Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

TO «RETHINK ATHENS» ΞΑΝΑΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ


Αυτή είναι η Αθήνα του «αύριο»! (Βίντεο)


http://newpost.gr/post/160330/ayti-einai-i-athina-toy-ayrio-vinteo/ 
Στο τελικό στάδιο φθάνουν οι διαδικασίες του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Rethink Athens» για την αναμόρφωση του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο του οποίου άξονας είναι η οδός Πανεπιστημίου.

Στην αρμόδια επιτροπή υποβλήθηκαν για αξιολόγηση 71 προτάσεις, οι οποίες θα κριθούν, για την πρώτη φάση, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο (12 και 13 Οκτωβρίου), ώστε να επιλεγούν τρεις έως οκτώ από αυτές, που θα προχωρήσουν καιστο τελικό στάδιο του διαγωνισμού.     

Οι αρχικά επιλεγείσες προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν αναλυτικά, πλαισιωμένες από πινακίδες προσχεδίων και προπλάσματα, με σκοπό να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του επόμενου -δεύτερου- σταδίου.   
Η προκήρυξη του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με τους τελικούς υποψήφιους να έχουν περιθώριο τριών μηνών μέχρι την υποβολή των τελικών προτάσεων. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προσδιορίζεται για το Φεβρουάριο του 2013.   

Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, θα ανταμειφθούν με 25.000 ευρώ έκαστη.   

Η κριτική επιτροπή μπορεί να επιλέξει και μία «ουτοπική πρόταση», η οποία δεν θα μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο, αλλά θα λάβει έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ.     

Το «Rethink Athens», που τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση,σχετίζεται με την προοπτική εκτεταμένης παρέμβασης στο κέντρο της Αθήνας, από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την οδό Πατησίων (ύψος της πλατείας Αιγύπτου), με βασικό άξονα την οδό Πανεπιστημίου και κομβικό σημείο το (ανα)σχεδιασμό της Πλατείας Ομόνοιας. Μείζων στόχος της συνολικής παρέμβασης είναι η άρση της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του κέντρου της πρωτεύουσας και η εκκίνηση της διαδικασίας αναβάθμισής του.    

Η διερεύνηση του πεδίου των παρεμβάσεων στη λεωφόρο Αμαλίας, την Ομόνοια και την οδό Πατησίων θα ευνοήσει τη συγκρότηση ενός «δακτυλίου» που  θα συνδέσει τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και την πλατεία Ομόνοιας με το Μοναστηράκι και το Θησείο.   



Read more...

Συμφώνησαν υπουργείο και τρόικα

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα και της τρόικας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα στο θέμα των 550 εκ. ευρώ που αφορά στις οφειλές των τραπεζών στο δημόσιο.
Το στέλεχος του υπουργείου δεν διευκρίνισε πώς θα γίνει αυτό τεχνικά και είπε πως η διαδικασία θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή συνάντηση πήγε πολύ καλά. "Ελπίζουμε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής να έχουν κλείσει τα περισσότερα θέματα. Έχουμε φτάσει κοντά", έλεγε το ίδιο στέλεχος.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το πακέτο για το 2013 θα είναι 9 δισ ευρώ, αντί για 7,8 δισ ευρώ, καθώς η τρόικα δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Από τα 9 δισ, τα 4,9 ευρώ θα αφορούν σε περικοπές στις συντάξεις.

Read more...

Επέστρεψε στη βουλή ο Βενιζέλος

Μετά από έξι ώρες συνεχούς κατάθεσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σηκώθηκε για να φύγει από την αίθουσα, όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ.

Δεν πέρασαν όμως παρά λίγα λεπτά, για να επιστρέψει, αφού είχε ξεχάσει τον χαρτοφύλακά του. Παρεμπιπτόντως, όμως, πλησίασε την έδρα, για να παραδώσει στον πρόεδρο Αναστάσιο Νεράντζη το σημείωμα που του είχε ενεχειρήσει νωρίτερα συνεργάτης του, προκαλώντας τότε σχόλια από την Ζωή Κωνσταντοπούλου,που ρώτησε αν είχε να προσθέσει κάτι κατόπιν τούτου. Τότε, ο κ.Βενιζέλος της είχε απαντήσει ότι επρόκειτο για κάτι προσωπικο, για ένα φάρμακο που έπρεπε να πάρει...

Παραδίδοντας το σημείωμα στον πρόεδρο, εκείνος το διάβασε και όντως ανέφερε "μην ξεχάσετε να πάρετε το χάπι της πιέσεως". Μόνο που η κ.Κωνσταντοπούλου δεν επείσθη... "Να το καταθέτατε εκείνη την ώρα", είπε...

Λίγο αργότερα πάντως, οι γνώμες διίσταντο. Οι ...κακές γλώσσες για παράδειγμα, επέμεναν πως το πρώτο χαρτί το είχε διπλώσει διαφορετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σαν σαΐτα περίπου, ενώ το δεύτερο ήταν διπλωμένο στα τέσσερα, καθώς επίσης πως το πρώτο ήταν γραμμένο με στυλό και το δεύτερο με μαρκαδοράκι...
Πηγή:real.gr
enikos.gr

Read more...

Στην Άπω Ανατολή ο ΓΑΠ

Στο συνέδριο της Barclays για τις αναπτυσσόμενες χώρες, το οποίο πραγματοποιείται στο Τόκιο, σήμερα και αύριο, παίρνει μέρος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στην Ιαπωνική πρωτεύουσα με αφορμή την Ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών φορέων και παράγοντες των αγορών, μεταξύ των οποίων, τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Mats Karlsson και τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Olivier Blanchard.

Read more...

Δημοσκόπηση:"Kαταλληλότερος ο Σαμαράς"

Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 43%, κερδίζοντας τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.  
Την ίδια στιγμή, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15 μονάδες της ΝΔ (48% - 33%).


Σε ότι αφορά το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% των πολιτών θεωρεί τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το 22% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 40% δεν επιλέγει καμία κυβέρνηση. 

Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%).
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 9 μονάδες σε δημοτικότητα (29% το Σεπτέμβριο, 20% τον Οκτώβριο), ο Πάνος Καμμένος κερδίζει μία μονάδα (40% τον Οκτώβριο, 39% το Σεπτέμβριο), ο Φ. Κουβέλης χάνει τέσσερις μονάδες (48%, 52% το Σεπτέμβριο), ο Ν. Μιχαλολιάκος χάνει δύο μονάδες (20%, 22% το Σεπτέμβριο, η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει μία μονάδα (21%, 20% το Σεπτέμβριο) και ο Αλέξης Τσίπρας χάνει μία μονάδα (41%, 42% το Σεπτέμβριο).
Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, το 63% εκφράζει αρνητική γνώμη για τη ΝΔ  και το 35% θετική , ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 57% εκφράζει αρνητική γνώμη και το 40% θετική.


Το 83% των ερωτηθέντων εκφράζει την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή. Παράλληλα, η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.






enikos.gr

Read more...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Προθεσμία έως τις 16 Οκτωβρίου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από το ομώνυμο Κοινωφελές Ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και λειτουργεί το νοσοκομείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έχει αναθέσει στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την εξαγορά του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύμβουλο προκειμένου να λάβουν ένα συνοπτικό προφίλ του Νοσοκομείου και ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας.

Επίσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να αποστείλουν στον σύμβουλο τα παρακάτω, πρωτότυπα και υπογεγραμμένα, το αργότερο μέχρι τις 16 Οκτωβρίου (ώρα 18:00):

- Το σύμφωνο εμπιστευτικότητας, υπογεγραμμένο. Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις των τριών τελευταίων ετών.

- Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τη μετοχική σύνθεση. Περιγραφή δραστηριοτήτων. Βεβαίωση ότι λειτουργούν για λογαριασμό τους και όχι για λογαριασμό τρίτου.

Ο σύμβουλος στη συνέχεια θα προσκομίσει στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφοριακό υλικό με αναλυτική επισκόπηση του νοσοκομείου και λεπτομέρειες επί της διαδικασίας της συναλλαγής (process letter).

Σύμφωνα με «Το Βήμα», το νοσοκομείο βυθίζεται στα χρέη, οι εργαζόμενοι είναι έξι μήνες απλήρωτοι και η πληρότητα των κλινών δεν ξεπερνά το 20%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θα τρώμε και δεν θα πληρώνουμε;

Το ενδεχόμενο, αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Read more...

Θα φορολογήσουν και τα .....κοτέτσια !



του Γιώργου Παππού
Νέος ενιαίος φόρος σε όλα τα ακίνητα και τα αγροτεμάχια το 2013...
Ανατροπές με στόχο την εξασφάλιση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολόγησης των ακινήτων!
Σύμφωνα με...
πληροφορίες, ο πήχης τέθηκε τόσο ψηλά, καθώς οι υπηρεσίες που σχεδιάζουν την ενοποίηση Φόρων και Τελών υποστηρίζουν ότι από τη κατάργηση του Τέλους της ΔΕΗ και του ΦΑΠ θα χαθούν περίπου 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από τον νέο Ενιαίο Φόρο.
Κι επειδή είναι προφανές ότι άλλο να βάζεις στόχους κι άλλο να εισπράττεις- όπως δείχνει η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων- στη πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση, τέθηκε το θέμα της φορολόγησης και των αγροτεμαχίων, έτσι ώστε να διευρυνθεί η φορολογητέα βάση.
Επειδή, όμως, τα αγροτεμάχια έχουν ειδικά χαρακτηριστικά- όπως ότι δεν υπάγονται στον αντικειμενικό προσδιορισμό ή ότι δεν είναι δομημένα- εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορολογούνται έστω με ειδικό συντελεστή που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κληθούν οι εν λόγω ιδιοκτήτες να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση του Ε9, αφού το σύστημα «πάσχει» από επαρκή στοιχεία.
Από τα στοιχεία που θα φέρει το ΚΕΠΥΟ για τα αγροτεμάχια, θα ληφθούν αποφάσεις και για το αφορολόγητο του Ενιαίου Φόρου, εάν βέβαια υπάρξει αφορολόγητο.
Ειδικότερα, εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια: είτε να ισχύσει αφορολόγητο ανά φορολογούμενο (πιθανώς 100.000 ευρώ) είτε να ισχύσει αφορολόγητο μόνο για τη κύρια κατοικία, με πλαφόν αξίας και επιφάνειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε και το ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, που χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.


Read more...

ΕΔΙΝΑΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


«Ντου» ενόπλων αστυνομικών στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ για... εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό!


http://newpost.gr/post/160235/ntoy-enoplon-astynomikon-sto-iek-ksyni-gia-eksagogi-xrimaton-sto-eksoteriko/ 
Φύλλο και φτερό έχουν κάνει το λογιστήριο των ΙΕΚ Ξυνή 30 (ένοπλοι!) άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας με επικεφαλής τέσσερις εισαγγελείς.

Οι έλεγχοι γίνονται για πλαστές βεβαιώσεις και οικονομικές- φορολογικές παραβάσεις. Έρευνες γίνονται και κατ' οίκον, διότι υπάρχουν υποψίες για «εξαγωγή» χρήματος στο εξωτερικό.http://newpost.gr

Read more...

Διαψεύδουν κυβέρνηση και Κομισιόν τα περί εκκένωσης νησιών

«Κακόγουστο αστείο»


Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης
Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση όποια νησιά υπάρχουν μέχρι 150 κάτοικοι, να εκκενωθούν, καθώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ έγραψε στο twitter: «Η είδηση που μεταδίδουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η τρόικα ζητεί την εκκένωση αραιοκατοικημένων νησιών, για να εξοικονομηθθούν πόροι, είναι (φυσικά) εντελώς αναληθής».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Spiegel:Στο Άγ.Όρος λόγω κρίσης

"Oι Έλληνες αναζητούν παρηγοριά στα μοναστήρια του Άθω" λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της διαδικτυακής έκδοσης του Spiegel, με θέμα την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε μονές του Αγίου Όρoυς.
"Τα Ορθόδοξα μοναστήρια στη χερσόνησο του Άθω προσελκύoυν εδώ και αιώνες προσκυνητέςΑλλά η κρίση χρέους έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που αναζητούν εκεί την ηρεμία και την παρηγοριά . Οι γυναίκεςεξακολουθούν να μην  είναι ευπρόσδεκτεςόμως", σημειώνει το Spiegel.enikos.gr

Read more...

Μέσω διαδικτύου οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ




Ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτύου, θα μπορούν να υποβάλλουν από τις 15 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αίτηση για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας), ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης και να προσδιορίζουν τον χρόνο ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως....
την ολοκλήρωσή της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών:

Ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.
Οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).
Οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.


Read more...

Έτσι θα δηλώνουμε γάμο και θάνατο

Το σύστημα «Αριάδνη» παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κωνσταντίνος Βλαχάκης, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παραβατικότητας στο σύστημα χορήγησης συντάξεων.
"Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο κ. Βρούτσης.  "Γι’ αυτό λοιπόν εισάγουμε το σύστημα «Αριάδνη». Ένα σύστημα που από 1-1-2013 διασφαλίζει ότι δεν θα ξαναγεννηθεί παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας. Ένα σύστημα το οποίο θα επιφέρει επιτέ­λους αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και φυσικά θα έχουμε ένα πολύ με­γάλο και πολύ σημαντικό όφελος 500 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία της  χώρας.  Αυτό  γίνεται με το σύστημα «Αριάδνη»" τόνισε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:
"Η όποια επιβάρυνση κόστους και χρόνου είναι ασήμαντη μπροστά στο τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους, για όλους τους Έλληνες".
Κεντρικό σημείο του νέου συστήματος αποτελεί η ανάθεση στους συμβολαιογράφους της χώρας, της υπηρεσίας πιστοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρισης δεδομένων πραγματικών και νομικών γεγονότων της προσωπικής κατάστασης των πολιτών, που αφορούν γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η καταβαλλόμενη στον συμβολαιογράφο δαπάνη στην περίπτωση γνωστοποίησης θανάτου καλύπτεται πλήρως από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Άλλωστε σε μια εκτίμηση με βάση τον μ.ο. θανάτων στην χώρα μας η συνολική επιβάρυνση δεν θα ξεπερνά τα 4.500.000 Ευρώ από τα οποία 500.000 Ευρώ επιστρέφουν με την μορφή τελών και χαρτοσήμου στο κράτος και 1.000.000 Ευρώ με την μορφή φόρου απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό. Το υπόλοιπο ποσό είναι εξαιρετικά μικρό μπροστά στο τεράστιο δημοσιονομικό και κοινωνικό όφελος.
Μόνο  στην περίπτωση γνωστοποίησης γάμου και διαζυγίου βαρύνει τους δηλούντες η δαπάνη συμβολαιογράφου. Στις περιπτώσεις των συμφώνων συμβίωσης δεν θα υπάρχει δαπάνη συμβολαιογράφου.
Αναλυτικά η διαδικασία


1ο Στάδιο: Γνωστοποίηση
Α. Διαδικασία γνωστοποίησης θανάτου
Ο  συγγενής, το γραφείο τελετών ή ο εκπρόσωπος της οικογένειας επισκέπτεται το γραφείο του συμβολαιογράφου της επιλογής του, προσκομίζοντας:
  • Ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου,
  • το Βιβλιάριο Υγείας η αποδεικτικό ΑΜΚΑ του θανόντος,
  • Αποδεικτικό ΑΦΜ του θανόντος.
Ο συμβολαιογράφος:
  • Πιστοποιεί την ορθότητα των στοιχείων ΑΦΜ/ΑΜΚΑ.
  • Συντάσσει Πράξη Εμφάνισης και Δήλωσης
  • Καταχωρεί τα στοιχεία του Θανόντος στο Σύστημα
  • Θεωρεί το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου με την ένδειξη «καταχωρήθηκε».
Εν συνεχεία, ο συγγενής, το γραφείο τελετών ή ο εκπρόσωπος της οικογένειας προσκομίζει στο  Δημοτικό κατάστημα την πράξη Εμφάνισης και Δήλωσης και το Θεωρημένο ιατρικό πιστοποιητικό και λαμβάνει ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής .
Για την περίπτωση που εξαιρετικές συνθήκες (ειδικές σπάνιες περιπτώσεις) δεν επιτρέπουν την έκδοση Ληξιαρχικής Πράξης προ της ταφής, εκδίδεται η άδεια ταφής υπάρχει ειδική διαδικασία, που θα αποτυπωθεί ειδικά στο νόμο

Β. Διαδικασία γνωστοποίησης Γάμου
Μετά την έκδοση της άδειας γάμου το ζευγάρι επισκέπτεται το γραφείο του συμβολαιογράφου της επιλογής του, προσκομίζοντας:
  • Άδεια Γάμου και αγγελία γάμου,
  • Τα Βιβλιάρια Υγείας ή άλλα αποδεικτικά των ΑΜΚΑ,
  • Αποδεικτικά ΑΦΜ.
Ο συμβολαιογράφος :
  • Πιστοποιεί την ορθότητα των στοιχείων ΑΦΜ/ΑΜΚΑ.
  • Συντάσσει Πράξη Εμφάνισης και Δήλωσης
  • Καταχωρεί τα στοιχεία των μελλόνυμφων  στο Σύστημα
  • Θεωρεί την Άδεια Γάμου με την ένδειξη καταχωρήθηκε.
Εν συνεχεία, το ζευγάρι προσκομίζει στον Θρησκευτικό λειτουργό ή στο  Δημοτικό κατάστημα την πράξη Εμφάνισης και Δήλωσης και τη Θεωρημένη άδεια γάμου και λαμβάνει πιστοποιητικό τέλεσης γάμου μετά την τελετή.

Γ. Διαδικασία γνωστοποίησης Συμφώνου Συμβίωσης
Κατά τη σύνταξη του συμφώνου συμβίωσης ο συμβολαιογράφος καταχωρεί τα υποχρεωτικά προσκομιζόμενα στοιχεία ΑΦΜ/ΑΜΚΑ των συμβαλλομένων στο σύστημα και κάνει υποχρεωτικά αναφορά στον αριθμό καταχώρησης στο σύστημα Αριάδνη.

Δ. Διαδικασία γνωστοποίησης Διαζυγίου
Η  εισαγγελική διάταξη - παραγγελία για  την πνευματική λύση του  γάμου   προς την αρμόδια Εκκλησιαστική Αρχή  , για δε  την  διοικητική λύση του  γάμου  στον αρμόδιο Ληξίαρχο ,  συνοδευόμενη από κυρωμένο αντίγραφο της  δικαστικής απόφασης και του αντίστοιχου πιστοποιητικού τελεσιδικίας   , προσκομίζεται από  οποιονδήποτε των διαζευγμένων συζύγων ή τους ειδικούς εντολοδόχους τους σε Συμβολαιογράφο

2ο Στάδιο: Ενέργειες συμβολαιογράφων
Μετά την γνωστοποίηση κάποιου από τα παραπάνω γεγονότα οι συμβολαιογράφοι υποχρεούνται αμελητί να καταχωρήσουν στο κεντρικό σύστημα, που τηρείται στο συντονιστικό των συμβολαιογραφικών συλλόγων, τις δηλώσεις στοιχείων των εμφανιζόμενων σε αυτούς πολιτών.  

3ο Στάδιο: Ενέργειες συντονιστικού συμβολαιογραφικών συλλόγων
Ο διαχειριστής του κεντρικού συστήματος στο συντονιστικό των συμβολαιογραφικών συλλόγων αποστέλλει ηλεκτρονικά δύο φορές την  εβδομάδα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην ΗΔΙΚΑ στον ΟΑΕΔ, στον ΕΟΠΥΥ και στην ΓΓΠΣ συγκεντρωτικό πίνακα με τα στοιχεία για τις τρέχουσες μεταβολές ασφαλισμένων.

4ο Στάδιο: Ενέργειες ασφαλιστικών οργανισμών και λοιπών φορέων
Η  υπηρεσιακή δομή στην οποία υπάγεται το μητρώο των ασφαλισμένων και  αναβαθμίζεται με τον προωθούμενο νόμο σε υπηρεσία Μητρώου και διαπίστωσης ληξιαρχικών μεταβολών ασφαλισμένων υποχρεούται αμελητί να σημειώνει την μεταβολή των στοιχείων των ασφαλισμένων και να διακόπτει άμεσα  τις σχετικές παροχές.

Read more...

ΔΗΜΑΡ: "Ποιοι είναι οι ένστολοι"



Με αφορμή την «Ιδιότυπη παρέλαση ένστολων στην Πλατεία Συντάγματος» η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ανθρώπινων δικαιωμάτων  και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά διευκρινήσεις σχετικά με το περιστατικό.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και  απλοί πολίτες.
Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου.
Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών  ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα.
Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.»enikos.gr

Read more...

"Απειλούν και βρέφη οι νεοναζί της Χ.Α."

Την έντονη αντίδραση της Ανοιχτής Πόλης, της Δημοτικής Παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη με την οποία με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε τόσο την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρος, προς τον υπουργό εσωτερικών, με την οποία ζητούσε να μάθει «τα ακριβή στοιχεία» των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων, που εξυπηρετούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας, όσο και την ταχύτατη  ανταπόκριση του Υπουργού Ε. Στυλιανίδης με αποστολή εγγράφου αρ. οικ. 37288/1-10-2012 στις αντίστοιχες αποκεντρωμένες διοικήσεις

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί ευθέως μικρά παιδιά και οικογένειες, τη στιγμή που μέλη της πρωτοστατούν σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της και είναι γνωστή η θέση  που προεκλογικά εκφωνούσε ο βουλευτής της Η. Παναγιώταρος ότι «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».  Είναι επίσης προφανές ότι αγνοεί ότι  σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή δεν είπε ούτε κουβέντα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τις περικοπές και τις απολύσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, αποδεχόμενη πλήρως  το αναπόφευκτο της κρίσης και την κοινή γραμμή τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ότι «δε γίνεται αλλιώς». Δεν την ενδιαφέρει η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών, που θα πλήξει τις ελληνικές οικογένειες έτσι κι αλλιώς. Απλά ψάχνει άλλοθι για να υποστηρίξει το απάνθρωπο και διαστροφικό φυλετικό μίσος της.

Η Ανοιχτή Πόλη απαιτεί από την κυβέρνηση, το δήμο Αθηναίων και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών να μην προβούν σε καμία τέτοια παραχώρηση προσωπικών στοιχείων στους υπόδικους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Περιμένουμε ανάλογη στάση και από τη μεριά κάθε δημοκρατικής πολιτικής δύναμης".enikos.gr

Read more...

20.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά;

Ένα σχέδιο που προβλέπει την φιλοξενία 20.000 προσφύγων από τη Συρία στα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο το σχέδιο του υπουργείου ''προβλέπει την παροχή φιλοξενίας σε 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Κρήτη και στη Ρόδο'' και θα ονομάζεται «Ιώνη», όπως ονομαζόταν η πρώτη ελληνική αποικία στη Συρία.
Το γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ή σε άλλες εγκαταστάσεις.

Read more...

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΓΑΛΕ «ΜΑΥΡΑ» ΧΡΗΜΑΤΑ


Στη φάκα του ΣΔΟΕ 13.500 καταθέτες εξωτερικού


http://newpost.gr/post/160286/sti-faka-toy-sdoe-13500-katathetes-eksoterikoy/ 
Αναντιστοιχία σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκε μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα, από τα πρώτα αποτελέσματα της επεξεργασίας της λίστας με τα 54.200 πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2012.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και πολιτικός προϊστάμενος τουΣΔΟΕ, μιλώντας στην Βουλή τόνισε ότι «η ενημέρωση που έχω – ο υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχολείται με τους ελέγχους – αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας εμβασμάτων. Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων. Έχουμε ζητήσει από αυτούς να δικαιολογήσουν την αναντιστοιχία σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα». 

Αυτό επανέλαβε ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας και στη ΝΕΤ, εξηγώντας την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Όπως είπε θα σταλούν ειδοποιητήρια στους καταθέτες με τα οποία θα καλούνται να προχωρήσουν σε διόρθωση των δηλώσεων τους προκειμένου να δικαιολογούνται τα χρήματα που έχουν βγει στο εξωτερικό. Στη συνέχεια οι ίδιοι θα φορολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Εάν, κάποιος αρνηθεί να προχωρήσει σε διόρθωση της δήλωσης του, ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, τότε θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. 

Εν τω μεταξύ ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει στην διάθεσή της και τη λίστα με όσους έχουν αγοράσει ακίνητα στο εξωτερικό έως την 31η.12.2010. Ωστόσο, όπως εξήγησε σε προτεραιότητα έχουν μπει οι έλεγχοι της λίστας εμβασμάτων η οποία αποτελεί «ένα μικρό περιουσιολόγιο».

Read more...

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Τράπεζες και μέτρα στις διαπραγματεύσεις Στουρνάρα - τρόικας


http://newpost.gr/post/160305/trapezes-kai-metra-stis-diapragmateyseis-stoyrnara-troikas/ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων της τρόικας.

Στο τραπέζι θα τεθεί το ζήτημα της υποχρέωσης των τραπεζών να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους 555 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα θα εξεταστεί και το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ για το οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας φαίνεται ότι έχουν αρχίσει εκ νέου να διατυπώνουν ενστάσεις.http://newpost.gr 

Read more...

Βενιζέλος:20 έβγαλαν 1,5 δισ €

Έμφαση στην έρευνα προέλευσης των καταθέσεων, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζοντας ότι η απόσυρση των 70 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό την τελευταία τριετία, έγινε νόμιμα και επίσημα.
Ο κ. Βενιζέλος αφού επανέλαβε ότι, σύμφωνα με αυτά που του είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι τα 20 ονόματα αποτελούν τα 2/3 του συνολικού ποσού, δηλαδή του 1,5 δισ. ευρώ, πρόσθεσε:
«Από στοιχεία εγγράφου της Ένωσης Εφοπλιστών που πήρα σήμερα, φαίνεται ότι το μεγάλο μέρος τους είναι ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι ανέσυρε και έστειλε στο ΣΔΟΕ ελάχιστα ονόματα, το συνολικό ποσό των οποίων είναι 1,9 δισ. δολάρια».
«Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί την τελευταία τριετία 70 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό επίσημα, με εμβάσματα, την τελευταία τριετία. Όλα νόμιμα. Η προέλευση των καταθέσεων είναι το θέμα. Όταν ξέρεις, ότι 70 δισ. διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό και όταν μπορείς να ελέγξεις μια ύλη περίπου 250 δισ. ευρώ είναι δυνατό να μην ασχολείσαι με το θέμα των μεγάλων καταθετών και να δίνεις έμφαση στο παράνομο υλικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Διαψεύδουν όλοι

Διαψεύδουν άπαντες ότι η τρόικα έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους, με το επιχείρημα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η αποκάλυψη φέρεται να είχε γίνει από τον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εργασίας που διοργάνωσε η Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά.

Διέψευσε ο Μουσουρούλης

Το γεγονός διέψευσε αμέσως ο υπουργός Ναυτιλίας ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr έκανε λόγο για «πρωταπριλιάτικο αστείο»:
"Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από κανέναν της τρόικας σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιο πράγμα. Ακόμα κι αν είχε ειπωθεί θα ήταν μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο", είπε χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο κ. Μουσουρούλης.
Ακούστε τι είπε στο enikos.gr



Η διάψευση των υπουργείων

Ακολούθησε η διάψευση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.
 «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας.
Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», σημειώνεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
"Εντελώς αβάσιμα είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να ζήτησε εκκένωση ελληνικών νησιών", αναφέρει η Κομισιόν.
 "Η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών" τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, μετά την είδηση που κυκλοφόρησε, ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση, να εκκενωθούν τα νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους, καθώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η συνάντηση κλιμακίου της τρόικας με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, αφορούσε μόνο στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ακτοπλοΐα σε σχέση με την οικονομική κρίση.
Η ομάδα της τρόικας, που συναντήθηκε με τους τρείς γενικούς γραμματείς του υπουργείου αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, το μόνο που πρότεινε χωρίς να αποτελεί δέσμευση ήταν η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς, αλλά ουδέποτε έθεσε θέμα κατοίκησης των νησιών.
Μάλιστα οι τρείς γενικοί γραμματείς του υπουργείου δήλωσαν προς την πλευρά της τρόικας ότι η αγορά στον χώρο της ακτοπλοΐας, λειτουργεί ήδη με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ότι αν προχωρούσε μία πλήρης απελευθέρωση της αγοράς τότε σε πολλά νησιά θα υπήρχε πλήρης ακτοπλοϊκή απομόνωση κάτι που θα ήταν αντίθετο με την ευρωπαϊκή συνθήκη της Λισαβόνας περί εδαφικής συνοχής, «τα γεωγραφικά ή δημογραφικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών εδαφών δεν πρέπει να επηρεάζουν τις βασικές ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες: μετακίνησης, πρόσβασης στα αγαθά, στις υπηρεσίες, στο κεφάλαιο και τη γνώση».
Επίσης ανέφεραν ότι θα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τον τουρισμό, καθώς τα συμβόλαια που κλείνουν κάποιες ξένες εταιρείες tour operators με μεγάλα ξενοδοχεία νησιών αλλά και μικρές μονάδες είναι πολυετή, ενώ η τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου που θα εκτοξευόταν στα ύψη, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην εμπορική κίνηση.


Διαψεύδει και η λέσχη
To enikos.gr επικοινώνησε με τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά η οποία και εκείνη διαψεύδει το γεγονός. Όπως ανέφερε, άτομο ήταν παρών στο γεύμα, ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα που απασχολούν τη ναυτιλία. Επρόκειτο για ένα γεύμα εργασίας, σαν αυτά που συνήθως διοργανώνει η Λέσχη στα γραφεία της και στο οποίο παραβρέθηκαν περίπου 120 μέλη της.

Χαμός στο Twitter
Η είδηση όπως ήταν φυσικό έκανε το γύρο του διαδικτύου και των social media, προκαλώντας καταιγισμό σχολίων.
Ο  βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε κατηγορηματικά μέσω twitter, την είδηση: ''Σας δηλώνω κατηγορηματικά διότι ρώτησα να μάθω, ουδέποτε τέτοια πρόταση έγινε από την τρόικα και ουδείς θα την συζήταγε ούως ή άλλως''.
Επιθετική ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστου Ζώη: "Η τρόικα ζήτησε εκκένωση ελληνικών νησιών. Καλά ο Σαμαράς δεν τους είχε διώξει την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο του; Σκέτος κατήφορος!" έγραψε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης στο Twitter .
"Ή ο Μουσουρούλης είναι για δέσιμο,ή επιδιώκει την απομάκρυνση του ή η κυβερνηση μετρά τις αντιδράσεις ενόψει κάτι άλλου που έρχεται.", συνέχισε ο κ. Ζώης με νέο tweet.enikos.gr

Read more...

Εισαγγελική παρέμβαση για την απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΑΠΘ...



Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να αναστείλει συμβολικά, για σήμερα και αύριο, κάθε είδους εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική δραστηριότητα του Ιδρύματος, με αίτημα την επίλυση οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων του Πανεπιστημίου.

Με ...
αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο και κυρίως τις αντιρρήσεις που διατύπωσε το διοικητικό συμβούλιο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, θεωρώντας ότι η παραπάνω απόφαση «στερείται προδήλως νομικού ερείσματος», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων τάχθηκαν υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ενώπιον του πταισματοδίκη, ο οποίος ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της Συγκλήτου που ψήφισαν να μπει «λουκέτο» στο ΑΠΘ, αλλά και η διοίκηση της Νομικής Σχολής που θα αναπτύξει τη δική της επιχειρηματολογία επί της επίμαχης απόφασης. Το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Read more...

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


Aποχωρεί η Coca- Cola από το Χρηματιστήριο Αθηνών


http://newpost.gr/post/160134/Apoxorei-i-CocaCola-apo-to-xrimatistirio-athinon/ 
Δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της ΦΑΓΕ ότι αποχωρεί από την ελληνική αγορά ένας ακόμη όμιλος - κολοσσός η Coca Cola 3E ανακοινώνει την αποχώρησή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Συγκεκριμένα,  η ελβετική εταιρεία Coca – Cola HBC AG προχώρησε στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για θυγατρική της Kar – Tess Holding η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Δαυίδ.

Ειδικότερα, η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,01 ευρώ ανά μετοχή της «Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.» τις οποίες δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα, έναντι νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola HBC AG με σχέση ανταλλαγής μίας προς μία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού Νόμου 3461/2006.  

Πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με την Coca-Cola HBC AG κατά την έννοια του άρθρου 2 (ε) του Νόμου είναι η Κar-Tess Holding, η μητρική αυτής Boval S.A. καθώς και τα συντονισμένα με αυτήν πρόσωπα.

Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της Coca-Cola HBCAG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών. Η Coca-Cola HBCAG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBCAG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.


Οι βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής είναι:

• να αντικατοπτρίσει καλύτερα το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca-Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών,

• να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των Μετοχών Coca-Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στον FTSE 100 και

• να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Read more...

Εκκένωση νησιών μέχρι 150 κατοίκων απαίτησε η Τρόικα!!!




Η Τρόικα έχει στην κυριολεξία ξεφύγει και ο νέος της παραλογισμός έκανε λόγο για εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους!!! Και αυτό γιατί επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό!!!

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο ...
υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.
http://www.tokarfi.gr


Read more...