Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δεύτερη «δοκιμασία» για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ



Δεύτερη «δοκιμασία» για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη
Έπειτα από τον Νίκο Ζήγρα, ακόμη ένας κατηγορούμενος για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Αστέριος Οικονομίδης, ζητά να επισκεφθεί εκ νέου το γραφείο του ανακριτή, κι ενώ έχουν ήδη έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την προφυλάκισή του, με σκοπό να απολογηθεί «κατ' ουσίαν» για την κατηγορία που τον βαραίνει.


Ο συγκατηγορούμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των «μαύρων χρηματικών ποσών», Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Arcon Constructions, έχει ήδη υποβάλει, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, αίτημα στον αρμόδιο ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ούτως ώστε απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τον βαραίνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από τη σύλληψή του, ο ίδιος είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.

Ο Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος αύριο αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, δείχνει ότι διατίθεται «να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή» για το «αν» και το «πως» της εμπλοκής του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.


Αιτούμενος να βρεθεί με τον κύριο Μαλλή, ο Αστέριος  Οικονομίδης υπογραμμίζει την επιθυμία του να απολογηθεί «για πρώτη φορά κατ' ουσίαν για την υπόθεση», αφού την προηγούμενη, και πρώτη, φορά συνάντησης με τον αρμόδιο ανακριτή, είχε δηλώσει την επιφύλαξη του για επάνοδο αφότου θα γινόταν γνώστης όλης της δικογραφίας.

Εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση του κυρίου Οικονομίδη, ούτε βέβαια να είναι σίγουρος για το αν θα προκύψουν «στοιχεία» όπως αυτά που αναδείχθηκαν από τη δεύτερη απολογία του κυρίου Ζήγρα.

Ο Αστέριος Οικονομίδης  φέρεται ως εμπλεκόμενος μέσω της Arcon Constructions στην αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους από την off shore Bluebell στην Αρετή Τσοχατζόπουλου, καθώς όμως τόσο και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όσο και σε εκείνη του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, το οποίο αγόρασε η off shore Τorcaso, μεταβιβάζοντάς το εν συνεχεία στη Μονή Βατοπαιδίου.

Αύριο πάντως αναμένεται ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, θα υποβάλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, αφού ο τελευταίος στην πρόσφατη απολογία του ενέπλεξε τον πολιτικό στην όλη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά,  ο κύριος Ζήγρας αναγνώρισε στον κύπριο πρώην υπουργό σημαντικό ρόλο, τονίζοντας πως «ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του Άκη Τσοχατζόπουλου», καθώς  συχνά μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες.

Πάντως, ο Ντίνος Μιχαηλίδης αρνήθηκε, εξ αρχής, με δήλωσή του, κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: