Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για ΓΕΣ και γενικούς γραμματείς

ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΒΕΛΑΚΙΑ»



Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για ΓΕΣ και γενικούς γραμματείς
Νέο «πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν ανοικτά τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και από κορυφαία στελέχη του κόμματος σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και στις γενικές γραμματείες των υπουργείων.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, με αφορμή την αιφνίδια παραίτηση του πρώην αρχηγού του ΓΕΣ, υποστήριξε ότι όσο ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο ίδιος, είχε εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις κρίσεις.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι είχε αφήσει στο υπουργείο ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα για την αξιολόγηση των αξιωματικών με αντικειμενικό τρόπο χωρίς κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια.

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ζιαζιάς παραιτήθηκε επειδή δέχθηκε υποδείξεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιούς ανώτατους αξιωματικούς θα έπρεπε να επιλέξει ενόψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι αντικαθιστά άξια στελέχη του δημόσιου τομέα προωθώντας σε νευραλγικές θέσεις πρόσωπα των οποίων το προσόν είναι οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν με τη γαλάζια παράταξη, αντιμετωπίζοντας το κράτος ως φέουδο.

«Η Κυβέρνηση συνεργασίας έχει επωμιστεί, κατ΄ εντολήν της πλειοψηφίας των πολιτών, το έργο της διάσωσης της χώρας και της παραμονής της στον πυρήνα της Ε.Ε», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσθέτει:

«Είναι αυτονόητο επομένως ότι, πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα "ημετέρων" σε βάρος της αξιοκρατίας, δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων, που πράγματι αποτελεί μία κατάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο με το νόημα της εντολής των πολιτών.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τα παραπάνω, τα οποία έθεσα άλλωστε και στην ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απομάκρυνσης άξιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης σε νευραλγικούς τομείς και αντικατάστασής τους από πρόσωπα που το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι οι φιλικοί δεσμοί τους με τη Ν.Δ.

Ο από κοινού αγώνας μας για τη σωτηρία της χώρας αποκλείει με απόλυτο τρόπο κάθε συμπεριφορά και μεθόδευση που υπαγορεύεται από το θλιβερό κομματικό δόγμα ότι το κράτος είναι ένα φέουδο που πρέπει να κατακτηθεί. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς...».

Τέλος, σαφείς αιχμές για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης αφήνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων ο διορισμός του βασιλικού επιτρόπου της χούντας στη θέση του γ.γ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρεουλάκο.
Σπόντες για Ρέσλερ

Ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε και μήνυμα προς το εξωτερικό- βλέπετε Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας ότι «όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή τη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά «βελάκια» σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος, εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία των μεγάλων κρίσεων».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά μακροοικονομικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: