Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος:20 έβγαλαν 1,5 δισ €

Έμφαση στην έρευνα προέλευσης των καταθέσεων, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζοντας ότι η απόσυρση των 70 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό την τελευταία τριετία, έγινε νόμιμα και επίσημα.
Ο κ. Βενιζέλος αφού επανέλαβε ότι, σύμφωνα με αυτά που του είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι τα 20 ονόματα αποτελούν τα 2/3 του συνολικού ποσού, δηλαδή του 1,5 δισ. ευρώ, πρόσθεσε:
«Από στοιχεία εγγράφου της Ένωσης Εφοπλιστών που πήρα σήμερα, φαίνεται ότι το μεγάλο μέρος τους είναι ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι ανέσυρε και έστειλε στο ΣΔΟΕ ελάχιστα ονόματα, το συνολικό ποσό των οποίων είναι 1,9 δισ. δολάρια».
«Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί την τελευταία τριετία 70 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό επίσημα, με εμβάσματα, την τελευταία τριετία. Όλα νόμιμα. Η προέλευση των καταθέσεων είναι το θέμα. Όταν ξέρεις, ότι 70 δισ. διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό και όταν μπορείς να ελέγξεις μια ύλη περίπου 250 δισ. ευρώ είναι δυνατό να μην ασχολείσαι με το θέμα των μεγάλων καταθετών και να δίνεις έμφαση στο παράνομο υλικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: