Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ... ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!


Xωρίς ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές κυκλοφορεί η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στην μια και μοναδική της έκδοση. Επέλεξε το θέμα των ημερών. Δηλαδή... μελλοντολογία για το τι θα κάνει ο Καραμανλής. Ανασχηματισμός, οικονομία, πρόωρες εκλογές. Αυτά... Ή μάλλον σχεδόν αυτά! Η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει συνέντευξη του Περικλή Κοροβέση που τα χώνει άσχημα στους Φλωράκη και Κύρκο! Μάλλον από Δευτέρα δύσκολα θα γλυτώσει τη διαγραφή...

fimotro.

Read more...

Η φύση δεν εκδικείται… υποβαθμίζεται…


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΥ

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Την ώρα που η Ελλάδα για μία ακόμη φορά καίγεται, οι πολίτες τρέχουν έντρομοι και φωνάζουν: «η φύση εκδικείται τρέξτε να σωθείτε». Μπορεί να μην ακούμε αυτή την κραυγή τόσο έντονα στην περίπτωση των πυρκαγιών, την ακούμε όμως εντονότατα στην περίπτωση των θεομηνιών κτλ.

Σε αυτή ακριβώς τη φράση βρίσκεται σωρευμένη η μη ύπαρξη σεβασμού στο περιβάλλον, ουσιαστικά η μαζική κουλτούρα αδιαφορίας μας για το περιβάλλον. Ο Simon Dalby χαρακτηρίζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις περιβαλλοντικές απειλές δηλαδή, «ως το αποτέλεσμα του είδους της κοινωνίας το οποίο η σημερινή παγκόσμια πολιτική οικονομία παράγει. Η βιομηχανική δραστηριότητα, οι αγροτικές μονοκαλλιέργειες, και η μανιώδης κατανάλωση ‘απορριπτέων προϊόντων’ παράγουν άλλες μορφές ανασφάλειας».

Αυτή είναι η αλήθεια, η φύση δεν εκδικείται τους ανθρώπους υποβαθμίζεται από αυτούς. Εμείς δημιουργήσαμε τις απειλές που προέρχονται από το περιβάλλον διαταράσσοντας την ισορροπία των οικοσυστημάτων. Ένα μεγάλο μέρος των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων μπορεί, και πρέπει να αποδοθεί, στην πίστη του διαφωτισμού στην ανθρώπινη δυνατότητα να μάθει και να κυριεύσει τα πάντα. Στα πλαίσια της αναζήτησης της ανωτερότητας και της ασφάλειας πραγματοποιήθηκε ένας λανθασμένος διαχωρισμός, μεταξύ ανθρωπότητας και φύσης, όπου ο φυσικός κόσμος εκλαμβάνεται ως κάτι που πρέπει να εξημερωθεί και να κατακτηθεί, και όχι ως κάτι που χρήζει σεβασμού.

Αυτός, ακριβώς ο διαχωρισμός μας επιτρέπει να υποτιμούμε το περιβάλλον αδιαφορώντας παράλληλα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Καμία όμως υποτίμηση δεν πραγματοποιείται χωρίς κόστος, όπως άλλωστε σημείωνε το 1987 η περίφημη Έκθεση Bruntland: «Η διάσωση μας εξαρτάται όχι μόνο από την στρατιωτική ισορροπία, αλλά, και από την παγκόσμια συνεργασία για την επίτευξη ενός βιώσιμου περιβάλλοντος»

Ποιο θα πληρώσει το κόστος της ανασφάλειας που δημιουργείται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Η κλιματική αλλαγή, όπως φαίνεται και από τη μελέτη της βιβλιογραφίας, έχει τα περισσότερο επικίνδυνα αποτελέσματα στις ομάδες αυτές που είναι ήδη ευάλωτες, λόγω της φτώχιας, του χαμηλού επιπέδου μόρφωσης και μίας γενικότερης έλλειψης πόρων, γνωσιακών και υλικών. Οι περιοχές του κόσμου που κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, είναι κυρίως οι αναπτυσσόμενες περιοχές, περιοχές όπως η Σαχάρα, το Μπαγκλαντές κτλ. Τα εμπειρικά ευρήματα σχετικά με τη σύνδεση ανισότητας και σύγκρουσης θα έχουν μεγαλύτερη εφαρμογή στο μέλλον, καθώς η ανισότητα μεταξύ κοινωνιών, κρατών, περιοχών και ατόμων έχει αυξητικές τάσεις.

Αυτοί, που διαθέτουν του φυσικούς πόρους θα είναι σε θέση να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την περιβαλλοντική υποβάθμιση και θα ασφαλίσουν, για δική τους χρήση, τα καλύτερα κομμάτια γης, και τον έλεγχο των πηγών.

Αντίθετα, αυτοί που βρίσκονται στο στάδιο της επιβίωσης θα πιεστούν, και θα αγγίξουν τα όρια της ίδιας τους της ύπαρξης.

Το βασικό ζήτημα σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει ως σενάριο, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η μη αντιμετώπιση της η οποία, μπορεί να οδηγήσει σε συγκρουσιακές καταστάσεις.

Κάποιοι, υποστηρίζουν, χρησιμοποιώντας ιστορικά παραδείγματα, όπως η Γαλλική επανάσταση, η οποία σύμφωνα με μερικές θεωρήσεις ήταν αποκύημα των όλο και περισσότερο μειούμενων πόρων, ότι θα οδηγηθούμε σε μία επανάσταση των χαμένων της κλιματικής αλλαγής, όπου οι πλέον οικολογικά περιθωριοποιημένοι του Homer-Dixon θα είναι και αυτοί που θα έχουν την ανάγκη να επαναστατήσουν.

Η φύση λοιπόν δεν εκδικείται… υποβαθμίζεται…


akiskaratrantos


Read more...

ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ


protothema
Read more...

Η ΝΕΤ βρήκε την αιτία: Οι κάτοικοι φταίνε, που δεν είχαν καθαρίσει τις αυλές τους!...


Μετά το ρεπόρτερ Ζώη Κακκαβά, που προέβλεψε, ότι σβήνει η φωτιά, η ΝΕΤ έκανε κι άλλο ανδραγάθημα. Έδειχνε πλάνα σπιτιών, που καίγονταν και ο ρεπόρτερ, που βρισκόταν μπροστά, έλεγε (και η παρουσιάστρια συμφωνούσε) ότι οι κάτοικοι δεν είχαν καθαρίσει τις αυλές τους από τα ξερά χόρτα! Έλεος!!!

nonews-news.


Read more...

ΧΑΟΣ...


Μαρκογιαννάκης: Στρατηγός "Άνεμος", ο νεώτερος...
Το απόλυτο χάος. Τόσα χρόνια δεν τους έχει διδάξει κανένα πάθημα τους τίποτα. Το 2007 θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Το 2009 η φωτιά καταστρέφει ότι έχει απομένει σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα και το μέτωπο της κινείται ανεξέλεγκτο και απειλητικό προς το Διόνυσο και τα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας σε μια κατάσταση απολύτου χάους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδύναμες, παραλυμένες και ασυντόνιστες δεν μπορούν ν' ανακόψουν την πύρινη επέλαση, ενώ ένας ανεκδιήγητος Μαρκογιαννάκης μας...

..λέει πως η αδυναμία τους οφείλεται στην αλλαγή της φοράς του ανέμου.

"Αν μέχρι το βράδυ δεν έχουμε αποτέλεσμα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα" δηλώνει ο υπουργός-στρατηγός "Άνεμος" ο νεώτερος. Δηλαδή, ο Θεός ας βάλει το χέρι του...

nonews-news.

Read more...

ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ - ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!


Είναι η ώρα να εξαφανιστούν. Να πάνε από εκεί που ήρθαν. Ο Κουρασμένος έχει διαλύσει την Ελλάδα και για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι εάν θα πάει σε πρόωρες εκλογές και πότε θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Από το πρωί όλα τα κυβερνητικά στελέχη και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν εξαφανιστεί. Μόνο στα εύκολα βγαίνουν μπροστά. Καραμανλή σήκω και φύγε από μόνος σου. Δεν πάει άλλο...

[Untitled-15+copy.jpg]

fimotro

Read more...

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ...


Πρόλαβε η Real News στη Β' έκδοση που πηγαίνει στα Αστικά κέντρα, τις πυρκαγιές και το ρεπορτάζ για όλα έχουν συμβεί από τα ημερώματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατόρθωσε έτσι, έστω και στη δεύτερη έκδοσή της να συμπεριλάβει το κυρίαρχο θέμα της ειδησεογραφίας του Σαββατοκύριακου. Κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου ο οποίος ζητάει να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές...

fimotro.

Read more...

ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΩΡΑ ΓΙΑ... ΔΟΥΛΕΙΑ!


ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ "ΑΣΤΕΡΑ"!

Το fimotro, επικοινώνησε πριν από λίγο με κορυφαίο υπουργό που είναι ένας εκ των στενών συνεργατών του Καραμανλή. Βρίσκεται στο σπίτι του στην Γλυφάδα. Οι πυρκαγιές πήγαν οριστικά πίσω τις εκλογές. Η απογοήτευση του κόσμου και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σήμερα έχει χτυπήσει κόκκινο. Ακόμα και οι υπουργοί δεν έχουν κέφι για τίποτα. Ούτε για να μιλήσουν μεταξύ τους. Η κυβέρνηση έχει διαλυθεί. Και μαζί της η χώρα. Εν τω μεταξύ έχει γίνει χαμός με τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε με τον Αργύρη Καρρά να λιάζεται σήμερα στον Αστέρα. Τον βρίζουν όλοι οι κυβερνητικοί. Χαμός...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Μετά από δυο ώρες διαλογισμού στην ξαπλώστρα του "Αστέρα" ο Αργύρης Καρράς σηκώθηκε... καθιστός για να σκεφτεί με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσει τις... πυρκαγιές! Η φωτογραφία πριν από περίπου 3 λεπτά!



Read more...

"ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ" ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!


Αφού αγανάνκτησε για να μαζέψει τους υπουργούς και τα στελέχη του από τις πισίνες και τις παραλίες στις 2.00 το μεσημέρι το γραφείο Τύπου του Μαξίμου έστειλε sms στους πολιτικούς συντάκτες για να δείξει ότι κάτι κινείται και ότι ο πρωθυπουργός συντονίζει την επιχείρηση. Τότε ξύπνησε ο Καραμανλής από τον ύπνο που έριχνε στην Ραφήνα. Ράθυμος, άκεφος και σε κακά χάλια είπε αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε όλοι. Τα ίδια! Για γέλια και για κλάματα δηλαδή...

fimotro.

Read more...

Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!...


Φοβερός αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφίες από την Πεντέλη (κλικ). Ο φακός κοιτάζει προς Διόνυσο και Σταμάτα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από υψόμετρο 1.100 μέτρων πριν από περίπου δυο ώρες!




Read more...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΑΔΑ)



fimotro.blogspot.com/

Read more...

ΧΩΣΙΜΟ...


Τα χώνει πολύ άσχημα στο κράτος ο Νίκος Χατζηνικολάου σε άρθρο το οποίο έγραψε στη Real News και δημοσιεύεται στο δισέλιδο ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές. Η Real News πάντως ήταν η μόνη εφημερίδα από αυτές που έχουμε ήδη στα χέρια μας που πρόλαβε και στο πρωτοσέλιδό της και με μεγάλο ρεπορτάζ τα όσα έγιναν το πρωί στη Βορειοανατολική Αττική. Αυτοί δεν πήγαν διακοπές...



Read more...

ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ FIMOTRO


Η REAL NEWS ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μια ολόκληρη σελίδα αφιερώνει η Real News (πατήστε κλικ) στην αποκάλυψη του fimotro σχετικά με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ανύπαρκτο κανάλι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η εφημερίδα μάλιστα, έχει προχωρήσει το ρεπορτάζ καθώς δημοσιεύει την λίστα με τα αρχικά και τους μισθούς των εργαζομένων όπως αυτά προκύπτουν από ερώτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη. Ευχαριστούμε τη διεύθυνση της εφημερίδας και τη δημοσιογράφο που υπέγραψε το ρεπορτάζ για την αναφορά στην πηγή της, δηλαδή στο fimotro.



Read more...

Σχόλιο του ΠολιτικούΕκπροσώπου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Κουβέλη για τη μεγάλη φωτια στη ΒΑ Αττική




[kouvelisuntitled.bmp]ΠολιτικούΕκπροσώπου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Κουβέλη για τη μεγάλη φωτια στη ΒΑ Αττική
Ο Spyros Kouvelis παρακολουθω με ανησυχια τη φωτια στη ΒΑ Αττικη, δυστυχως μόλις αρχισαν οι ισχυροι ανεμοι αρχισαν και τα παρατραγουδα. αυτη η ωρα δεν ειναι καταλληλη για κριτικη, απλα ελπιζω να υπαρχει σχεδιασμος και να λειτουργησουν οι υπηρεσιες οπως πρεπει, ωστε να αποφευχθουν τα χειροτερα.



Read more...

ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!


Πήγε στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής και αυτό ήταν όλο. Αντί να πάει στο Μαξίμου και να συντονίσει απο εκεί τις κινήσεις των υπουργών και όχι μόνο, ξαναγύρισε στην Ραφήνα για να μην χάσει τον Παναθηναϊκό με τον Εργοτέλη που δείχνει τώρα το Nova Sport 1. Δεν κάνει ο άνθρωπος. Τα έχει γράψει όλα στα παλιά του τα παπούτσια...
fimotro.


Read more...

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις μεγάλες πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, και αφού ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την κατάσταση που επικρατεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε αυτή την νέα, πρωτοφανή οικολογική καταστροφή της Αττικής.

Οι στιγμές απαιτούν, όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη - η Πυροσβεστική, οι εθελοντές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας - σε όσους συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Είμαστε κοντά τους να προσφέρουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε και είμαι σίγουρος πως ο κάθε πολίτης, αυτό θα κάνει.

Ευχόμαστε υγεία και προστασία για όλους όσοι βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές. Είμαι σίγουρος ότι, οι υπηρεσίες κάνουν καθετί που μπορούν. Αυτοί οι άνθρωποι -που τους αξίζουν συγχαρητήρια - με αυτοθυσία προστατεύουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες, αλλά βεβαίως και το περιβάλλον, αυτό το περιβάλλον που μας έχει απομείνει στην Αττική.

Καλό κουράγιο.

Είμαστε κοντά σας




Read more...