Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Στη Γερμανία ετοιμάζουν το αντίο στην Αθήνα ί ά  ί  ή
Άλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα  σχετικά με τις προθέσεις της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα… οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», γράφει η εφημερίδα. 

«Ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπιστεί το ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα παρασκηνιακά και ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες.

«Η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους», προσθέτει η La Repubblica. 

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της στο Βερολίνο, «για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος», ενώ επισημαίνει ότι «οι πιο σκληροί γερμανοί πολιτικοί, έφτασαν να ζητούν παράλληλα με το ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής κυβέρνησης, Michael Fuchs, είχε δηλώσει στην εφημερίδα Handelsblatt ότι «η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα».

Read more...

Με 393 προσαγωγές και 60 συλλήψεις συνεχίστηκε ο «Ξένιος Ζευς»

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις


Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Εξήντα αλλοδαποί συνελήφθησαν το περασμένο 24ωρο από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Συνολικά, προσήχθησαν 393 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν 16 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ ελέγχθηκαν και δύο οίκοι ανοχής, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Για μία από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Από τα τέλη της εβδομάδας η ενημέρωση μέσω Taxisnet για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος...Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του Taxisnet να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα, όπως είπε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Όσοι ...
επιθυμούν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν αποκτήσει κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να ενημερώνονται με τον ΑΦΜ τους.

Σημειώνεται ότι ο φόρος που έχει προκύψει από τις εκκαθαριστικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες, μπορεί πλέον να αποπληρώνεται σε επτά μηνιαίες και ισόποσες δόσεις, έναντι τριών διμηνιαίων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, υποβλήθηκαν 4,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά και ένα εκατ. στις εφορίες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που υποβλήθηκαν να ανταποκρίνονται στα νούμερα και στις εκτιμήσεις που είχαν τεθεί.

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων προκειμένου να σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους εντοπιστούν ότι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις αφορούν όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου. Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου.

Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.

Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΟΥ, αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.

Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τον φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012, δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.
NEA.


Read more...

«Φρένο» μπαίνει στις πρόωρες συντάξεις από το 2013

Κλείνει η πόρτα της εξόδου πριν τα 65


Τρίτη επιλογή είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πάνω από τα 65 έτη και θα προχωρήσει μόνο εφόσον δεν συγκεντρωθεί το κονδύλι των 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας
Τρίτη επιλογή είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πάνω από τα 65 έτη και θα προχωρήσει μόνο εφόσον δεν συγκεντρωθεί το κονδύλι των 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
«Φρένο» στις πρόωρες συντάξεις θέλει να βάλει η κυβέρνηση από το 2013, ώστε να κλείσει η πόρτα εξόδου πριν το 65ο έτος της ηλικίας και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η επίσπευση των αλλαγών στα όρια ηλικίας και η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης (από τα 15 στα 20).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο τραπέζι των συζητήσεων είναι τρεις προτάσεις, για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εκ των οποίων επικρατέστερες είναι είτε η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης είτε η «μεταφορά» το 2013 (από το 2015) των αλλαγών στα όρια ηλικίας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση προβλέπει ότι θα απαιτούνται 20 έτη ασφάλισης για συνταξιοδότηση στο 65ο έτος, μέτρο που ισχύει ήδη για τους νέους ασφαλισμένους. Σήμερα οι ασφαλισμένοι μπορούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου στα 65 εφόσον έχουν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης (δηλαδή 4.500 ημέρες εργασίας).

Η δεύτερη προβλέπει επίσπευση των αυξήσεων στα όρια ηλικίας, ώστε οι ανατροπές να ολοκληρωθούν το 2013 και όχι το 2015 όπως προβλέπεται σήμερα. Σε μία τέτοια περίπτωση η σύνταξη θα καταβάλλεται στα 65 (με 20 έτη ασφάλισης όπως ήδη αναφέρθηκε) ή εναλλακτικά στα 60, αλλά με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης.

Τρίτη επιλογή και η πιο σκληρή είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πάνω από τα 65 έτη και θα προχωρήσει μόνο εφόσον δεν συγκεντρωθεί το κονδύλι των περικοπών ύψους 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.

Αρχικά, στο τραπέζι είχαν τεθεί προτάσεις για αύξηση του ορίου στο 66ο ή ακόμα και στο 67ο έτος, με τις αλλαγές να επηρεάζουν «παλαιούς» και «νέους» ασφαλισμένους. Ωστόσο. φαίνεται πως προκρίνεται η λύση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...