Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τι θα γίνει αν κλείσουν τα σύνορα...


Προσφυγική κρίση - Τι θα γίνει αν κλείσουν τα σύνορα

Στη Σύνοδο της ΕΕ ορισμένες χώρες αναμένεται να ζητήσουν κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ προσβλέποντας σε περιορισμό των προσφυγικών ροών. Όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να...
φθάσουν οι πρόσφυγες στον προορισμό τους.

Παρά τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και την θαλασσοταραχή, περίπου 80.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει από τις αρχές του χρόνου σε ελληνικά νησιά. Και ο αριθμός του θα αυξηθεί όταν την άνοιξη βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Από ποιες όμως χώρες θα περάσουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φθάσουν την δυτική Ευρώπη αν η ΠΓΔΜ κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα;

Η Βαλκανική Οδός

Από τον περασμένο Νοέμβριο τα Σκόπια αφήνουν μόνο πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν να περάσουν τα σύνορα. Οι υπόλοιποι προσπαθούν να μπουν στην ΠΓΔΜ με τη βοήθεια διακινητών ή με πλαστά διαβατήρια. Ακόμα όμως και πρόσφυγες από εστίες κρίσης περιμένουν ολοένα και περισσότερο μέχρι να λάβουν άδεια από τις αρχές της χώρας, οι οποίες επιτρέπουν καθημερινά τη διέλευση σε 2.000 πρόσφυγες το πολύ.

Μέσω Βουλγαρίας

Περίπου το 9% των προσφύγων έφθασε στην Σερβία μέσω Βουλγαρίας, γράφει ο σερβικός τύπος επικαλούμενος σερβική ΜΚΟ. Κατά συνέπεια θα πρέπει ήδη να έφθασαν στην δυτική Ευρώπη χιλιάδες άτομα μέσω Βουλγαρίας. Η επιλογή της Βουλγαρίας μοιάζει λογική για όσους προέρχονται από την Τουρκία διότι παρακάμπτουν έτσι το Αιγαίο και δεν χρειάζεται να καταβάλλουν 1.200 δολάρια σε διακινητές για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Όσοι γνωρίζουν ωστόσο προειδοποιούν για την βίαιη αντιμετώπιση προσφύγων από τις βουλγαρικές αρχές ασφαλείας. Ορισμένες ιστοσελίδες με πληροφορίες για πρόσφυγες αποθαρρύνουν μάλιστα όσους σκέπτονται να περάσουν στην δυτική Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας.

Ανατολικά Βαλκάνια

Από τη Ρουμανία έχουν περάσει σχετικά λίγοι πρόσφυγες. Τον περασμένο Ιούνιο οι αρχές της χώρας συνέλαβαν εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι προερχόμενοι από τη Βουλγαρία προσπαθούσαν να περάσουν στη Ρουμανία με πλοία ή μέσω γεφυρών του Δούναβη. Το 2014 υπήρξαν ακόμα και προσπάθειες προσφύγων να φθάσουν από την Τουρκία με πλοίο στη Ρουμανία. Τους τελευταίους μήνες οι ρουμανικές αρχές καταγράφουν όλο και περισσότερους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, οι οποίοι προσπαθούν ερχόμενοι από την Ουκρανία και τη Μολδαβία να περάσουν στη Ρουμανία για να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους στην Ουγγαρία.

Η οδός μέσω Αδριατικής

«Νέες οδοί μέσω Αλβανίας έχουν ήδη δημιουργηθεί. Οι πρόσφυγες επιδιώκουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Μαυροβούνιο και την Κροατία, αλλά εμείς θα το αποτρέψουμε», δήλωνε τέλος Ιανουαρίου ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας. Ήταν ο πρώτος «επίσημος» που έκανε λόγο για αδριατική οδό. Αν και οι θερμοκρασίες στην αδριατική ακτή είναι υψηλότερες οι πρόσφυγες θα πρέπει ωστόσο να περάσουν περισσότερα σύνορα. Εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Σλοβενία οι πρόσφυγες θα πρέπει να περάσουν και από την Βοσνία. Μέχρι σήμερα όμως σχεδόν κανένας δεν έχει επιλέξει αυτή την οδό.

Κοσσυφοπέδιο

Σε περίπτωση που πρόσφυγες αναγκαστούν να παρακάμψουν την ΠΓΔΜ ίσως επιλέξουν την οδό μέσω Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου για να φθάσουν στον προορισμό τους. Και αυτό διότι μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας δεν υπάρχουν ουσιαστικά συνοριακοί έλεγχοι, μιας και το Βελιγράδι δεν έχει αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο και κάνει λόγο απλά για «διοικητική διαχωριστική γραμμή». Οι ειδικοί ωστόσο θεωρούν μάλλον απίθανο πρόσφυγες να επιλέξουν αυτή την οδό.

Πηγή: DW

enikos.gr

Read more...

Tο ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα «Νέα»...




...για την αναδρομική έκτακτη εισφορά...

Το υπουργείο Οικονομίας διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο κάνει λόγο για...
σκέψεις αναδρομικής έκτακτης εισφοράς από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές ένα σχέδιο έκτακτης εισφοράς με ανώτατο συντελεστή 10% και μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για αναδρομική επιβάρυνση. Ωστόσο, ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ούτε επίσης υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη σε τηλεοπτικό σταθμό περί επιβεβαίωσης ή ανοιχτού ενδεχόμενου των όσων αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για αναδρομική έκτακτη εισφορά στη φορολογία εισοδήματος είναι, φυσικά, εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη.», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

thepressproject

Read more...

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων - Τι προβλέπει ο νόμος Ακυρώθηκε η μετακίνηση του Μ. Σφακιανάκη-Παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις ενώ ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης είχε προσφύγει κατά της μετακίνησής του.
sfak
Ακυρώθηκε η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» και επομένως παραμένει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στην θέση του προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, από το Αρχηγείο ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των ταξίαρχων και αναμένονται οι τοποθετήσεις των αστυνομικών διευθυντών.
Νωρίτερα με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης είχε ζητήσει την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.
Τι λέει το άρθρο 18:
Άρθρο 18 του Π Δ 100/2003
Προσφυγή.

1. Η διαταγή μετάθεσης κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο αμέσως με αποδεικτικό. Κάθε μετατιθέμενος δικαιούται όπως εντός ανατρεπτικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την επομένη της κοινοποίησης υποβάλει ιεραρχικά αίτηση ακύρωσης ή τροποποίησης ή αναστολής της διαταχθείσας μετάθεσης. Νέα αίτηση είναι απαράδεκτη.
2. Η υποβολή αίτησης έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρις ότου κοινοποιηθεί στον αιτούντα η απάντηση επί του αιτήματος του.
3. Επί των αιτημάτων αναστολής, ακύρωσης ή τροποποίησης αποφασίζει το όργανο που εξέδωσε την απόφαση το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την ημερομηνία που θα περιέλθει η αίτηση σ' αυτό.
4. Σε περίπτωση χορήγησης αναστολής διαταχθείσας μετάθεσης, η αναστολή δεν δύναται να υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της διαταγής αναστολής, χωρίς να δύναται να παραταθεί.
5. Σε περίπτωση ακύρωσης ή τροποποίησης διαταχθεισών μεταθέσεων αξιωματικών, το συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει και νέες μεταθέσεις προς κάλυψη των δημιουργούμενων κενών θέσεων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών...


 Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών - Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα

Συνεχίζονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να...
παραμένουν στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. 

Η Ελλάδα στην ουσία έχει χωριστεί στα... τρία, καθώς τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, ενώ την ίδια στιγμή και η νέα και η παλαια Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου έχει αποφασιστεί να μείνει κλειστεί επ' άοριστον και μέχρι νεωτέρας. 

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στην ατζέντα των αγροτών αναμένεται τις επόμενες ημέρες συνάντηση - όπως είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη. 

Οι αγρότες, αν και διασπασμένοι, πλέον, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να περάσουν μήνες στους δρόμους. 

Υπό κατάληψη παραμένει σήμερα η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ενώ παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. 

Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός, ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων.

Τη στάση τους, εν τω μεταξύ, σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών οι οποίοι προχώρησαν από χθες σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newpost.gr

Read more...

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Παντελής Παντελίδης...


Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες ο τραγουδιστής επέβαινε σε εταιρικό αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές μαζί με δύο άτομα, που έχουν τραυματιστεί.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί στο ύψος του Ελληνικού. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του τζιπ σε μια απότομη στροφή στο ύψος του δυτικού αεροδρομίου με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στις διαχωριστικές μπάρες και να αναποδογυριστεί.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο απεγκλώβισαν και τους τρεις εν ζωή. Οι συνεπιβάτες είχαν τραυματιστεί, αλλά ο τραγουδιστής είχε μόνο καρδιακό παλμό. Αμέσως μεταφέρθηκαν και οι τρεις στο Ασκληπιείο Βούλας και δυστυχώς εκεί εκεί επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του Παντελή Παντελίδη.

Η γυναίκα που ήταν μαζί του έχει υποστεί κατάγματα και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους ήταν ακόμα ένα άτομο, επίσης τραυματίας.

Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο του τροχαίου, φαίνεται πως ο οδηγός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και το όχημα κατέληξε στις μπάρες του δρόμου.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τροχαίο υπήρχαν πληροφορίες ότι ο νεκρός είναι ο τραγουδιστής, ωστόσο επειδή δεν είχε μαζί του χαρτιά και επίσημα έγγραφα, περίμεναν στο νοσοκομείο να αναγνωριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες την πολύ δύσκολη αυτή διαδικασία ανέλαβε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου όπου εμφανιζόταν ο τραγουδιστής, ο οποίος και επιβεβαίωσε την είδηση-σοκ.

Η ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις αντιδράσεις για το κομμάτι που έγραψε για την Κύπρο, οι στίχοι του οποίου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια με τον καλλιτέχνη δίνει την δική του απάντηση μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook παίρνοντας τελικά την απόφαση να το αποσύρει. «Αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κυπρίους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε» έγραψε στο λογαριασμό του.

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν έχει σχετικές σπουδές και είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα. Ακόμα διατηρούσε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ τραγούδια όπως τα «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», γνώρισαν τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

protothema.gr

Read more...

Νέα έκρηξη στην Τουρκία...


Νέα έκρηξη στην Τουρκία - «Χτύπησαν» στρατιωτικό κομβόι
...επλήγη στρατιωτικό κομβόι...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς.... 


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Τουρκία, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη της...

κυρίως κουρδικής νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στόχος ήταν στρατιωτικό κομβόι και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα επίθεση. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχουν τραυματίες. Στην περιοχή κατευθύνονται ασθενοφόρα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά το μακελειό που σημειώθηκε στην Άγκυρα, αφήνοντας πίσω 28 νεκρούς και τραυματίζοντας 61 άτομα. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan έκανε λόγο για επίθεση με στόχο υπηρεσιακά οχήματα που μετέφεραν αξιωματικούς του στρατού, ενώ όπως δήλωσε ο νομάρχης της Άγκυρας, την ώρα που διερχόταν ένα από τα στρατιωτικά βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να κάνει ούτε βήμα πίσω από την δικαιολογημένη μάχη της ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις» διεμήνυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη βομβιστική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Το έθνος μας είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, αλλά ξεπέρασε αρκετές καταιγίδες και ακόμη περισσότερο συσπειρωμένο θα ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες συνθήκες με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά την έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι στη νοτιανατολική Τουρκία μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους κούρδους μαχητές του PKK.

Ήδη η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ, ως απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο θεωρεί ότι ευθύνονται οι Κούρδοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο βομβιστής της Άγκυρας ήταν συριακής καταγωγής.

Read more...

Σχέδιο για κλιμακωτή αξία αποδείξεων...


Σχέδιο για κλιμακωτή αξία αποδείξεων ανάλογα με το εισόδημα
...ανάλογα με το εισόδημα...

Έως την ψήφιση της διάταξης για τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις πληρωμές μέσω καρτών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να...
συλλέγουν αποδείξεις. Μετά την ψήφισή της θα ισχύσει το νέο σύστημα στο οποίο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα χτίζεται με βάση το ύψος των πληρωμών μέσω καρτών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με διαφορετικό ποσοστό δαπανών μέσω καρτών ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων. Η κλίμακωσή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα εισοδήματα και θα φθάνει έως και 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή των Θεσμών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με το άνοιγμα της ειδικής εφαρμογής στο ΤΑΧΙS net. Μέχρι τότε θα έχουν προωθηθεί και οι διατάξεις που αφορούν τις διευκρινίσεις για τη δήλωση του Συμφώνου Συμβίωσης καθώς και για τη εξαίρεση των φοιτητών και των ανέργων με πολύ χαμηλό εισόδημα από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Στόχος είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου από το Μάιο να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την καταβολή του φόρου σε αριθμό μηνιαίων δόσεων αντί για τις τρείς διμηνιαίες που ίσχυε έως πέρυσι.

Read more...

"Γύρισα και είδα το αυτοκίνητο να τουμπάρει"...


Αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου του Παντελίδη στο protothema.gr: Γύρισα και είδα το αυτοκίνητο να τουμπάρει

Μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα για το τροχαίο του Παντελίδη...

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο...

Για τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του Παντελή Παντελίδη μίλησε στο...
protothema.gr ο αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε πρώτος το ΕΚΑΒ, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

«Πάρκαρα το αυτοκίνητό μου, όταν άκουσα έναν τρομερό θόρυβο. Γύρισα και είδα το αυτοκίνητο να τουμπάρει» δήλωσε στην κάμερα του protothema.gr ο Γιώργος Ζωγόπουλος.

«Τρέχω αμέσως στην επιχείρησή μου και ειδοποιώ το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική. Το γνώρισα αμέσως το παλληκάρι. Είμαι σοκαρισμένος, ήταν Έλληνας πατριώτης, ένας γίγαντας της καλλιτεχνικής σκηνής» συμπλήρωσε συγκλονισμένος ο κ. Ζωγόπουλος.




Φωτογραφίες από το σημείο λιγα λεπτά μετά την τραγωδία


Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης






Read more...

MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 3,7 μονάδες...


MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 3,7 μονάδες - Πρώτη και στην παράσταση νίκης - Media

Πρώτη και στην παράσταση νίκης...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 3,7 μονάδες, δείχνει έρευνα της MRB. Ενώ και στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με... 
 41,1% έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ, ενώ και ως καταλληλότερος πρωθυπουργός πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 28,2%, έναντι 25,2% του Αλέξη Τσίπρα. 

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων και καταγράφει την σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) της MRB η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 26,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «Άλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 41,1%, έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 20,5%, «Άλλο Κόμμα» με 6,2% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 4,2%.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016,αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 27,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 21,9% το κυβερνών κόμμα. Το 39,4% απαντά «Κανένα κόμμα». 



Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πως διαμορφώνεται στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB (04-11/02) η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που αφορούν τους δείκτες αισιοδοξίας. Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα», το 93,2% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,5% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 5,9% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».

Στο ερώτημα «πως κρίνετε σήμερα σε γενικές γραμμές την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 93,5% απαντά κακή/πολύ κακή. 
Σε ότι αφορά την προσωπική οικονομική κατάστασή τους σήμερα, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 76,2% πως κρίνεται κακή/πολύ κακή. 
Ποσοστό 81,4% απαντά ότι στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει.

Στα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB, πρώτο έρχεται το ζήτημα της ανεργίας με ποσοστό 62,7%, ακολουθεί το φορολογικό σύστημα με 42,6%, ενώ έπεται η υγεία και η περίθαλψη με 33,6%.
Στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Ελληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας κυριαρχεί η «οργή» με 63,9%, ακολουθεί η «ντροπή» με 49,3% και ο «φόβος» με 46,9%.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και στο ερώτημα «πόσο δίκαιη είναι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα;» το 77,7% των ερωτηθέντων απάντησε «μάλλον άδικη ή σίγουρα άδικη». 

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες, στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB, στο ερώτημα αν θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή τη νέα συμφωνία για ασφαλιστικό/φορολογικό σύστημα.

Πηγή: Real.gr

Read more...

Θετικά σχόλια, αλλά και πιέσεις Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Αλ.Τσίπρας


Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Αλ.Τσίπρας
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Αθήνα
Στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό είναι στραμμένα τα βλέμματα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προσέρχεται στη συνεδρίαση έχοντας ως «όπλα» απέναντι στους σκληρούς της ΕΕ τις θετικές δηλώσεις Γιούνκερ για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα, αλλά και την ξεκάθαρη θέση της Γερμανίας κατά του κλεισίματος των βόρειων ελληνικών συνόρων και υπέρ της ευρωτουρκικής συνεργασίας.

Όπως εκτιμάται, οι εργασίες της Συνόδου δεν θα αποφέρουν την επιθυμητή πρόοδο στις διαβουλεύσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς η πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα ματαίωσε τη μετάβαση στη βελγική πρωτεύουσα τού τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά συνέπεια, ακυρώθηκαν η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Γερμανίας - Τουρκίας, αλλά και η 11μερής συνάντηση (10 κράτη-μέλη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) με την Τουρκία.

Στο εσωτερικό της ΕΕ το κλίμα για τις ενέργειες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών έχει βελτιωθεί κατά πολύ.

Ενδεικτικές είναι οι αναφορές του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, αλλά και οι δηλώσεις του στη Bild ότι το κλείσιμο των βόρειων ελληνικών συνόρων «δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό, ούτε πολιτικά παραδεκτό».

Ωστόσο, οι πιέσεις προς τον έλληνα πρωθυπουργό για περαιτέρω βελτίωση στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων δεν θα λείψουν. Και αυτό γιατί απέναντι στις χώρες που αναγνωρίζουν το βάρος που έχει κληθεί να σηκώσει η Ελλάδα βρίσκονται οι χώρες της λεγόμενης ομάδας του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) που ζητούν plan Β εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να μειώσει τις προσφυγικές ροές προς την ΕΕ.

Απάντηση τους «τέσσερις σκληρούς» έδωσε την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος, ζητώντας από τα κράτη-μέλη να επιμείνουν στη συνεργασία με την Τουρκία προς περιορισμό των προσφυγικών ροών και δηλώνοντας αντίθετη με τις φωνές που ζητούν κλείσιμο των βόρειων ελληνικών συνόρων.

«Είναι αυτονόητο ότι εγώ θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να αποδειχθεί η ευρωτουρκική προσέγγιση ως ο δρόμος τον οποίο αξίζει να συνεχίσουμε» είπε, διαμηνύοντας ότι ενδεχόμενο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων θα θέσει σε κίνδυνο την Σένγκεν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Πανηγυρίζει ο Κορυδαλλός» Έκπληκτοι και στην ΕΛ.ΑΣ. από τις αποφάσεις για Σφακιανάκη, Σταυρόπουλο


Έκπληκτοι και στην ΕΛ.ΑΣ. από τις αποφάσεις για Σφακιανάκη, Σταυρόπουλο
Απομακρύνεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο επί χρόνια επικεφαλής της υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Εκπληξη προκαλεί η απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Διευθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού επί σειρά ετών ήταν η βιτρίνα της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες, στον επιχειρηματικό κόσμο και άλλους, με την προσπάθεια καταπολέμησης της πάσης φύσεως εγκληματικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο. Η μετάθεσή του στην "άσχετη" από την εξειδίκευσή του Διεύθυνση Προσωπικού στερεί της ΕΛ.ΑΣ. από έναν αξιωματικό με σημαντική προσφορά. Οι τωρινές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ μετατρέπονται σε μία δυσάρεστη έκπληξη» τόνισαν προς Το Βήμα έμπειρα στελέχη της αστυνομίας.

Παράλληλα, σημειώναν ότι «πανηγυρίζει ο Κορυδαλλός από την επιλογή της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη να απομακρυνθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ο αξιωματικός κ. Σταύρος Σταυρόπουλος».

Όπως αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα πλήγμα στις υπηρεσίες ασφαλείας αφού ο κ. Σταυρόπουλος ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, εξιχνίασε δεκάδες ανθρωποκτονίες και υποθέσεις απαγωγών. Γι αυτό και είχε στοχευθεί από πολλούς βαρυποινίτες. Επιπλέον είχε διατελέσει προϊσταμενος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που είχαν ενοχλήσει ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Η επιλογή της αποστρατείας του κ. Σταυρόπουλου δημιουργεί τεράστιο κενό, αναστατώνει και απογοητεύει όλους μας. Επικράτησαν άλλου είδους κριτήρια και πρέπει να επισημανθεί ότι αυτές τις μεθοδεύσεις και άνωθεν υποδείξεις αποδέχθηκε τμήμα της νέας ηγεσίας του Σώματος».

Η απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αφού ο εν λόγω αξιωματικός ήταν δημοφιλής και είχε εξαιρετική μαρτυρία στην κοινή γνώμη για τις επιτυχίες του στο ηλεκτρονικό έγκλημα, στην δράση των χάκερ, στα κυκλώματα παιδοφιλίας κλπ, και θεωρείτο σε όλες τις κρίσεις ακλόνητος.

Όμως εσωυπηρεσιακές κινήσεις αμφισβήτησης, αναφορές για «υπερβολική παρουσία» του στα ΜΜΕ αλλά και προηγούμενες περίεργες παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, σχετικά με ζητήματα δημοσκοπήσεων συγγενικών προσώπων του, όπως και για άλλα θέματα, οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξει πόστο.

Ο κ. Σφακιανάκης προτίθεται να αμφισβητήσει την συγκεκριμένη μετακίνησή του.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κ. Σταυρόπουλο οι αστυνομικοί μιλούν για μία επιλογή με «εξωυπηρεσιακά» κριτήρια, καθότι εναντίον του είχαν στραφεί αξιωματικοί που είχαν ενοχληθεί από τις έρευνές του στους «αδιάφθορους» και είχαν προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη.

Ακόμη μιλούν για «πείσμα» πολιτικών προσώπων που έσπευσαν να ζητήσουν την απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου από τις Εσωτερικές Υποθέσεις με επίκληση ότι είχε... «μειωμένη δραστηριότητα», ενώ φαίνεται να προσμετρήθηκε ότι δεν είχε καμμιά σχέση με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκε σε άλλον πολιτικό χώρο.

Την προηγούμενη χρόνια το ίδιο σύστημα συμφερόντων είχε επιχειρήσει να εκδιώξει τον κ. Σταυρόπουλο με βάση αστείες καταγγελίες μίας γυναίκας ότι «εμπλεκόταν σε υπόθεση απαγωγής της». 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έκτακτη εισφορά 10%...


Έκτακτη εισφορά 10% για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό
...για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό...

Με μια νέα, «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό κενό του 2016, που αποτελεί το...
νέο μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλίμακα έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης με ανώτατο συντελεστή 10% από 8% σήμερα, βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων, ως ελληνική πρόταση. Τα κυβερνητικά στελέχη άλλωστε, επιμένουν στην παράλληλη αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, ακόμα και κατά 60%.

Με δεδομένο όμως ότι μόνη της αυτή η πρόταση δεν φτάνει, στο τραπέζι πέφτει εκ νέου και η αναδρομική φορολόγηση του 2015, παρά την κατηγορηματική - έως πρόσφατα τουλάχιστον - άρνηση ενός τέτοιου ενδεχομένου από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στόχος είναι να προκύψουν έσοδα όχι μόνο 290 εκατ. ευρώ, όπως προβλεπόταν, αλλά το ποσό να διπλασιαστεί σχεδόν και να φτάσει τα 550 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό.

Οι δανειστές πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, δεν αποδέχονται τις προτάσεις της κυβέρνησης ως έχουν, καθώς εφόσον εφαρμοστούν θα σημάνουν αυτομάτως συνολική ανώτατη άμεση φορολογική επιβάρυνση 70%.

Οι σημερινοί συντελεστές της έκτακτης εισφοράς:

12.000-20.000 – 0,7%
20.000-30.000-1,4%
30.000-50.000-2%
50.000-100.000-4%
100.000-500.000-6%
500.000 και άνω -8%

Read more...