Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ...


Νέα παρτίδα με 369.432 εκκαθαριστικά σημειώματα απέστειλε σε αντίστοιχο αριθμό φορολογούμενων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Από αυτά τα 216.532 είναι χρεωστικά, ...
τα 25.417 είναι πιστωτικά και τα 127.483 είναι μηδενικά.
Έως τώρα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 3.086.571 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει μέσος φόρος, που πρέπει να καταβληθεί, 1635 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τα 2.087.947 είναιι χρεωστικά, τα 741.433 είναι μηδενικά και τα 257.191 είναι πιστωτικά.

Read more...

Δεύτερη «δοκιμασία» για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ



Δεύτερη «δοκιμασία» για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη
Έπειτα από τον Νίκο Ζήγρα, ακόμη ένας κατηγορούμενος για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Αστέριος Οικονομίδης, ζητά να επισκεφθεί εκ νέου το γραφείο του ανακριτή, κι ενώ έχουν ήδη έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την προφυλάκισή του, με σκοπό να απολογηθεί «κατ' ουσίαν» για την κατηγορία που τον βαραίνει.


Ο συγκατηγορούμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των «μαύρων χρηματικών ποσών», Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Arcon Constructions, έχει ήδη υποβάλει, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, αίτημα στον αρμόδιο ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ούτως ώστε απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τον βαραίνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από τη σύλληψή του, ο ίδιος είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.

Ο Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος αύριο αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, δείχνει ότι διατίθεται «να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή» για το «αν» και το «πως» της εμπλοκής του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.


Αιτούμενος να βρεθεί με τον κύριο Μαλλή, ο Αστέριος  Οικονομίδης υπογραμμίζει την επιθυμία του να απολογηθεί «για πρώτη φορά κατ' ουσίαν για την υπόθεση», αφού την προηγούμενη, και πρώτη, φορά συνάντησης με τον αρμόδιο ανακριτή, είχε δηλώσει την επιφύλαξη του για επάνοδο αφότου θα γινόταν γνώστης όλης της δικογραφίας.

Εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση του κυρίου Οικονομίδη, ούτε βέβαια να είναι σίγουρος για το αν θα προκύψουν «στοιχεία» όπως αυτά που αναδείχθηκαν από τη δεύτερη απολογία του κυρίου Ζήγρα.

Ο Αστέριος Οικονομίδης  φέρεται ως εμπλεκόμενος μέσω της Arcon Constructions στην αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους από την off shore Bluebell στην Αρετή Τσοχατζόπουλου, καθώς όμως τόσο και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όσο και σε εκείνη του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, το οποίο αγόρασε η off shore Τorcaso, μεταβιβάζοντάς το εν συνεχεία στη Μονή Βατοπαιδίου.

Αύριο πάντως αναμένεται ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, θα υποβάλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, αφού ο τελευταίος στην πρόσφατη απολογία του ενέπλεξε τον πολιτικό στην όλη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά,  ο κύριος Ζήγρας αναγνώρισε στον κύπριο πρώην υπουργό σημαντικό ρόλο, τονίζοντας πως «ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του Άκη Τσοχατζόπουλου», καθώς  συχνά μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες.

Πάντως, ο Ντίνος Μιχαηλίδης αρνήθηκε, εξ αρχής, με δήλωσή του, κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.


Read more...

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για ΓΕΣ και γενικούς γραμματείς

ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΒΕΛΑΚΙΑ»



Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για ΓΕΣ και γενικούς γραμματείς
Νέο «πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν ανοικτά τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και από κορυφαία στελέχη του κόμματος σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και στις γενικές γραμματείες των υπουργείων.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, με αφορμή την αιφνίδια παραίτηση του πρώην αρχηγού του ΓΕΣ, υποστήριξε ότι όσο ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο ίδιος, είχε εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις κρίσεις.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι είχε αφήσει στο υπουργείο ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα για την αξιολόγηση των αξιωματικών με αντικειμενικό τρόπο χωρίς κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια.

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ζιαζιάς παραιτήθηκε επειδή δέχθηκε υποδείξεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιούς ανώτατους αξιωματικούς θα έπρεπε να επιλέξει ενόψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι αντικαθιστά άξια στελέχη του δημόσιου τομέα προωθώντας σε νευραλγικές θέσεις πρόσωπα των οποίων το προσόν είναι οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν με τη γαλάζια παράταξη, αντιμετωπίζοντας το κράτος ως φέουδο.

«Η Κυβέρνηση συνεργασίας έχει επωμιστεί, κατ΄ εντολήν της πλειοψηφίας των πολιτών, το έργο της διάσωσης της χώρας και της παραμονής της στον πυρήνα της Ε.Ε», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσθέτει:

«Είναι αυτονόητο επομένως ότι, πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα "ημετέρων" σε βάρος της αξιοκρατίας, δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων, που πράγματι αποτελεί μία κατάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο με το νόημα της εντολής των πολιτών.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τα παραπάνω, τα οποία έθεσα άλλωστε και στην ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απομάκρυνσης άξιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης σε νευραλγικούς τομείς και αντικατάστασής τους από πρόσωπα που το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι οι φιλικοί δεσμοί τους με τη Ν.Δ.

Ο από κοινού αγώνας μας για τη σωτηρία της χώρας αποκλείει με απόλυτο τρόπο κάθε συμπεριφορά και μεθόδευση που υπαγορεύεται από το θλιβερό κομματικό δόγμα ότι το κράτος είναι ένα φέουδο που πρέπει να κατακτηθεί. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς...».

Τέλος, σαφείς αιχμές για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης αφήνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων ο διορισμός του βασιλικού επιτρόπου της χούντας στη θέση του γ.γ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρεουλάκο.
Σπόντες για Ρέσλερ

Ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε και μήνυμα προς το εξωτερικό- βλέπετε Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας ότι «όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή τη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά «βελάκια» σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος, εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία των μεγάλων κρίσεων».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά μακροοικονομικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της».
 

Read more...

Στο τιμόνι των αποκρατικοποιήσεων Αθανασόπουλος-Εμίρης

Στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου



"Ο νέος πρόεδρος του Ταμείου, κ. Τάκης Αθανασόπουλος..." 
"Ο νέος πρόεδρος του Ταμείου, κ. Τάκης Αθανασόπουλος..."
 



Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής Πανεπιστημίου, κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου ALPHA BANK, κ. Γιάννης Εμίρης.
Ο κ. Αθανασόπουλος υπήρξε και πρόεδρος της ΔΕΗ κατά το παρελθόν.
Ο κ. Αθανασόπουλος θα αντικαταστήσει τον Ιωάννη Κουκιάδη, ο οποίος πριν από ένα μήνα, και ο κ. Εμίρης τον κ. Κώστα Μητρόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση και τη στάση της απέναντι στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Read more...

«Αφήστε μας να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας»


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ



«Αφήστε μας να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας»
Η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος κατά δύο χρόνια θα αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες το κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ανάμεσα στο Αντώνη Σαμαρά και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τελικώς την Πέμπτη, περί τις 5.30 το απόγευμα στο Μαξίμου, αντί της αρχικώς προγραμματισμένης συνάντηση για σήμερα, λόγω της συνεδρίασης του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες.

Το ενδιαφέρον του ζητήματος επικεντρώνεται πλέον στους τρόπους που μπορεί να διεκδικηθεί η επιμήκυνση προκειμένου να καταστεί εφικτή η παράκαμψη των εθνικών κοινοβουλίων που θα κληθούν να εγκρίνουν την παράταση εφαρμογής του προγράμματος ή όχι.

Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να πείσει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ορθότητα των επιλογων στις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει με στόχο να επιτευχεί η ανάκαμψη της οικονομίας τουλάχιστον στις αρχές του 2014 όπως επεσήμανε στη χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ο. της ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, πηγές του Μαξίμου υπογράμμιζαν στο newpost.gr ότι με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει στόχος εφικτός να επιτευχθεί από τα μέσα του 2013.

Στρατηγική της κυβέρνησης αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο σχετικά με την επιμήκυνση το οποίο δε θα περιλαμβάνει επιπλέον χρηματοδοτήσεις από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών της Ε.Ε. και άρα θα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να απαιτηθεί η έγκριση των Κοινοβουλίων της κάθε χώρας.

«Αφήστε μας να κάνουμε τις πολιτικές μας και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι» είναι το μήνυμα που, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες θα επιχειρησει διαμέσου του κ Μπαρόζο, να στείλει ο κ. Σαμαρας στο εξωτερικό.


Πάνος Ρασσιάς

Read more...

Μειώσεις 6% και διατήρηση επιδομάτων προβλέπει η νέα σύμβαση στο εμπόριο

Θέμα ημερών η υπογραφή της


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Μειώσεις μισθών 6%, σε σχέση με τη Συλλογική Σύμβαση του 2009, για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων του κλάδου, θα προβλέπει η νέα κλαδική σύμβαση του εμπορίου για την οποία -οι πληροφορίες λένε ότι- οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί και η υπογραφή της είναι θέμα ημερών.

Στα θετικά της νέας σύμβασης, πέρα από το μικρό -σε σχέση με όσα έχουν λάβει χώρα σε άλλους κλάδους- ποσοστό μείωσης του μισθού, είναι ότι σε αυτή διατηρούνται όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα, οι παροχές και οι θεσμικές ρυθμίσεις όλων των προηγουμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και όλα τα μισθολογικά κλιμάκια προϋπηρεσίας.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι η ίδια η υπογραφή κλαδικής σύμβασης τη στιγμή που η αγορά εργασίας ζει την απόλυτη κυριαρχία των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

Κατά την συνεδρίασή της χθες (Τρίτη) η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), εξουσιοδότησε με μεγάλη πλειοψηφία τη Διοίκηση, να προχωρήσει στην τελική διαπραγμάτευση και την υπογραφή της συμφωνίας.

Πρόκειται, για την ευνοϊκότερη για τους εργαζομένους συλλογική σύμβαση που υπογράφεται μετά την υπογραφή του 2ου Μνημονίου και τη ψήφιση του νέου νόμου για τα εργασιακά, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κλαδικές συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των νοσηλευτών που υπογράφηκαν πρόσφατα, προβλέπουν μειώσεις της τάξεως του 15%, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, το 10% του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα έχει δει τις αποδοχές του να μειώνονται τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον κατά 23,7%, μέσω νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Το 2013 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας

Αντιδραστήρες στη γειτονιά της Ελλάδας


To εργοστάσιο του Άκουγιου θα κατασκευαστεί στις μεσογειακές ακτές απένταντι από την Κύπρο (Πηγή: AA)
To εργοστάσιο του Άκουγιου θα κατασκευαστεί στις μεσογειακές ακτές απένταντι από την Κύπρο (Πηγή: AA)  


Άγκυρα
Το περυσινό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα και η παρουσία ενός ενεργού σεισμικού ρήγματος στην περιοχή του Άκουγιου, απέναντι από τις ακτές της Κύπρου, δεν εμπόδισαν τα σχέδια της Τουρκίας για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της χώρας.

Οι τρισδιάστατες μακέτες της εγκατάστασης, της οποίας η κατασκευή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2013, παρουσιάστηκαν από τη ρωσική Rosatom που θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείρισή της.

Το εργοστάσιου του Άκουγιου, αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, θα κατασκευαστεί πάνω σε μια τεχνητή λωρίδα ξηράς κοντά στην Αττάλεια και θα έχει έκταση όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου.

Οι τέσσερις αντιδραστήρες του Άκουγιου θα προσφέρουν συνολική ισχύ 4.800 Megawatt, σχεδόν το ένα δέκατο της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στην Τουρκία.

Οι αντιδραστήρες θα ψύχονται με νερό από τη Μεσόγειο που θα επιστρέφεται στη θάλασσα «χωρίς καμία επιμόλυνση», διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του σχεδίου στη Rosatom, Αλεξάντερ Σουπέρφιν. Δήλωσε επίσης ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε διαρροή ραδιενέργειας έξω από την περίμετρο της εγκατάστασης και οι εργαζόμενοι «δεν θα φορούν ειδικό εξοπλισμό» πέρα από μια άσπρη ποδιά.

Το σχέδιο για την κατασκευή του σταθμού του Άκουγιου συζητείται στην Τουρκία εδώ και δύο δεκαετίες συναντώντας σημαντικές αντιδράσεις: Το 2011, ο Τόλγκα Γιορμάν, καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Οκάν της Κωνσταντινούπολης, απέσυρε την υποστήριξή του για το σχέδιο, επισημαίνοντας ότι το Άκουγιου απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από ένα ενεργό ρήγμα, πάνω στη ζώνη όπου συναντώνται η Αφρικανική και η Ευρασιατική τεκτονική πλάκα.

Η Rosatom διαβεβαιώνει ότι το εργοστάσιο είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε σεισμούς έντασης 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όμως οι αντιδραστήρες νερού υπό πίεση που θα χρησιμοποιεί το Άκουγιου, με την ονομασία VVER 1200, δεν έχουν κατασκευαστεί ποτέ στο παρελθόν και επομένως δεν έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες.

Προβλήματα θα μπορούσαν δυνητικά να προκύψουν και από το σχεδιασμό του συστήματος ψύξης με θαλασσινό νερό, το οποίο δεν θα περνά από πύργους ψύξης. Η Rosatom διαβεβαίωσε ότι το νερό που εξέρχεται από το εργοστάσιο θα είναι μόνο μερικούς βαθμούς Κελσίου θερμότερο από τη θάλασσα και θα απελευθερώνεται σε μεγάλο βάθος ώστε να μην επηρεάζονται τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατη ευρω-αμερικανική μελέτη, η άνοδος της θερμοκρασίας του νερού λόγω της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε στο μέλλον να επηρεάσει τη λειτουργία των θερμοηλεκτρικών σταθμών που ψύχονται με νερό.

Το περασμένο καλοκαίρι, για παράδειγμα, ο πυρηνικός σταθμός του Μπράουνς Φέρι στην Αλαμπάμα χρειάστηκε να κλείσει πάνω από δύο φορές λόγω αυξημένης θερμοκρασίας στα νερά του ποταμού Τενεσί.

Η Rosatom και οι τουρκικές αρχές προφανώς εκτιμούν ότι τα προβλήματα αυτά δεν θα επηρεάσουν το Άκουγιου. Η Άγκυρα, εξάλλου, έχει  σχέδια για την κατασκευή δύο ακόμα πυρηνικών εργοστασίων, και η ρωσική εταιρεία δηλώνει τώρα «περισσότερο από πρόθυμη» να τα αναλάβει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου!

ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ TWITTER



Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου!
Aποκλείστηκε η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε με ρατσιστικό σχόλιο της στο twitter. H αθλήτρια αποκλείστηκε τελικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με απόφαση του προέδρου της  ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».



Το χρονικό του αποκλεισμού



Μπορεί το Ολυμπιακό ιδεώδες να ορίζει ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν περιορισμοί και κυρίως δεν υπάρχουν διακρίσεις και μπορεί οι αθλητές να γαλουχούνται με τις ιδέες της ισότητας, του σεβασμού και της ομαδικότητας, ωστόσο υπάρχουν και... εξαιρέσεις.

Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν που συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων με σημερινό της τιτίβισμα προκάλεσε την κοινή γνώμη με τις ρατσιστικές απόψεις της.

Η αθλήτρια του τριπλούν έγραψε στο twitter της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!». Φυσικά, χρήστες του twitter σχολιάζουν με διόλου κολακευτικά σχόλια την άποψη της Παπαχρήστου χαρακτηρίζοντάς την ρατσίστρια. «Προσβάλλεις τον ελληνικό αθλητισμό» γράφουν οι περισσότεροι.

Έπειτα όπως από το σάλο που προκλήθηκε η αθλήτρια επιχείρησε να απαρνηθεί το τιτίβισμά της γράφοντας ότι πρόκειται για χιουμοριστική ανάρτηση και διευκρινίζει ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει, ενώ ζήτησε συγνώμη. Η ζημιά ωστόσο έχει γίνει και στου αθλητικούς κύκλους αναφέρουν ότι κινδυνεύει η συμμετοχή της στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Βούλα Παπαχρήστου αναγκάστηκε μάλιστα να κλείσει προσωρινά τον λογαριασμό της στο twitter, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αποχώρηση των χορηγών της.
Την ίδια ώρα, με μια γρήγορη ματιά στο προφίλ της στο twitter, εύκολα κανείς διαπίστωνε τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ συχνά πυκνά γράφει για την κοινοβουλευτική δράση του εν λόγω κόμματος.

Αν και δεν θα κριθεί για τις πολιτικές της απόψεις αλλά για τις αθλητικές επιδόσεις της, ερωτήματα εγείρει η στάση της αθλήτριας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων σχετικά με το μεταναστευτικό, όταν κατά κανόνα οι αθλητές διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Έντονη αντίδραση από τη ΔΗΜΑΡ

«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

ΠΑΣΟΚ: «Δεν πρέπει να αποτελεί σύμβολο για τους νέους ανθρώπους»


«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.


Απολογητική ανακοίνωση της Παπαχρήστου


«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. 

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αθλήτρια. 


Σχετικές φωτογραφίες:



faceboula.jpg

Read more...

Η ΝΔ αποφάσισε να στείλει στον Τσίπρα τους συνταξιούχους που την στήριξαν;...



Για το που θα κάτσει η μπίλια με τα μέτρα 11,5 δις ευρώ που ζητά η τρόικα για τα επόμενα χρόνια, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ώρες. Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και από πού θα περικοπούν τόσα πολλά χρήματα, είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα.

Επειδή ακούμε τις...
τελευταίες ώρες, όμως, για περικοπές σε συντάξεις, σε επιδόματα και σε εφάπαξ, δηλαδή γερό τσεκούρι στους συνταξιούχους οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα μέτρα, πρέπει να πούμε τα εξής:

1. Από ανθρώπινης πλευράς είναι ένα ακόμη ανάλγητο μέτρο. Δε μπορεί κανείς συνταξιούχος ν αντιμετωπίζεται ως πλούσιος σ’ αυτή τη χώρα. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν κάθε μήνα 2 και 3 χιλιάδες ευρώ σύνταξη (που δεν είναι και πολλοί εδώ που τα λέμε) αυτοί πλήρωσαν εισφορές για να έχουν το προνόμιο. Δε μπορεί δηλαδή να χάθηκαν οι έχοντες σ’ αυτή τη χώρα και να βρήκαμε τους συνταξιούχους για να πληρώσουν.

2. Αν το να βρεις μέτρα 11,5 δις ευρώ ήταν εύκολο δε θα χρειαζόταν ούτε ο Στουρνάρας, ούτε τόσοι οικονομολόγοι και σπουδαγμένοι. Οποιοσδήποτε Έλληνας με IQ… 60 θα έδινε εντολή και κάθε φορά που απαιτούνταν μέτρα θα έκοβε συντάξεις. Τις τους θέλουμε λοιπόν τόσους σπουδαίους οικονομολόγους αν η εύκολη λύση κάθε φορά είναι να κόβονται οι συντάξεις;

3. Το τρίτο έχει και πολιτική χροιά και θα πρέπει η κυβέρνηση να προσέξει πάρα πολύ πάνω σ’ αυτό, ειδικά η Νέα Δημοκρατία. Αν ο Σαμαράς βγήκε πρώτος παίρνοντας το 30% του εκλογικού σώματος το οφείλει και στους συνταξιούχους. Αν θυμόμαστε καλά, σχεδόν 1 στους 2 συνταξιούχος, ψήφισε ΝΔ και μόλις το 16% αυτών ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λοιπόν ο Τσίπρας έκανε πάρτι στους νέους και στους άνεργους, η ΝΔ κρατήθηκε στην πρώτη θέση εξαιτίας των συνταξιούχων. Θυμάστε που έλεγαν το περίφημο: «κλειδώστε τον παππού και τη γιαγιά στο σπίτι για να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Ο παππούς και η γιαγιά ψήφισαν λοιπόν σταθερότητα και ελπίδα ότι η ΝΔ δεν θα τους έκοβε άλλο τις συντάξεις. Πώς λοιπόν στην κυβέρνηση αποφάσισαν να «διαρρήξουν» τις σχέσεις τους με τους συνταξιούχους και να τους στείλουν στην αγκαλιά του Τσίπρα; Μπορεί κανείς να μας το εξηγήσει; Γιατί λοιπόν η ΝΔ αποδέχεται (αν τελικά ισχύουν όσα ακούγονται) να πληγεί καίρια το παραδοσιακό εκλογικό σώμα που την στήριξε όσο ποτέ;

Αν τα κουκιά δε βγαίνουν, η τρόικα, ο Μπαρόζο, η Μέρκελ πιέζει και στο βάθος του τούνελ δεν υπάρχει φως τότε είναι καλύτερα η κυβέρνηση να βρει άλλους τρόπους να λύσει τα προβλήματά της. Ανέλαβαν μια πολύ μεγάλη ευθύνη, αν δεν το ήθελαν ας μην το έκαναν. Με εύκολες λύσεις τύπου «ψαλίδι στις συντάξεις και τα εφάπαξ» θα καταφέρουν να στρέψουν εκτός από τους νέους και τους ηλικιωμένους εναντίον τους...
http://www.antinews.gr/2012/07/25/172221/


Read more...

Μετεξεταστέους για το Σεπτέμβριο μας έκρινε η Τρόικα

Οι ελεγκτές θα επιστρέψουν το φθινόπωρο για τις τελικές κρίσεις



 



Το Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας, προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και μόνο τότε θα προετοιμάσει την τελική αξιολόγηση για την υλοποίηση του προγράμματος. Είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα πιο πριν» σχολίασε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί.

Μέχρι τότε, πρόσθεσε, η ευρωζώνη και η Ελλάδα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το μήνα Αύγουστο.

Από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας, Χοακίν Αλμούνια, υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα με περισσότερα χρήματα, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον Ισπανό Επίτροπο, οι εταίροι της χώρας πρέπει να την βοηθήσουν περισσότερο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

«Έχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν» ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επιλύσει αυτά τα προβλήματα μόνη της. «Αν κάνουν όσα έχουν υποσχεθεί, τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Αλμούνια.

ΔΝΤ: «Η ΕΚΤ να δεχτεί κούρεμα του ελληνικού χρέους»

Την ίδια ώρα, την ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς κρατικού χρέους ζητά από την ΕΚΤ το ΔΝΤ, τονίζοντας πως μόνο έτσι θα αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στις αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σε έκθεση του ΔΝΤ για την ευρωζώνη αναφέρεται ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων επηρεάζει ακόμη και σήμερα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθιστώντας την επιφυλακτική στο να ενεργοποιήσει ξανά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (Securities Markets Programme - SMP), ώστε να μην τεθεί ξανά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απωλειών από τις αγορές κρατικού χρέους, οι οποίες θα μπορούσαν να επιδράσουν αρνητικά στην λειτουργία της.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στην ίδια έκθεση το Ταμείο προειδοποιεί την ΕΚΤ ότι οι προσπάθειες να μειώσει το κόστος δανεισμού για Ισπανία και Ιταλία ίσως αποδειχθούν ανεπαρκείς, αν δεν αποδεχθεί απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.
Αποδεχόμενη απώλειες, η ΕΚΤ θα απορροφήσει μέρος του ελληνικού χρέους, βοηθώντας την επιστροφή του προγράμματος σε σωστό δρόμο, ενώ η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα βοηθήσει στο να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία.
Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, τάχθηκε υπέρ της πρότασης να δοθεί τραπεζική άδεια στον EFSF, παρά τη μέχρι τώρα αντίθεση της Φρανκφούρτης και τις συνεχιζόμενες ενστάσεις του Βερολίνου. «Νομίζω ότι υπάρχουν επιχειρήματα γι' αυτό» δήλωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας στο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν και άλλες απόψεις, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για μία συνεχιζόμενη συζήτηση».

Το να δοθεί τραπεζική άδεια στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, ώστε να έχει πρόσβαση στην απεριόριστη ρευστότητα από την ΕΚΤ, είναι μία από τις βασικές θέσεις της Γαλλίας. Η ΕΚΤ, όμως, την έχει κατ’ επανάληψη απορρίψει, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελούσε στην ουσία χρηματοδότηση των κυβερνήσεων μέσω της νομισματικής πολιτικής.

Read more...

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων

«Αόριστοι οι ισχυρισμοί των φαρμακοποιών»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν προσωρινά τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, σύμφωνα με απόφαση αναστολής του Δ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Κορινθίας και Λιβαδειάς και ζητούν να ακυρωθούν και να ανασταλούν οι αποφάσεις των Περιφερειαρχών (Μάιος 2012) που προβλέπουν τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στο διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων. Ειδικότερα, ζητούν να ανασταλούν οι αποφάσεις εκείνες των Περιφερειαρχών με τις οποίες ανακοινώνονται τα ονόματα των φαρμακοποιών, που δήλωσαν ότι επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθορισμένου ωραρίου κατά το β' εξάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα νέα νομοθετικά μέτρα, τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο. Φαρμακοποιοί, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στους αρμόδιους Περιφερειάρχες.

Οι Σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών θα επιφέρει «ανεπανόρθωτη βλάβη στους φαρμακοποιούς», η οποία συνίσταται σε: α) πλήρη ανατροπή του ισχύοντος συστήματος λειτουργίας των φαρμακείων, β) σύγχυση των φαρμακοποιών, αλλά και του καταναλωτικού κοινού, γιατί θα υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με ώρες και ημέρες λειτουργίας των φαρμακείων και γ) περιορισμό του ελεύθερου ανταγωνισμού στον τομέα της λιανικής διάθεσης φαρμάκων και φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, με δυσμενείς για τους φαρμακοποιούς οικονομικές συνέπειες.

Ακόμη, οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις των Περιφερειαρχών είναι παράνομες, καθώς συγκρούονται με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ παράλληλα δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο υπουργική απόφαση.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με τις αποφάσεις τους απέρριψαν τις αιτήσεις αναστολών των τριών Φαρμακευτικών Συλλόγων, καθώς οι ισχυρισμοί που προβάλλουν οι φαρμακοποιοί είναι αόριστοι.

Ακόμη, η βλάβη που επικαλούνται οι φαρμακοποιοί δεν επέρχεται από τις αποφάσεις των περιφερειαρχών, αλλά από τον ίδιο το νόμο, ο οποίος για λόγους δημοσίου συμφέροντος προβλέπει την ευχερέστερη πρόσβαση του κοινού στην αγορά φαρμάκων. Όμως, προσθέτουν οι δικαστές, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ δεν έχει αρμοδιότητα να αναστείλει την εφαρμογή νόμου.

Επιπρόσθετα, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, οι αιτήσεις πρέπει να απορριφθούν, καθώς δεν «παρίστανται προδήλως βάσιμοι» οι ισχυρισμοί των Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Στις 13 Νοεμβρίου 2012 θα εκδικαστούν στο Δ' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες προσφυγές (αιτήσεις ακύρωσης) των τριών επίμαχων Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Φεβρουαρίου είχε απορριφθεί από το ΣτΕ ανάλογη αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αφορούσε όμως το παλαιό καθεστώς για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δήλωση βόμβα Ρουμελιώτη για ΔΝΤ...




Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το ελληνικό πρόγραμα θα οδηγείτο στην αποτυχία, εξαιτίας και της αδυναμίας νομισματικής υποτίμησης από τη χώρα μας, δήλωσε στην η εφημερίδα New York Times ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπροσώπος της Ελλάδας στο Ταμείο.

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως...

το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο ευρώ, κάτι που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», είπε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Κατά τον κ.Ρουμελιωτη, η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών.


Πηγή: Voria



Read more...