Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


Aποχωρεί η Coca- Cola από το Χρηματιστήριο Αθηνών


http://newpost.gr/post/160134/Apoxorei-i-CocaCola-apo-to-xrimatistirio-athinon/ 
Δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της ΦΑΓΕ ότι αποχωρεί από την ελληνική αγορά ένας ακόμη όμιλος - κολοσσός η Coca Cola 3E ανακοινώνει την αποχώρησή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Συγκεκριμένα,  η ελβετική εταιρεία Coca – Cola HBC AG προχώρησε στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για θυγατρική της Kar – Tess Holding η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Δαυίδ.

Ειδικότερα, η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,01 ευρώ ανά μετοχή της «Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.» τις οποίες δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα, έναντι νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola HBC AG με σχέση ανταλλαγής μίας προς μία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού Νόμου 3461/2006.  

Πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με την Coca-Cola HBC AG κατά την έννοια του άρθρου 2 (ε) του Νόμου είναι η Κar-Tess Holding, η μητρική αυτής Boval S.A. καθώς και τα συντονισμένα με αυτήν πρόσωπα.

Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της Coca-Cola HBCAG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών. Η Coca-Cola HBCAG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBCAG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.


Οι βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής είναι:

• να αντικατοπτρίσει καλύτερα το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca-Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών,

• να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των Μετοχών Coca-Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στον FTSE 100 και

• να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: