Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απλούστευση αδειοδότησης τεχνικών επαγγελμάτων


Η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή της. Στόχος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι να περιοριστεί στο μισό ή και ακόμη περισσότερο, ο αριθμός των 204 αδειών που απαιτούνται σήμερα, και εντός του Νοεμβρίου ο σχετικός νόμος θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον Δεκέμβρη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα, από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ παράλληλα, σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει και η σύνταξη σχεδίου νόμου για την απλοποίηση της αδειοδότησης της βιομηχανίας. Ακόμα, η υλοποίηση και λειτουργία του ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του Ν. 3853/2010, έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί άμεσα.

Συνεπώς, τόσο το ΓΕΜΗ όσο και οι υπηρεσίες μιας στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2011. Στόχος του υπουργείου είναι η προώθηση αλλαγών σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, από την έναρξη και την αδειοδότηση μιας επιχείρησης μέχρι τη διακοπή της λειτουργίας της και εκτιμάται ότι με τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και με όσες θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του νέου αναπτυξιακού νόμου, θα επιτύχει η χώρα μας ''στην επόμενη έκθεση Doing Business, όπως και στην αξιολόγηση των διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων, ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων, να βελτιώσει αισθητά τη θέση της''.

Το υπουργείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι «η δυσμενής κατάταξη της Ελλάδας, στην έκθεση Doing Business, η οποία βρίσκεται στην 109η θέση ανάμεσα στις 183 χώρες που αξιολογούνται, με σχεδόν μηδενική μάλιστα πρόοδο κατά την τελευταία 5ετία, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν''.

«Η ομάδα του Doing Business έχει υπόψη της τα διάφορα μέτρα βελτίωσης του επιχειρηματικού πλαισίου που δρομολογούνται στην Ελλάδα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα δεδομένα για τη χώρα στην ετήσια έκθεσή μας. Ανυπομονούμε να τα ενσωματώσουμε στις μελλοντικές εκδόσεις του Doing Business καθώς θα υλοποιούνται».

Με αυτήν την δήλωση από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Στοιχείων και Ανάλυσης της Παγκόσμιας Τράπεζας Neil Gregory (World Bank - IFC), όπως σημειώνει το υπουργείο, «οι συντάκτες της έγκυρης ετήσιας έκθεσης για το επιχειρηματικό περιβάλλον αναγνωρίζουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και επισημαίνουν πως οι σημαντικές πρόσφατες εξελίξεις δεν έχουν ενσωματωθεί στην έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα».




Read more...

Υποψήφια Δήμαρχος Κηφισιάς Αγγελική Συνοδινού

Υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς Αγγελική ΣυνοδινούΥποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς Αγγελική Συνοδινού



Read more...

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΟΥ-ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ-ΕΚΑΛΗΣ






Read more...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ(ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)




Ο Βασίλης Λύκος είναι Βιολόγος, Μ.Sc. περιβαλλοντολόγος και υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε θέματα διαχείρισης της παράκτιας ζώνης, περιβαλλοντικής πολιτικής, και ανάλυσης κινδύνου ασφαλείας πτήσεων. Παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικών σπουδών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Πτήσεων του ΓΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δάφνης και εκδίδει την αυτοδιοικητική εφημερίδα "XLιξη". Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης για θέματα περιβάλλοντος.

Read more...

Βασικός στόχος η ανάκτηση του δημοσίου χώρου και η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης




Του Nίκου Καραγεωργόπουλου


Υποψήφιου Δημοτικόυ Σύμβουλου 5ου Διαμερίσματος Αθήνας,
"Δικαίωμα στην πόλη" - Γιώργος Καμίνης

Η κρίση της Αθήνας βιώνεται, κατ’ εξοχήν, ως κρίση του δημοσίου χώρου της, που μέρα με τη μέρα εγκαταλείπεται, κακοποιείται, συρρικνώνεται.
Θέση μας είναι ότι η πόλη δεν μπορεί να έχει «άβατα» ή γκέτο που περιορίζουν τη χρήση του, που δημιουργούν ζώνες κοινωνικού αποκλεισμού στο κέντρο ή στις γειτονιές, που απομονώνουν ομάδες πληθυσμού ή εμβάλλουν φόβο στους κατοίκους. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να ιδιοποιείται τον δημόσιο χώρο της πόλης, στερώντας τον από τους πολίτες. Θέλουμε να τον ανακτήσουμε, να τον «επανακατοικήσουμε» δημιουργικά, να τον κάνουμε χώρο συμμετοχής και ασφαλούς συνύπαρξης των ανθρώπων. Είναι κεντρικός στόχος του συνδυασμού μας και προϋπόθεση για την αναζωογόνηση της πόλης.

Η ανεπαρκής καθαριότητα και η περιορισμένη προσβασιμότητα, ο πλημμελής φωτισμός, η εντεινόμενη ηχορύπανση, η κακή κατάσταση των πεζοδρομίων και των πλατειών και η παράνομη κατάληψή τους από διάφορες χρήσεις, η παράνομη στάθμευση, η απουσία επαρκών χώρων περιπάτου, άθλησης και αναψυχής στις γειτονιές, η ανεπάρκεια τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών υποδομών, πρέπει να πάψουν να χαρακτηρίζουν την καθημερινή μας ζωή.

Ο πολίτης έχει δικαίωμα να ζει, ναεργάζεται, να κυκλοφορεί και να ψυχαγωγείται σε μια καθαρή, υγιεινή, λειτουργική και, εν τέλει, χρηστική πόλη. Έχει δικαίωμα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο παιχνίδι. Έχει δικαίωμα πρόσβασης σε επαρκείς και αξιόπιστες δημοτικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Τα δικαιώματα αυτά δεσμευόμαστε ως νέα δημοτική αρχή να προωθήσουμε, σε συνεργασία με άλλες αρχές, συλλογικούς φορείς και τις κινήσεις πολιτών που ήδη δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση αυτή.
Δράσεις άμεσης προτεραιότητας για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και της εικόνας της πόλης είναι:
Η απελευθέρωση των οδών, πλατειών, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από παράνομες χρήσεις και δραστηριότητες (παράνομα τραπεζοκαθίσματα και άλλες εγκαταστάσεις και κατασκευές, εμπόριο και χρήση ουσιών, παραεμπόριο, κλπ). Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη απέναντι σε πρακτικές απαξίωσης και εξαθλίωσης του δημοσίου χώρου.
Ο αυστηρός και συστηματικός έλεγχος της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως αυτών που συστηματικά παραβιάζουν τη νομιμότητα (παράνομη στάθμευση, ηχορύπανση, κατάληψη πεζοδρομίων και οδών, δόμηση των πρασιών, κλπ). Ιδιαίτερη σήμανση του δημοσίου χώρου που ενοικιάζει κάθε κατάστημα, ανάρτηση όλων των αδειών που χορηγεί ο Δήμος, καθώς και των πράξεων επιβολής κυρώσεων, στον δικτυακό του τόπο και στα ίδια τα καταστήματα, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες ποια καταστήματα λειτουργούν νόμιμα.
Η τακτική επισκευή των δρόμων και των κρασπέδων και ο συστηματικός καθαρισμός τους με αξιοποίηση όλου του εξοπλισμού που προμηθεύτηκε ο Δήμος για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η τακτική επισκευή και συντήρηση των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πυκνώνουν, κάνουν τη μέριμνα αυτή ακόμη περισσότερο αναγκαία.
Η προστασία, αποκατάσταση, συντήρηση και αύξηση του αστικού πρασίνου, ιδίως σε μικρά πάρκα, η δενδροφύτευση των πεζοδρομίων και των πλατειών σε όλες τις συνοικίες.Ο έλεγχος για την τήρηση της υποχρέωσης φύτευσης των πρασιών και των ακάλυπτων χώρων, η πριμοδότηση της φύτευσης με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τους κατοίκους.
Η εξασφάλιση πρόσβασης στα άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης.
Η αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ο εξοπλισμός της με κατάλληλα μηχανήματα (π.χ. ηχόμετρα) για να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στα ελεγκτικά της καθήκοντα.
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των όψεων των κτιρίων από βανδαλισμούς και ταυτόχρονες πρωτοβουλίες για την ένταξη των graffiti στη νέα, αναβαθμισμένη εικόνα της πόλης.

Μια αντίστοιχη, ευρεία καμπάνια για την αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στον δημόσιο χώρο, γιατί είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη όλων μας, είναι πολιτισμός, ο σεβασμός στην πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε και στο περιβάλλον.


Read more...

“Πάγος” σε γραμμές του Μετρό, ελέω…Siemens

Θα φτάσει στον Υμηττό, αλλά…


http://img.protothema.gr/
Καθηλωμένες από τέσσερις έως δέκα μήνες θα παραμείνουν με το πιο αισιόδοξο σενάριο οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας, παγιδευμένες στην τεχνολογία της Siemens.

Το υπουργείο Υποδομών και ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας έχει αρνηθεί να υπογράψει την απευθείας ανάθεση των 45 εκατ. ευρώ για τα ηλεκτρομηχανολογικά και την σηματοδότηση των έργων ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση του σκανδάλου με τις μίζες.

Το θέμα αναμένεται να φέρει ο υπουργός τις επόμενες μέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα κόμματα για την εμπλοκή που δημιουργεί η υπόθεση στα έργα του μετρό.

Κατά πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, στο σχετικό ερώτημα που τέθηκε από το υπουργείο προς το νομικό σύμβουλο του κράτους αλλά και την Κομισιόν, δίνεται το πράσινο φως για να προχωρήσουν τα έργα και πιθανολογείται ότι οι σχετικές διαδικασίες θα κινηθούν αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι επεκτάσεις που έχουν παγώσει λόγω Siemens είναι προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Περιστέρι ενώ αντίστοιχα προβλήματα προβλέπεται να παρουσιάσουν αν δεν επιλυθεί το θέμα, οι επεκτάσεις και προς τον Πειραιά.

Σήμερα, ο υπουργός Υποδομών πραγματοποιεί σύσκεψη στην Αττικό Μετρό για την πορεία υλοποίησης των έργων στην Αττική και αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδια για τις επεκτάσεις, τα οποία όμως προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο.

Κατά πληροφορίες, στα πέντε αναμένεται να σπάσουν οι επεκτάσεις του μετρό από το Άλσος Βεϊκου έως το Μαρούσι, με μια νέα προσθήκη που θα φτάσει το μετρό ως το Βύρωνα από τον Ευαγγελισμό.

Στην Αττικό Μετρό σχεδιάζουν να υπάρξει συνδυασμός του μέσω με το υπόλοιπο δίκτυο των μέσω σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός) και να φτάσει το οικολογικό μέσο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με υψηλά ποσοστά κυκλοφοριακής συμφόρησης. Στο υπουργείο φιλοδοξούν να ξεκινήσουν την δημοπράτηση του έργου εντός του 2012.

Από τα υπόλοιπα έργα, το πιο ώριμο για να παραδοθεί είναι ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής και εφόσον ξεπεραστούν ζητήματα οικονομικών απαιτήσεων του αναδόχου δεν αποκλείεται να γίνει ως το τέλος του χρόνου. Στο σχεδιασμό είναι επίσης οι επεκτάσεις του μετρό προς το Ίλιο, που προβλέπονται και στο νέο ρυθμιστικό της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέα εμπλοκή σημειώνεται στις επεκτάσεις του μετρό προς τον Πειραιά, καθώς παρά την απόρριψης της προσφυγής της Μηχανικής εναντίον της κοινοπραξίας Άκτωρ –Siemems από τις Βρυξέλλες, η τεχνική εταιρεία έχει υποβάλλει και νέα προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια.

Read more...

“Μεταξωτές” κουρτίνες, φωτιά στα τηλέφωνα και…βαρύς γλυκός

Σπατάλες σε καιρό ΔΝΤ στο Μαξίμου


http://img.protothema.gr/
Σε άλλο «πλανήτη» ή τουλάχιστον σε άλλη χώρα φαίνεται να βρίσκονται τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου α κρίνουμε από τις εγκρίσεις δαπανών στις οποίες πρόσφατα προχώρησαν εκθέτοντας τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Ειδικότερα, όπως σήμερα αποκαλύπτει το protothema.gr το Γραφείο Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ενέκρινε το απολύτως προκλητικό ποσό των 2.566,47 ευρώ για τον «καθαρισμό των κουρτινών και χαλιών του γραφείου πρωθυπουργού».

Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο σύμφωνα με πηγές δόθηκε για δύο μόλις ημέρες εργασίας και το οποίο αποτελεί πρόκληση αν αναλογιστούμε πως ο καθαρισμός χαλιών στο κοινό εμπόριο μετά βίας κοστίζει 500 ευρώ.

Όμως οι δαπάνες δεν σταματούν εδώ. Μονάχα λοιπόν για την αγορά καφέδων και τσαγιού, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης δαπάνησε 1.995,78 ευρώ μόνο στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για δαπάνη που αφορούσε το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη και η οποία πραγματικά δημιουργεί αίσθηση. Εντύπωση τέλος προκαλεί και η μεγάλη δαπάνη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας του υπουργού Επικρατείας η οποία άγγιξε ούτε λίγο, ούτε πολύ τις 2.690,24 ευρώ. στην εταιρεία Cosmote.

Φαίνεται πως ο κ. Παμπούκης με την ανάληψη της επικοινωνίας για τις επενδύσεις από το εξωτερικό έχει πέσει σε τεράστιο φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να «ανάβουν τα ακουστικά».







Read more...

Οργιο φοροδιαφυγής από 2.250 γιατρούς εντόπισε το ΣΔΟΕ...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη
Δήλωση 12.000 έυρώ - κατάθεση 10 εκατ.!..
Παχυλοί τραπεζικοί λογαριασµοί µέχρι και 10 εκατ. ευρώ και ισχνές φορολογικές δηλώσεις ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αποτελούν το κοινό γνώρισµα 2.250 ιδιωτών, νοσοκοµειακών και γιατρών του ΙΚΑ που πιάστηκαν στην απόχη των ελέγχων του Σώµατος Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος
Για...
πολλούς από αυτούς, οι ενδείξεις απόκρυψης εισοδήµατος συνοδεύονται από ευρήµατα συµµετοχής σε κυκλώµατα υπερτιµολογήσεων και πλαστών συνταγογραφήσεων. Ολοι τους βρίσκονται τώρα αντιµέτωποι µε το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών τους ώστε να «δέσουν» οι υποθέσεις και να επιβληθούν οι σχετικές καµπάνες προστίµων. Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών προειδοποιεί πως εκτός από τα πρόστιµα, όπου χρειάζεται θα γίνουν και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και οι καταθέσεις που ήδη άνοιξαν θα βρίσκονται στην πρώτη γραµµή.

Το θέµα συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη, κατά την οποία σύµφωνα µε πληροφορίες ο κ. Λοβέρδος ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων στους γιατρούς του ΕΣΥ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το κύριο µέρος της έρευνας του ΣΔΟΕ θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του µήνα, οπότε και θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για τη φοροδιαφυγή και την τιµωρία των γιατρών που βρίσκονται υπό έλεγχο.

Τραπεζικά εµπόδια
Οπως λένε αρµόδια στελέχη, τα αποτελέσµατα θα έρχονταν νωρίτερα αν δεν υπήρχαν τα προσκόµµατα που προβάλλουν πολλές τράπεζες στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Βεβαίως οι φορολογικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασµούς, αλλά ορισµένες τράπεζες προκειµένου να προστατεύσουν τους «καλούς πελάτες» τους δεν διευκολύνουν τους ελεγκτές, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία για τον παράνοµο πλουτισµό ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στους ελεγκτές.

Οι φορολογικοί παράδεισοι
Προβλήµατα εντοπίζονται και για το άνοιγµα τραπεζικών λογαριασµών σε φορολογικούς παραδείσους αλλά και για λογαριασµούς offshore µε έδρα την Κύπρο. «Δεν είναι δυνατόν να µας απαντούν στα αιτήµατα για συνδροµή στην έρευνα µέσα σε µία εβδοµάδα οι Γερµανοί, οι Αγγλοι και οι Ιταλοί και να έχουµε πρόβληµα µε γειτονικές χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ. Ελεγχοι διενεργούνται επίσης για πλαστές συνταγές από γιατρούς του ΙΚΑ και του Οργανισµού Περίθαλψης Ασφαλισµένων του Δηµοσίου. Ο χάρτης των τραπεζικών λογαριασµών που έχουν ανοίξει µέχρι σήµερα δείχνει στο σύνολο των 2.250 γιατρών, 1.000 από τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως από τη συµπρωτεύουσα, 250 από το Κολωνάκι, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται ευρύτερα από την Αττική. Καταθέσεις 1 - 10 εκατ. ευρώ
Το ΣΔΟΕ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας από τον περασµένο Φεβρουάριο. Μέχρι σήµερα έχει προβεί στον έλεγχο 2.250

ιδιωτών και νοσοκοµειακών γιατρών και τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά. Οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν καταθέσεις από 1 έως και 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ορισµένοι από αυτούς, υπερβαίνοντας κάθε όριο προκλητικότητας, δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο όριο εξασφαλίζοντας έτσι και επιστροφή φόρου.

Η αρχή έγινε από τους 151 του Κολωνακίου, εκ των οποίων ένας στους πέντε δήλωσε στην Εφορία καθαρά ετήσια εισοδήµατα χαµηλότερα των 10.000 ευρώ, άλλοι τόσοι δεν ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και µόνο 11 γιατροί δήλωσαν καθαρό εισόδηµα άνω των 100.000 ευρώ. Υπήρξαν µάλιστα τρεις γιατροί που ενώ διατηρούσαν ιατρείο σε µια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, δήλωσαν στην Εφορία καθαρό ετήσιο εισόδηµα από 300 έως 1.002 ευρώ.

Στη συνέχεια το ΣΔΟΕ άρχισε να ελέγχει τα δηµόσια νοσοκοµεία, τους γιατρούς του ΕΣΥ και τις σχέσεις µε ιδιωτικές εταιρείες και θεραπευτήρια για να διαπιστώσει ένα απίστευτο γαϊτανάκι υπερτιµολογήσεων, τριγωνικών συναλλαγών, έκδοσης πλαστών παραπεµπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων–µαϊµού, όπου η ζηµία του Ελληνικού Δηµοσίου θεωρείται σχεδόν ανυπολόγιστη.

Τα λαβράκια που έχει εντοπίσει αναδεικνύουν όργιο φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς, καθώς σε ορισµένες περιπτώσεις εµπλέκονται ακόµα και υπάλληλοι υπουργείων.
ΝΕΑ


Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ CNN


«Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι: «είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε επίσης, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας» και...
επανέλαβε την θέση ότι «από το 2012, η Ελλάδα θα έχει πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος και προσβλέπει σε ανάπτυξη για το 2012». Αυτό σημαίνει, τονίζει ο κ. Παπανδρέου, ότι «θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας». Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι η κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα κατά 5,5% και βρίσκεται σε σταθερή πορεία και εξήρε την εντυπωσιακή ωριμότητα του ελληνικού λαού για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις επώδυνες , όπως αναφέρει, αλλαγές. Ερωτηθείς σχετικά με το χάσμα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες εξ αιτίας του κύματος απεργιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία, δεν απέκλεισε την ύπαρξη ανισορροπιών και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα συνοχής. «Ελπίζω, ωστόσο, ότι θα έχουμε την επιμονή και την ικανότητα να τα καταφέρουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο προσωρινός μηχανισμός βοήθειας που έγινε για την Ελλάδα αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και θα συμπεριληφθεί και στα κείμενα των Συνθηκών που διέπουν την Ε.Ε. Ωστόσο, εμφανίζεται επιφυλακτικός για την επιβολή κυρώσεων, ειδικότερα για την στέρηση ψήφου των χωρών μελών της Ε.Ε, χωρίς να αποκλείει αυτές να έχουν τον χαρακτήρα αυστηρού οικονομικού προστίμου. «Βεβαίως, μπορεί να προκύψουν συνθήκες, όπου μια χώρα θα βρεθεί σ' αυτή την κατάσταση, όχι επειδή δεν έδειξε επιμέλεια, αλλά λόγω της διεθνούς συγκυρίας, λόγω κρίσης στον κατασκευαστικό κλάδο, ή λόγω τοξικών ομολόγων, ή για οποιοδήποτε τέτοιο λόγο. Προφανώς, αυτό θα ληφθεί υπ' όψιν στην απόφαση για το αν θα επιβληθούν κυρώσεις. Ελπίζουμε, όμως, ότι δημιουργούμε έναν ισχυρό μηχανισμό, που θα εμποδίζει τις κρίσεις δημοσίου χρέους».
Read more...

"E. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" : ΣΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Η "ΤΡΥΠΑ"


Ρεπορτάζ : Πάνος Μπουλούκος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Στην αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιστολών θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία και με τις ευρωπαϊκές αρχές, καθώς οι έλεγχοι ασφαλείας από τις ιδιωτικές εταιρείες και τα εμπορευματικά κέντρα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» αποδείχθηκαν...
ανεπαρκείς και τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα ταξίδεψαν στην Ευρώπη. Ηδη έχει τεθεί σε ισχύ η 48ωρη αναστολή των μεταφορών αλληλογραφίας προς το εξωτερικό με εντολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αλλά με δική τους πρωτοβουλία οι αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τη μεταφορά εμπορευμάτων ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας. Σε κυβερνητικό επίπεδο μελετάται να υποχρεωθούν οι εταιρείες ταχυμεταφοράς να προμηθευθούν ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και σε πολλές «ευαίσθητες» δημόσιες υπηρεσίες. Παρ΄ ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο «Ελ. Βενιζέλος» διαθέτουν ειδικούς σαρωτές-ανιχνευτές που εντοπίζουν εκρηκτικά, ναρκωτικά ή άλλα ύποπτα αντικείμενα, δύο παγιδευμένες επιστολές κατάφεραν να περάσουν και να φθάσουν στο εξωτερικό, γεγονός που αποδίδεται στη «χαλάρωση» της προσοχής των αρμόδιων υπαλλήλων των εταιρειών security που έχουν αναλάβει τους ελέγχους στα εμπορευματικά κέντρα του αεροδρομίου. Σημειώνεται ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο κύρια συστήματα ασφαλείας για δέματα και εμπορεύματα: η ακτινοσκοπική συσκευή ελέγχου, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 45.000-50.000 ευρώ, και ο φορητός ανιχνευτής ιχνών εκρηκτικών, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 25.000-30.000 ευρώ.
Read more...

ΜΑΧΑΙΡΙ 10% ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ


Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Παχυλοί τραπεζικοί λογαριασµοί µέχρι και 10 εκατ. ευρώ και ισχνές φορολογικές δηλώσεις ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αποτελούν το κοινό γνώρισµα 2.250 ιδιωτών, νοσοκοµειακών και γιατρών του ΙΚΑ που πιάστηκαν στην απόχη των ελέγχων του Σώµατος...
Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος Για πολλούς από αυτούς, οι ενδείξεις απόκρυψης εισοδήµατος συνοδεύονται από ευρήµατα συµµετοχής σε κυκλώµατα υπερτιµολογήσεων και πλαστών συνταγογραφήσεων. Ολοι τους βρίσκονται τώρα αντιµέτωποι µε το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών τους ώστε να «δέσουν» οι υποθέσεις και να επιβληθούν οι σχετικές καµπάνες προστίµων. Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών προειδοποιεί πως εκτός από τα πρόστιµα, όπου χρειάζεται θα γίνουν και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και οι καταθέσεις που ήδη άνοιξαν θα βρίσκονται στην πρώτη γραµµή. Το θέµα συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη, κατά την οποία σύµφωνα µε πληροφορίες ο κ. Λοβέρδος ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων στους γιατρούς του ΕΣΥ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το κύριο µέρος της έρευνας του ΣΔΟΕ θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του µήνα, οπότε και θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για τη φοροδιαφυγή και την τιµωρία των γιατρών που βρίσκονται υπό έλεγχο. Τραπεζικά εµπόδια Οπως λένε αρµόδια στελέχη, τα αποτελέσµατα θα έρχονταν νωρίτερα αν δεν υπήρχαν τα προσκόµµατα που προβάλλουν πολλές τράπεζες στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Βεβαίως οι φορολογικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασµούς, αλλά ορισµένες τράπεζες προκειµένου να προστατεύσουν τους «καλούς πελάτες» τους δεν διευκολύνουν τους ελεγκτές, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία για τον παράνοµο πλουτισµό ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στους ελεγκτές. Οι φορολογικοί παράδεισοι Προβλήµατα εντοπίζονται και για το άνοιγµα τραπεζικών λογαριασµών σε φορολογικούς παραδείσους αλλά και για λογαριασµούς offshore µε έδρα την Κύπρο. «Δεν είναι δυνατόν να µας απαντούν στα αιτήµατα για συνδροµή στην έρευνα µέσα σε µία εβδοµάδα οι Γερµανοί, οι Αγγλοι και οι Ιταλοί και να έχουµε πρόβληµα µε γειτονικές χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ. Ελεγχοι διενεργούνται επίσης για πλαστές συνταγές από γιατρούς του ΙΚΑ και του Οργανισµού Περίθαλψης Ασφαλισµένων του Δηµοσίου. Ο χάρτης των τραπεζικών λογαριασµών που έχουν ανοίξει µέχρι σήµερα δείχνει στο σύνολο των 2.250 γιατρών, 1.000 από τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως από τη συµπρωτεύουσα, 250 από το Κολωνάκι, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται ευρύτερα από την Αττική. Καταθέσεις 1 - 10 εκατ. ευρώ Το ΣΔΟΕ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας από τον περασµένο Φεβρουάριο. Μέχρι σήµερα έχει προβεί στον έλεγχο 2.250 ιδιωτών και νοσοκοµειακών γιατρών και τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά. Οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν καταθέσεις από 1 έως και 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ορισµένοι από αυτούς, υπερβαίνοντας κάθε όριο προκλητικότητας, δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο όριο εξασφαλίζοντας έτσι και επιστροφή φόρου. Η αρχή έγινε από τους 151 του Κολωνακίου, εκ των οποίων ένας στους πέντε δήλωσε στην Εφορία καθαρά ετήσια εισοδήµατα χαµηλότερα των 10.000 ευρώ, άλλοι τόσοι δεν ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και µόνο 11 γιατροί δήλωσαν καθαρό εισόδηµα άνω των 100.000 ευρώ. Υπήρξαν µάλιστα τρεις γιατροί που ενώ διατηρούσαν ιατρείο σε µια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, δήλωσαν στην Εφορία καθαρό ετήσιο εισόδηµα από 300 έως 1.002 ευρώ. Στη συνέχεια το ΣΔΟΕ άρχισε να ελέγχει τα δηµόσια νοσοκοµεία, τους γιατρούς του ΕΣΥ και τις σχέσεις µε ιδιωτικές εταιρείες και θεραπευτήρια για να διαπιστώσει ένα απίστευτο γαϊτανάκι υπερτιµολογήσεων, τριγωνικών συναλλαγών, έκδοσης πλαστών παραπεµπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων–µαϊµού, όπου η ζηµία του Ελληνικού Δηµοσίου θεωρείται σχεδόν ανυπολόγιστη. Τα λαβράκια που έχει εντοπίσει αναδεικνύουν όργιο φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς, καθώς σε ορισµένες περιπτώσεις εµπλέκονται ακόµα και υπάλληλοι υπουργείων.
Read more...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5nx3U50RpPS7j_uZiFhWlGvzy4U09aADqntzhj07ieJPxfDeCZmjZzR50wwRYblDCzsgzx7Da0QZrLcX8jqEey-SJwaq93gZTTfv_EyFSmSwjEre_9Nx18IflEvxO-X7zAKYdOEbGU9Q/s1600/FOTO+ZERBA.jpg


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-11-2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΙΚΟΥ 7, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΑΣ ΖΕΡΒΑ .


Read more...