Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Ο Γ. Παπανδρέου το έχει πει χιλιάδες φορές: Όταν υπάρχουν και οι παραμικρές υπόνοιες για κάποιον, καλό θα είναι να απομακρύνεται


.ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!!!!
---------------------------------------------


Ο πρώτος που ενημερώθηκε από τον Χρίστο Βερελή, για την παραίτησή του, ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας στον οποίο και επέδωσε το μεσημέρι τη σχετική επιστολή.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.




. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΡΦΙΑ
---------------------------
Επισημαίνουμε ότι στην επιστολή του ο κ. Βερελής δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά». Άλλωστε δεν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ παρά μόνο μια φορά κι αυτή για να τονίσει ότι επίμαχες αποφάσεις για τον ΟΣΕ πάρθηκαν με διακομματική συναίνεση.

Στέλνει επίσης ξεκάθαρο μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου μιλώντας για «κατασκευή σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου» (!!!). Του λέει δηλαδή να μην δοκιμάσει να ρίξει τα βάρη στην «εσωτερική υπονόμευσή του» σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο

Ο Γ. Παπανδρέου θα τους καθαρίσει όλους όσοι εμπλέκονται έστω και χωρίς αποδείξεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα "φάει" και άλλους.



. Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
-----------------------------

Η επίμαχη σύμβαση: Το 2001, επί υπουργίας Βερελή (υφυπουργός Σ. Βούγιας) τα ΗΛΠΑΠ προκήρυξαν ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια 140 νέων τρόλεϊ,. Οι τεχνικές προσφορές εξετάστηκαν από επιτροπή των ΗΛΠΑΠ η οποία απεφάνθη ότι η προσφορά της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan θα πρέπει να απορριφθεί. Όπως έχει όμως γραφεί υπήρξε τότε «πολιτική παρέμβαση υπέρ της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan», η οποία πήρε και διακομματικό χαρακτήρα μέσω της διακομματικής Επιτροπής Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας. Τελικά, η κοινοπραξία ΕΛΒΟ (Μυτιληναίος) -Neoplan αναδείχθηκε νικήτρια και στις 23 Δεκεμβρίου υπέγραψε τη σύμβαση των 85,9 εκατ. ευρώ με τα ΗΛΠΑΠ .


. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ

-------------------------------------------------------

«Εμείς πάμε μπροστά, προχωράμε, το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους την ώρα που επέστρεφε στο γραφείο του στη Βουλή από την αίθουσα της Ολομελείας, όταν ρωτήθηκε για το πως είδε την εξέλιξη με το θέμα Βερελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: