Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Διαβεβαίωση Σαμαρά σε Βενιζέλο για εξεταστική...
"Aρκετοί πάντως πολύ θα ήθελαν να δουν το Βενιζέλο να στραπατσάρεται"...
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιτρέψει κοινοβουλευτικά τη συγκρότηση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια φέρεται να έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον απόηχο του...
πολιτικού φλερτ μεταξύ Δημ. Αβραμόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη.
Τη θέση αυτή, λέγεται πώς επανέλαβε στον κ. Βενιζέλο και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που έσπευσε στη Βουλή και είχε, την ίδια ημέρα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Καλά αυτά. Και ας δεχτούμε πώς ο σκοπός της κυβερνητικής ενότητας, που θα διαταραχθεί αν δεν διαρραγεί στο ενδεχόμενο εξεταστικής, αγιάζει τα μέσα. Ποιά όμως είναι αυτά; Αν τελικά κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τί θα πράξει η Ν.Δ. Το πιο πιθανό είναι να απαιτήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές της, αρκετοί εκ των οποίων πάντως πολύ θα ήθελαν να δουν το Βενιζέλο να στραπατσάρεται καθώς φέρουν βαρέως την ταύτιση των τελευταίων μηνών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπό την έννοια αυτή, το ρίσκο είναι υπαρκτό. Άλλη εναλλακτική είναι να απουσιάσει η πλειοψηφία από την ψηφοφορία. «Δύσκολη» επιλογή αλλά είχε επαναληφθεί και άλλη μία φορά, με την υπόθεση Βατοπεδίου όταν η Ν.Δ., ως πλειοψηφία, απείχε…

matrix24.gr 

Read more...

Έκρηξη «θολών» δηλώσεων Απομακρύνσεις υπαλλήλων στο ληξιαρχείο της Αθήνας μετά από ελέγχους


Απομακρύνσεις υπαλλήλων στο ληξιαρχείο της Αθήνας μετά από ελέγχους
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε απομακρύνσεις δημοτικών υπαλλήλων που χειρίστηκαν «θολές» υποθέσεις εγγραφής ετεροχρονισμένων γεννήσεων στο ληξιαρχείο της Αθήνας προχωρά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Επίσης, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας η δημοτική Αρχή ξεκινά ενδελεχή διερεύνηση όλων των πτυχών του ζητήματος, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων απομάκρυνε από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, ενώ σε διαδικασία απομάκρυνσης είναι επίσης όλοι οι υπάλληλοι που χειρίστηκαν τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι υπάλληλοι απομακρύνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του ελέγχου που θα διεξαχθεί.

Από το πρώτο έλεγχο στις υπηρεσίες του δήμου, που αφορά στα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου, διαπιστώθηκε ότι:
  • Από περίπου 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις για πιστοποιητικά γέννησης το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.

  • Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα.

  • Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

  • Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι θα διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος, με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητη τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας.
Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας όχι μόνο των ληξιαρχείων αλλά και των δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, που μας εκθέτει, για μία ακόμη φορά, ως χώρα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οταν ο Παναγιώταρος και η παρέα του,έσπαγαν μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ με σκυλιά...


Μία από τις δικογραφίες που έφτασαν στην Βουλή για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, οι "ομάδες δράσης" της φασιστικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν μεγαλόσωμα σκυλιά ώστε να...
σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας στη Λάρισα.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις αφορούν την δράση του Ηλία Παναγιώταρου προτού αυτός γίνει βουλευτής, στις 18/4/2010 σε επεισόδια στην Λάρισα. Σύμφωνα με μία από τις δικογραφίες που έφτασαν στην Βουλή για τον βουλευτή, οι Χρυσαυγίτες χρησιμοποίησαν μεγαλόσωμα σκυλιά προκειμένου να σπάσουν το μπλόκο των Αστυνομικών. Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, την συγκεκριμένη ημέρα είχαν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις με την μία να είναι από τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Λάρισας και την Χρυσή Αυγή στην μνήμη του Διγενή Γρίβα, και η άλλη ήταν μία αντιφασιστική συναυλία, με την Αστυνομία να προσπαθεί να εμποδίσει τις δύο εκδηλώσεις να συναντηθούν.

Όπως αναφέρει ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας στην κατάθεσή του, μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ τα οποία και ψέκασαν τα σκυλιά με χημικά! Ο υποδιευθυντής Γ.Τ, περιγράφει πώς είχε στήσει τις δυνάμεις του και αναφέρει πως ένας Χρυσαυγίτης τον πλησίασε μαζί με άλλους δύο κρατώντας δύο σκύλους δεμένους με αλυσίδες. Το ένα ήταν γιγαντόσωμο λευκό καυκάσιο ποιμενικό και το δεύτερο ένα σκούρου χρώματος πίτμπουλ. Όπως κατέθεσε οι Χρυσαυγίτες τον κοιτούσαν απειλητικά και του έδειχναν τα σκυλιά. Ο Γ.Τ αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν είχε μαζί του άλλους αστυνομικούς εκείνη την στιγμή και τα ζώα ήταν σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από αυτόν. «Έίμαι απολύτως βέβαιος ότι τα σκυλιά αυτά τα έφεραν για να με εκφοβίσουν προκειμένου να υπαναχωρήσω στα αιτήματά τους [...]», κατέθεσε ο υποδιευθυντής.

Ο Γ.Τ. συνέχισε: «Τα σκυλιά αυτά μου προκάλεσαν τρόμο και βεβαίως ανησυχία όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στους συναδέλφους μου αστυνομικούς των διμοιριών. Διότι όταν ζήτησα από μερικούς αστυνομικούς να συλλάβουν τον συνοδό του λευκού σκύλου, Ν.Ρ., εξέφρασαν τον φόβο τους για τη σωματική τους ακεραιότητα σε επικείμενη επίθεση του σκύλου, ο οποίος υπάκουε πιστά τον συνοδό του. Μάλιστα υπέδειξα σε αστυνομικό με φυσούνα χημικών σε τυχόν επίθεση σκύλου να ψεκάσει αυτόν» Τελικά όπως είπε ο ψεκασμός έγινε…
matrix24.gr

Read more...

''ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ''...Δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των υποβρυχίων το πρόβλημα σε δεξαμενή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διευκρινίζει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για τα Ναυπηγεία...

«Η πλωτή δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έχει εμφανίσει πρόβλημα ανήκει στο εμπορικό τμήμα των ΕΝΑΕ, δεν σχετίζεται με το τμήμα των εγκαταστάσεων όπου ελλιμενίζονται τα υποβρύχια και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται η ασφάλεια αυτών», αναφέρει το ΓΕΝ σε ανακοίνωσή του.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

ΤΥΧΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ...Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Την καλύτερη δυνατή κλήρωση είχε η Εθνική ομάδα, καθώς απέφυγε Γαλλία και Σουηδία, ενώ και η Ισλανδία με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κάτω από το 0 τον Νοέμβριο στο Ρεϊκιάβικ, δεν ήταν ομάδα που θα αντιμετώπιζες...
εύκολα. Η Ρουμανία είναι ομάδα στα μέτρα της Ελλάδας και φυσικά ένα εμπόδιο που μπορεί να ξεπεραστεί στα μπαράζ.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα και η ρεβάνς στη Ρουμανία στις 19 του μηνός.

Τα ζευγάρια:

Πορτογαλία – Σουηδία
Ουκρανία – Γαλλία
Ελλάδα – Ρουμανία
Ισλανδία - Κροατία
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4906.html

Read more...

Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΤΟΥ ΟΑΕΕ...


Την κατάργηση της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ, που χορηγείται στους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, σε μία ...
προσπάθεια αντιμετώπισης του διαρκώς αυξανόμενου ελλείμματος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Το μέτρο επηρεάζει 239.000 συνταξιούχους-ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ, οι οποίοι κινδυνεύουν να υποστούν νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, το 2014.
Έχει υπολογιστεί ότι, εάν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, τότε η εξοικονόμηση που θα προκύψει για τον οργανισμό, είναι της τάξης των 631.000.000 το χρόνο.
Θεωρητικά, με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στα έσοδα του Ταμείου από τη μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής φόρου 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
Πηγή: Δημοκρατία - enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2594.html

Read more...

«Υπάρχει και η Ελλάδα που βοηθάει»...


Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef.
Σίγουρος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού και όχι μόνο θα...
ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ολυμπιακού και της Unicef για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στην παρουσίαση της συνεργασίας με τον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τόνισε ότι ο σύλλογος θα προσπαθήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να προσφέρει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για όλα αυτά που θέλουν τα παιδιά για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ προανήγγειλε βοήθεια και από το Olympiacos Foundation που θα αναλάβει δράση σε λίγο καιρό.

Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος (πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef) παρουσιάστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία αυτή και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Μαρινάκη για την πρωτοβουλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν λεπτομέρειες για να παίξει κανονικά ο Ολυμπιακός με τη νέα φανέλα με το λογότυπο της Unicef στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Μπενφίκα για το Champions League.

Η συνεργασία της Unicef με τον Ολυμπιακό γίνεται με ορίζοντα δύο ετών. Τη φετινή σεζόν θα είναι στο μπροστινό μέρος της φανέλας και την επόμενη σεζόν υπάρχει συμφωνία να τοποθετηθεί το λογότυπο, χωρίς ακόμα να διευκρινιστεί σε ποιο σημείο θα γίνει αυτό.

Από την πλευρά τους, στην Unicef δεν ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν μόνο τα παιδιά και θα καταφέρουν να εισχωρήσουν σε κάποιους τομείς με τη βοήθεια του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef

Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κ. Κανελλόπουλο, τους εκπροσώπους της και φυσικά όλους εσάς. Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1925, ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπεί μια ιδέα, ένα κίνημα, μια δέσμη αξιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ωσάν να ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Αυτές είναι οι αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να βασίσουμε τη νέα μας συνεργασία με τη UNICEF. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της Ελλάδας, η ταυτότητα των μισών Ελλήνων, θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου. Στα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια έχουμε αναλάβει την ευθύνη να διαθέσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει βοήθεια μέσω του Olympiacos Foundation.

Η συνεργασία μας με τη έχει διπλό μήνυμα: να σταθούμε όλοι στα παιδιά που τους λείπουν τα βασικά, το φαγητό και τα φάρμακα. Με τη βοήθεια του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά. Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει η Ελλάδα μόνο της κρίσης, αλλά η Ελλάδα που απλώνει το χέρι και βοηθάει.

Το θεωρώ σημαντικό ότι η Ελλάδα δεν ζητάει μόνο βοήθεια, αλλά μπορεί να δώσει κιόλας, αρκεί να το θέλει. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν και άλλοι σε αυτό τον δρόμο. Καλώ κάθε Έλληνα να κάνουμε ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες και ολόκληρο τον κόσμο. Σας περιμένουμε όλους δίπλα μας και πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε αυτή την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έχει μία παράδοση να κερδίζει και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef

«Είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για την Unicef. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Η Unicef που ιδρύθηκε πάνω στα ερείπια που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Να καταπολεμήσει την πείνα, την αρρώστια και ό,τι άλλο αφορά τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή μέρα είναι μια μεγάλη ιστορική συνάντηση. Η Unicef και ο Ολυμπιακός, ένας σύλλογος που κουβαλά πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο στην νεοελληνική αθλητική ιστορία της χώρας μας και ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, έρχεται να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αρετές, οι οποίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό.

Η πράξη έρχεται πραγματικά υπερβεί τα παρωχημένα στιγμιότυπα των περιστασιακών εκδηλώσεων. Ο Ρόλος του κ. Μαρινάκη σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικός. Έξω από τις ανθρωπιστικές δυνατότητες που εγώ τις γνωρίζω πολύ καλά, έχετε αναδείξει την αγάπη, την ελπίδα και άλλα θετικά θέματα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Σήμερα που η Ελλάδα μαστίζεται από την κρίση, σε μία πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση, η προσφορά αυτή είναι μια προσφορά αγάπης από πλευράς Ολυμπιακού. Εμπράκτως δείχνει πως είναι πρωταγωνιστής σε μία τέτοια προσπάθεια.

Δίνεται άλλη διάσταση στο πως οι μεγάλες ομάδες μπορούν να ξεχωρίσουν έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ολυμπιακός μαζί με την Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην ίδια γραμμή δράσης. Ξέρετε πόσο κουράγιο και αισιοδοξία θα βγει από τη σημερινή μας συνάντηση. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία που μαστίζεται αυτή την περίοδο, και έχει ταλαιπωρηθεί στην πορεία όλων αυτών των ετών, θα είναι δίπλα στην προσπάθειά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για τον συνδυασμό του αθλητισμού με τα ιδανικά. Σας ευχαριστώ, αυτή είναι μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Unicef στα 40 χρόνια που δρα στην Ελλάδα».

Κριστιάν Καρεμπέ, Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης

«Για μένα είναι μία πολύ σπουδαία μέρα, μία σπουδαία πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με την Unicef. Επειδή έχω δουλέψει γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η Unicef. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι ξεκινάμε μία συνεργασία με έναν οργανισμό που έχουμε τις ίδιες αξίες, προσπαθούμε να σώσουμε ζωές, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και να δώσουμε καλύτερη εκπαίδευση σε αυτά. Θέλω να συγχαρώ τους κ.κ. Μαρινάκη και Κανελλόπουλο για την συνεργασία τους και είναι σημαντικός ο ρόλος τους. Έχουν ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο και σας ευχαριστούμε που βρεθήκατε εδώ».

sport-fm.gr

Read more...

Πράκτορας των Τούρκων ο δημοσιογράφος των New York Times Λάντον Τόμας;...


Τι κρύβεται πίσω από τα συνεχή δημοσιεύματά του...

fimotro.blogspot.gr

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Λάντον Τόμας δεν ασχολήθηκε με τη χώρα μας μόλις χτες. Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με την Ελλάδα. Επίσης, είναι γνωστό ότι...
ο Λάντον Τόμας έχει...
διαπιστωμένες σχέσεις με την Τουρκία, οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από το 1985.

Όποτε έχει ασχοληθεί με τη χώρα μας, ο Λάντον Τόμας, μιλάει για σκάνδαλα και βρώμικες ιστορίες διαφθοράς, χρησιμοποιώντας αοριστίες και ανακρίβειες και κάνοντας επιλεκτική χρήση των πληροφοριών που διαθέτει ώστε να συνθέσει την εικόνα που τον εξυπηρετεί.

Από την άλλη, όποτε ασχοληθεί με την Τουρκία, π.χ. σε άρθρο του στις 9 Ιουλίου του 2010, ο Τόμας αναφέρεται σε έναν «θεαματικό μετασχηματισμό μιας οικονομίας» και σε μια «ολοκληρωμένη εξέλιξη της Τουρκίας που είναι πιο κοντά στο να ικανοποιήσει τα κριτήρια για την ένταξη στο ευρώ, από πολλές προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης».

Το 1990, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο Λάντον Τόμας παρουσίασε ένα βιβλίο ο συγγραφέας του οποίου πραγματευόταν τη «διευθέτηση των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας στα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου ώστε να λειτουργήσουν επιτυχημένα στο πλαίσιο μιας οικονομικής συμμαχίας». Και έγραφε ο Τόμας: «…στην Ελλάδα ρυπαρές ιστορίες διαφθοράς και κυκλωμάτων προστασίας έχουν παραλύσει την κυβέρνηση, ενώ η οικονομία υποφέρει από πολλά χρόνια κακοδιαχείρισης … Αν και τα νέα στην Τουρκία δεν είναι όλα τόσο κακά, για παράδειγμα ο Τουργκούτ Οζάλ προχώρησε πρόσφατα στην πλήρη απελευθέρωση του νομίσματος και μείωση των δασμών εισαγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αμφιταλαντεύεται ως προς την ικανότητα της Τουρκίας να λειτουργήσει στο πλαίσιο της ΕΟΚ». Δεν είναι σαφής η θέση που παίρνει; Τυχαίο;

Ή είναι μήπως τυχαίο ότι το 1985 και το 1988 είχε δουλέψει για το Dateline Turkey, μια αγγλόφωνη εβδομαδιαία έκδοση της εφημερίδας Hurriyet; Είναι τυχαίο ότι στη συνέχεια ο Λάντον Τόμας έζησε στην Τουρκία από το 1992 ως το 1994 ως οικονομολόγος και υπεύθυνος για πωλήσεις σε θεσμικούς επενδυτές στην Global Securities στην Κωνσταντινούπολη; Ο ίδιος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του παινεύεται ότι μιλάει τουρκικά.

Η μετά την Τουρκία εξέλιξη της πορείας του Λάντον Τόμας ήταν να εργαστεί για την Morgan Stanley Asset Management από το 1994 ως το 1998. Με την ιδιότητα αυτήν ερχόταν συχνά στη χώρα μας και αγόραζε ελληνικές τραπεζικές μετοχές οπότε γνώρισε και πολλά τραπεζικά στελέχη της εποχής εκείνης που τον θυμούνται καλά. Είναι γνωστό επίσης ότι την εποχή εκείνη συνεργαζόταν με την Σίγμα Χρηματιστηριακή εις εκ των βασικών μετόχων της οποίας είναι στη φυλακή για το σκάνδαλο της Πρότον. Από το 1999, όταν έσκασε η φούσκα του χρηματιστηρίου, εγκατέλειψε την καριέρα του στα χρηματιστηριακά και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος. Το 2002 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τους New York Times που κατά καιρούς δημοσιεύουν τους γνωστούς λίβελους του Τόμας για την Ελλάδα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: ποιος είναι ο ρόλος του Λάντον Τόμας; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί υπονομεύοντας στοχευμένα τους θεσμούς της χώρας μας; Γιατί επιτίθεται στην κυβέρνηση ή την Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς; Μήπως, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία της γείτονος; Ο καθένας μπορεί να αντλήσει τα συμπεράσματά του. Πάντως άνθρωποι που είναι σε θέση να τον γνωρίζουν στην Αμερική παραδέχονται μεν ότι είναι καλά δικτυωμένος, αλλά πρόκειται, λένε, για έναν άφιλο και αγέλαστο άνθρωπο. Θα ασχοληθεί άραγε ο εισαγγελέας για να δει με ποιους συνδέεται εδώ (γνωστός κιτρινιστής «λουκανικάς» δημοσιογράφος);...

Read more...

Τα πρωτεία στο χρέος κρατά στην ΕΕ η Ελλάδα...


Την επικίνδυνη πρωτιά στην ευρωζώνη και στην ΕΕ των 28 σε ό,τι αφορά το ύψος του δημόσιου χρέους κέρδισε η Ελλάδα το 2012, οπότε το χρέος διαμορφώθηκε στο ...
156,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το έλλειμμα έκλεισε στο 9% του ΑΕΠ, αποτελώντας το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ.

Τα πρωτεία στο χρέος κρατά στην ΕΕ η ΕλλάδαΣε γενικές γραμμές τα στοιχεία της Eurostat καταγράφουν μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά αύξηση των κρατικών χρεών, τόσο στην ευρωζώνη, όσο και στην «ΕΕ των 28».

Συγκεκριμένα, στην ευρωζώνη, το μέσο δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε, το 2012, στο 3,7% του ΑΕΠ, από 4,2% του ΑΕΠ, το 2011.

Στην «ΕΕ των 28», το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ, έναντι 4,4% του ΑΕΠ, το 2011.

Αντιθέτως, το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, κατά μέσο όρο, στην ευρωζώνη, από το 87,3% το 2011 σε 90,6% το 2012, ενώ στην «ΕΕ των 28» το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 82,3% το 2011, στο 85,1% το 2012.

Το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ σημειώθηκε, το 2012, στην Ισπανία (10,6%), στην Ελλάδα (9%), στην Ιρλανδία (8,2%), στην Πορτογαλία και στην Κύπρο (6,4%).

Το χαμηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα σημειώθηκε στην Εσθονία και στη Σουηδία (-0,2%), ενώ η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που παρουσίασε δημοσιονομικό πλεόνασμα (+0,1%).

Συνολικά, επτά κράτη- μέλη της ευρωζώνης παρουσίασαν έλλειμμα άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ.

Σε σχέση με το 2011, 15 κράτη-μέλη μείωσαν το έλλειμμά τους, 12 εμφάνισαν αύξηση και σε ένα κράτος- μέλος η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, το 2012, 14 κράτη-μέλη εμφάνισαν ποσοστά άνω του 60%, ενώ σε έξι κράτη παρατηρήθηκε βελτίωση σε σχέση με το 2011 και σε 22, επιδείνωση.

Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ εμφανίζει η Ελλάδα (156,9%) και ακολουθούν η Ιταλία (127%), η Πορτογαλία (124,1%), η Ιρλανδία (117,6%), το Βέλγιο (99,8%) και η Γαλλία (90,2%).

Αντιθέτως, το χαμηλότερο χρέος εμφάνισαν η Εσθονία (9,8%), η Βουλγαρία (18,5%), το Λουξεμβούργο (21,7%) και η Ρουμανία (37,9%).

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι το 2012, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε στα 193,7 δισ. ευρώ από 208,5 δισ. ευρώ το 2011 και το χρέος μειώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ (156% του ΑΕΠ) από 355,1 δισ. ευρώ (170,3% του ΑΕΠ).

Οι δημόσιες δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, αυξήθηκαν από 52%, το 2011 σε 53,6%, το 2012, ενώ τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν από 42,4%, σε 44,6%.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Eurostat αναθεώρησε προς τα κάτω το έλλειμμα της Ελλάδος το 2012, σε σχέση με την εκτίμησή της τον περασμένο Απρίλιο (10% του ΑΕΠ).

Όπως σημειώνει, η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο ποσό που δεν χρειάστηκε να διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...
in.gr

Read more...

Δεκάδες οι δικογραφίες για κυκλώματα εμπορίας βρεφών...crimenet.gr

Στην επιφάνεια φαίνεται πως έφερε η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας το ζήτημα των παράνομων υιοθεσιών βρεφών και της ύπαρξης κυκλωμάτων εμπορίας ανηλίκων, καθώς ...τα στοιχεία από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας δείχνουν πως το φαινόμενο είναι αρκετά εκτεταμένο.

Στα τέλη Αυγούστου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και σχετίζονται με τέτοια κυκλώματα, ξεπερνούν τις 40, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Κρήτη.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στις 30 Αυγούστου από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικότερα, από τις έγγραφες απαντήσεις των Εισαγγελιών Εφετείων της χώρας προκύπτουν τα ακόλουθα:

- Εισαγγελία Εφετών Θράκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας εκκρεμεί μία υπόθεση με εμπλεκόμενο ιατρό σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας.

- Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας: Με αφορμή καταγγελία ιδιώτη προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 323α Π.Κ. από ιδιωτική κλινική, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

- Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σχηματίστηκε προκαταρκτική ποινική δικογραφία.

- Εισαγγελία Εφετών Αθηνών: Μετά από έγγραφο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού, σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, λόγω αρμοδιότητας. Επίσης, μετά από μήνυση πολίτη κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών, σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δικογραφία η οποία εκκρεμεί.

- Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών εκκρεμεί για εκδίκαση δικάσιμη ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Σερρών, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Θεσσαλονίκης, δικογραφία, για τις πράξεις της μεσολάβησης από κοινού σε υιοθεσία κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας-απλή συνέργεια στη μεσολάβηση σε υιοθεσία-ηθική αυτουργία στην παράδοση και μεσολάβηση σε υιοθεσία, παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία-ψευδορκία μάρτυρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

- Εισαγγελία Εφετών Κρήτης: Εκδικάστηκε, το 2011, ποινική δικογραφία από το ΜΟΕ Κρήτης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στο δεύτερο. Επίσης, το 2007, εκδικάστηκε από το ΜΟΕ Κρήτης υπόθεση και επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

- Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίων έχουν εισαχθεί δύο δικογραφίες. Η μία κατά δύο προσώπων για μεσολάβηση σε υιοθεσία, αποκομίζοντας οι ίδιοι και προσπορίζοντας σε άλλους αθέμιτο όφελος κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατά ενός προσώπου για παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία αποκομίζουσα η ίδια και προσπορίζοντας σε άλλον αθέμιτο όφελος με πρόθεση κερδοσκοπίας. Επίσης, σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά 6 προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη η οποία εκδικάσθηκε, ασκήθηκε στη συνέχεια έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό.

- Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχουν σχηματιστεί επτά δικογραφίες...

Read more...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο επιστάτης του Αν. Πάλλη...


Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκε μετά την...
απολογία του στην ανακρίτρια, ο φερόμενος ως επιστάτης στην οικία του Αν. Πάλλη που κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος.


Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη του παράνομη συναλλαγή ή παράνομο εμπόριο όπλων. Τα συλλεκτικά όπλα αλλά και τα όπλα της προσωπικής φρουράς του καταζητούμενου επιχειρηματία είπε ότι αγοράζονταν κυρίως από τις ΗΠΑ με όλα τα παραστατικά.

Όταν ρωτήθηκε για πιθανές επισκέψεις προσώπων της Χρυσής Αυγής στο σπίτι ή το Μουσείο που διατηρούσε ο Αν. Πάλλης, ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν γνωρίζει ποτέ να συνέβη κάτι τέτοιο. Όσο για τον ίδιο τον Αν. Πάλλη έχει να τον δει – όπως είπε- από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Ωστόσο, επισκεπτόταν, το σπίτι ανά περίπου 10 ημέρες για να μαζεύει χαρτιά και λογαριασμούς...
matrix24.gr

Read more...

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους Προφυλακιστέοι το ζευγάρι Ρομά για την υπόθεση της «Μαρίας»


Προφυλακιστέοι το ζευγάρι Ρομά για την υπόθεση της «Μαρίας»

Αθήνα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι, που εμφανίζονταν ως γονείς της 4χρονης «Μαρίας», που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο Ρομά.

Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντροφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι, σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας, δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν ο Βούλγαρος, Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου του, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες αν γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη ΛάρισαΣΑΛΗΣ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη ΛάρισαNewsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανοίγει ο φάκελος "οικογενειακά επιδόματα"Ανοίγει ο φάκελος οικογενειακά επιδόματα
Δέκα χιλιάδες αιτήσεις αθιγγάνων  για οικογενειακό επίδομα απέρριψε το υπουργείο Εργασίας και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση της 4χρονης φέρνει ξανά στην επιφάνεια την λήψη επιδομάτων παιδιών με παράνομο τρόπο.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΟΓΑ η οικογένεια των αθιγγάνων στα Φάρσαλα που είχε δηλώσει 14 παιδιά θα μπορούσε να πάρει 13.720 ευρώ ετησίως από πολυτεκνικά επιδόματα.

Την ίδια ώρα εντοπίζονται σοβαρότατα προβλήματα στον τρόπο έκδοσης ληξιαρχικών πράξης γέννησης από τα ληξιαρχεία των δήμων. Η υπόθεση της μικρής Μαρίας προκάλεσε παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών που αλλάζει την νομοθεσία και πλέον δικαστικές αποφάσεις και τεστ dna θα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεων για όσα παιδιά γεννιούνται στα σπίτια. 

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι με το νέο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της ΗΔΙΚΑ μπλοκάρονται τα επιδόματα μαϊμού.

Δείτε το βίντεο από το MEGA


Read more...

Εν όψει διαπραγματεύσεων με την τρόικα Ευ.Βενιζέλος: «Πάει να στηθεί νέο σκηνικό με την Ελλάδα στο επίκεντρο»


Ευ.Βενιζέλος: «Πάει να στηθεί νέο σκηνικό με την Ελλάδα στο επίκεντρο»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Τη θέση ότι «πάει να στηθεί ένα σκηνικό με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης» που είναι «προσβλητικό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, υπονομευτικό για τις προσπάθειες της χώρας και βλαπτικό για την ευρωζώνη συνολικά» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος εν όψει του νέου γύρου διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, προκειμένου να μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη πιθανότητα λήψης πρόσθετων μέτρων, δήλωσε τα εξής:

«Είναι προσβλητικό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, υπονομευτικό των προσπαθειών μας και βλαπτικό για την Ευρωζώνη συνολικά το σκηνικό που πάει να στηθεί με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του χρέους, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό.

»Η Ελλάδα έχει ήδη διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, την καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση μετά από μια δημοσιονομική προσαρμογή μοναδική σε μέγεθος και ταχύτητα, με  πολύ βαρύ τίμημα πολιτικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό.

»Όλα τώρα κρίνονται στην ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Όποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το προφανές, κάνει κακό στην ευρωπαϊκή υπόθεση ενόψει και ευρωπαϊκών εκλογών.

»Η θέση μας είναι απλή, καθαρή, δίκαιη. Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Όχι σε οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και μια ανταγωνιστική, παραγωγική οικονομία. Αυτή είναι και θα είναι έως το τέλος η εθνική διαπραγματευτική γραμμή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ελεγκτικό Συνέδριο: 114.000 ευρώ θα πληρώσει εφοριακός για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχεςΠρώην προϊσταμένη ελεγκτικού τμήματος εφορίας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση περίπου 114.000 ευρώ και θα υποχρεωθεί να το καταβάλει μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Το χέρι στην τσέπη θα βάλει εφοριακός, προϊσταμένη ελεγκτικού τμήματος, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσό που βρέθηκε να κατέχει.
Πιο συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε στην εφοριακό, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί, το ποσό των 113.656,47 ευρώ, καθώς η προέλευση του δεν δικαιολογήθηκε από τα εισοδήματα της και τις εμφανείς πηγές εισοδημάτων της κατά την περίοδο 1995-2004.
Αρχικά οικονομικός επιθεωρητής μετά από έλεγχο που είχε κάνει στις δηλώσεις πόθεν έσχες της, της είχε καταλογίσει 419.538,97 ευρώ. Η έκθεση διαβιβάστηκε στον υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος με τη σειρά του την προώθησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το τελευταίο έκρινε ότι το ποσό που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί ήταν μικρότερο και για την ακρίβεια 113.656,47 ευρώ.
Η εφοριακός είχε ατομικούς λογαριασμούς αλλά και κοινούς με συγγενικά της πρόσωπα σε πέντε τράπεζες και καταθέσεις σε διάφορα νομίσματα.
Να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώα την εφοριακό για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2004 ενώ για τα έτη 2001 και 2002 έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Ασθενείς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Αναμονή έως και 6 μήνες για ένα ραντεβού με γιατρόΑναμονή μηνών επιφυλάσσει για τους ασφαλισμένους ένα ραντεβού με γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο. Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες
Σε είδος υπό εξαφάνιση έχουν μετατραπεί τα πρωινά ραντεβού στο ΕΣΥ, με τις λίστες αναμονής να ξεχειλίζουν και τους ασθενείς να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Το δίμηνο αναμονής στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα σημαίνει μεγάλη τύχη για τον ασθενή, αφού τις περισσότερους το περίμενε για πρωινό ραντεβού ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Η μεγάλη προσέλευση των Ελλήνων στο ΕΣΥ λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχει προκαλέσει ασφυξία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν η προσπάθεια της ομάδας του Τύπου της Κυριακής για ραντεβού σε τρία διαφορετικά ιατρεία απέτυχε παταγωδώς.
Τόσο στο νεφρολογικό όσο και στο παιδο-ορθοπαιδικό αλλά και στην αγγειο-χειρουργική κλινική η απάντηση ήταν πως "δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού".
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας εξηγεί πως για κάθε νοσοκομείο αυτό διαμορφώνεται διαφορετικά.
"Το κάθε νοσοκομείο βάζει ένα δικό του χρονικό ορίζοντα διαθέσιμων ραντεβού για το 1535. Σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα η φράση "δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού" μπορεί να σημαίνει το επόμενο τρίμηνο, σε άλλο σημαίνει ένα εξάμηνο. Συνήθως όμως πρόκειται για εξάμηνο" αναφέρει στον Τύπο της Κυριακής.
Η ταλαιπωρία βέβαια δεν αφορά μόνο στην Αθήνα. Στη συμπρωτεύουσα επικρατεί ένα χάος στα πρωινά ραντεβού. Η απάντηση "δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού" ήρθε και από το νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" για πρωινό ραντεβού με καρδιολόγο.
"Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί ραντεβού σε λιγότερο από τέσσερις μήνες" αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Χρήστος Πουργιάζης.
Αποδίδει τις καθυστερήσεις στην έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και στο γεγονός ότι υπάρχει τεράστιος όγκος ασθενών εξαιτίας της στροφής τους στη δημόσια Υγεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΕΝΓΕ, η προσέλευση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι αυξημένη κατά 40%.
"Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι στρέφονται στις εφημερίες. Παρουσιάζουν ως επείγον το πρόβλημά τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν" προσθέτει.

Read more...

Φάρμακα μόνο για έχοντες. Θα πληρώνουμε τη διαφορά στις τιμέςΝέες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους, λόγω της αλλαγής υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα. Τι θα ισχύει από Δευτέρα. Σφοδρές αντιδράσεις από τον ΙΣΑ
Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
Έως σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.
Από τη Δευτέρα, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.
Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.
"Ασθενείς δύο ταχυτήτων"
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.
"Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του", υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.
"Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης", σημειώνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

"Ναυάγιο" ο Σκαραμαγκάς...Αναστάτωση έχει προκληθεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου η δεξαμενή νούμερο 3 βουλιάζει. Έχει πάρει κλίση που ξεπερνά πλέον τις...
30 μοίρες αλλά δεν υπάρχει κανείς να ασχοληθεί!
Όπως ανέφερε νωρίς το πρωί ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας,   η Λιμενική αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε ότι η Πλωτή Δεξαμενή ΙΙΙ των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά έχει πάρει κλίση.

"Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην ανωτέρω εγκατάσταση διαπιστώνοντας ότι στην πλωτή δεξαμενή έχει γίνει εισροή υδάτων από τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να έχει ημιβυθιστεί με κλίση περίπου 25ο προς τα δεξιά. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ-Ν/Γ «ΑΙΓΙΣ Ι» ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, το οποίο ξεκίνησε διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος περιμετρικά της πλωτής δεξαμενής προς αποφυγή ρύπανσης", σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, αποκλείστηκαν οι παρακείμενοι χώροι λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας από ξηρά και από θάλασσα.Τι απαντα το ΓΕΝ  Δεν επηρεάζεται η ασφάλεια των υποβρυχίων, απαντά το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του."Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι η πλωτή δεξαμενή Νο3 των ΕΝΑΕ, που έχει εμφανίσει πρόβλημα, ανήκει στο εμπορικό τμήμα των ΕΝΑΕ, δεν σχετίζεται με το τμήμα των εγκαταστάσεων όπου ελλιμενίζονται τα υποβρύχια και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται η ασφάλεια αυτών", τονίζει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ, Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης.

Read more...

Πρόβα τζενεράλε η Εύβοια για την επέμβαση στην ΕΡΤ...


Η κόντρα Μπούτου – Λάτσιου και το πουλέν του Μαλέλη που προωθεί για τις ειδήσεις...

Θέμα λίγων 24ώρων είναι η επέμβαση της Αστυνομίας παρουσία Εισαγγελέα στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να...
τερματιστεί η κατάληψη των εργαζομένων. Η εντολή από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα έχει δοθεί, ενώ το σχέδιο θα μπει σε εφαρμογή στις αρχές της εβδομάδας. Μάλιστα η… πρόβα τζενεράλε πραγματοποιήθηκε στις 5:30 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, με την επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη των εργαζομένων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας! Το εν λόγω κτίριο τελούσε υπό κατάληψη πάνω από έναν μήνα από απολυμένους σε εργοστάσια της περιοχής και σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στην περίπτωσης της ΕΡΤ!

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της διαμόρφωσης κλίματος, λέγεται ότι εντάσσεται και η ερώτηση που κατέθεσαν στα μέσα της εβδομάδας 32 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας από τον Παντελή Καψή να μάθουν τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο… Πάντως το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες τηλεοπτικής κάλυψης της προεδρίας που αναλαμβάνει στην ΕΕ παραμένει και, ενισχύεται από τις φωνές αγωνίας των τεχνικών που θα χρειαστούν τουλάχιστον έναν μήνα για να ελέγξουν και να επαναλειτουργήσουν τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Σε προσωπική κόντρα μεταξύ Πέτρου Μπούτου και Γιάννη Λάτσιου, εξελίσσεται η διεκδίκηση MEGA – ANT1 για τα δικαιώματα προβολής του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς, «Βασιλιάδες». Μια κόντρα που για πολλούς, εδράζεται και ενισχύεται από τον ανταγωνισμό της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης… Αφού η μετεγγραφή Λιάγκα – Σκορδά στον ΑΝΤ1 και Πέτρου Κωστόπουλου στο MEGA, άφησε και στις δυο πλευρές απωθημένα!

Αντίθετα χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο ALPHA με το πρόγραμμά του εξελίσσεται σε ισχυρό παίκτη για τον ανταγωνισμό. Ξεχωρίζουν για το χιούμορ τους το νέο σίριαλ, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και η παρεμβατική «Ελληνοφρένεια». Αξιοπρόσεκτες όμως είναι και οι εκπομπές, της Σοφίας Παπαϊωάννου, του Νίκου Μάνεση και του Αντώνη Σρόιτερ.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον ΣΚΑΙ που βρέθηκε ανοχύρωτος στον ανταγωνισμό. Προβληματισμένος φέρεται να είναι ο Σταμάτης Μαλέλης με το δελτίο ειδήσεων, για το οποίο ακούγεται ότι θα αναθέσει ρόλο διευθυντή σύνταξης στον Γιώργο Ψύλλια. Κρίσιμος μήνας για ποικίλες αποφάσεις ο Δεκέμβριος.

Από τη στήλη «Media windows» του Νίκου Νικητέα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Read more...