Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου για την αιφνιδιαστική λήξη των Εργασιών της Βουλής



Ημ. Δημοσίευσης : 08/05/2009 22:51

ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.

Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.

Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.

Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.

Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης.

Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.




Read more...

Να γιατί έκλεισε η Βουλή

http://kafeneio-gr.blogspot.com/


"Σύμφωνα με πληροφορίες μας , το κλείσιμο της Βουλής προκάλεσε η πληροφορία για την επικείμενη διαβίβαση την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή της δικογραφίας για την εξαγορά της υπόθεσης Γερμανός από την Cosmote με βασικό κατήγορο τον παραιτηθέντα χθες από το βουλευτικό αξίωμα πρώην υπουργό κ. Χρ. Βερελή......"



Read more...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 8-5-2009 ΜΑΤΩΣΕ!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 8-5-2009 ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 8-5-2009 ΠΕΘΑΝΕ!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ




Read more...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΤΡΟΠΗ !


Δελτία τύπου



Αθήνα, 8 Μαΐου 2009
Ανακοίνωση του Προέδρου για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. ’μεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου.»

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΩΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007
ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ SIEMENS ΟΜΟΛΟΓΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Κ.Λ.Π.



Read more...

Τελευταία Νέα



Η Συνδρομή μου, η Δύναμη μου

Ημ. Δημοσίευσης : 08/05/2009 16:43

Κάρτα Μέλους/Φίλου & Διόρθωση Στοιχείων | ΠΑΣΟΚ οικονομικά αυτοδύναμο, πολιτικά αυτόνομο

http://www.pasok.gr

Read more...

Ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Χρίστου Βερελή , σχετικά με την παραίτηση του Βουλευτή , 08/05/2009

http://www.verelis.gr

Επειδή σε δημοσιογραφικό μπλοκ μετά την παραίτηση του κ. Βερελή διακινήθηκε η άποψη ότι εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, ο κ. Βερελής έκανε δύο σχόλια: 1ον ότι κανείς δεν δικαιούται να μειώσει την ηθική θεσμική και πολιτική σημασία της πρωτοβουλίας του και 2ον επί της διαδικασίας επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου αφού είχε υποβάλει προηγουμένως στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του για τους λόγους που αναλυτικά περιγράφονται στη δήλωσή του.




Read more...

“Το ΠΑΣΟΚ αυτοϋπονομεύεται”

http://www.antinews.gr/


Πως βλέπουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κάποιες φωνές από τα μέσα, έστω και μειονοτικές (προς το παρόν); Διαβάστε, μεταξύ άλλων, σε ένα καλό κείμενο του Γιάννη Παπαϊωάννου

Το ΠΑΣΟΚ υπονομεύεται είναι πλέον φανερό

Προ εβδομάδος καταγγείλαμε την Δικαιοσύνη ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Χθες ζητήσαμε εξεταστική για την ΖΗΜΕΝΣ με βάση την ιδία δικαιοσύνη ενώ το αίτημα για αυτοκάθαρση δονεί το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα έχουμε δηλώσει ότι οποιαδήποτε στέλεχος μας φανεί να εμπλέκεται θα το κρεμάμε ανάποδα, στο τσιγγέλι Και όλα αυτά ενόψει ευρωεκλογών.

Σύντροφοι (με πολλά ερωτηματικά) δίνουν έτσι την δυνατότητα στην ΝΔ να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Νομιμοποιείται στην κοινή γνώμη από αύριο να αρχίσει να «διαρρέει» ονόματα συντρόφων, τα οποία εμείς θα τα πετάμε έξω από το κόμμα μέχρι να καθαρίσουν υποτίθεται.

Και δεν θα αντιδράσουμε για κανένα όνομα παρ εκτός εάν η ονοματολογία αγγίξει τον Γιώργο.

Και δεν θα αναρωτηθούμε αν πρόκειται για σκευωρία φτηνή της δεξιάς.

Και όλα αυτά ενόψει των ευρωεκλογών και μετά από εσωτερικό έλεγχο στον οποίο δεν βρήκαμε τίποτα

Και πόσο άλλο να βγάλουμε τα μάτια μας δηλαδή.

Τα κανάλια άραγε γιατί σιγοντάρουν; Μήπως για να λάμψει η αλήθεια;

Και πόσο άλλο να βγάλουμε τα μάτια μας δηλαδή.

Ακυρωμένο και ακίνδυνο (το ΠΑΣΟΚ) σέρνεται στα πόδια του ενός και του άλλου επιχειρηματία.

Τόσο βολικό μικρό και ακυρωμένο που του πετάς μια μικρή πρωτιά σε 5-6 δημοκοπήσεις και κάνει χαρές κουνώντας την ουρά του.

Βολικό ακόμα είναι να βγει και λίγο πάνω από την ΝΔ στις ευρωεκλογές για να μην αλλάξει το Γιώργο του.

Είναι πλέον φανερό. Το ΠΑΣΟΚ υπονομεύεται

Σύντροφοι συνέρθετε.

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ: Το ΠΑΣΟΚ υπονομεύεται είναι πλέον Φανερό.




Read more...

Τη Φεβρωνία, τον Ζαγορίτη, τον Τραγάκη και τον Μειμαράκη, ζήτησαν επειγόντως τα γερόντια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!

http://kourdistoportocali.blogspot.com/










ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ποιος Παπαχελάς, ποιος Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ποιος Αλογοσκούφης και απίδια μάντολες;
Τα γερόντια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η παρέα του Ροκφέλερ, και η βασίλισσα της Ολλανδίας, απειλούν να μην μετάσχουν στην Σύνοδο του "Αστέρα", εαν δεν πάρει μέρος ο Γιάννης Τραγάκης, ο καρατέκα πολιτικός ογκόλιθος. Ο άνθρωπος που με την πειθώ του, κρατάει υπάκουη τη γαλάζια αγέλη.
Το ίδιο ισχύει και για τον Ζαγορίτη, που όταν ήταν νεαρός, έσφιξε το χέρι του συγχωρεμένου Τζων-Τζων Κέννεντυ (μικρή φωτό). Εκείνον όμως για τον οποίο αγωνιούν ιδιαίτερα είναι ο Βαγγέλας ο Μειμαράκης, που μόλις τον είδε τις προάλλες ο Ομπάμα του φώναξε "εσένα κάπου σε ξέρω..." Τώρα το τι του απάντησε ο Μειμαράκης, είναι ένα άλλο μείζον θέμα. Προφανώς τον Βαγγέλα, ο μαυρούκος τον μπερδεύει με κανα γκαρσόνι της Αστόρια. Χθες μάλιστα άκουγα πως ο Βαγγέλας, θέλει να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ως αντίπαλο δέος του Σημίτη. Απορώ γιατί δεν βάζουν τον Σουφλιά, που είναι και πολύγλωσσος.
Τελευταία άφησα την Φεβρωνία Πατριανάκου, την οποία τα γερόντια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τη θεωρούν εξίσου αισθαντική και πολιτικά ταλαντούχο κορίτσι, με την Αννα Διαμαντοπούλου. Απαίτησαν μάλιστα απο τη Φεβρωνία, όχι απλά να συμμετάσχει στη σατυροΣύνοδο, αλλά και να τραγουδήσει κιόλας, με μάτια ερμητικά κλειστά. Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι αυτή, ότι γουστάρει απαιτεί.
Φέτος μάλιστα τα ποτά και τα κοκταίηλ που θα ετοιμάζει στο μπαρ ο Γιώργος Αλογοσκούφης, θα τα σερβίρει ο Χρήστος Κώνστας. Μαθαίνω μάλιστα απο τις πηγές μου στον "Αστέρα", ότι κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι υψηλοί προσκεκλημένοι. Γι αυτό θα υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στις Κυριακάτικες εφημερίδες που έχουν στείλει "εισοδιστές" δημοσιογράφους ντυμένους σερβιτόρους και βατραχανθρώπους, στα περιξ του συγκροτήματος.


Read more...

Λέτε να υπάρχει ακόμα φιλότιμο;;

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Αγαπητέ καφετζή

Τελικά μήπως δεν χάθηκε τελείως το φ
ιλότιμο σε τούτο τον τόπο; Μήπως αν και είδος εν ανεπαρκεία, μερικοί διαθέτουν;
Διότι πως αλλιώς να εξηγήσουμε την παραίτηση Βερελή, όταν έχουμε ζήσει μόλις πριν λίγες ημέρες την υπόθεση Παυλίδη; Να τον φτύνει όλη η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, να τον μουτζώνει όλος ο κόσμος και αυτός να σφυρίζει αδιάφορος και να λέει προχωράμε, δεν παραιτούμαι.
Και να έχεις τον Βερελή από την άλλη να μας εκπλήττει ευχάριστα. Μόλις ακούστηκε σκάνδαλο την εποχή που ήταν Υπουργός, να υποβάλλει την παραίτηση του χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες πράξεις, συνήθως βλέπουμε πολιτικούς βιδωμέ
νους στην καρέκλα τους.
Τώρα τα πιο βαθιά δεν τα ξέρουμε ακόμα,ο χρόνος θα δείξει, αλλά ο Βερελής σήμερα έδειξε ότι μερικοί πολιτικοί μπορεί και να έχουν φιλότιμο.
Αυτό που λένε πολιτική ευθιξία


Σκορπιός


Η φωτό από το Λογοπλόκο



Read more...

"Παπανδρεϊκός" ο Μακρυπίδης...

http://press-gr.blogspot.com/

Πώς έχασε στις προηγούμενες εκλογές...
. .
Σε αντίθεση με τον παραιτηθέντα Χρίστο Βερελή που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, ο επανακάμπτων στη Βουλή Ανδέας Μακρυπίδης ανήκει στους "παπανδρεϊκούς". Είναι μάλιστα πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Γραμματείας Οικονομικών του κόμματος.
Ένας από τους λόγους που ατύχησε στις τελευταίες εκλογές ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τότε και σχετικά με το οποίο δέχτηκε μάλιστα αρκετά "βρώμικα" χτυπήματα. Ακόμη και ...πεθαμένο τον είχαν βγάλει κάποιοι παραμονές εκλογών!




Read more...

"Δεν του ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί..."

http://press-gr.blogspot.com/

.
Τι είπε στους βουλευτές για τον Χρ. Βερελή ο Γ. Παπακωνσταντίνου
.

Ένα από τα πρώτα σενάρια που διαμορφώθηκε ήταν ο Χρ. Βερελής κλήθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να παραιτηθεί εν όψει πιθανών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της ΜΑΝ. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρώτησαν στη Βουλή τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου αν ισχύει κάτι τέτοιο κι αυτός το διέψευσε. Τους είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε τίποτε μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος ο Χρ. Βερελής τους το ανακοίνωσε.
"Δεν του ζητήσαμε εμείς να παραιτηθεί και δεν γνωρίζαμε οτιδήποτε σχετικό" έλεγε ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνοντας την ακρίβεια του σχετικού αποσπάσματος της δήλωσης Βερελή ότι την παραίτησή του την υποβάλλει "πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας".




Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου το έχει πει χιλιάδες φορές: Όταν υπάρχουν και οι παραμικρές υπόνοιες για κάποιον, καλό θα είναι να απομακρύνεται


.ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!!!!
---------------------------------------------


Ο πρώτος που ενημερώθηκε από τον Χρίστο Βερελή, για την παραίτησή του, ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας στον οποίο και επέδωσε το μεσημέρι τη σχετική επιστολή.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.




. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΡΦΙΑ
---------------------------
Επισημαίνουμε ότι στην επιστολή του ο κ. Βερελής δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά». Άλλωστε δεν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ παρά μόνο μια φορά κι αυτή για να τονίσει ότι επίμαχες αποφάσεις για τον ΟΣΕ πάρθηκαν με διακομματική συναίνεση.

Στέλνει επίσης ξεκάθαρο μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου μιλώντας για «κατασκευή σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου» (!!!). Του λέει δηλαδή να μην δοκιμάσει να ρίξει τα βάρη στην «εσωτερική υπονόμευσή του» σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο

Ο Γ. Παπανδρέου θα τους καθαρίσει όλους όσοι εμπλέκονται έστω και χωρίς αποδείξεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα "φάει" και άλλους.



. Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
-----------------------------

Η επίμαχη σύμβαση: Το 2001, επί υπουργίας Βερελή (υφυπουργός Σ. Βούγιας) τα ΗΛΠΑΠ προκήρυξαν ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια 140 νέων τρόλεϊ,. Οι τεχνικές προσφορές εξετάστηκαν από επιτροπή των ΗΛΠΑΠ η οποία απεφάνθη ότι η προσφορά της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan θα πρέπει να απορριφθεί. Όπως έχει όμως γραφεί υπήρξε τότε «πολιτική παρέμβαση υπέρ της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan», η οποία πήρε και διακομματικό χαρακτήρα μέσω της διακομματικής Επιτροπής Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας. Τελικά, η κοινοπραξία ΕΛΒΟ (Μυτιληναίος) -Neoplan αναδείχθηκε νικήτρια και στις 23 Δεκεμβρίου υπέγραψε τη σύμβαση των 85,9 εκατ. ευρώ με τα ΗΛΠΑΠ .


. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ

-------------------------------------------------------

«Εμείς πάμε μπροστά, προχωράμε, το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους την ώρα που επέστρεφε στο γραφείο του στη Βουλή από την αίθουσα της Ολομελείας, όταν ρωτήθηκε για το πως είδε την εξέλιξη με το θέμα Βερελή.
Read more...