Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Τέλειωσαν οι αντιμνημονιακές κορώνες» Κόντρα Μεϊμαράκη - Τσίπρα στη Βουλή: «Αποκαλύφθηκε η πολιτική απάτη»


  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Με σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απάτη, καθώς -όπως ανέφερε- όσα είπε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι αντίθετα με όσα προοβλέπονται στον προϋπολογισμό. Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενεπλάκησαν σε αντιπαράθεση με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση για το χρέος. Δεν ψηφίζουμε μέτρα και περικοπές, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου όσον φορά το χρέος ουσιαστικά επαναλαμβάνει όσα είχαν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η συμφωνία που έφερε είναι χειρότερη ως προς το ενδεχόμενο κουρέματος, το οποίο αποκλείεται ρητά.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο του χρέους με το νέο δανεισμό και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι δεν καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. «Σας είπα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, εσείς δεν θέλετε την συναίνεσή μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη, τον κατηγόρησε ότι έκανε προεκλογική ομιλία. «Οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και τις χάσατε πανηγυρικά με επτά μονάδες. Μπορεί εσείς να βρίσκεστε σε προεκλογική περίοδο, όμως η χώρα έχει ανάγκη από σχέδιο και αποφάσεις. Για πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν όχι πριν από δύσκολες συμφωνίες, αλλά αμέσως μετά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θα πετύχουμε αυτή την εθνική προσπάθεια, είτε τη στηρίξετε είτε όχι» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για εμπλοκή στα εσωκομματικά της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έκανα εκλογές για να λύσω τα προβλήματά μου με τον Λαφαζάνη. Όποιος κι αν είναι πρόεδρος, η ΝΔ θα είναι συγκροτημένο κόμμα».

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση σε αποφάσεις για νέα μέτρα και περικοπές, για το σχέδιο αύξησης της φορολόγησης των αγροτών είπε ότι «από εμάς δεν γίνεται αποδεκτό όπως έχει», ενώ για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών είπε ότι η ΝΔ στηρίζει το γερμανικό μοντέλο (51% σε φαρμακοποιό - 49% σε επενδυτή).

Σχολιάζοντας αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την ομιλία του τη Δευτέρα περί δημόσιου μάνατζμεντ σε τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποηθούν με δημόσιο χρήμα, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως η κυβέρνηση άλλαξε τις διοικήσεις των τραπεζών κατά το πρώτο επτάμηνο διακυβέρνησης, ενώ όσες δεν άλλαξε τις έχει εγκρίνει. Διάβασε, μάλιστα, το σχετικό σημείο της συμφωνίας με τους δανειστές το οποίο αναφέρει ότι «οι διοικήσεις των τραπεζών θα διορίζονται χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης».

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα των δικών της καταστροφικών χειρισμών: «Εσείς προκαλέσατε φυγή καταθέσεων, εσείς προκαλέσατε capital controls, εσείς προκαλέσατε την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση και τώρα εξαπατάτε τους δικούς σας βουλευτές λέγοντας ότι τώρα θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για την αύξηση το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η αναστολή του μέτρου δεν είναι λύση και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δεμσευτεί στη δευτερολογία του ότι το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση και ζήτησε αλλαγές στο άρθρο 86 για τις ποινικές ευθύνες υπουργών, αλλαγές στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ ζήτησε και αλλαγές για να μην διαλύεται η Βουλή κάθε έξι μήνες, όπως είπε.

Επίσης, προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να κατονομάσει τους ολιγάρχες, «φέρτε ονόματα και διεθύνσεις» είπε, και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, να φέρει το νόμο. «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και ξέρουμε όλοι ποιοι κάνουν παρέα με ποιον και ποιος στηρίζει ποιον» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ υπογράμμισε ότι «προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βρώμικο πόλεμο και πέταξε λάσπη όταν υπαινισσόταν συμμετοχή στελεχών της ΝΔ σε σκάνδαλα».
Για τη διαπραγμάτευση
«Εμείς σας δώσαμε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης, στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης, εσείς γυρίσατε σαν κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνετε εκλογές» είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι αν είχε δεχθεί το mail Χαρδούβελη από τον Ιανουάριο, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Σημείωσε ότι η συζήτηση για το Grexit ζωντάνεψε και πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης, που πήγε με τη θεωρία των παιγνίων να πείσει την Ευρώπη. «Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στα μέτρα που προβλέπονται από τη συμφωνία.
Ο κ. Μεϊμαράκης προχώρησε στην περιγραφή του ιδεολογικού στίγματος της ΝΔ λέγοντας: «Εμείς διαθέτουμε ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, εκφράζουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με τη ΝΔ, εκφράζουμε την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που έχει σαν κέντρο τον άνθρωπο. Εμείς πιστεύουμε στο μικρό και επιτελικό κράτος με μικρότερους φόρους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι στους φόρους, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ομιλία του Χρ. Βερναρδάκη στη Βουλή Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση


Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με νέο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας, θέσπιση Εθνικού Μητρώου για τα στελέχη και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων, καθώς και μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου, προανήγγειλε, από το βήμα της Βουλής, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.
vern
Κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διατηρήσει ένα διοικητικό σύστημα που απέτυχε να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον. «Έρχεται», προσέθεσε, «για να αλλάξει εκ βάθρων μια διοίκηση που έχει διαβρωθεί από την αφανή ή και αδιαφανή ιδιωτικοποίηση, την οικονομική διαπλοκή, τη διαφθορά και την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία, την περιθωριοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της».
Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι για την εκπλήρωση των στόχων στο πεδίο της διοικητικής μεταρρύθμισης, η κυβέρνηση προγραμματίζει την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και αυτές, μεταξύ άλλων, είναι οι εξής:
- Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων «που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική λογοδοσία»,
- Δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου για τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που διαθέτουν πολύ υψηλά εκπαιδευτικά και διοικητικά προσόντα. Από αυτή τη δεξαμενή θα στελεχώνονται όλες οι επιτελικές θέσεις του δημόσιου τομέα και των Νομικών του Προσώπων,
- Νέο θεσμικό πλαίσιο για την επιλογή προϊσταμένων (από τον προϊστάμενο Τμήματος ως και τον γενικό διευθυντή) με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια,
- Θέσπιση νέου συστήματος εσωτερικής κινητικότητας με την ταυτόχρονη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας «που θα επιταχύνει τις διαδικασίες, θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και θα συνδυάζει αποτελεσματικά την προσφορά με τη ζήτηση».
- Απλοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών για τις προβλεπόμενες αποσπάσεις και μετατάξεις με προτεραιότητα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας,
- Νομοτεχνικές βελτιώσεις του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρχει παραπομπή σε δίκη για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων,
- Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και ανάθεση σε αυτό επιτελικού ρόλου για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων με την παροχή της τεχνογνωσίας που διαθέτει,
- Απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου και των διοικητικών βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις,
- Ανάπτυξη και επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ μέσω της πληροφορικής πύλης ΕΡΜΗΣ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να διεκπεραιώνουν αρκετές υποθέσεις τους από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού τους.
Οι παρεμβάσεις αυτές, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, θα συμβάλλουν ώστε να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες, να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι πολίτες και να μειωθεί η ανάγκη τους για αυτοπρόσωπη προσέλευσή τους στις δημόσιες υπηρεσίες.
«Ο κεντρικός στόχος μας θα είναι ένα ”κράτος των πολιτών”, με ισορροπημένη κατανομή μεταξύ κεντρικής εξουσίας και Αυτοδιοίκησης, με πραγματική αποκέντρωση και με θεσμούς κοινωνικού ελέγχου και αξιολόγησης του παραγόμενου έργου», συμπλήρωσε ο κ. Βερναρδάκης.

Read more...

Εφοδοι εφορίας χωρίς εισαγγελική εντολή σε σπίτια και επιχειρήσεις...


ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα πρότυπα της Γερμανίας, με εφόδους της Εφορίας χωρίς εισαγγελική εντολή...
στις επιχειρήσεις και σε σπίτια που χρησιμοποιούν φορολογούμενοι ως επαγγελματική έδρα, για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Εφόδους της Εφορίας και με διαδικασίες-εξπρές, χωρίς εισαγγελική εντολή, σε γραφεία επιχειρήσεων, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική έδρα από φορολογουμένους, οι οποίοι είναι ύποπτοι για μεγάλη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής.
Οι έλεγχοι θα γίνονται ανά πάσα ώρα, ακόμα και μεταμεσονύχτια, και οι ελεγκτές θα προχωρούν σε κατασχέσεις φορολογικών στοιχείων όπως ταμειακές μηχανές, τιμολόγια, δελτία παροχής υπηρεσιών κ.ά. και, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, θα γίνουν στα πρότυπα αυτών που πραγματοποίησε πρόσφατα η Γερμανία σε μεγάλους ομίλους με στόχο να χτυπηθεί η μεγάλη και διαπλεκόμενη φοροδιαφυγή....

Read more...

Χρυσόγονος: Το σκάνδαλο Volkswagen το ήξερε η Κομισιόν...


Χρυσόγονος: Το σκάνδαλο Volkswagen το ήξερε η Κομισιόν εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια - Media...εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια...
«Το σκάνδαλο Volkswagen το ήξερε η Κομισιόν εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια, αλλά τηρούσε αιδήμονα σιγή», δήλωσε σημερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

 «Δεν είχαν προσκομιστεί όλα τα στοιχεία, αλλά υπήρχαν καταγγελίες και στοιχεία ώστε...
τουλάχιστον να ξεκινούσε μία έρευνα», τόνισε, μιλώντας  στο "Πρακτορείο 104,9 FM". Και πρόσθεσε: «Το ήξερε δυο χρόνια, αλλά δεν ήθελε να θίξει τα συμφέροντα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που είναι η ατμομηχανή της γερμανικής οικονομίας και η γερμανική οικονομία είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τώρα, βέβαια, πόσο 'έξυπνη' ήταν αυτή η συμπεριφορά της Volkswagen, η οποία πουλούσε εν γνώσει της στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το παραποιημένο λογισμικό, τη στιγμή που ήξερε πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα εκεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παρανομείς, αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας».

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στην ερώτηση που κατέθεσε σε ό,τι αφορά τις δράσεις που προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέρ των ανηλίκων που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα, με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος σε επιβατικά οχήματα στην Αγγλία, όταν επιβαίνουν σ΄ αυτά ανήλικοι, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «θα πρέπει να θεωρείται σοβαρή τροχαία παράβαση».

Read more...

Στην Ιταλία μετακόμισε ο γιος του Ερντογάν...


...που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς...
Στην Ιταλία εγκαταστάθηκε με τη σύζυγο και τα παιδιά του ο Μπιλάλ, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το όνομα του οποίου συμπεριελήφθη σε αυτά των βασικότερων υπόπτων μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που...
αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

«Είμαι στην Ιταλία προσωρινά για να τελειώσω τη διδακτορική μου διατριβή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι «τράπηκε σε φυγή» τις παραμονές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, όπως πιθαναλογούν μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα Cumhuriyet αποκαλύπτει ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν φέρεται να έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα και να εγγραφεί στο Johns Hopkins' School of Advanced International Studies (SAIS) στη Μπολόνια όπου είχε αρχίσει τις σπουδές του το 2007.

Έφυγε μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, όπου το ΑΚΡ --το ισλαμο-συντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του οποίου ο πατέρας του ηγείτο μέχρι πριν γίνει πρόεδρος το 2014-- έχασε την απόλυτη πλειοψηφία την οποία είχε από το 2002.

Την περασμένη Κυριακή, λογαριασμός στο Twitter με την ονομασία «το βαθύ λαρύγγι της Τουρκίας, Φουάτ Αβνί» ανέφερε ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν μετέβη στην Ιταλία στις 27 Σεπτεμβρίου με μεγάλα χρηματικά ποσά για να διαχειριστεί τα οικονομικά της οικογένειας.

«Προβλέπουν να κρατήσουν τον Μπιλάλ στην Ιταλία μέχρι τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Θα αποφασίσουν αν πρέπει να επιστρέψει (στην Τουρκία) ανάλογα με την κατάσταση την επομένη των εκλογών», γράφει ο Φουάτ Αβνί.

Τον χειμώνα 2013-2014, η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν είχε συγκλονιστεί από μια τεράστια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονταν υπουργοί και ο Μπιλάλ Ερντογάν ο οποίος κατηγορήθηκε για αθέμιτη άσκηση επιρροής και υπεξαιρέσεις.

Όλες οι δικαστικές έρευνες που είχαν αρχίσει τότε έκλεισαν και έκτοτε ο Ερντογάν ξεκίνησε ένα «κυνήγι μαγισσών» κατά του κινήματος του εγκατεστημένου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί για υποκίνηση πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του μέσω των υποστηρικτών του κινήματός του που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Με ένα νόμο την επόμενη εβδομάδα τα προαπαιτούμενα στη Βουλή...



Με ένα νόμο θα έρθουν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου όπως ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει «μέχρι την...
Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας».

Εξηγώντας την επιλογή του ενός νομοσχεδίου η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε την έλλειψη χρόνου προκειμένου τα προαπαιτούμενα να ψηφιστούν περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση.

Ερωτηθείσα στη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «πιστεύω ότι θα είναι ένας αναλογικός εκλογικός νόμος». «Όταν έχεις μπόνους 50 εδρών (τώρα), ασφαλώς δεν είναι (αναλογικός). (Θα είναι πιο κοντά στην) αναλογική κατανομή για μικρά κόμματα και μικρές περιφέρειες, π.χ. στις τριεδρικές θα εκφράζεται με έναν τρόπο διαφορετικό, διότι πρέπει και με μία ψήφο διαφορά να είναι ένας νόμος όπου από πολύ χαμηλά ποσοστά μπορεί να έχει κάποιος κυβέρνηση και τώρα, με μπόνους 50 εδρών, δεν αντιστοιχεί σε τίποτε δημοκρατικό» εξήγησε περαιτέρω η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για το 23% του ΦΠΑ είπε ότι αφενός υπάρχει η διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα βρεθούν τα ισοδύναμα προκειμένου να μην εφαρμοστεί το μέτρο και αφετέρου αυτή είναι και η κατεύθυνση που έχει δώσει ο πρωθυπουργός.

Read more...

«Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο»...



 Νέο μήνυμα μίσους της κόρης Μιχαλολιάκου...
Μία ημέρα πριν την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στην Αμφίαλη από  τον Γιώργο Ρουπακιά, η κόρη του «φυρερ» της νεοναζιστικής οργάνωσης αποφάσισε να αναρτήσει στο Twitter το εμφυλιακό σύνθημα που φωνάζουν οι ομοϊδεάτες της στις γιορτές μίσους.

«Για να θυμηθώ λίγο κάτι: Στο Βίτσι και στον Γράμμο; αααα ναι, σας...
θάψαμε στην άμμο», έγραψε στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα κατέθετε για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, επισημαίνοντας πως η δολοφονία του γιου της έγινε κατ’ εντολή του Γιάννη Λαγού και του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η ιεραρχία στις εντολές για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται και σε ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να δίνει οδηγίες σε τάγμα εφόδου, σημειώνοντας ωστόσο πως η επίθεση θα γίνει μόνο αν λάβει «το ΟΚ από τον Λαγό». «Αν δε το πάρω δεν το κάνουμε…  Τη γραμμή περιμένω να πάρουμε. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Δεν είμαι αυτόνομος», αναφέρει ενώ σημειώνει πως σε περίπτωση που δοθεί η εντολή για την επίθεση «με μια ομάδα 20 - 30 ατόμων, τούμπανο, δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται».

Για να θυμηθώ λιγο κατι: στο Βίτσι κ στον Γραμμο? αααα ναι, σας θάψαμε στην άμμο
tvxs.gr

Read more...

Ποιοι οδηγοί θα πληρώσουν (πιο) ακριβά τα τέλη κυκλοφορίας...


Ποιοι οδηγοί θα πληρώσουν (πιο) ακριβά τα τέλη κυκλοφορίαςΑπό τον επόμενο μήνα, στον λογαριασμό των φόρων έρχεται να προστεθεί μετά τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ, το... χαράτσι για τους οδηγούς που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.928 κυβικών εκατοστών και άνω.
Οι κάτοχοι τέτοιων οχημάτων θα κληθούν να...
βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας, αφού θα πρέπει να πληρώσει και τον φόρο πολυτελείας.

Πιο συγκεκριμένα, για ένα αυτοκίνητο 1.929 κυβικών ηλικίας από 5 έως 10 ετών, ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει επιπλέον 239 ευρώ για φόρο. Ο κάτοχος, όμως, ενός αυτοκινήτου 3.000 κυβικών, μέχρι 5 ετών, θα καταβάλλει μέχρι τέλος του χρόνου 2.314 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων 5.000 κυβικών (μέχρι 5 ετών), θα πρέπει να καταθέσουν στην εφορία ποσό που θα έδιναν για να αγοράσουν ένα... μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ήτοι... 5.434 ευρώ εκτός βέβαια των τελών κυκλοφορίας.

Το σίγουρο είναι ότι ο φόρος πολυτελείας δε θα αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν ιδιοκτήτη με αυτοκίνητο πάνω από 1.928 κυβικά και παλαιότητα μέχρι δέκα ετών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, τέλη κυκλοφορίας από 660 έως 1.320 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσα ΙΧ κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα έως τις 31 Οκτωβρίου. Για τα αυτοκίνητα που έχουν εγγραφεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2010, τα τέλη θα υπολογιστούν με βάση την εκπομπή ρύπων ανά χιλιόμετρο. Για όσους συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τη διακύμανση: από 0, 90 ευρώ ανά γραμμάριο για εκπομπές CO2 (από 101 έως 200 γραμμάρια) ανά χιλιόμετρο, μέχρι και 3, 40 ευρώ ανά γραμμάριο.

πηγη newmoney.gr

Read more...

Ολάντ: Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα - Ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος...


«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω...
τώρα ν αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με την Άγγελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να συμβουλευτεί τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα. Τώρα ελπίζω να αρχίσουμε να μιλάμε και για το χρέος», προσέθεσε.

«Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία, θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε.

Σημείωσε δε πως η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις που αποτελούν η χρηματοπιστωτική κρίση, η μετεξέλιξή της σε ανθρωπιστική, οι μεταναστευτικές ροές και η τρομοκρατία, με «ευθύνη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα», τρεις αρχές που επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος.
Όσον αφορά, το προσφυγικό, ο Ολάντ υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται κοινή συνοριοφυλακή και κοινή ακτοφυλακή προκειμένου να υπερασπιστεί τη περιοχή Σένγκεν.

Παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη «καθυστέρησε» να εκτιμήσει το εύρος των τραγωδιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική οι οποίες πυροδότησαν τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη μετά το 1945.

«Η Ευρώπη ανέλαβε να σώσει ζωές, να αγωνιστεί κατά των εγκληματικών οργανώσεων» που επωφελούνται από τις μεταναστευτικές ροές όμως ταυτόχρονα «η Ευρώπη καθυστέρησε να καταλάβει ότι οι τραγωδίες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα είχαν συνέπειες» για την ίδια, τόνισε.

Δεν βοήθησε αρκετά στην αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων, εξήγησε.

Ο πρόεδρος Ολάντ προειδοποίησε ότι θα έρθει «το τέλος της Ευρώπης» και «η επιστροφή στα εθνικά σύνορα» αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιδείξει μεγαλύτερη ενότητα απέναντι στις κρίσεις, καταχειροκροτούμενος από τους ευρωβουλευτές.

«Ναι, το τέλος της Ευρώπης, δηλαδή η επιστροφή στα εθνικά σύνορα, η διάλυση των κοινοτικών πολιτικών, η εγκατάλειψη του ευρώ», επέμεινε. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν υποστήριζε ότι ο εθνικισμός είναι πόλεμος. «Η προειδοποίησή του ισχύει ακόμη», πρόσθεσε...

Read more...

Ασθενοφόρο… Λαμποργκίνι...


Καταπέλτης για τη μεγάλη και μικρή διαφθορά στον τομέα της Υγείας ήταν χθες στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης...
Συνεχίζεται το πάρτι στην Υγεία, με υπερτιμολογήσεις υλικών και σπατάλη...
στα δημόσια νοσοκομεία. 

Αυτό κατήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστηρίζοντας ότι στον τομέα προμηθειών «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει». Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο υπουργός:

*Το κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα, «κόστος που προσεγγίζει την συντήρηση μιας Lamborghini» όπως είπε χαρακτηριστικά! 

*Για την σίτιση το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο». 

*«Το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 120.000 Έλληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα». 

*Το ίδιο διάστημα, «η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ πήγε στα 47 εκατ. ευρώ και η περιτονιακή διήθηση από 3 εκατ. ευρώ πήγε το 2014 στα 28 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Πολάκης εξήγγειλε ότι θα γίνει «πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων. 

Αυτή την στιγμή το υπουργείο: 
1. δεν έχει κατάλογο με το τι χρησιμοποιεί κάθε νοσοκομείο. 
2. θα υπάρξει περιγραφή των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. 
3. θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων. Το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ. Θα είναι τεράστια εξοικονόμηση»...

Read more...

Το νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το 2015...


Στο νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το 2015 και τα επόμενα έτη, εκτός από τα στοιχεία του φορολογουμένου, θα αναγράφονται και το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η...
συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και φυσικά το ποσό καταβολής.

Ακολουθούν, όπως και πέρυσι, αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων.

Τα παραπάνω ορίζονται σε απόφαση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαϊδου για τον τύπο και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ για το 2015 και των επόμενων ετών.

Επίσης σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου, έχει περιθώριο 30 ημερών να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ, με αίτημα την επανεξέταση της καταλογιστικής πράξης.

Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης υπολογισμού του φόρου απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι απαράδεκτη, επισημαίνεται ακόμη.

Ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, στις προθεσμίες που εμφανίζονται στην καρτέλα «προσωποιημένη πληροφόρηση» του λογαριασμού του υπόχρεου στην διαδικτυακή πύλη www.gsis.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ, δεν προβλέπεται έκπτωση.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2015 στο Taxis αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και ο φόρος να πληρωθεί από τους υπόχρεους σε πέντε μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η απόφαση για τον «τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης − πράξης διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2015 και επομένων» δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ...

Read more...

Ομιλία Φίλη στη Βουλή Έρχεται μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών


Έρχεται μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης   (Φωτογραφία:  Intime )

    Αθήνα
    Χιλιάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σε πανεπιστήμια, γραφεία πολιτικών και διοικητικές υπηρεσίες, επιστρέφουν από την επόμενη σχολική χρονιά στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το μαχαίρι στις αποσπάσεις θα φτάνει τις 4.000, ενώ από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα παραμείνουν στις θέσεις τους περίπου οι μισοί.

    «Ο μεγάλος ασθενής»

    Κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «η εκπαίδευση είναι ένας από τους μεγάλους ασθενείς αυτής της χώρας» ενώ από την ομιλία του προκύπτει καθαρά ότι μετατίθεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία, το οποίο συναντάει αντιρρήσεις απο την πλευρά των δανειστών.

    «Το νομοσχέδιο που έχει δημοσιοποιηθεί, θα αποτελέσει μέρος του κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» είπε ο κ. Φίλης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα αυτού του διαλόγου, που όμως υποσχέθηκε να χαρακτηρισθεί από «ευρείες συναινέσεις».

    Ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι προωθείται άμεσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργείται η προεπιλογή τριών υποψηφίων πρυτάνεων από τα Συμβούλια των ΑΕΙ, μεταξύ όλων των υποψηφίων για τη θέση, κατά τις διαδικασίες που προηγούνται των πρυτανικών εκλογών.

    Όπως είπε, «τα συμβούλια των ιδρυμάτων αυτοακυρώθηκαν, αποκόπηκαν από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η μόνη αρμοδιότητα που ασκούν είναι εκείνη της επιλογής, δηλαδή του αποκλεισμού, υποψηφίων πρυτάνεων και κοσμητόρων. Με ΠΝΠ καταργούμε αυτή την αρμοδιότητα, που αντιβαίνει στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας».

    Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

    Ο κ. Φίλης μίλησε για προσπάθεια μόνιμων προσλήψεων το 2106 και νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, οι εκπρόσωποι των οποίων πιθανότατα θεωρούσαν ότι το «φάντασμα» της αξιολόγησης εξαφανίστηκε οριστικά.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της διδακτέας ύλης στα σχολεία, που αποτελεί και χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και μείωση των εξετάσεων στα Γυμνάσια, με την αναζήτηση διαφορετικού τρόπου αξιολόγησης των μαθητών.

    «Αν διαβάσουμε τα αποτελέσματα διαφορετικών διαγωνισμών και ερευνών, θα διαπιστώσουμε ότι περίπου ένας στους τρεις μαθητές γυρνάει σταθερά την πλάτη του στο σχολείο, δίνοντας λευκή κόλλα στο διαγώνισμα, πολλές φορές ανεξάρτητα από την ευκολία ή τη δυσκολία του» ανέφερε και υποσχέθηκε καταγραφή όλων των «γιατί» στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σήμερα, με στόχο «τη διαμόρφωση ενός μεταρρυθμιστικού οράματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

    Επισήμανε ότι «η καρδιά του σχολείου είναι ο δάσκαλος» και αναφέρθηκε:

    • στην ανάπτυξη ενός συστήματος αποτίμησης, αλλά και η ανάδειξη του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών,
    • στην προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσουν γρήγορα όλα τα σχολεία, λέγοντας ότι φέτος θα γίνουν 10% περισσότερες προσλήψεις. «Κάθε χρόνο μέχρι τον Ιούνιο, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2016, θα έχουν, στο μεγαλύτερο βαθμό, οριστικοποιηθεί οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και οι πίνακες προσλήψεων, ούτως ώστε τα σχολεία να λειτουργούν από την πρώτη μέρα χωρίς τα κενά των τελευταίων χρόνων»,
    • στην  καθιέρωση ενός σύγχρονου συστήματος ειδικής αγωγής και παροχής εκπαιδευτικής υποστήριξης για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για τον σχεδιασμό αυτό προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία ενός τουλάχιστον ειδικού σχολείου ανά διεύθυνση εκπαίδευσης,
    • στην ανάγκη μείωσης της διδακτέας ύλης στα σχολεία,
    • στην μείωση του χρόνου των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς όφελος του διδακτικού χρόνου,
    • στην ανάληψη εκ νέου από το υπουργείο Παιδείας της αρμοδιότητας που αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,
    • στην δημιουργία αντισταθμιστικής εκπαίδευσης με στόχο την άμβλυνση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι προχωρούμε στην επαναφορά, και μάλιστα ποιοτικά αναβαθμισμένης, της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, που είχαν ουσιαστικά καταργηθεί, καθώς και στην εφαρμογή  προγραμμάτων παράλληλης στήριξης των παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες,
    • σε δράσεις για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, όσο και φαινόμενα διακρίσεων, προκαταλήψεων, ξενοφοβίας και ρατσισμού, στο προαύλιο και την αίθουσα,
    • στην αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, και θεσμοθέτηση 4ου σχολικού έτους στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) προαιρετικό και επιδοτούμενο, για όσες και όσους αποφοίτους επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
    • στη δημιουργία Παρατηρητηρίου κατά της παιδικής φτώχειας, ώστε να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, όπως τα σχολικά συσσίτια, και να να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα ασιτίας μαθητών μέσα στην τάξη,
    • στην δημιουργία δομών αλληλεγγύης, για την ανάπτυξη αυτοδιαχειριζόμενων δραστηριοτήτων από τα ΑΕΙ, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σίτιση και η στέγαση για όλους τους οικονομικά αδύναμους φοιτητές,
    • στην αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων. 
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των δανειστών «Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου» ξεκινά η πρώτη αξιολόγηση


    «Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου» ξεκινά η πρώτη αξιολόγηση
      (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Αθήνα
    Οι εκπρόσωποι των δανειστών ενδέχεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου για την πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος.

    Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Στο Eurogroup της Δευτέρας «κλείδωσε» το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα τα οποία καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τα τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
    Αργότερα μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να συμφωνηθεί και η επόμενη δέσμη των προαπαιτούμενων ώστε να ξεκλειδώσει και η δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Λίστα Λαγκάρντ: έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε μόλις 136 υποθέσεις...


    ...από τα 2.062 ονόματα... 
    Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αν. υπουργός Οικονομικών
    Τρύφων Αλεξιάδης κατά την ομιλία του στην Βουλή. Από τα 2.062 ονόματα που...
    περιλαμβάνονται στην Λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόλις 438 υποθέσεις και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε... 136 περιπτώσεις.
    Για την ιστορία η Λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην χώρα μας το 2010 και στο ΣΔΟΕ έφθασε... 2 χρόνια μετά. Ωστόσο όπως προκύπτει το 2012 δεν ελέγχθηκε καμία περίπτωση
    Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις σήμερα,6/10/2015 κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, τον παρακάτω πίνακα σχετικά με τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.
    Υποθέσεις λίστας "Λαγκάρντ" 2.062 ονόματα. Παραλαβή από το Ελληνικό Δημόσιο το 2010. Παραλαβή από το ΣΔΟΕ το 2012...

    Read more...

    «Ψαλίδι» 1,268 δισ. σε συντάξεις και εφάπαξ το 2016...



    ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ «ΚΑΛΥΨΟΥΝ» ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    Περικοπές συντάξεων και εφάπαξ, συνολικού ύψους 1,268 δισ. ευρώ, προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού...
    για το 2016 μαζί με τις παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και σε συνέχεια του «μπλόκου» στη συνταξιοδότηση πριν από τα 67 και τα 62 (με υποχρεωτικά 40 χρόνια ασφάλισης για πλήρη και λιγότερα για μειωμένη). Σύμφωνα με το προσχέδιο:
    1. Οι ασφαλισμένοι θα χάσουν από τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συνολικά 828,5 εκατ. ευρώ. καθώς προβλέπεται τα Ταμεία να εξοικονομήσουν 483,5 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο 258,1 εκατ. ευρώ και τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ 86,9 εκατ. ευρώ (προαναγγέλλονται μειώσεις μέσω της εφαρμογής «συντελεστή προσαρμογής» για τους δεκάδες χιλιάδες πρώην ασφαλισμένους που δεν έχουν λάβει εφάπαξ καθώς και για τους μελλοντικούς ).
    Στο προσχέδιο περιλαμβάνονται τα έσοδα που θα εξοικονομηθούν και από όσα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί το καλοκαίρι (σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, εφαρμογή αναλογικού υπολογισμού της σύνταξης από 1/1/2015, χορήγηση μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στις εισφορές έως τα 67).
    2. Οι συνταξιούχοι θα κληθούν να «καλύψουν», μέσω νέων περικοπών, το ταμειακό έλλειμμα των ασφαλιστικών φορέων που, παρά τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 934 εκατ. ευρώ και να φτάσει στα 2,123 δισ. ευρώ.
    Το ταμειακό ισοζύγιο των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (Ταμεία, ΟΑΕΔ και ΕΟΠΥΥ) θα έχει αρνητικό πρόσημο κατά 1,672 δισ. ευρώ (υψηλότερο κατά 704 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις του 2015) και σε δημοσιονομική βάση θα είναι 1,515 δισ. ευρώ (υψηλότερο κατά 765 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του 2015).
    Η νομοθέτηση των αλλαγών, λόγω του «επείγοντος» χαρακτήρα των αναγκαίων παρεμβάσεων θα γίνει εντός του 2015, αφού προηγηθεί ευρεία διαβούλευση και συζήτηση των προτεινόμενων παραμέτρων της μεταρρύθμισης, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
    Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ήδη απαιτήσει να ανακληθούν και σειρά μέτρων που νομοθέτησε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ όπως την επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους του ΟΓΑ, την αύξηση του ορίου οφειλής για συμψηφισμό με τη σύνταξη κ.ά. (ν. 4325 και 4331)....

    Read more...

    Τρεις συλλήψεις για τα «κορνέτ»...


    Νέες συλλήψεις για διακίνηση μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα δρομολόγησαν εντάλματα που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς, Νικόλαος Τσιρώνης, που ερευνά σειρά εξοπλιστικών, μεταξύ των οποίων και την αγορά των αντιαρματικών με την επωνυμία «κορνέτ».

    Ηδη συνελήφθη ο γνωστός ...επιχειρηματίας στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος και άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιός του και ο άλλος στενός του συνεργάτης.

    Η έκδοση των ενταλμάτων κρίθηκε αναγκαία μετά από νέα στοιχεία που περιήλθαν στον ανακριτή, μιας και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται από καιρό σε ώριμο ανακριτικό στάδιο.

    Η αγορά των «κορνέτ» είναι ένα από τα πολλά εξοπλιστικά που απασχολούν τους εισαγγελείς και τους ανακριτές Διαφθοράς, μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο, εξεταζόμενος, ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας, ο οποίος είναι και κατηγορούμενος στις υποθέσεις αυτές.

    Ο Κάντας είχε αποκαλύψει ότι πήρε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά που χειρίστηκε λόγω της ιδιότητάς του και στη συνέχεια οι εισαγγελείς Διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Ράικου αλλά και οι αρμόδιοι ανακριτές έστειλαν δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων από τα οποία άρχισαν να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που δίδουν ώθηση στην ανακριτική διαδικασία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου επιβεβαιώθηκε η καταβολή 800.000 ευρώ προς τον Αντώνιο Κάντα, γεγονός που οδήγησε τις ανακριτικές αρχές σε εντάλματα για τη σύλληψη των εμπλεκομένων

    Με βάση άλλωστε νεότερα στοιχεία συνελήφθη και προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που εμπλέκεται σε πολλά εξοπλιστικά, αλλά η προφυλάκισή του έγινε για την προμήθεια των λεγομένων ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ερικσον.

    kathimerini.gr

    Read more...

    Γεροβασίλη: Στη φύση της Αριστεράς ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια...


    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ«Αριστερή πολιτική είναι η ρεαλιστική πολιτική, με όσα τακτικά μέτρα χρειάζονται, σε νόμους, που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολλών», δήλωσε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9", η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι...
    «στη φύση της Αριστεράς είναι ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια».

    Αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού για τις προγραμματικές δηλώσεις και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η κ. Γεροβασίλη καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης «στείρα και όχι πειστική μικροπολιτική».

    «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε έχουν πρόβλημα με τα ελληνικά τους και δεν κατάλαβαν την ομιλία του πρωθυπουργού, είτε κάνουν μικροπολιτική, που είναι στείρα και όχι πειστική και αυτό ισχύει και για το προσχέδιο του προϋπολογισμού», επισήμανε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έδωσε «την επτάμηνη μάχη της διαπραγμάτευσης, για να μπορεί σήμερα να διατυπώσει το σχέδιο μιας τετραετίας, για να βγει η χώρα από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις επιβαρύνσεις στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών».

    «Έχουμε δυσκολίες και τις λέμε στον ελληνικό λαό, μαγικά κουμπιά δεν υπάρχουν και ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει, ότι υπάρχουν», ανέφερε, ενώ συνδύασε την έξοδο από την κρίση στο τέλος της τριετίας της συμφωνίας με τη μεγάλη συζήτηση για το χρέος, από την οποία, όπως είπε, «θα εξαρτηθεί το πόσο εύκολα θα βγούμε από την κρίση».

    Η κ. Γεροβασίλη απέδωσε σε συνήθη ευγένεια την αναφορά του πρωθυπουργού, ότι θα ήθελε να είναι ο κ. Μεϊμαράκης αρχηγός της ΝΔ.

    «Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ποιον θα έχει απέναντι του, θα το ευχόταν στον καθένα, που είχε απέναντι του», είπε, ενώ διευκρίνισε, ότι σημασία έχει ποια πολιτική θα ακολουθήσει η ΝΔ και όχι τα πρόσωπα, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι «στην προεκλογική περίοδο, ο κ. Μεϊμαράκης μιλούσε, όπως ο κ. Σαμαράς».

    «Βεβαίως παίζει ρόλο το προσωπικό στοιχείο, αν θα είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος ή πιο κεντρώος», δήλωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι στο θέμα της συναίνεσης διακρίνεται από “αναντιστοιχία λόγων και πράξεων», καθώς, «με πρόσχημα την προηγούμενη προεδρία επέλεξε να μην μπει στη διαδικασία συναινετικού προεδρείου».

    Αναφορικά με τις θετικές ψήφους, που πήρε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το προεδρείο της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στη ΝΔ υπήρχαν και υπάρχουν ακροδεξιοί, που δεν τους χωρίζουν διαφορές από την ΧΑ».

    Read more...

    Τσίπρας: Αντιστάθμισμα τα κονδύλια από την ΕΕ...


    «Για την κυβέρνησή μας, τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιστάθμισμα στην ύφεση και μοχλός για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την απασχόληση και την ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με την Ευρωπαία επίτροπο, Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, το πρωί της Τρίτης.
    «Ήδη, μέσα σε δύο...
    μήνες, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, κατευθύναμε όλους τους διαθέσιμους εθνικούς πόρους στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας τις δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ σε έργα που μέχρι τότε είχαν βαλτώσει», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη δυνατότητα εκταμίευσης από τη χώρα μας 824 εκατ. ευρώ έως το τέλος Οκτωβρίου, αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς το ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και υπολειπόμενα κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Read more...