Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Read more...

Δηλώσεις Χάρη Καστανίδη σχετικά με την ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Εννέα μέτρα για ισχυρό και ευνομούμενο κράτος

Για τη διαμόρφωση μίας δημόσιας διοίκησης που εξασφαλίζει την ισονομία για όλους τους πολίτες, που τους σέβεται και τους υπηρετεί περισσότερ


Read more...

Ο Κοσκωτάς έκλεβε την Τράπεζα, ο Ψυχάρης το κράτος...ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Πρωτοστατεί σε πρωτοφανή εκβιασμό της Κυβέρνησης...
Ο Ψυχάρης είναι Μπροστάρης. Το υπόλοιπο σύστημα (Μπομπολαίοι κ.λ.π.)είναι πίσω του και τον στηρίζει. Ο Ψυχάρης ζητάει επιτακτικά (εκβιαστικά είναι η σωστή λέξη), να πληρώσει το Κράτος τα δάνεια των εκατοντάδων εκατομμυρίων που πάρθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να γίνουν βιλάρες κότερα και ντόλτσε βίτα. Οι απολύσεις που γίνονται από το ΔΟΛ, κινούνται στο πλαίσιο αυτής της πίεσης προς την Κυβέρνηση . Ο Ψυχάρης και οι συν αυτώ θέλουν να δείξουν, ότι τα Μέσα βρίσκονται στα πρόθυρα καταστροφής. Και εάν το κράτος δεν βάλει το χεράκι του πάνε για φαλιμέντο.
Την φόρμουλα της μεγάλης κομπίνας , την έχει βρει ο ίδιος ο Ψυχάρης. Ποια είναι? Να... εγγυηθεί το Κράτος τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, με αποπληρωμή σε χρονικό ορίζοντα 20ετίας.
Μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο.
Ίσως μεγαλύτερο κι από εκείνο του Κοσκωτά...


http://nonews-news.blogspot.com/2009/07/blog-post_7353.html

Read more...

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΤΖΑΝΝΕΙΟ

Επίσκεψη στο γραφείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποίησε προχθές ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Η επίσκεψη δεν ήταν για καλό σκοπό. Ο βουλευτής...
της Α΄Πειραιώς με τη Ν.Δ. πήγε στο γραφείο του Αβραμόπουλου και παραλίγο να τον πλακώσει στο ξύλο! Αφορμή η νέα Διοικήτρια στο Τζάννειο, πρώην στέλεχος του ΚΕΠ κα Γιαννακάκου, η οποία κυριολεκτικά όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται, αλλά έχει διαταράξει ολόκληρο τον ιστό λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η επίσκεψη αφορούσε τις απευθείας αναθέσεις της διοικήτριας. Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί. Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο. Θα επανέλθουμε...
pressmme


Read more...

1-5/7/09 στο Σινε "ΦΛΟΙΣΒΟΣ": State of Play "Η κατάσταση των πραγμάτων"

Ξεκινούν από 1 Ιουλίου 2009 και οι προβολές της ΔΗΤΕΑ στο Σινε "ΦΛΟΙΣΒΟΣ", με την ταινία του Κέβιν Μακ Ντόναλντ "State of Play" ("Η κατάσταση των πραγμάτων") με τους ηθοποιούς: Russel Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams και Helen Mirren.... Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!! Το όλο πρόγραμμα προβολών της ΚΛΑ και της ΔΗΤΕΑ, μπορείτε να το βρείτε στην κατηγορία "αρχείο" και συγκεκριμένα στο άρθρο μας "Καλοκαιρινές βραδιές στο Σινέ "ΦΛΟΙΣΒΟΣ". Δείτε το σχετικό trailer της ταινίας και πάρτε μια γεύση......

goalexandroupolis.gr
Read more...

Συνέντευξη Σπύρου Κουβέλη στην εκπομπή του «ΚΑΝΑΛΙΟΥ-1» του Πειραιά: «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» με το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ «ΚΑΝΑΛΙΟΥ-1» ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ:

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗΒ. ΣΚΟΥΡΗΣ: Έχω τη χαρά να έχω στην τηλεφωνική μου γραμμή το βουλευτή Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Σπύρο Κουβέλη. Κύριε Κουβέλη καλή σας μέρα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλημέρα κ. Σκουρή. Τι κάνετε;

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Και καλό μήνα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλό μήνα και σε εσάς.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Πώς είδατε τη ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή σήμερα ο κ. Σουφλιάς για τους ημιυπαίθριους;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Με μία λέξη ως απαράδεκτη. Και θα σας πω γιατί το λέω αυτό. Γιατί θεωρώ ότι είναι μία ρύθμιση η οποία καλυπτόμενη πίσω από την ας πούμε τακτοποίηση, γιατί δεν πρόκειται για νομιμοποίηση, αλλά είναι ένας όρος καινοφανής στην ελληνική νομοθεσία, διότι τακτοποιούμε κάτι το οποίο δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε, ουσιαστικά ο μόνος σκοπός που έχει είναι να μαζέψει αυτά τα 2 δις τα οποία είπε ο Υπουργός ότι αυτός είναι ο στόχος του.

Θεωρώ όμως ότι είναι απαράδεκτη, γιατί πρώτον, δε λύνει ένα νομικό θέμα των πολιτών. Οι πολίτες μάλιστα καλούνται μέσα από μία διαδικασία σχεδόν εκβιαστική, γιατί είπε χθες ο Υπουργός ότι θα «αστράψει και θα βροντήξει η Εφορία», θα αρχίσουν οι έλεγχοι κλπ, οπότε ελάτε να πληρώσετε.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Θα πιάσει πολλούς η δαγκάνα λέει από το Σεπτέμβρη.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ναι. Και λέει ελάτε να δηλώσετε, αλλά είναι απίθανο αν το σκεφτούμε λιγάκι με απλή λογική, ότι καλείται ο πολίτης να 'ρθει να δηλώσει ο ίδιος προς το κράτος ότι έχει παρανομήσει. Πρωτοτυπία πρώτη. Καλούν τον πολίτη να 'ρθει να μας το πει.

Δεύτερον. Του λέμε να πληρώσει ένα πρόστιμο γι' αυτή την ιστορία, το οποίο όμως νομικά δεν τον θωρακίζει. Δε λέει ότι δηλώνω την παρανομία, πληρώνω το πρόστιμο που χρειάζεται...

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Αν τον θωράκιζε κ. Κουβέλη, εσείς θα ήσασταν σύμφωνος;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κοιτάξτε, καταρχήν είναι μία θεωρητική συζήτηση γιατί δεν μπορεί να θωρακιστεί ο πολίτης. Γι' αυτό έχουμε πει ότι μία τέτοια ρύθμιση ούτως ή άλλως όταν γίνει μια προσφυγή, που θα γίνει από κάποιον φαντάζομαι προς το Συμβούλιο Επικρατείας, θα καταπέσει. Αλλά και πάλι δε θα ήμουν σύμφωνος, γιατί θεωρώ ότι μία πολιτική που στην Ελλάδα λέει ότι αφήνω τον πολίτη να παρανομεί και μετά απλώς για να μαζέψω κάποιους πόρους για τα δημόσια ταμεία τον νομιμοποιώ, σημαίνει ότι συνεχίζω εις το διηνεκές να αναπαράγω τις παρανομίες.

Και ιδίως στην Πολεοδομία το τελευταίο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δώσουμε κίνητρα για να αναπαράγονται οι παρανομίες.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα βεβαίως, τι γίνεται με αυτούς τους χώρους οι οποίοι είναι ήδη σε ανέγερση, τα κτίρια που είναι ήδη σε ανέγερση και που περιλαμβάνουν κλείσιμο των χώρων αυτών. Με αυτούς τι θα γίνει;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς. Και ξέρετε, σε μία τέτοια ρύθμιση, γιατί έρχεται τροπολογία για το θέμα αυτό στη Βουλή, αυτό δεν αναφέρεται καθόλου. Δεν αγγίζουμε δηλαδή. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τις άδειες και μάλιστα με έναν τρόπο ο οποίος δεν καταργεί το φαινόμενο των ημιυπαίθριων που είναι επίσης μια ελληνική πρωτοτυπία, αλλά ουσιαστικά αναπαράγουμε αυτή την κατάσταση.

Έχουμε τις υπό ανέγερση κατασκευές, που προφανώς, υποθέτω βέβαια σε αυτό, ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει και αυτούς να τους πιάσει μέσα στην κρίση αυτής της ιστορίας για να μαζέψει πόρους.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Διαφορετικά θα πρέπει να τους γκρεμίσει.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βέβαια. Αλλά τέτοια ένδειξη δεν έχει δοθεί από την κυβέρνηση ότι θα κινηθεί πραγματικά για να ελέγξει το τι γίνεται. Και ξαναλέω, σε μια χώρα που πολεοδομικά, γιατί είναι γνωστό σε όλους μας ότι η Πολεοδομία είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα προβλήματα ελέγχου του πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, του πως παρανομούν οι πολίτες.

Και εδώ βλέπουμε μια ρύθμιση που όχι μόνο δεν προσπαθεί να διορθώσει το πολεοδομικό χάλι της χώρας μας, αλλά αναπαράγει τα φαινόμενα παλαιών δεκαετιών.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Να σας ρωτήσω κάτι; Αυτά τα κτίρια δεν είναι επικίνδυνα για παράδειγμα σε έναν ισχυρό σεισμό ή οτιδήποτε;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κοιτάξτε, αυτό δεν εξαρτάται από το αν έχει κλειστεί ή όχι ένας ημιυπαίθριος χώρος. Δε νομίζω ότι είναι τόσο πολύ θέμα επικινδυνότητας. Αλλά είναι θέμα του ότι υπάρχουν κάποιοι πολίτες που έχουν χτίσει νόμιμα τα σπίτια τους, ακόμα και σε διαφορετικούς ορόφους της ιδίας πολυκατοικίας και έρχεται τώρα το κράτος να δικαιώσει αυτούς που παρανόμησαν, να αλλάξει τα δεδομένα του πως έχουν βγει οι άδειες και οι ισορροπίες ανάμεσα σε κατοίκους του ιδίου κτιρίου.

Και τελικά ο κερδισμένος να είναι αυτός που έχει κάνει την παράνομη δουλειά. Αυτό είναι τρομερό.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Και αυτό συμβαίνει φαντάζομαι και με την περαίωση και με όλα τα υπόλοιπα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς. Δηλαδή στο όνομα της είσπραξης κάποιων έξτρα εσόδων για να καλύψουμε τα ελλείμματα του δημοσίου, τα οποία δε δημιουργήθηκαν με ευθύνη των πολιτών, ούτε με ευθύνη κυρίως των νομοταγών πολιτών, ουσιαστικά δίνουμε ένα πριμ σε αυτούς που παρανομούν, τιμωρούμε τους πολίτες που δεν έχουν παρανομήσει, γιατί βρίσκονται ξαφνικά να αισθάνονται - επιτρέψτε μου να το πω πολύ απλά - «ο χαζός της παρέας» και αναπαράγουμε και μια διαδικασία η οποία δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει στη χώρα μας.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Τι θα έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη σας; Γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η δική μου γνώμη είναι ότι καταρχήν σε ό,τι αφορά τις παρανομίες της Πολεοδομίας, εάν πραγματικά ήθελε το κράτος να ρυθμίσει την κατάσταση, θα μπορούσε να αστράψει και να βροντήξει όπως είπε η Εφορία, οι πολεοδομικές ρυθμίσεις και όλα αυτά, αλλά επίσης ξέρετε ότι υπάρχει νομοθεσία η οποία λέει τι πρέπει να γίνει με το πρόστιμο διατήρησης και το πρόστιμο το εφάπαξ για τις παράνομες πολεοδομικές δραστηριότητες.

Το ζήτημα είναι από εκεί και πέρα πως σταματάμε αυτό το φαινόμενο. Και γι' αυτό δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια. Άρα, ξέρετε, όταν κάποιος έχει γάγγραινα, το πρώτο στάδιο είναι να τη σταματήσεις και μετά πρέπει να γιατρέψεις αυτό που απέμεινε. Εδώ βλέπουμε το ανάποδο. Πάμε απλώς να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε απ' αυτή τη γάγγραινα που υπάρχει στην Πολεοδομία, αλλά την ασθένεια την αφήνουμε να προχωράει κανονικά.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό απ' όσο φαίνεται για τη νοοτροπία της κυβέρνησης.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Τώρα, να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα. Έχετε καμιά ένδειξη πότε ο κ. Σουφλιάς θα επιτρέψει να γίνει Υπουργείο Περιβάλλοντος; Και δεν το λέω χαριτολογώντας.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι-όχι, το καταλαβαίνω πως ρωτάτε και είναι πάρα πολύ ουσιαστικό το ερώτημα. Η αίσθησή μου είναι και αυτό το είχε πει σε μια ομιλία του ο κ. Σουφλιάς, ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα γιατί αν φτιαχτεί Υπουργείο Περιβάλλοντος θα τα καθυστερήσει. Αυτό είναι μια νοοτροπία παρελθόντων δεκαετιών.

Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι θα έπρεπε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει υπάρξει άμεσα, μετά ιδιαίτερα τα μεγάλα σοκ τα περιβαλλοντικά που πέρασε η χώρα με τις πυρκαγιές του 2007 και η κυβέρνηση το πηγαίνει πίσω. Η δική μου η αίσθηση είναι ότι Υπουργείο Περιβάλλοντος θα υπάρξει με το που θα υπάρξει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε λίγους μήνες.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Πιστεύετε δηλαδή ότι νωρίτερα δε θα δημιουργηθεί τέτοιο Υπουργείο από τον κ. Καραμανλή.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είμαι βέβαιος ότι η πρόθεση του Υπουργού είναι να μη δημιουργηθεί. Τώρα, αν αποφασίσει να το κάνει για προεκλογικούς και μόνο λόγους και να ευτελίσει και αυτή την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας, ας χρεωθεί και την ευθύνη.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Κάτι ακόμα. Με τους Οικολόγους Πράσινους πώς τα πάτε ως κόμμα;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Τα πάμε μια χαρά νομίζω. Δεν έχουμε κάποια αντεκδίκηση, ούτε θεωρούμε ότι διεκδικούμε τον ίδιο χώρο. Αλλά πιστεύω και μάλιστα έχω πει πολλές φορές, ότι εγώ θεωρώ το να υπάρχει ανάδειξη μιας πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα που φέρνει το θέμα του περιβάλλοντος, είναι θετικό. Που φέρνει το θέμα του περιβάλλοντος στη πολιτική ζωή του τόπου.

Το κάνουμε, φυσικά εμείς το έχουμε κάνει και πολύ πριν, αλλά νομίζω και ένας χώρος ο οποίος είναι ξεκάθαρα ταυτισμένος με αυτό το θέμα, έχει κάτι να προσφέρει. Από εκεί και πέρα βέβαια αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχουν σοβαρές πολιτικές, σοβαρές δεσμεύσεις και υλοποιήσιμα προγράμματα για να γίνουν αυτά.

Και μάλιστα έχω πει επίσης πάρα πολλές φορές ότι εφόσον υπάρχουν τέτοιου είδους προσεγγίσεις στα θέματα του περιβάλλοντος, εγώ είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και με τους Πράσινους, και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα έχει υπεύθυνη στάση στα θέματα περιβάλλοντος.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Ναι, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν είχατε ούτε μια συνάντηση ως τώρα μαζί τους.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δεν είναι έτσι. Έχω συμμετάσχει και στα δύο συνέδρια του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων. Και άλλωστε είναι άτομα με τα οποία έχω και απ' το παρελθόν μου πάρα πολύ σχέση και επαφή.

Αλλά συμμετείχα επίσημα σαν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στα συνέδρια των Οικολόγων Πρασίνων και ούτως ή άλλως νομίζω ότι αυτές οι συναντήσεις ξέρετε, δεν είναι για το θεαθήναι, αλλά έχει σημασία να παρακολουθούμε ο ένας τη δουλειά του άλλου και να δούμε που υπάρχει πεδίο συνεργασίας, όπως επαναλαμβάνω και με τα υπόλοιπα κόμματα, να μπορέσουμε να δούμε πως θα συνεργαστούμε για να κάνουμε μία μεγάλη στροφή στην Ελλάδα, γιατί αυτό που λέμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον, το πώς το περιβάλλον θα μπει σε όλες τις πολιτικές, δεν είναι θέμα ενός κόμματος, είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας. Και θα ξεκινήσουμε με τα κόμματα που μπορούν να το καταλάβουν αυτό.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Ήσασταν ο μοναδικός βουλευτής που προ ημερών, συνοδέψατε τον Γιώργο Παπανδρέου στο ταξίδι του στα Βαλκάνια για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Εκεί ο Πρόεδρός σας τάχθηκε υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Βαλκανικών χωρών έως το 2014. Το αντέχει αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση; Μια νέα διεύρυνση και μάλιστα με τέτοιες χώρες;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δει λελογισμένα πως μπορεί να συμπεριλάβει μέσα στους κόλπους της, τις χώρες που μπορούν και να αποτελέσουν μία διεύρυνση της αγοράς και να αποτελέσουν και μία διεύρυνση της δημοκρατικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά εγώ το βλέπω και από μία άλλη σκοπιά. Εάν το δούμε να ξεχάσουμε για μισό λεπτό την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δούμε την ίδια τη χώρα μας, για την Ελλάδα μόνο συμφέρον μπορεί να είναι οι γύρω από εμάς χώρες να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί αυτό σημαίνει συνεργασία, μία αυξημένη συνεννόηση και ένα αυξημένο βαθμό ισορροπίας σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή.

Άρα, νομίζω ότι και για την Ευρώπη που δεν μπορεί να διεκδικήσει το ρόλο της με μέσα άμυνας και με επιθετικά και με όπλα κλπ. αλλά μπορεί να το διεκδικήσει με τα ειρηνικά μέσα της πολιτικής συνεργασίας, είναι ό,τι καλύτερο, γιατί έτσι εγκαθιδρύεται και σαν μία δύναμη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Τελειώνοντας να δώσω και μία είδηση και αν θέλετε την επιβεβαιώνετε ή όχι. Μαθαίνω ότι ο Σπύρος Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στην Α' περιφέρεια Αθηνών.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βλέπω παρακολουθείτε τα blog με προσοχή.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Τις πληροφορίες.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Το πιθανότερο είναι αυτό που λέτε. Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου, για να αξιοποιήσει - αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο - και τη δική μου παρουσία, σε όποια περιφέρεια είναι πιο χρήσιμη για το ΠΑΣΟΚ.

Το προφίλ μου ως νέου ανθρώπου στην πολιτική, που ασχολείται με το περιβάλλον, θα είναι χρήσιμο στο ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και να υλοποιήσει τις πολιτικές που έχουν να κάνουν με τα εξαιρετικά κρίσιμα και νέα θέματα στην πολιτική ζωή του τόπου και του περιβάλλοντος επίσης.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κύριε Σκουρή να είστε καλά. Καλημέρα.

Read more...

"Δεν υπάρχουν φίλοι και γνωστοί"


Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, μεταξύ των οποίων και η δήμευση περιουσιακών στοιχείων πολιτικών, τα οποία δεν προκύπτουν από τη δήλωση περί «πόθεν έσχες», διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σε ζητήματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, «για μένα, δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι και γνωστοί». Ανέφερε, επίσης, ότι στα ζητήματα διαφθοράς «το ΠΑΣΟΚ έχει μια συνεπή στάση, διαφάνεια με κάθε κόστος και χωρίς καμία εξαίρεση» και υποστήριξε πως, αντίθετα, «η ΝΔ βρίσκεται σε ομηρεία από κάθε υπόθεση διαφθοράς».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι σήμερα γίνεται προσπάθεια να μπει σε ομηρεία όλος ο πολιτικός κόσμος.

Οι προτάσεις του κ. Παπανδρέου είναι οι εξής:

Α. Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Β. Να στραφεί η κυβέρνηση κατά της γερμανικής εταιρίας, για να δώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα.

Γ. Να υπάρξει ρύθμιση ειδικά για τη διαφθορά πολιτικών προσώπων, που να παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους δίνουν στοιχεία και αποδείξεις για επίορκους πολιτικούς.

Δ. Τα περιουσιακά στοιχεία, που δεν προκύπτουν από το πόθεν έσχες, να κατάσχονται.
nooz

Read more...

Σπάνε στα δύο το ΙΚΑ


Τρεις ρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να περιστείλει τις δαπάνες των ταμείων που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί το Υπουργείο Απασχόλησης και εξήγγειλε την επίσπευση της εφαρμογής τριών παλαιότερων σχεδίων που είχαν παγώσει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, μέσα στο καλοκαίρι θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ, με την ελπίδα ότι θα περιστείλει ένα μέρος των υπέρογκων δαπανών υγείας των ταμείων και θα περιορίσει την εισφοροδιαφυγή, καθώς οι δαπάνες θα ελέγχονται ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια και του ΑΜΚΑ που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου.

Ο διαχωρισμός του ΙΚΑ δεν αποκλείεται στο μέλλον να αποτελέσει πιλότο και για τα άλλα ταμεία με απώτερο στόχο να ενοποιηθούν οι κλάδοι υγείας που στενάζουν από τα ελλείμματα και να συσταθούν ενιαίοι κανονισμοί, συμπιέζοντας προς τα κάτω τις παροχές.

Ο κ. Καραμανλής άναψε το πράσινο φως να επισπευσθούν και οι περικοπές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών καθώς και η είσοδος των επαγγελμάτων νέας τεχνολογίας στο καθεστώς (διαδικασία που έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο), ενώ εξήγγειλε και «ψαλίδισμα» των αναπηρικών συντάξεων-μαϊμού .

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης των μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης. Επεσήμανε ότι η διεθνής κρίση φαίνεται να έχει επηρεάσει λιγότερο την Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες και χαρακτήρισε σημάδι αισιοδοξίας την ανακοπή της αυξητικής τάσης της ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!


Στην αλβανική Βουλή εκλέχθηκαν έξι ελληνικής καταγωγής βουλευτές

Μεγάλη επιτυχία των βορειοηπειρωτών


Ο αρχηγός της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Αποχώρηση δυνάμεων ΗΠΑ μέσω Τουρκίας«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα μόνη στο θέμα της λαθρομετανάστευσης»Στο Φανάρι ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης

kostasxan infognomonpolitics


Read more...

Πόσα πιάνει η «φόρμουλα»….Μήζενς;


_______________________________________________________________________________________________
Με τα λεφτά της Siemens ο Μ. Χριστοφοράκος έκανε επιλεγμένες σχέσεις επικοινωνίας και γαλαντομιών, αξιοποιώντας ακόμα και τις διοργανώσεις των αγώνων της Formula 1.

Σύμφωνα με παραστατικό που αποκαλύπτει σήμερα η Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» ο Μ. Χριστοφοράκος κανόνιζε να παρακολουθήσουν με έξοδα της Siemens το γερμανικό Grand Prix στο Χόκενχαϊμ (28-30 2006) μια εκλεκτή παρέα αποτελούμενη από τους εξής: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Φίλιππος Σπυρόπουλος (έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ την περίοδο 2004-5 και πρόσφατα κατέθεσε υπέρ του Δ. Δενδρινού), ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γιώργος Γαλανάκης, στέλεχος του ομίλου Λασκαρίδη, ο Πέτρος Τζαννετάκης (τότε μέλος του Δ.Σ. της Siemens Α.Ε.), οι Μ. και Π. Τσακτάνης (τέως ιδιοκτήτης εταιρείας security), ο Ι. Αρναουτάκης και ο Δ. Δενδρινός.

Ο κ. Παύλος Τσίμας είναι ο γνωστός Παύλος Τσίμας

Ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης είναι ο γιος του υποδειχθέντος από τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργού της ομώνυμης κυβέρνησης, Τζαννή Τζαννετάκη.

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις, μέσω των οποίων η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου προσπαθεί να κάνει τις επιβεβαιώσεις με τους προσκεκλημένους στη γερμανική πίστα της Formula 1, φαίνεται ότι ο Χριστοφοράκος πάσχιζε να εξασφαλίσει και υπουργική συντροφιά. Γι’ αυτό και έχουν γίνει επαφές με Μ. Λιάπη, Γ. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον τελευταίο να φέρεται να έχει αρνηθεί… το υψηλό θέαμα και τους υπόλοιπους να είναι άγνωστο τι και πότε απάντησαν.

Για την ιστορία, τον αγώνα κέρδισε τότε ο Ραϊκόνεν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=59586

antinews


Read more...

O... ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΤΟΥ MEGA!


Άκρα του τάφου σιωπή σήμερα από το Mega και τον Παύλο Τσίμα για την αποκάλυψη της Αριστέας Μπουγάτσου. Ο... αδιάφθορος Τσίμας ο οποίος ήταν μέσα στη λίστα των υψηλών προσκεκλημένων για τον αγώνα της F1 στο Χόκενχάϊμ, μας ενημέρωνε για την Siemens. Λίγο προσεκτικά είναι η αλήθεια, αλλά μας "ενημέρωνε"! Ο Τσίμας πάντα είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Παναθηναϊκό. Είχε επίσης αδυναμία και στην F1. Ψάχνουμε να βρούμε (και θα το βρούμε) απόσπασμα από παλαιότερο δελτίο του Mega στο οποίο ο Π. Τσίμας έκανε πλακίτσα με τους αγώνες ταχύτητας και την πολιτική...
pressmme


Read more...

Ανοικτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άφησε ο Γ. Τραγάκης ..Aνοιχτό άφησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...
«Η πρόθεσή μας δεν είναι να κάνουμε εκλογές τώρα. Δεν βλέπω για ποιο λόγο να κάνουμε εκλογές τώρα, διότι έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα» ανέφερε ο κ. Τραγάκης, σημειώνοντας όμως μετά από σχετική ερώτηση πως υπάρχει και το απρόοπτο στην πολιτική.
«Στις προθέσεις μας δεν είναι να πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη και ο λόγος είναι απλός, γιατί να...

φορτωθούμε εμείς πρόωρες εκλογές, εκτός αν είναι αφόρητη η πίεση της αντιπολίτευσης και στην κοινή γνώμη ότι ούτως ή άλλως θα πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Επομένως την ευθύνη της οποιασδήποτε εκλογικής μάχης είτε αυτή γίνει Οκτώβρη ή Νοέμβρη είτε Φεβρουάριο, Μάρτιο, θα τον έχει η αξιωματική αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας εκτίμησε πως το κόστος για το ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλο γιατί θα θίξει ένα θεσμό και έναν αξιοπρεπέστατο και δημοφιλέστατο πρόεδρο Δημοκρατίας, καθώς και γιατί οι πλειονότητα των Ελλήων δεν θέλει εκλογές.
Ναυτεμπορική

nonews-news


Read more...

Hλεκτρονικὸ δημοψήφισμα για τη Χάλκη...Από το http://www.greekamericannewsagency.com/
.
Διεξἀγεται αὐτὴ τὴ στιγμὴ στὴν ἱστοσελίδα τοῦ CNN Türk ἠλεκτρονικὸ δημοψήφισμα μὲ θέμα τὴν ἐπαναλειτουργία τῆς θεολογικῆς σχολῆς τῆς Χάλκης.
Ἂν ἐπιθυμεῖτε νὰ ἐπαναλειτουργήσει ἢ ἐν πάσῃ περιπτώσει δὲν μπορεῖτε νὰ καταλάβεται γιατί πρέπει νὰ παραμείνει κλειστή, ψηφίστε ΕΔΩ , στὴ δεξιὰ στήλη περίπου στὸ μέσον τῆς σελίδας. Γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζετε γρὺ τουρκικά, ἡ δημοσκόπηση βρίσκεται ἐκεῖ ποὺ γράφει μὲ μεγάλα γράμματα "Anket" μὲ ἐρώτημα "Sizce Heybeliada Ruhban Okulu acilmali mi?" καὶ τὸ "ναί" εἶναι τὸ EVET. Μέχρι στιγμῆς οἱ ψηφίσαντες δηλώνουν ὅτι ὄχι, πιστεύουν πὼς εἶναι σωστὸ ἡ σχολὴ νὰ παραμείνει κλειστή!
Η δημοσκόπηση δὲν θὰ διαρκέσει ἐπ' ἄπειρον! Προωθείστε ΟΛΟΙ αυτό το μήνυμα και προτρέψτε στην ψηφοφορία Όλο τον Ελληνισμό!


press

Read more...

Ένα βροντερό ΝΑΙ στην ελευθερία των blogs!...
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας
.
Η πρόταση του κ Σανιδά που πριν λίγα 24ωρα αποσύρθηκε από το σεβαστό «παλκοσένικο της Δικαιοσύνης» για πιθανές επιχειρήσεις «φίμωσης» των blogs νομίζω ότι εύλογα δημιουργεί όχι μόνο ερωτηματικά σχετικά με το αιτιολογικό της υπόβαθρο (τα blogs έχουν τσούξει πολύ, μα πάρα πολύ, στον παραδοσιακό έντυπο τύπο κάθε μορφής με ιδιαίτερη έμφαση στις ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες) αλλά και με τη διαχρονική σκοπιμότητά της τη στιγμή που εμφανώς τα blogs αποτελούν και θα είναι το μέλλον της επικοινωνίας.
Επειδή συμβαίνει να είμαι και αναγνωρίσιμος και τακτικότατος blogger θα ήθελα να δηλώσω ότι ακόμη και...
όταν κάποιοι κακόπιστα μου επιτίθενται (σε μερικά blogs που επιτρέπουν ΑΝΩΝΥΜΕΣ αναρτήσεις και συνεπώς διακυβεύουν την αξιοπιστία και αξιοπρέπειά τους καθώς μερικές από αυτές δεν είναι απλά χυδαίες αλλά εμφανέστατα παθολογικές) η εμμονή μου να αναρτώ σε πολλά blogs τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου συνεχίζει και θα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Και εσείς, φίλες και φίλοι, ανώνυμοι bloggers συνεχίστε απτόητοι την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ελέγξτε προοδευτικά την αξιοπιστία και μαζί την γραμματική κάποιων αναρτήσεών σας και να είστε βέβαιοι ότι, νομοτελειακά, οι καλύτεροι ανάμεσά σας θα επιβιώσουν και θα απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα απαιτηθούν: ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή, δυνατοί χαρακτήρες, εμμονή στην ελευθερία της έκφρασης και προσεκτικός έλεγχος του δέλεαρ των παχυλών εσόδων από διαφημίσεις που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σας έρχονται από παντού….

press


Read more...

ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ...


Φαίνεται πως η ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν έδωσε κανένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς σε μερικούς. Την ίδια ώρα που η ΝΔ πληρώνει εκλογικά το παιχνίδι με τους θεσμούς, σημαντικό κομμάτι της φοιτητικής της νεολαίας ακολουθεί παράλληλο δρόμο. Όλο το σκηνικό διαδραματίζεται στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , όπου ο...
νυν Γραμματέας Μάνος Κασελάκης σε αρμονική συνεργασία με τα «θεσμικά» πουλέν του προσπαθεί με κάθε μέσο από χθες το βράδυ να μαγειρεύσει (σχεδόν να νοθεύσει) την εκλογική διαδικασία. Εφευρίσκοντας κωλύματα, αδιαφορεί για τους επίσημα σφραγισμένους εκλογικούς καταλόγους , και κρατώντας όμηρο τη σφραγίδα, συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση του, καθυστερώντας τη διαδικασία. Πλάκα έχει… ή μήπως όχι;

pressmme.blogspot

Read more...

Μήνυση για μίζες στον Μηλιάκο......από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα δομημένα ομολόγα της Αγροτικής Τράπεζας! Τεράστιες ζημιές στην Τράπεζα. Είχε και ομόλογα της Lehman Brothers που "μηδενίστηκαν"...
.
Την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης και oι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενοι από τον Συντονιστή του Γραφείου Νομικής Κάλυψης του ΠΑΣΟΚ Κώστα Νταϊλιάνα και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, με νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της Αγροτικής Τράπεζας για το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη καταθέσει αναφορά κατά του Διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκου.
Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της ΑΤΕ, την περίοδο 2004-2005, αγόρασε με διαμεσολαβήσεις 31 δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, καταβάλλοντας 767 εκατομμύρια Ευρώ (το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου), τα οποία παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το 2015!
Όπως τονίζουν στη μηνυτήρια αναφορά τους οι βουλευτές, από τα προϊόντα αυτά ήδη τα 5 έχουν καταστεί μηδενικής απόδοσης, προκαλώντας ζημίες 75 εκατομμυρίων Ευρώ πριν την οικονομική κρίση, στη δε λήξη τους θα ανέλθουν σε 188 εκατομμύρια Ευρώ, βάσει αποτίμησης του Ιουνίου 2008. Φυσικά σήμερα οι ζημίες αυτές, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, ξεπερνούν τα 336 εκατομμύρια Ευρώ. Όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό 2008 της Τράπεζας, η ΑΤΕ υπέστη μείωση της καθαρής της θέσης κατά 594 εκατ. Ευρώ (40%), με κύρια αιτία τις...
επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα το 2005. Την ίδια καθίζηση υπέστησαν και τα κέρδη της προ φόρων, αφού το 2007 ήταν 316 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 μόνο 15!!! Κι όλα αυτά πριν από την οικονομική κρίση.
Για την αγορά αυτών των ζημιογόνων ομολόγων, η ΑΤΕ πλήρωσε κατά τους βουλευτές μίζες (προμήθειες) αγνώστου ύψους τις οποίες καλείται να προσδιορίσει η ανάκριση. Όπως δήλωσαν επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΑΤΕ και ο διοικητής της Δημήτρης Μηλιάκος, εκλεκτός του πρωθυπουργού, μέσω των εκλεκτών του -τους οποίους ο ίδιος προσέλαβε εκτός ιεραρχίας της Τράπεζας με ειδικές εξουσίες-, κατέβαλε προμήθειες ακόμα και για τα ομόλογα της Lehman Brothers -50 εκατομμυρίων ευρώ-, τα οποία σήμερα είναι μηδενικά!!!
Για να καλύψει τις ζημίες αυτές, ο κ. Μηλιάκος συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ο κύριος μέτοχος, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, συναίνεσε στη χορήγηση 700 εκατομμυρίων ευρώ!
Ήδη, επισημαίνεται ότι από το 2005 η Α.Τ.Ε. έχει απωλέσει άνω του 1 δις ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό: (1,4 Ευρώ από 6 Ευρώ το 2004.
Οι βουλευτές καταγγέλουν ότι "οι χειρισμοί του εκλεκτού του κ. Πρωθυπουργού, όχι μόνο υπήρξαν ζημιογόνοι και αδιαφανείς για την Τράπεζα, αλλά και για τους αγρότες, αφού αντί να κατευθυνθούν τα χρήματα της Τράπεζας στην ανάπτυξη της γεωργίας, κατευθύνθηκαν σε ξένες πολυεθνικές επενδυτικές εταιρείες".
Το ΠΑΣΟΚ ζητάει "την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη και τον καταλογισμό ευθυνών, για την τεράστια ζημία που υπέστη η ΑΤΕ από τις ενέργειες του Διοικητή της κ. Δ. Μηλιάκου, των μελών της Διοίκησης και όσων συνέπραξαν στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο".

press


Read more...

"Σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα..."


Στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει την εγκύκλιο Σανιδά για το διαδίκτυο ο Στ. Λαμπρινίδης

.
Με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει το ζήτημα της Γνωμοδότησης του αποχωρήσαντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά σχετικά με την παραβίαση του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου Σταύρος Λαμπρινίδης.
Ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε σχετικά με τις επιπτώσεις της γνωμοδότησης Σανιδά στην ασφάλεια και στις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών:
"Η γνωμοδότηση Σανιδά έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και...
δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών στο διαδίκτυο. Όλες οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα "δεδομένα κίνησης" μίας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών.
"Αυτό δεν θα πει, προφανώς, ότι οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να διατάξουν, κατ' εξαίρεση στον κανόνα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, άρση του απορρήτου για να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση σοβαρής εγκληματικής πράξης, όπως επίσης ρητά δηλώνει ο ευρωπαϊκός νόμος. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο της κατάργησης του απορρήτου χιλιάδων πολιτών με απλή απόφαση μίας αστυνομίας, και μάλιστα χωρίς ανεξάρτητες διαδικασίες και έλεγχο, καθώς και η εξίσωση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα".

press

Read more...

Μιλάει καθημερινά στο τηλέφωνο με το Μητσοτάκη...


Όλο αυτό το καιρό, που ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βρίσκεται στη Γερμανία, μιλάει συνέχεια στο τηλέφωνο με τον πιο σπουδαίο φίλο του στην Ελλάδα: το Μητσοτάκη.
Ακόμη και μετά τη σύλληψή του, ο Χριστοφοράκος επικοινώνησε πολλές φορές με τον Επίτιμο. Είναι ο...

προστάτης άγγελός του. Ο φίλος, που το συμβουλεύει. Είναι πολύ πιθανόν, ο Μητσοτάκης να γνώριζε (αν δεν τις είχε ευλογήσει κιόλας) τις απειλές Χριστοφοράκου για τους Έλληνες πολιτικούς. "Αν με εκδώσετε, έχετε τελειώσει. Δεν υπολογίζω τίποτα, ούτε τη μάνα μου" .
Απειλές που τις εκτόπισε παράλληλα με το "τέχνασμα" της αναφοράς του ονόματος Γερμανού επιχειρηματία που λάδωσε.
Ο Επίτιμος πρέπει να είναι πολύ ευτυχής με τς εξελίξεις που παρουσίασε το θέμα...

http://nonews-news.blogspot.com/2009/07/blog-post_9125.html


Read more...

"ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ SIEMENS"

Πολύ ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη της Αριστέας Μπουγάτσου στην σημερινή Ελευθεροτυπία για τον Παύλο Τσίμα και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Το ερώτημα είναι το εξής : Μόλις επιστρέψει από την άδειά του, ο γνωστός δημοσιογράφος θα συνεχίσει να μας "ενημερώνει" για την υπόθεση της Siemens ή θα τον αποσύρουν με συνοπτικές διαδικασίες;

pressmme


Read more...

ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ, ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΕΘΑΨΑΝ" ΟΛΟΙ...


Μεγάλη μαγκιά του Νίκου Χατζηνικολάου. Σε λίγο θα βγάλει στο τηλέφωνο τον Γιώργο Καρατζαφέρη για τις καταγγελίες που έκανε χθες το πρωί στη Βουλή για την αγορά 1361 στρεμμάτων στην Μαγνησία από τον συμπέθερο της Ντόρας Μπακογιάννη. Χθες και σήμερα όλα τα Μέσα αποσιώπησαν τις καταγγελίες Καρατζαφέρη για τις αγοραπωλησίες στην περιοχή φιλέτο ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων. Ο ΑΝΤ1 ο οποίος, είχε ασχληθεί εδώ και πολύ καιρό με το θέμα, γιατί σιώπησε; Τα βρήκε ο Κυριακού με την Ντόρα;
pressmme


Read more...

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΑΡΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το τι γίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. δεν περιγράφεται
Προχθές το βράδυ στο Πάρκο Ελευθερίας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε μυστικό δείπνο με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. Κάλεσε πολλούς. Θαλλασινός Τσιάρας, Χαρακόπουλος, Σταυρόγιαννης, Καρπούζας, Κασαπίδης. Τους ζήτησε να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από την εκλογική περιφέρεια. Όλοι οι βουλευτές μίλησαν με τα χειρότερα λόγια. Έλεγαν ότι οι εντυπώσεις είναι πολύ κακές. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τους ζήτησε τι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη τους. Τώρα τι νομίζει ότι πρέπει να γίνει. Άλλοι ζήτησαν πρωτοβουλίες και όλοι μαζί είπαν πρέπει να βγει...
Οι περισσότεροι έριχναν τις ευθύνες στον πρωθυπουργό μιλώντας για απραξία. Ο Κασαπίδης τα έριχνε στον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Τσιάρας στις Νομαρχιακές της Ν.Δ. ο Χαρακόπουλος ζήτησε πρωτοβουλίες Στο δείπνο έφαγαν φιλέτο σφυρίδα με τσιπούρα. Τον λογαριασμό τον πλήρωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τους ξεκαθάρισε όμως ότι την επόμενη φορά θα τον πληρώσουν οι βουλευτές Ακριβώς δίπλα δειπνούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την Εμμανουέλα Παυλίδη (πρώην συνεργάτιδα της Μιλένας Μερκούρη). Ο Βενιζέλος κάποια στιγμή χαιρέτησε τον Άρη αλλά μακριά από τους άλλους. Πιο κάτω άλλη ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. Πιπιλή, Τζαβάρας και Αποστολάκος. Τους είδε ο Βενιζέλος και τους είπε : "κάντε επιτέλους κάτι να κινηθεί ο Καραμανλής". Έχει άγχος και φαίνεται ότι ενδιαφέρεται περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την... φόρμα του Καραμανλή!
pressmme.


Read more...

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΚΑΛΠΕΣ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Νέα δημοσκόπηση παρέλαβε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί πέρασε την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου ο Γιάννης Λούλης για να παραδώσει νέα κυλιόμενη έρευνα η οποία αποτυπώνει όλα τελευταία γεγονότα (λαθρομετανάστες, δολοφονία αστυνομικού, νέα οικονομικά μέτρα). Μέχρι το απόγευμα θα γνωρίζουμε τι έγραψε το κοντέρ...


Read more...

Σοκ: Δάσκαλος ασελγούσε σε μαθήτρια του δημοτικού στη Γλυφάδα


Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ασέλγειας, σε μαθήτρια της έκτης τάξης του δημοτικού, από τον δάσκαλο της. Ο 30χρονος δάσκαλος συνελήφθη στην Γλυφάδα, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης μαθήτριας του.

Την καταγγελία έκαναν οι γονείς του παιδιού, όταν αντελήφθησαν ότι συνέβαινε κάτι περίεργο, από τα μηνύματα που λάμβανε στο κινητό της τηλέφωνο.

Η ασέλγεια διαπιστώθηκε και από τον ιατροδικαστή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δάσκαλος ασελγούσε σε βάρος της μαθήτριας και στα διαλείμματα στο σχολείο και στο σπίτι του που τον επισκεπτόταν η μαθήτρια.

Χθες ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου και παραδέχτηκε την πράξη του.

kafeneio

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών--Πρωινων-- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


2-7-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣΠΡΩΙΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


kafeneio

Read more...