Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας κλείνει το μάτι σε βουλευτές της συμπολίτευσης


20131117-132636.jpg
Ανοιγμα προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, όπως σημείωσε ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» πως «ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση». Ακόμη σημείωσε ότι η συζήτηση στη Βουλή και η ψήφος της Θεοδώρας Τζάκρη υπέρ της πρότασης μομφής «διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη».
«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα βρει ουκ ολίγες φορές μπροστά της την αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα, στον προϋπολογισμό, το φόρο ακίνητων, στην εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στους πλειστηριασμούς, στα μέτρα του Μνημονίου.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς «πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μία εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική, μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα. Πρέπει να μεριμνήσουμε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη».
Τέλος, για την κίνηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να τον επιλέξει ως υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, τόνισε ότι η συσπείρωση γύρω από μία ελληνική υποψηφιότητα έγινε για να υπογραμμίσει η Ευρωπαϊκή Αριστερά την αντίθεσή της στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: