Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Γ. Βρούτσης: Εξοικονομούμε ποσά από το ασφαλιστικό σύστημα





Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε δηλώσεις για τη συμβολή του υπουργείου Εργασίας στην εξοικονόμηση χρημάτων.
Η ...
πλήρης δήλωση του κ. Βρούτση ήταν:

"Καλησπέρα. Όπως γνωρίζετε, με το οργανωτικό νοικοκύρεμα που επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα στο ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πολύ σημαντικά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτή την πολύ κρίσιμη διαβούλευση. Και πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει. Ευχαριστώ πάρα πολύ". Σε ερώτηση αν το υπουργείο Εργασίας, αποτελεί τη βασική δεξαμενή από την οποία θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι: "Η Κυβέρνηση λειτουργεί ενιαία. Το υπουργείο Εργασίας συμβάλλει ιδιαίτερα σημαντικά αυτή την περίοδο". Αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό της συμβολής και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα.

Read more...

Πεδιο μάχης, έξω απ' τα γραφεία της Χ.Α.




ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ...
Φωτιές, πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα συνθέτουν την εικόνα, έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στην Πάτρα.
Δειτε...
νεο βιντεο:



Read more...

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΡΚΟΥΣ


Τρομερό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην πόλη Καζάν της κεντρικής Ρωσίας.  Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στην πόλη Καζάν και μετά...
εξερράγη. Στο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Μόσχα επέβαιναν, σύμφωνα με το Russia Today 52 άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες οι πιλότοι επιχειρούσαν προσγείωση ανάγκης.

Το Boeing ιδιοκτησίας της αεροπορικής εταιρείας Tatarstan είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας και συνετρίβη στις 17:25 (ώρα Ελλάδος)
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1473.html

Read more...

ΥΠΟΙΚ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα περί “δήμευσης” ή “αρπαγής” της ακίνητης περιουσίας


Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:
Τα σχετικά δημοσιεύματα περί δήθεν «αρπαγής» ή «δήμευσης» της ακίνητης περιουσίας, είναι πέρα για πέρα ανακριβή και δείχνουν πλήρη άγνοια του νέου φορολογικού σχεδίου, εφ’ όσον:
* Όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές.
* Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων θα πληρώσουν λιγότερα από φέτος. Ειδικότερα:
-Το 75-80% θα πληρώσουν λιγότερα, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές.
-Και το 15% των φορολογουμένων θα πληρώσουν περίπου τα ίδια με φέτος, ανάλογα με τη σύνθεση της περιουσίας τους, δηλαδή ανάλογα με το αν η περιουσία τους είναι κυρίως σε κτίσματα ή αστικά οικόπεδα.
* Μόνο 5% των φορολογουμένων (περί τις 290 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κι όχι 400 χιλιάδες, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) θα πληρώσουν παραπάνω από φέτος, αλλά όχι υπέρμετρα.
Τέλος, δεν θα υπάρχει «διπλή φορολόγηση», όπως κακώς αναφέρεται. Απλώς όσοι έχουν συνολική ατομική περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες (εξαιρούνται τα αγροτεμάχια) θα φορολογηθούν αναλογικά περισσότερο για λόγους προοδευτικότητας. Κι αυτό αφορά μόνο το 5% των φορολογουμένων που έχουν περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες. Κι απ’ αυτούς δεν θα πληρώσουν όλοι περισσότερο από φέτος.

Read more...

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, η κεντρική πορεία για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία.
Η κεφαλή της πορείας πέρασε από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ ακολουθεί η πορεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στο ύψος της λέσχης Αξιωματικών.
Τα ΜΑΤ έχουν σχηματίσει τριπλή σειρά έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ κλούβες απέκλεισαν το τρίγωνο των Αμπελοκήπων, επιτρέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών μόνο μέσω της λεωφ. Αλεξάνδρας.
24 φωτογραφίες
Νωρίτερα, η αστυνομία έκλεισε με διμοιρίες και κλούβες την Γεωργίου Α’, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να κατευθύνονται μέσω της Όθωνος στην Αμαλίας.
Χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στην πορεία, ανάμεσά τους απολυμένοι της ΕΡΤ και οργανώσεις μεταναστών. Τα συνθήματα που κυριαρχουν είναι κατά των κυβερνητικών πολιτικών και έχουν αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό περιεχόμενο.  
«Διδασκόμαστε από την ιστορία, από την πορεία της ταξικής πάλης, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τον λαό, την νεολαία, με ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με Λαϊκή Συμμαχία για τον σοσιαλισμό» δήλωσε στην πορεία του Πολυτεχνείου, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Δεν έλειψαν και τα... απρόοπτα κατά την παραμονή των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. Δύο άνδρες έβγαλαν τα ρούχα τους μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία η πορεία των φοιτητών με την αιματοβαμμένη σημαία σύμβολο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Γύρω στις 3:30 η πορεία με τη σημαία έφτασε έξω από τη Βουλή. Μικροένταση σημειώθηκε όταν τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέτων του 1967-1974, που κατα παράδοση συνοδεύουν την σημαία, έφτασαν στη γωνία Σταδίου και πλατείας Συντάγματος, όπου διμοιρία των ΜΑΤ είχε κλείσει την πρόσβαση πρός το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και ζήτησαν να περάσουν. Μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση επιτράπηκε η συνέχιση της πορείας τους προς τη Βουλή.
Λίγο μετά τις 4 η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει περίπου 10 προληπτικές προσαγωγές.
Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι.
Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Αμπελόκηποι».
Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, λόγω έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Οι τροποποιήσεις ισχύουν μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας
Περίπου 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία, η Βουλή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, καθώς και γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το δόγμα για μια ακόμα φορά είναι της μηδενικής ανοχής, αλλά και των προληπτικών προσαγωγών.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη πορεία προς το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 προληπτικές προσαγωγές.

Πορεία η οποία θα καταλήξει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, όπου θα ακολουθήσει μουσική συναυλία, θα πραγματοποιήσουν απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Αποκλεισμένο είναι από το μεσημέρι όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ επί ποδός βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Αποκλεισμένοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΑΠΘ από το απόγευμα.

Από το πρωί εκατοντάδες άτομα προσήλθαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για να αποτίσουν φόρο τιμής σους αγωνιστές της εξέγερσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ευ. Βενιζέλος: «Όχι» σε δημοσιονομικά μέτρα...




Την αντίθεσή του σε νέα δημοσιονομικά μέτρα και την πεπποίθηση ότι σύντομα θα νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη ...
σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η προετοιμασία πάει καλά, το πλαίσιο είναι σαφέστατο: «όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων, διαρθρωτικές αλλαγές συζητήσαμε και θέλουμε να προωθήσουμε», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και το οικονομικό επιτελείο , στο Μ. Μαξίμου.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η απόσταση για το δημοσιονομικό κενό «γεφυρώνεται» και συμπλήρωσε ότι εδώ πρέπει να αναγνωριστεί και η «τεράστια επιτυχία που είναι πρωτοφανής», δηλαδή, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα του 2014 θα είναι, όχι με όρους πρωτογενούς πλεονάσματος σε εντυπωσιακό επίπεδο, αλλά και με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι κάτω από την επιτήρηση, κάτω από το 3%».
«Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί», πρόσθεσε και επισήμανε ότι φυσικά όλοι αυτοί οι στόχοι είναι στόχοι που απορρέουν από τη βιωσιμότητα χρέους.Αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι πολύ καθαρό το μήνυμα της κυβέρνησης για θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, όπως είπε, το ζήτημα των πλειστηριασμών, για το οποίο υπογράμμισε ότι «θα γίνει πράξη και θα νομοθετηθεί σαφέστατα» αυτό που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία του φτωχού και του μεσαίου νοικοκυριού. Επιπλέον, ανέφερε ότι ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις δεν θα θιγούν τώρα.
Ακόμα συζητήθηκε διεξοδικά και το θέμα του ειδικού φόρου ακινήτων, για τον οποίο, όπως επισήμανε, "έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει σύγκλιση και ικανοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων", για να προσθέσει ότι και η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα αναδείξει την πραγματικότητα των ρυθμίσεων, διότι, όπως συμπλήρωσε, έχουν γραφτεί και πράγματα ανακριβή.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι εξετάστηκε επίσης διεξοδικά το πακέτο των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς επίσης και εκείνο του υπουργείου Εργασίας, για το οποίο τόνισε ότι αφορά σε διαρθρωτικά μέτρα, διαφάνειας, είσπραξης. Σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία, είπε ότι ισχύει το πλαίσιο που έχει πει η κυβέρνηση, δηλαδή «η πρόταση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και το υπουργείο Οικονομικών».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει και άλλα διαρθρωτικά μέτρα «που είναι μέτρα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της οικονομίας, τα οποία είναι επωφελή για την κοινωνία γιατί είναι μέτρα που οδηγούν στη μείωση των τιμών».Ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε από τη σύσκεψη πριν την ολοκλήρωσή της προκειμένου να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Read more...

Στην αμερικανική πρεσβεία, η κεφαλή της πορείας...


ΒΙΝΤΕΟ...
Εξω από την αμερικανική πρεσβεία έφτασε πριν από λίγο η κεφαλή της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την αιματοβαμμένη ελληνική σημαία, που ...
την κρατούσαν σε όλη την διαδρομή οι φοιτητές, να απομακρύνεται από το σημείο, υπο την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Δειτε το βιντεο:

Read more...

Νέα 24ωρη απεργία διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ...



Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για αύριο Δευτέρα η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζουν οι ...
σύλλογοι των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την περασμένη βδομάδα την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν, στο μεταξύ, καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που συνιστά ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Read more...

Σχέδιο - ασπίδα σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας



Θέλουν διάταξη για να συνεχιστεί η προστασία στην απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα ακίνητα πρώτης κατοικίας
Μάχη για να υπάρξει διάταξη μεταβατικού χαρακτήρα ώστε να συνεχιστεί η προστασία στην απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα ακίνητα πρώτης κατοικίας, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής, αρκεί η αντικειμενική αξία του σπιτιού να μην υπερβαίνει τις 200 - 300 χιλιάδες ευρώ, δίνει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Συμπληρωματικά εισάγονται δύο νέα "όπλα" με στόχο να διαμορφώσουν προϋποθέσεις αποφυγής του οικονομικού στραγγαλισμού των δανειοληπτών από τις τράπεζες, οι έννοιες του "συνεργάσιμου δανειολήπτη" και των "αποδεκτών ορίων διαβίωσης".
Παράλληλα ο νόμος Κατσέλη θα παραμείνει το σίγουρο "καταφύγιο" και το πιο αποτελεσματικό "όπλο" των φτωχών οικογενειών απέναντι στον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.
Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας που διαμορφώνεται από τις επαφές δανειστών - κυβέρνησης. Πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση της πολύ σοβαρής αυτής υπόθεσης φαίνεται ότι η διαδικασία προστασίας που είχε σχεδιαστεί και νομοθετηθεί το 2010, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τραπεζών, είναι εκείνη στην οποία μπορούν πραγματικά να ελπίζουν οι οικονομικά αδύναμοι Έλληνες.
Η γενική απαγόρευση πλειστηριασμών, που άρχισε να εφαρμόζεται πριν ισχύσει ο νόμος Κατσέλη και έκτοτε παρατείνεται η ισχύς της, όπως όλα δείχνουν, δεν θα πάρει νέα παράταση.
Στο θέμα αυτό υπάρχει απόλυτη άρνηση των δανειστών, ενώ οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έχουν πάρει πλέον πολιτικό χαρακτήρα και όχι τεχνοκρατικό.
Αυτή η γενική απαγόρευση θα εκπνεύσει σε λίγες εβδομάδες και στη θέση της θα μπει μια "ηθική δέσμευση", την οποία θα αναλάβουν οι τράπεζες, με έναν κώδικα καλών πρακτικών, να βοηθούν τους δανειολήπτες που είναι "συνεργάσιμοι" και που τα εισοδήματά τους είναι γύρω ή κάτω από το όριο της φτώχειας και να μην αποφασίζουν τον οικονομικό τους "στραγγαλισμό".
Η δέσμευση που θα κληθούν να αναλάβουν οι τράπεζες μπορεί να περιλαμβάνει διευκολύνσεις ως προς το ύψος της δόσης, τη διάρκεια αποπληρωμής, γενικά την επίδειξη μεγαλύτερης ανοχής σε σχέση με την απόλυτη ακαμψία που επιδεικνύουν σήμερα.
Ενδεχομένως, η αυτοδέσμευση που θα αναλάβουν οι τράπεζες να πάρει και τη μορφή επικύρωσης ή ελέγχου εφαρμογής της από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα τραπεζικής πρακτικής που έχουν καταγγελθεί όχι μόνο από καταναλωτικές οργανώσεις, αλλά και από δημόσιες αρχές.
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για το θέμα των πλειστηριασμών συνεχίζονται. Η τελική λύση όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, θα είναι απλή. Ο δανειολήπτης διαλέγει: ή συνεργάζεται με τις τράπεζες και προσπαθεί να πετύχει κάποια συμφωνία που να του επιτρέπει να επιβιώσει ή προσφεύγει στο Ειρηνοδικείο και διεκδικεί ρύθμιση ή και διαγραφή μέρους της οφειλής του.
Τρίτος δρόμος, πλέον, δεν θα υπάρχει, αφού η γενική, με νόμο, απαγόρευση πλειστηριασμών, από την Πρωτοχρονιά, δεν θα έχει ισχύ εκτός εάν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες που καταβάλλουν καταναλωτικές οργανώσεις όπως η ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία ζητά τριετή παράταση στο καθεστώς απαγόρευσης και έχει οργανώσει καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών.

Read more...

Το σχέδιο του Τσίπρα ως πρωθυπουργού: Αύξηση κατώτατου μισθού και επαναλειτουργία της ΕΡΤ



Παράθυρο συνεργασίας με όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα από τον Αλέξη Τσίπρα
Παράθυρο συνεργασίας με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο ανοίγει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι η συζήτηση στη Βουλή και η ψήφος της Θεοδώρας Τζάκρη υπέρ της πρότασης μομφής «διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη».
«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», σημειώνει σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.
Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα βρει ουκ ολίγες φορές μπροστά της την αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα, στον προϋπολογισμό, το φόρο ακίνητων, στην εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στους πλειστηριασμούς, στα μέτρα του Μνημονίου.
Στρέφοντας το βλέμμα στις αυτοδικοιητικές εκλογές, τους προσδίδει «ιδιαίτερη σημασία», καθώς, όπως δήλωσε, «πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μία εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική, μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα».
«Πρέπει να μεριμνήσουμε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη» σημειώνει.
Ταυτόχρονα όμως, υπογραμμίζει πως πρέπει να σταλεί και ένα συνολικό μήνυμα στην πολιτική των μνημονίων.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς κάνει μεταξύ άλλων λόγο για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σύσταση περιουσιολογίου, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έλεγχο απολύσεων, νέο αναπτυξιακό νόμο και δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
«Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του μνημονίου που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας» τονίζει.
Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ, υπογραμμίζει.

Read more...