Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Το σχέδιο του Τσίπρα ως πρωθυπουργού: Αύξηση κατώτατου μισθού και επαναλειτουργία της ΕΡΤ



Παράθυρο συνεργασίας με όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα από τον Αλέξη Τσίπρα
Παράθυρο συνεργασίας με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο ανοίγει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι η συζήτηση στη Βουλή και η ψήφος της Θεοδώρας Τζάκρη υπέρ της πρότασης μομφής «διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη».
«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», σημειώνει σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.
Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα βρει ουκ ολίγες φορές μπροστά της την αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα, στον προϋπολογισμό, το φόρο ακίνητων, στην εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στους πλειστηριασμούς, στα μέτρα του Μνημονίου.
Στρέφοντας το βλέμμα στις αυτοδικοιητικές εκλογές, τους προσδίδει «ιδιαίτερη σημασία», καθώς, όπως δήλωσε, «πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μία εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική, μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα».
«Πρέπει να μεριμνήσουμε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη» σημειώνει.
Ταυτόχρονα όμως, υπογραμμίζει πως πρέπει να σταλεί και ένα συνολικό μήνυμα στην πολιτική των μνημονίων.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς κάνει μεταξύ άλλων λόγο για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σύσταση περιουσιολογίου, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έλεγχο απολύσεων, νέο αναπτυξιακό νόμο και δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
«Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του μνημονίου που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας» τονίζει.
Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ, υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: