οικονομική δραστηριότητα.

Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά και το δυσθεώρητα υψηλό δημόσιο χρέος, θέτουν περιορισμούς στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, απορροφώντας πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν για την απεμπλοκή από την πορεία ύφεσης. Η επιτάχυνση της ανάπτυξης, προϋποθέτει ισορροπία στα δημόσια οικονομικά.

Η νέα κυβέρνηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει θέσει ως στόχο της την αντιμετώπιση αυτής της τριπλής κρίσης και έχει ήδη προωθήσει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα των δημοσίων οικονομικών:

* Έχουμε ξεκινήσει το νοικοκύρεμα της δημοσιονομικής κατάστασης της οικονομίας, μειώνοντας τις σπατάλες και απελευθερώνοντας οικονομικούς πόρους για την ενίσχυση παραγωγικών δράσεων.

* Στον προϋπολογισμό του 2010, έχουμε δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής, μέσα από τη μείωση των πρωτογενών δαπανών σε απόλυτα μεγέθη. Ένα σημαντικό μέτρο προς την κατεύθυνση της μείωσης της σπατάλης, είναι η μείωση φορέων και οργανισμών που δεν παράγουν έργο, καθώς και η συγχώνευση εκείνων με παρεμφερείς αρμοδιότητες.

* Από το 2010, θα καταβληθεί προσπάθεια εξορθολογισμού των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, ενώ μετά το 2010, αποφασίστηκε η εφαρμογή μιας σταθερής αναλογίας αποχωρήσεων προς προσλήψεων (πέντε προς μία).

* Την ίδια στιγμή, στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη, με το νομοσχέδιο για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που φτάνει σε συνολικό ποσό 1 δις ευρώ.

* Επενδύουμε στην Παιδεία διαθέτοντας 1 δις ευρώ και στην Υγεία προχωρώντας σε προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών. Αποδεικνύουμε έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα της οικονομικής μας πολιτικής.

* Τέλος, προκειμένου να πραγματοποιείται αποτελεσματικός δημοσιονομικός έλεγχος, προωθείται άμεσα η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στο Δημόσιο.

Σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας, επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Τα «Greek Statistics» έγιναν «ανέκδοτο» στις Βρυξέλλες και αυτό ήταν αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των προηγούμενων χρόνων. Η νέα κυβέρνηση, ανατρέπει αυτή τη δυσμενή συνθήκη. Ήδη χτίζεται κλίμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας. Έχουμε πάρει ξεκάθαρα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία θα καταθέσει το πόρισμά της μέχρι τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, προχωρούμε σε ανεξαρτητοποίηση και αναδιάρθρωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στο σκέλος των εσόδων, στοχεύουμε σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην ενεργοποίηση των μηχανισμών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Πρόθεσή μας, να εξοπλίσουμε τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς με σύγχρονα μέσα και εξελιγμένες μεθόδους, για να πετύχουμε τη μείωση της φοροδιαφυγής. Πρέπει να πατάξουμε, να χτυπήσουμε στην καρδιά της αυτή τη γάγγραινα της ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα πέσει στο κενό εάν δεν δώσουμε προσοχή στην ανάταξη της Πραγματικής Οικονομίας. Για να στηρίξουμε τη ζήτηση, επιλέξαμε να ενισχύσουμε το σκέλος των δημόσιων επενδύσεων στο πλαίσιο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προωθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, που μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη ενός ευρύτερου οικονομικού σχεδιασμού, με κοινωνικές προεκτάσεις. Έχουμε δώσει, ήδη, ξεκάθαρα δείγματα γραφής για την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας. Έτσι, προχωρούμε σε αναμόρφωση των διατάξεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και σε ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Στις προτεραιότητές μας για το 2010, εντάσσεται η διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού πλαισίου. Άξονές του είναι η ενίσχυση της αναδιανομής, η απλότητα, αλλά και το χαμηλό διοικητικό κόστος. Το νέο φορολογικό πλαίσιο, θα είναι απαλλαγμένο από γκρίζες περιοχές για τον συναλλασσόμενο. Θα περιγράφει ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις του κράτους, αλλά και του πολίτη απέναντι στο δημόσιο, ώστε η διαφάνεια να αποτελέσει τη βάση για την εκκίνηση της διαμόρφωσης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Από τις πρώτες πρωτοβουλίες, η κυβέρνηση απαντά στην πολυεπίπεδη κρίση. Με αυτά τα μέτρα, η χώρα μας διαμορφώνει προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση. Το μήνυμα αυτής της κυβέρνησης είναι «κοιτάμε μπροστά».

Επενδύουμε σε μια μορφή ανάπτυξης που δίνει έμφαση στη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος μεταξύ περιφερειών και πολιτών. Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και ανοίγουμε το δρόμο για μια χώρα που αξίζει στους Έλληνες. Μια χώρα που δεν θα αποκαλείται «Ισλανδία του Αιγαίου», αλλά θα αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και αξιοπιστίας.


.metarithmisi.gr

Read more...

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕιναι σίγουρο οτι προβλήματα απο θεομηνίες η απο φαινόμενα της φύσης πάντοτε θα υπάρχουν όπως αυτό με την κατολίσθηση στα Τέμπη.
Το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζει το οργανωμένο κράτος και πόσο σέβεται τους πολίτες του.
Ταξιδεύοντας απο Αθήνα για Θεσσαλονίκη παραμονή Χριστουγέννων εκπλάγηκα ευχάριστα με τα παρακάτω:

1. Δεν πλήρωσα διόδια , ήταν ανοιχτά όλα , διότι πήγα απο την υποχρεωτική παράκαμψη για να αποφύγω τα Τέμπη

2. Με ενημέρωσαν στα διόδια για τις παρακάμψεις και τις πιο συμφέρουσες διαδρομές και μου έδωσαν τον αντίστοιχο χάρτη.

3. Υπήρχαν παντού πινακίδες με τις απαραίτητες πληροφορίες και Τροχαία σε όλα τα δύσκολα σημεία

Αυτά δείχνουν αν μη τι άλλο σωστη διαχείρηση μιας κρίσης

Μπράβο στους υπεύθυνους φορείς και στους επικεφαλής τους .
whitetoweraris

Read more...

Με μηνύσεις απειλούν το "Πρώτο Θέμα" κυβερνητικά στελέχη

"Κινείται έξω από κάθε αλήθεια και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", που -όπως υποστηρίζει- πρόσφερε δώρα laptop σε κυβερνητικά στελέχη. Μήνυση από Ραγκούση, επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά οι Ρέππας, Κατσέλη και Γεννηματά.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι "σε μια περίοδο που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’ όλους, παραπλανητικές προσπάθειες όπως αυτή του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» να πληγεί η ηθική υπόσταση μελών της Κυβέρνησης και εν τέλει της Κυβέρνησης με την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων κινείται έξω από κάθε αλήθεια και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας".

Ο ίδιος προσθέτει: "Στη μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης οι απαντήσεις που δόθηκαν από Γραφεία Υπουργών και όχι βέβαια από τους Υπουργούς, αφορούσαν την αποδοχή αποστολής και όχι την αποδοχή των δήθεν δώρων. Είναι γνωστό δημόσια ότι οι Υπουργοί σε αντίστοιχες πραγματικές αποστολές laptop αντέδρασαν άμεσα, επιστρέφοντας τα". "Καταγγελίες που μπορεί να έχουν πραγματική βάση απο όπου και αν προέρχονται, όποια σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετούν, εξετάζονται άμεσα. Η διαφάνεια και η νομιμότητα ισχύει για όλους και έναντι όλων, συμπεριλαμβανομένων και των φαρσέρ-τιμητών", καταλήγει ο κ. Πεταλωτής.

Μήνυση από Γ. Ραγκούση

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να υποβάλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας, σημειώνοντας: "Επειδή ποτέ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, έστω και να νομίσει, ότι μπορεί να μου χαρίσει κι εγώ να αποδεχτώ πάσης φύσεως δώρα. Επειδή ποτέ δεν παρέλαβα ούτε άλλωστε επρόκειτο να αποδεχτώ «δώρο» - υπολογιστή. Επειδή ποτέ κανείς δεν μου πρότεινε προσωπικά να μου χαρίσει «δώρο» -υπολογιστή.

Επειδή τη μοναδική φορά που πράγματι εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και την πολύ ευγενική σας χειρονομία. Σας παρακαλώ όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν μου επιτρέπεται να κρατήσω το δώρο που μου στείλατε.»

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη".

Ανακοίνωση Ρέππα

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δημήτρης Ρέππας. "Στο 'Πρώτο Θέμα' και στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται η 'είδηση' πως η εφημερίδα μου χάρισε έναν υπολογιστή τον οποίο δέχθηκα. Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ουδέποτε συνέβη. Εξηγούνται τώρα τηλεφωνήματα που είχαν προηγηθεί την τελευταία περίοδο στο υπουργικό γραφείο και στα δύο κτίρια του υπουργείου, όπου σε ανάλογη συζήτηση για τέτοιο θέμα οι γραμματείς έδωσαν σαφή αρνητική και αποστομωτική απάντηση. Για να επιτύχουν τελικά το 'στόχο τους' οι εμπνευστές κατέφυγαν στο βουλευτικό γραφείο μου, που ούτε καν επισκέπτομαι.

Σε σχετική τηλεφωνική κλήση απάντησε επισκέπτης του γραφείου, πολιτικός φίλος που βρέθηκε εκεί και όχι γραμματέας μου. Κι αφού η εφημερίδα απέσπασε αυτήν την απάντηση, την οποία αποδοκιμάζω απολύτως, την χρησιμοποιεί για να τιτλοφορήσει το θέμα έτσι ώστε να δημιουργείται η πεποίθηση πως 'δέχθηκα τον υπολογιστή που μου χάρισαν'. Πράγμα τελείως ανυπόστατο. Απέναντι σε αυτήν τη συστηματική και δόλια προσπάθεια διακωμώδησης και απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, της κυβέρνησης και εμού, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου".

Δήλωση Κατσέλη

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, δήλωσε: "Αναφορικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τον τίτλο «Δύο στους τρεις υπουργούς άρχισαν τα δωράκια» και υπότιτλο «Τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι τον δέχτηκαν και ποιοι όχι», από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ουδέποτε «χάρισαν στην Υπουργό», όπως παραπλανητικά αναφέρεται στον πρωτοσέλιδο τίτλο «έναν υπολογιστή» και ουδέποτε έγινε δεκτό από πλευράς της Υπουργού τέτοιο δώρο ή και οποιοδήποτε άλλο δώρο αξίας από οποιονδήποτε.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο ίδιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας στις εσωτερικές σελίδες, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από συνεργάτη του γραφείου της Υπουργού η διεύθυνση για την αποστολή «ενός χριστουγεννιάτικου δώρου», προφανώς συμβολικού χαρακτήρα, και όχι βεβαίως ενός laptop.

Κατά την πάγια πρακτική που ακολουθείται, εάν τέτοιο δώρο είχε αποσταλεί θα είχε επιστραφεί αμέσως στους αποστολείς.

Με παραπλανητικά δημοσιεύματα και συκοφαντικά υπονοούμενα δεν μπορούν να δημιουργούνται σκιές στο ήθος δημοσίων προσώπων που έχουν αποδείξει ότι σέβονται και τηρούν τις αρχές της δεοντολογίας και πολιτεύονται με οδηγό τη διαφάνεια. Επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου".

Δήλωση Γερουλάνου

Σχολιάζοντας την ίδια υπόθεση, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε: “Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα και «μάθημα πολιτικής ηθικής» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που με εμφανίζει ως δήθεν παραλήπτη δώρου (laptop), επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

1. Ουδέποτε προσφέρθηκε σε μένα και φυσικά ουδέποτε αποδέχθηκα ως δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

2. Η τηλεφωνική επικοινωνία κάποιου με υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία του γνωστοποίησε απλώς τη διεύθυνσή του Υπουργείου δεν συνιστά αποδοχή δώρου, όπως δολίως αναφέρεται στο εισαγωγικό του δημοσιεύματος.

3. Τη μοναδική φορά που μου απεστάλη ως δώρο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, έσπευσα άμεσα να το επιστρέψω.

Ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα και την πολιτική μου αξιοπρέπεια. Θεωρώ ως βάναυση την προσβολή της προσωπικότητας και της πολιτικής και ηθικής μου αξιοπρέπειας από τον τρόπο που η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” με εμφανίζει ως δήθεν παραλήπτη ακριβού δώρου, συνοδεύοντας μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα με μεγάλη (κεντρική στη σελίδα) φωτογραφία μου.

Για αυτόν το λόγο αναμένω την άμεση και με σαφή τρόπο διατύπωση συγγνώμης και ανασκευή του δημοσιεύματος εκ μέρους της εφημερίδας. Δηλώνω επίσης ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.

Φώφη Γεννηματά

Η υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: "Θα πρέπει να γνωρίζει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι δεν δέχομαι 'δωράκια'. Ούτε ήθελα, ούτε έλαβα ποτέ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έχουμε Χριστούγεννα και όχι Πρωταπριλιά. Αδυνατώ να εκλάβω αυτό το 'ρεπορτάζ' ως φάρσα και ως εκ τούτου επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου".
nooz.gr


Read more...

Γιάννης Ραγκούσης> "Επέστρεψα πρόσφατα ενα iMac που μου έστειλαν, δεν θα δεχόμουνα ούτε laptop..."


"Επέστρεψα ενα iΜac που μου έστειλαν απο την εταιρία του Φέσσα και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουνα ενα laptop. Απλά η κοπέλα που έτυχε να σηκώσει το τηλέφωνο, εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε πως ν αντιδράσει..."

Ο Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει οτι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" που τον εμφανίζει να δέχεται δώρο ενα laptop SONY VAIO.
Η εφημερίδα επανέλαβε το ρεπορτάζ που είχε κάνει το 2007, προσφέροντας "Rolex", στους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Ραγκούσης αντέδρασε σωστά υπερασπιζόμενος το πολιτικό του ήθος, μόνο που κάποιοι συνάδελφοί του, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ρεπορτάζ, υπήρξαν συνεργάτες κάποιου υπουργού που ζήτησαν να πάνε τα δώρα, απο τη πίσω πόρτα. Για τόση ξεφτίλα μιλάμε.

Οι συνεργάτες του Ρέππα, ζήτησαν "να πάει το δώρο στο πολιτικό γραφείο γιατί απο κάτω μένει η ξαδέλφη του για να το παραλάβει η ίδια!.."

Η δε γραμματέας της Τζάκρη, είπε "κοιτάξτε να μην γίνει λάθος γιατί συστεγαζόμαστε με τον κο Μπόλαρη. Να γράψετε το όνομα της υφυπουργού!.."

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο « Δύο στους τρεις Υπουργούς άρχισαν τα «δωράκια» - τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι το δέχτηκαν και ποιοι όχι » , δήλωσε τα εξής:
Επειδή ποτέ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, έστω και να νομίσει, ότι μπορεί να μου χαρίσει κι εγώ να αποδεχτώ πάσης φύσεως «δώρα» .
Επειδή ποτέ δεν παρέλαβα ούτε άλλωστε επρόκειτο να αποδεχτώ «δώρο» - υπολογιστή .

Επειδή ποτέ κανείς δεν μου πρότεινε προσωπικά να μου χαρίσει «δώρο» -υπολογιστή

Επειδή τη μοναδική φορά που πράγματι εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα:

« Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και την πολύ ευγενική σας χειρονομία. Σας παρακαλώ όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν μου επιτρέπεται να κρατήσω το δώρο που μου στείλατε.»
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη, έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να υποβάλλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

.kourdistoportocali


Read more...

Αναρμόδιος "έφαγε" τη γκάφα με το λάπτοπΑναρμόδιος

Του Γιάννη Μακρυγιάννη

Ένας ψηφοφόρος, εθελοντής που βρέθηκε στο πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Ρέππα για τις ευχές λόγω εορτών ήταν αυτός που γκρέμισε τη «γραμμή Μαζινό», την οποία είχε στήσει με υπομονή ο υπουργός Υποδομών έναντι των φαρσέρ ή και των κακόβουλων επιθέσεων που συχνά αντιμετωπίζουν τα πολιτικά γραφεία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο άνθρωπος που σήκωσε το τηλέφωνο στο πολιτικό και όχι το υπουργικό γραφείο του κυρίου Ρέππα και απάντησε στους δημοσιογράφους του «Θέματος» που έκαναν τη χαριτωμένη φάρσα με τη δήθεν προσφορά laptop ήταν ένας παλιός και δραστήριος πολιτικός φίλος του υπουργού, που θεώρησε επιπόλαια ότι μπορεί να χειριστεί το οποιοδήποτε θέμα, καίτοι δεν είχε καμία επίσημη ιδιότητα ή αρμοδιότητα.

Η καταφατική του απάντηση στη δήθεν προσφορά που αποκαλύφτηκε με το χριστουγεννιάτικο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» εξέπληξε και εξόργισε τον έμπειρο πολιτικό αλλά και τους συνεργάτες του που όλο αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές είχαν αποκρούσει ανάλογες ή παρόμοιες «προσφορές», καθώς είχαν ρητή εντολή από τον κ.Ρέππα να μην γίνονται αποδεκτά κανενός είδους δώρα.

protothema.g
Read more...