Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΙΚΑ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ για την εφαρμογή του μέτρου της...
μείωσης των συντάξεων απέστειλε η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.


Στην εν λόγω εγκύκλιο επαναλαμβάνονται οι οδηγίες της προηγούμενης σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία οι μειώσεις θα ισχύσουν από τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2012, ενώ οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και Μάιο του 2012 θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.


Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις επέρχεται μείωση κατά 12% των κύριων συντάξεων που είναι μεγαλύτερες από 1.300 ευρώ, και των επικουρικών από 10% για τις συντάξεις έως 250 ευρώ και κατά 15% για τις συντάξεις από 250 έως 300 ευρώ.

Read more...

Σαμαράς: Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν στην αναρχία



 
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο στη Βουλή:

(...)Κι από την άλλη, έχουμε τώρα εκείνους που επιδιώκουν να βγούμε από το ευρώ. Και στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές έδειξαν το πρόσωπό τους.

Επιδιώκουν να τα «σπάσουμε» με τους εταίρους μας.
Και να βγούμε από το ευρώ και...


...την Ευρώπη.

Δεν έχουν σχέδιο. Κι αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε ήδη.
Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες. Πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι. Πότε για τις επενδύσεις που τις διώχνουν. Πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο. Δηλαδή, να τις κλείσουν. Πότε για διάλυση της αστυνομίας που προτείνουν.

Δεν χρειάζεται εμείς να επισημαίνουμε τους κινδύνους που προκαλούν. Τους αποκαλύπτουν οι ίδιοι.
Με ολοφάνερη αλαζονεία, αλλά και απίστευτη σύγχυση. Πέρα από την αλαζονεία και τη σύγχυσή τους, υπάρχει κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους, που δεν κρύβεται: ο φόβος για τον ίδιο τους τον εαυτό! Απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και… τρόμαξαν!

Δεν τρομάζουν μόνο τους πολίτες με αυτά που λένε… Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης. Είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες. Κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί δεν έχουν ένα πρόσωπο, έχουν πολλά πρόσωπα. Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Σαμαράς επιτέλους παίζει έξυπνα. Σπεύδει να κατοχυρώσει με υψηλούς τόνους τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ως μόνη δύναμη ανακοπής των...κομμουνιστών. Δεν θα είναι εύκολο να τα καταφέρει.

Read more...

Με ποια ιδιότητα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ η Αντωνία Αντωνίου;



 
Στις τελευταίες εκλογές, η Αντωνία(Τόνια) Αντωνίου ζήτησε την ψήφο των πολιτών της Φθιώτιδας κι εκείνοι την έστειλαν εκτός Βουλής. Λίγες μέρες μετά, ο μονάρχης Βενιζέλος κατάργησε τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και κ.Αντωνία Αντωνίου έπαψα να φέρει την ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου.



Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί κι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στα...


...τηλεοπτικά πάνελ στα οποία διαβάζει απλώς το ποίημα της, εκνευρίζει τους τηλεθεατές και διακόπτει τους συνομιλητές της. Με ποια ιδιότητα την καλούν;

Με αυτά και με αυτά, διαπιστώνω ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα και μόνη τους έννοια είναι η πριμοδότηση των κομματόσκυλων που υποστήριξαν με λύσσα την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να προτιμά ένα συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ του 10% που θα είναι "δικό του" παρά ένα ευρύ και ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να ανακόψει τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα.

Read more...

Μέτωπο «με τη δεξιά, την ακροδεξιά και τη δήθεν αριστερά» ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Βενιζέλου στην ΚΟ


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Μέτωπο με την δεξιά, με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς και με τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που εμφανίζεται ως αριστερά» ανοίγει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η χώρα, πηγαίνοντας σε εκλογές, χάνει ιστορικό χρόνο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας για την εξέλιξη αυτή όσους δεν φέρθηκαν υπεύθυνα. «Κάποιοι δεν θέλησαν να αναλάβουν την αυξημένη ευθύνη που τους έδωσε ο λαός» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές και έκανε ό,τι μπορούσε για να σχηματιστεί μία βιώσιμη κυβέρνηση» τόνισε.

«Είναι δική μας υποχρέωση να πούμε την πρότασή μας. Προτείνουμε κυβέρνηση υπεύθυνης κεντρο-Αριστεράς» είπε, κατηγορώντας την δεξιά για ανεύθυνη στάση και τυχοδιωκτισμό.

Τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι κεντροαριστερά το παιχνίδι με τη φωτιά» και είπε ότι κάποιοι ζουν «τον οίστρο μίας κομματικής επιτυχίας». Χαρακτήρισε, επίσης, επικίνδυνο «στο όνομα της απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση να κάνουμε τη χώρα "ζήτουλα" επί δεκαετίες».

»Όσοι σκέφτονται ότι θα παλέψουν με την κ. Μέρκελ στα "μαρμαρένια αλώνια" ζουν σε όνειρο» είπε και τόνισε ότι δεν δέχεται μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανένα, γιατί ο ίδιος έκανε σκληρή διαπραγμάτευση.

«Η ΕΕ είναι ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΕΕ μιλά για επαναδιαπραγμάτευση» σημείωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές είναι στοιχείο συνυφασμένο με την αυτοδυναμία της Ελλάδας και την πολιτική της ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη.

Χαρακτήρισε ζωτική κυρίως την δεύτερη δανειακή σύμβαση και υπογράμμισε ότι «κρατάμε όλα τα θετικά και αλλάζουμε όλα τα αρνητικά».

Απευθυνόμενος στους ανέργους, αναρωτήθηκε «τι βρίσκουν μέσα στις προτάσεις των κομμάτων που επαγγέλλονται εύκολες λύσεις που δε θα έρθουν ποτέ».

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους τόνισε ότι οι περικοπές των συντάξεων έγινε για να έχουν τα ταμεία χρήματα. «Δεν κινδυνολογούμε, απλώς ενημερώνουμε τον πολίτη» είπε.

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ μπροστά στις εκλογές τίθεται σε διάταξη μάχης και ανέφερε ότι η προεκλογική του εκστρατεία ξεκινά από το μηδέν, όπως και όλων των κομμάτων.

«Η απόσταση που χωρίζει τα τρία πρώτα κόμματα είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες» είπε και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να φέρει πίσω τους δικούς του ανθρώπους που τιμώρησαν το κόμμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έδωσε..."νόμπελ" στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Επίθεση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφορικά με τις θέσεις του στον τομέα της οικονομίας, έκανε μέσω Twitter ο επικεφαλής της "Δημιουργίας, Ξανά" Θάνος Τζήμερος.
"Νόμπελ Οικονομίας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: θα φορολογήσει τον τζίρο, ακόμα και σε ζημιογόνες επιχειρήσεις! Η ανάσα προς το παρόν παραμένει αφορολόγητη", έγραψε συγκεκριμένα ο κ.Τζήμερος.

enikos.gr

Read more...

Φλωρίδης: Ολο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ...



Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης αρθρώνοντας την άποψη ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ
«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και εξήγησε: «Εάν πάρει...
κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

O κ. Φλωρίδης τόνισε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Αυτήν τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μιλάει για διαπραγμάτευση αλλά για μία επιθετική ακύρωση του μνημονίου» και συμπλήρωσε :

«Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της σύμβασης συνιστούν ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη με ανυπολόγιστες ζημιές για την Ελλάδα» και υποστήριξε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «είναι απέναντι στην Ευρώπη και θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρώ»...
ethnos.gr


Read more...

Το ΔΝΤ αναστέλλει τις επαφές με την Ελλάδα


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα έως τις βουλευτικές εκλογές και δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας που έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις.
"Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την μελλοντική κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί μετά τις εκλογές", που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλεϊ.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου που του υπενθύμισε ότι σήμερα ανέλαβε καθήκοντα μια κυβέρνηση στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι το ΔΝΤ υπολογίζει να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί "μετά τις εκλογές" της 17ης Ιουνίου.
"Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας (στην Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία", πρόσθεσε ο Χόουλεϊ.enikos.gr

Read more...

Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας , υπό βροχή στο Παναθηναϊκό Στάδιο...



Η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχει ξεκινήσει. Αυτή την ώρα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μετά το ταξίδι που έκανε αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, από...
τις 10 Μαΐου, όταν και το Ολυμπιακό Φως άναψε στην αρχαία Ολυμπία, η Φλόγα παραδίδεται με κάθε επισημότητα στους Βρετανούς, παρουσία της πριγκίπισσας Άννας, του δημάρχου του Λονδίνου και του Άγγλου διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Στην τελετή παράδοσης θα δώσει το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και η Πριγκίπισσα της Αγγλίας, Άννα, η οποία στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Το ιερό φως θα παραλάβουν κατά σειρά από τους Χριστίνα Γιαζιτζίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας), Βασίλη Τσολακίδη (παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής) και Αλεξάνδρα Τσιάβου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας).

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Πριγκίπισσα Άννα, η οποία θα συνοδεύεται από 5 νεαρά παιδιά από τη Μ. Βρετανία. Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, ενώ αμέσως μετά την παράδοση του ιερού φωτός θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου, με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

Το παρών αναμένεται να δώσει και ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπεκαμ, που αποτελεί έναν από τους πρεσβευτές του London 2012.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο την Παρασκευή (18/05) από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
BHMA.


Read more...

Πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση



Πρωτιά στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA. Στην πρόθεση ψήφο, προήγειται η ΝΔ με 23,1% και ακολουθεί με διαφορά δύο μονάδων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 13,2%. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 7,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.
Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά των κομμάτων που στις εκλογές της 6ης Μαίου έδιναν τη μάχη για είσοδο στη βουλή, όπως του ΛΑ.ΟΣ., της ΔΗ.ΣΥ. και των Οικολόγων Πράσινων.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,7%.


Την ίδια στιγμή, στην εκτίμηση ψήφου (αφαιρούνται τα ποσοστά του λευκού/άκυρου και το ποσοστό της αδιευκρίνιστής ψήφου) η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1% και δεύτερος είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 23,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.

Κατάρρευση παρουσιάζουν στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των μικρών κομμάτων.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και η σύγκριση των ποσοστών των κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 6ης Μαίου, αλλά και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA.


.enikos.gr


Read more...

Πρέπει να διευκολύνουμε τον πολίτη που τραβάει πολλά, είπε ο υπουργός Υποδομών

Παρέλαβε από τον Μ.Βορίδη


Ο υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Σ.Σιμόπουλος
Ο υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Σ.Σιμόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών. «Το υπουργείο βρίσκεται σε καλά χέρια» τόνισε ο Μ. Βορίδης, αναφερόμενος στον νέο υπουργό, καθηγητή, Σ.Σιμόπουλο.

Ο κ.Βορίδης χαρακτήρισε το εξάμηνο πέρασμά του από το υπουργείο ως μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, παραγωγική και δημιουργική περίοδο και έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, παραθέτοντας την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς (που, έλυσε και το ακανθώδες ζήτημα της αδειοδότησης των κεραιών της κινητής), το οριστικό άνοιγμα της αγοράς των φορτηγών δημοσίας χρήσης και την επίλυση του θέματος των ταξί.

Επίσης, ο απερχόμενος υπουργός στάθηκε στην ενσωμάτωση των κοινοτικών τηλεπικοινωνιακών κανονισμών και, όπως είπε, πλέον δεν εκκρεμεί καμία άλλη νομοθετική εκκρεμότητα που άπτεται του κοινοτικού δικαίου, πέραν της δευτερογενούς νομοθεσίας, όπως οι υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα.

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι τα πράγματα ρέουν ομαλά και συμπλήρωσε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου έχουν πραγματοποιηθεί (ή δρομολογηθεί) έως και για το Γ' τρίμηνο του 2012. «Είμαι βέβαιος για το σημαντικό έργο που θα επιτελέσει ο νέος υπουργός» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ.Σιμόπουλος τόνισε ότι αποδέχθηκε τον διορισμό του με μεγάλη του χαρά και χαρακτήρισε «εντυπωσιακό το έργο του κ.Βορίδη, καθώς χρόνια προβλήματα, μπήκαν σε τροχιά επίλυσης».

Ο νέος υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι θα φροντίσει τα μεγάλα έργα που εκτελεί το υπουργείο να συνεχιστούν απρόσκοπτα, καθώς και να μην υπάρξουν τα λεγόμενα, προβλήματα καθημερινότητας. «Ο έρμος ο πολίτης έχει τραβήξει και τραβάει πολλά και πρέπει να τον διευκολύνουμε» σημείωσε ο υπουργός, ευχόμενος «καλή επιτυχία στο πολιτικό σύστημα για να επιστρέψουμε στις δουλειές μας έγκαιρα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο σοκ στο ΣΥΡΙΖΑ απ' τις δηλώσεις Αλαβάνου

Η συνέντευξη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού στον Alpha

 
 
Τη διαφωνία του με την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή "αυτοψία". "Ή μένουμε στο ευρώ και στο μνημόνιο ή ακυρώνουμε το μνημόνιο -χωρίς να βάλουμε σε αμφισβήτηση το ευρώ- και αν μας απειλήσουν ότι θα φύγετε απ' το ευρώ, για χάρη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσής μας να φύγουμε απ' το ευρώ", είναι το πραγματικό δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού.

Διαφωνώντας με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ περί ακύρωσης ή ανατροπής του μνημονίου, ο κ. Αλαβάνος επιχειρηματολόγησε ότι "στην ανάγκη να 'χουμε και το μνημόνιο γιατί το ευρώ είναι πιο σημαντικό" και προειδοποίησε ότι μια απροετοίμαστη έξοδος από το κοινό νόμισμα "θα μας γονατίσει".

"Είναι ντροπή η Ελλάδα να μην έχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που μας πετάξουν απ' την ευρωζώνη" υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος επιρρίπτοντας ευθύνες στα κόμματα της αριστεράς που δεν κάνουν κριτική για το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας άφησαν χωρίς εναλλακτικό σχέδιο.

Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν πιστεύω ότι η αριστερά παράγει τέτοια προϊόντα", απάντησε ο κ. Αλαβάνος.  protothema.gr

Read more...

Στέλνουν άρον - άρον τα ΕΤΑΚ του 2009 και του 2010

Η πρώτη ...πικρή γεύση από Πικραμμένο



 

 
Η αποστολή των ΕΤΑΚ που αντιστοιχούν στα έτη 2009 και 2010 δρομολογήθηκε, έπειτα από σχετική συνεννόηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένο και του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαννιά, στη διάρκεια της πρώτης υπουργικής σύσκεψης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαννιάς περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία των δημοσίων εσόδων ειδικά από τη προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαϊου και μετά και επεσήμανε ότι μεγάλη σημασία, ακόμη και για την πληρωμή των συντάξεων μετά τον Ιούνιο, έχει η είσπραξη του υπολοίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την δόση του δανείου που απομένει προς εκταμίευση.

Όπως έχει γράψει πρόσφατα το protothema.gr. είναι ήδη έτοιμα τα πρώτα 200.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ του 2009, από τα συνολικά 1.370.000 σημειώματα που μένουν απλήρωτα το εδώ και χρόνια, λόγω λαθών που είχαν διαπιστωθεί τότε στην εκκαθάριση του τέλους ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, από τα 200.000 σημειωμάτων του ΕΤΑΚ 2009,   τα 100.000 είναι μηδενικά ή ποσού κάτω των 27 ευρώ οπότε δεν εισπράττονται. Με τα υπόλοιπα 100.000 σημειώματα θα καλούνται ισάριθμους ιδιοκτήτες ακινήτων  να πληρώσουν συνολικά 70 εκατ. ευρώ. Προκύπτει δηλαδή για αυτούς φόρος 700 ευρώ κατά μέσον όρο, που θα έπρεπε κανονικά να έχει καταβληθεί και χωρίς δόσεις, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπουν σε συνολική είσπραξη άνω των 400 εκατ. ευρώ, εφόσον βεβαίως οι πολίτες πληρώσουν...protothema.gr

Read more...

Άμισθοι οι υπουργοί του Πικραμμένου

Ζήτησε «λίγα λόγια και αρκετή δουλειά»



 
Να αρνηθούν τους υπουργικούς μισθούς κάλεσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος του υπουργούς της κυβέρνησής του.

Ο κ. Πικραμμένος στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε «να δηλώσουμε όλοι ότι από την κυβέρνηση αυτή δεν θα εκταμιευθεί οιοδήποτε ποσό από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε όλοι κάποιες αμοιβές που παίρνουμε από την κύρια μας θέση, επομένως δεν βλέπω την ανάγκη για 30 μέρες να έχουμε κάποιες ειδικές απολαβές. Ακούω ευχαρίστως τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό». Ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης ανέφερε εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του: «Είμεθα απολύτως σύμφωνοι, κύριε πρόεδρε. Με το θέμα αυτό συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί».

Επίσης ο κ. Πικραμμένος ζήτησε η άσκηση των καθηκόντων του καθενός να μη συνοδεύεται από υψηλού κόστους δραστηριότητες. «Δεν θα ήθελα ούτε λιμουζίνες, ούτε πολλά ταξίδια, ούτε τέτοια πράγματα. Μπορούμε να αρκεστούμε στα ελάχιστα, σε αυτά τα οποία μας παρέχει αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο κράτος», τόνισε.

Επιπλέον πρότεινε οι υπουργοί να μην προβαίνουν σε δηλώσεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος όσο ασκούν τα καθήκοντά τους για να μην υπάρχει ο κίνδυνος παρεξηγήσεων: «Θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και, κυρίως, όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν», υπογράμμισε.

Στην ίδια ομιλία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει ούτε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Ο κ. Πικραμμένος έκρινε ότι θα πρέπει να βρίσκεται στη χώρα, αφού η διπλωματική υπηρεσία «με διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει σε κάποια κρίση», όπως είπε.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα ορίζοντας τα δύο σημεία που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. «Το ένα όριο», είπε, «είναι οι υποχρεώσεις της χώρας και το άλλο όριο η κατάσταση της κοινωνίας».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πικραμμένος έθεσε τον βασικό στόχο αυτής της κυβέρνησης: «Με ασφάλεια και ηρεμία να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική λύση».protothema.gr

Read more...

Φόρος 1% επί του τζίρου και των ζημιογόνων επιχειρήσεων!

Νέες εξαγγελίες από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

 

 
Φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη,  προανήγγειλε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αρχικά ο κ. Μηλιός υποστήριξε ότι θα αυξηθεί η φορολογία των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρησεων. Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδη, εξήγησε ότι θα φορολογηθούν όλες με συντελεστή 1% επί του τζίρου τους.

"Επιδιώκουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων και θα μεταφέρει τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Το 2011 οι φόροι που μάζεψε το κράτος ήταν 48 δισ. ευρώ και από αυτά 3,7 δισ. ευρώ προσέφεραν τα νομικά πρόσωπα, όλες οι επιχειρήσεις", σημείωσε. Υποστήριξε δε ότι "οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν τζίρο όσο το μισό ΑΕΠ".

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη μέσω off shore εταιρειών, τότε θα έρχονται σε διάλογο με τους επιχειρηματίες προκειμένου να πληρώσουν φόρους!

Ιδιαίτερα όσον αφορά τις offshore και απαντώντας στο ερώτημα "πως θα φορολογήσετε επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα και είναι έτοιμες να κλείσουν" ο κ. Μηλιός δήλωσε: "βάσει των ενδείξεων που θα έχουμε από τις offshore εταιρείες που διαθέτουν". Και στο ερώτημα "θα βρείτε δηλαδή τις offshore" η απάντηση του κ. Μηλιού ήταν "όχι που να τις βρω; Θα φορολογήσω κατ΄ εκτίμηση", ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει: "θα φορολογήσω το μεγαλοεπιχειρηματία που ενώ παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, διαθέτει offshore".

Ο κ. Μηλιος σημείωσε ότι στόχος από το μέτρο είναι έσοδα 1 δισ. ευρώ.

Υποστήριξε ότι το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων μπορεί να συμπιεστεί, εφόσον υπάρχουν κέρδη τα οποία όπως είπε «θα βρούμε», ενώ αρνήθηκε ότι αυτό θα έχει επίπτωση σε μισθούς και απολύσεις.

Στην κατηγορία ότι πρόκειται για οριζόντιο μέτρο επί δικαίων και αδίκων, απάντησε ότι θα επιβάλλεται στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εφοπλιστές για τους οποίους ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά "θα φορολογήσουμε και τους εφοπλιστές".

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται μερικές ημέρες μετά τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος για χρησιμοποίηση των καταθέσεων των Ελλήνων για ανάπτυξη (οι οποίες βεβαίως υφίστανται μόνον λογιστικά) και της τοποθέτησης του ιστορικού στελέχους της αριστεράς και βουλευτή Επικρατείας του Συνασπισμού κ. Μ. Γλέζου ότι δεν μας ενδιαφέρει εάν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στην δραχμή.protothema.gr

Read more...

Επιβεβαιώνει η ΔΗ.ΣΥ. τη συμφωνία

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του enikos.gr για επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, καθώς το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 , δήλωσε ότι "νομίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο λογικά θα πρέπει να έχουμε τελειώσει".
"Θέλω να πιστεύω ότι οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει σύντομα θα καταλήξουν. Δεν έχουμε περιθώριο να βάζουμε τα οποιαδήποτε προσωπικά πάνω από το εθνικό συμφέρον. Και αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό συμφέρον. Δεν έχουμε περιθώριο να βάζουμε τα οποιαδήποτε προσωπικά πάνω από το εθνικό συμφέρον. Και αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό συμφέρον", είπε.

"Πρέπει όποια συμφωνία γίνει να κατατεθούν μετά συνδυασμοί στα πρωτοδικεία, νομίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο λογικά θα πρέπει να έχουμε τελειώσει, χωρίς να σημαίνει ότι γίνεται κάτι βεβιασμένο. Από τη στιγμή που υπάρχει επικοινωνία πλέον μεταξύ των Προέδρων των δυο κομμάτων, αυτοί θα καθορίσουν και αυτοί θα κάνουν ανακοινώσεις", τόνισε ο κ. Κοντογιάννης. enikos.gr

Read more...

Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ



Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ
Έντονες επικρίσεις κατά του του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας υπευθυνότητα και σύνεση, υποχωρώντας από τις μη μονομερείς ενέργειες και τη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου» σημείωνει και προσθέτει: «Κι επειδή για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένας σκοπός που να αγιάζει τα μέσα, φαίνεται ότι ο σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με τα μέσα που χρησιμοποιεί».

Παρ' όλο που δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση εκλογικής σύμπραξης, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η σχέση των δύο από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποσαφηνιστεί, όπως επισημαίνουν στελέχη της, κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση αυτή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε τις αμετακίνητες θέσεις της σχετικά με τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Ήδη πάντως από την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε να επιδιώξει την κοινή εκλογική κάθοδο με δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, την κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη, το ΚΚΕ ΜΛ-ΜΛ ΚΚΕ, και άλλες στις οποίες έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση «αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της πάλης κατά του ευρώ και της ΕΕ».http://newpost.gr

Read more...

Με μηνύματα προς την Τουρκία η τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ

«Σταθερή η θέση μας παρά τις δυσκολίες»


Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον Σταύρο Δήμα στον υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο κ.Δήμας έθεσε τις προτεραιότητες του υπουργείου και τόνισε ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, οι θέσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία παραμένουν σταθερές.

Από την πλευρά του, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη ο κ.Μολυβιάτης συνεχάρη τον κ. Δήμα για την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι αντιμετώπισε αποτελεσματικά οποιαδήποτε απειλή.

«Η δική μου θητεία θα είναι πιο σύντομη από τη δική σας, καθώς αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» είπε ο κ.Μολυβιάτης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


Από το : tokarfi.gr
Το θέατρο του παραλόγου ζει η χώρα με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του να δείχνουν όλο και περισσότερο ότι στόχος τους είναι να οδηγήσουν την χώρα εκτός ευρώ και κατά συνέπεια στην απόλυτη εξαθλίωση. Ο πρόεδρος...
Αλέξης και το επιτελείο του συνεχίζουν τη διγλωσσία, δεν απαντούν ξεκάθαρα στο ερώτημα «ευρώ η δραχμή» και ποντάρουν στην αγανάκτηση του κόσμου για να γυρίσουν την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω…

Και αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προωθεί το ρόλο του επαναστάτη με …αιτία και συνεχίζει να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου λέγοντας πως πρώτος στόχος είναι η παραμονή στο ευρώ, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα άλλα στελέχη του κόμματος.

Ήδη οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου και του Δημήτρη Στρατούλη αλλά και την Αφροδίτης Θεοπεφτάτου δείχνουν το κλίμα. Ο πρώτος θέλει να φορολογηθούν όλα τα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ, ο δεύτερος είπε ότι θα πάρει τις καταθέσεις των πολιτών να της κάνει …επενδύσεις ενώ η Τρίτη είπε πως δεν καταλαβαίνει πιο είναι το κακό με τη δραχμή!!

Ο πρόεδρος Αλέξης και το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πουν όλη την αλήθεια στο λαό πριν τις εκλογές. Ότι στόχος τους είναι η επιστροφή της χώρας στη δραχμή…http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_6348.html

Read more...

Σφοδρη επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά...



"Τις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά,τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"...
Επέστρεψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

«Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των ... δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου», απάντησε ο κ. Τσίπρας στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει.

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», σημείωσε.

Εκανε επίσης λόγο για «μάχες οπισθοφυλακής των πολιτικών δυνάμεων του χθες στις οποίες πρωτοστατεί ο Αντώνης Σαμαράς» και τόνισε ότι «τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στις κάλπες αλλά εκεί μας οδηγεί η επιμονή στο μνημόνιο».

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου και τις εθελόδουλες πολιτικές δυνάμεις του χθες», υποστήριξε.
naftemporiki.gr


Read more...

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ


«Δεν κάνουμε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με άλλα κόμματα», τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, διαψεύδοντας τα περί διεργασιών για συνεργασία τους με το ΣΥΡΙΖΑ. «Πάγια πρακτική μας είναι κάθε συζήτηση και πολιτική μας ενέργεια να γίνεται στο φως της δημοσιότητας και όχι σε υπόγειες διαδρομές», αναφέρεται σε...
σχετική ανακοίνωση.

«Η μόνη μας συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έγινε στη διάρκεια που είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αφορούσε αποκλειστικά τις σχετικές προτάσεις του στις οποίες τοποθετηθήκαμε δημοσίως την επομένη. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία άλλη επαφή ή διαπραγμάτευση», συμπληρώνουν οι Οικολόγοι Πράρινοι.http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_7989.html

Read more...

ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Δεν συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, διαμαρτυρόμενος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, ο κ. Ανδρουλάκης παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας. Αργότερα, ωστόσο, προσήλθε στην υπηρεσία του...
Μητρώου των βουλευτών για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3), όσοι βουλευτές απουσιάζουν, καθώς και όσοι αποκτούν βουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, δίνουν τον όρκο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.

Έτσι, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ορκιστεί αύριο, όταν η Βουλή συνεδριάσει για την εκλογή προεδρείου.

Read more...

Σε δημόσια συγκέντρωση στο Παρίσι θα μιλήσει ο Τσίπρας...



Σε δημόσια συγκέντρωση, στην πλατεία του Παρισίου έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση, θα μιλήσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,προσκεκλημένος του «Αριστερού Μετώπου», με επικεφαλής τον...
Ζαν Λακ Μελανσόν, που συμμετείχε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πιέρ Λοράν, που είναι, συγχρόνως, και ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Στοχεύουμε, από κοινού, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό της Ευρώπης και να απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατίθενται να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Λοράν.

Επιπλέον εκτίμησε ότι, ύστερα από τη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ και λίγες μέρες πριν από την άτυπη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, «οι επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο κ. Λοράν επισήμανε δε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, απέδειξαν ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες «περιμένουν μια σοβαρή αναδιαπραγμάτευση του σύμφωνου Σαρκοζί-Μέρκελ».

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών, χρειάζεται «η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και ένας νέος ρόλος για την ΕΚΤ, στην υπηρεσία μιας αλληλέγγυας ανάπτυξης και της χειραφέτησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Read more...

Επέστρεψε με ρόλο ο Ψωμιάδης

«Όταν σε καλεί η πατρίδα, τα παιδιά σου και η ιστορία σου, όσο αδικημένος και παραγκωνισμένος να νιώθεις, δεν έχεις το δικαίωμα να πεις όχι σε μια ειλικρινή πρόσκληση πανστρατιάς» τόνισε με δηλώσεις του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου ο πρώην Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και όπως τονίζει «Μετά, τη συζήτηση που είχα με τον κ. Σαμαρά, αναλαμβάνω εν λευκώ τη στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης στη Βόρεια Ελλάδα με αναφορά απευθείας στον Πρόεδρο».
Ο κ. Ψωμιάδης, όπως τονίζει το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι: «Αλλάζουν τώρα τα πάντα στην Κεντροδεξιά και νιώθω δικαιωμένος γι’ αυτή την εξέλιξη. Δεν πρέπει να παραδώσουμε την Ελλάδα ούτε στα διεθνή συμφέροντα ούτε στην ανεύθυνη, επικίνδυνη, μηδενιστική Αριστερά. Στις συνιστώσες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, στο αριστερό μπλόκο των μεταρρυθμίσεων και των αναγκαίων αλλαγών, απαντάμε με σύνθεση δυνάμεων και υπεύθυνες προτάσεις. Τέρμα τα αστεία και τα παραμύθια».
«Δεν πρόκειται να προδώσω τον κόσμο που τριάντα χρόνια τώρα με εμπιστεύεται, τον κόσμο που υποφέρει, τον κόσμο που αγωνίζεται, τον κόσμο που αγωνιά. Διαπραγμάτευση εδώ και τώρα για να αλλάξουμε το μνημόνιο, να σηκώσουμε πάλι την Ελλάδα ψηλά μέσα στην Ευρώπη. Όλοι μαζί ενωμένοι, στρατιώτες στον κοινό αγώνα για την πατρίδα και το λαό. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα. Η ελπίδα είναι μπροστά μας!» αναφέρει το δελτίο Τύπου.enikos.gr

Read more...

Επανένωση της Νέας Δημοκρατίας ζητάει ο Δημήτρης Σιούφας



Επανένωση της Νέας Δημοκρατίας ζητάει ο Δημήτρης Σιούφας
«Σε αυτή την ιστορική φάση για τον Λαό και το Έθνος η Νέα Δημοκρατία, θεμελιωτής και στυλοβάτης της Δημοκρατίας έχει καθήκον να δώσει τον υπέρτατο αγώνα για την Ελλάδα και το μέλλον της», είπε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας με δήλωσή του.

Και πρόσθεσε: «Αποστολή της είναι να συσπειρώσει τις δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να κρατήσουν όρθια τη Χώρα, με ενιαία έκφραση, ενιαίο πρόσωπο, ενιαία πολιτική, ενιαία δράση.  

Είναι η μοναδική αξιόπιστη, ισχυρή και αποτελεσματική δύναμη που μπορεί να θωρακίσει και να προστατεύσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την προοπτική της Ελλάδας, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Read more...

Τα βιογραφικά των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης...



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το... Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 - 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο Παύλος Αποστολίδης γεννήθηκε το 1942 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής. Είναι πρέσβης ε.τ., Πρώην Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και ειδικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Μπήκε στο διπλωματικό σώμα σε ηλικία 23 ετών. Στη διάρκεια της πορείας του πέρασε από πολλές σημαντικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το 1999 ανέλαβε επικεφαλής της ΕΥΠ με στόχο να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά την υπόθεση Οτσαλάν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο Αντώνης Μανιτάκης είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και το 1982 εξελέγη καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο Γιώργος Ζανιάς είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο πανεπιστήμιο του Reading και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο Πέτρος Μολυβιάτης γεννήθηκε στη Χίο στις 12 Ιουνίου 1928. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας. Την περίοδο 1974-1980 ήταν γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια για δύο πενταετίες (1980-1985 και 1990-1995) χρημάτισε γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας. Από το 1996 εκλέγεται βουλευτής επικρατείας με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέμεινε μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου του 2006. Επίσης είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Ο Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το1951 και είναι αξιωματικός του πυροβολικού του Στρατού Ξηράς και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μπήκε πρώτος το 1970 στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 - 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 - 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιο έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι οικονομολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ο Γρηγόριος Ι. Τσάλτας είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (2010-2012) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατέχει Doctorat d' Etat en Droit στο Διεθνές Δίκαιο από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Institut Européen des Hautes Etudes Internationales του Πανεπιστημίου Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στο Δίκαιο της Ανάπτυξης από το Institut du Droit de la Paix et du Développement του Πανεπιστημίου της Νίκαιας και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι ιδρυτικός Διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου ΕΚεΠΕΚ (Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΕΔΔΔΣ), Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου του Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Η Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου έχει σπουδάσει νομικά και είναι εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου έχει διατελέσει αντιπρόεδρος. Είναι σύζυγος του Νίκου Κιάου, δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Συνυπέγραψε την αντίσταση των αριστερών πολιτών για να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει δυναμική παρουσία στη Βουλή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Ο Σίμος Σιμόπουλος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος και Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (θητεία 2010-2014). Έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εκπροσωπεί, από το 1992, την Ελλάδα στον Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας του ΟΟΣΑ. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1993-1997), Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1999-2001 & 2003-2005), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ε.Μ.Π. (2000-2003), Μέλος του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΥΠΕΣ (2004-2006), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας ΟΑΣΑ και Πρόεδρος όλων των θυγατρικών του Εταιρειών ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ (Μάιος 2004 Αύγουστος 2006), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αύγουστος 2006 Ιανουάριος 2009), Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Ο Αντώνιος Ρουπακιώτης είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε στο Αθάνι Λευκάδας, σπούδασε νομικά και διατέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για δύο θητείες καθώς και μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο Χρήστος Κίττας είναι καθηγητής ιατρικής. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1946 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνοντας τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το 1975 έγινε διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 εξελέγη υφηγητής της παθολογικής ανατομικής στην ιατρική σχολή. Το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής, το 1990 αναπληρωτής και το 1993 καθηγητής ιστολογίας και εμβρυολογίας στην ίδια σχολή. Σήμερα είναι μεταξύ άλλων διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006) και από το 2006 πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στην πρυτανεία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του υπέστη ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Για το περιστατικό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Λίγες μέρες αργότερα ο Χρ. Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του από την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας είναι καθηφητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε Οικονομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d’ Etat (1983) με Άριστα και με υποτροφίες της Αγροτικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης. Το 2006 και το 2009 υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) και από το 2008 ως το 2010 ήταν Μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. (ΑΔΙΠ) .Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με Παράσημο (2001) και έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια Ευρωπαϊκών χωρών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Ο Χρίστος Γεραρής είναι δικαστικός. Γεννήθηκε το 1938 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1963 ως πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1973 έγινε εισηγητής, το 1982 σύμβουλος και το 1997 αντιπρόεδρός του. Το 1999 ανήλθε στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2005. Μετά την συνταξιοδότησή του διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2008), καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και ad hoc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ο Ελευθέριος Οικονόμου είναι το μόνο μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης που βρισκόταν και πριν σε θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γεννήθηκε στην Κόνιτσα το 1956 και είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατετάγη το Σεπτέμβριο του 1974 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1981. Είχε, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική κατά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Αγώνας, την ασφάλεια της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το 2003 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε, με το βαθμό του Ταξιάρχου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ως Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όταν και προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων. Στις 3 Μαρτίου 2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Στις 5 Νοεμβρίου 2009, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011, οπότε τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Στις 6 Μαρτίου 2012, ανέλαβε υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά τον δεύτερο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη είναι πολιτικός, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και φωτογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών ντοκυμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Παράλληλα συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει την Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ο Αντώνιος Αργυρός έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μεταξύ των δικηγόρων που προσέφυγαν κατά του τέλους ακινήτων και ζήτησαν την άμεση κατάργησή του, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό. Είναι συντονιστής στον Σύνδεσμο Διαμεσολάβησης Ελλάδος, ο οποίος είναι ο θεσμικός αρμόδιος για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε εθνικό επίπεδο, όπως η διαιτησία και ο συμβιβασμός.

newsbeast.gr


Read more...

Βολές Σαμαρά σε Τσίπρα

Εκλογές 2012
«Ανίκανο, επικίνδυνο και ανεύθυνο» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικα η ομιλία του: «Φίλες και φίλοι, Θα τη θυμόσαστε πάντα αυτή την ημερομηνία. Σήμερα ορκίζεται μια Βουλή που αύριο… διαλύεται! Δεν υπάρχει χαλάρωση. Άρχισε, ήδη, η καινούργια μάχη. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα, με αγάπη για την Πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων, και θα την κερδίσουμε! Όπως κέρδισαν χθες, με μια μεγαλειώδη νίκη, αυξάνοντας τα ποσοστά τους, οι φοιτητές μας της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια. Να τρέξουμε παντού. Με συντονισμό μεταξύ μας. Με ομοιογένεια στις θέσεις μας. Με την υποχρέωση ο καθένας να έρχεται σε επαφή με το κόμμα, ώστε να υπάρχει ενιαίος λόγος κι όχι αντικρουόμενα μηνύματα. Ώστε να χτίζουμε λόγο πειστικό και αιχμηρό, απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού. Είχαμε προειδοποιήσει για την ακυβερνησία. Και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να την αποφύγει ο τόπος. Η μάχη που αρχίζει από μεθαύριο, για τις νέες εκλογές, δεν αφορά κανένα κόμμα και την εκλογική του επιρροή. -- Αφορά το αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη, μιαν Ευρώπη που και η ίδια αλλάζει, -- Ή αν η Ελλάδα, θα υποχρεωθεί να βγει από την Ευρώπη, χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμα περισσότερα. Ο Ελληνικός Λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: Το είπα και χθες ξεκάθαρα: Από τη μία, να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που να γίνονται, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει. Και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το Ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης, και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι τώρα. Σήμερα, πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας στρέφει το βλέμμα της πάνω μας. Είμαστε εκείνοι που έγκαιρα ξεκαθαρίσαμε ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Είμαστε εκείνοι που, όταν η χώρα βρέθηκε στο «παρά ένα» της χρεοκοπίας, στηρίξαμε το κούρεμα του χρέους και ανοίξαμε το δρόμο για αλλαγές στην Οικονομική Πολιτική. Ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη και να βγούμε από την ατέλειωτη ύφεση. Απέναντί μας είχαμε, από τη μια πλευρά, εκείνους που μας έφεραν ως εδώ. Και που μόλις ηττήθηκαν…Κι από την άλλη, έχουμε τώρα εκείνους που επιδιώκουν να βγούμε από το ευρώ. Και στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές έδειξαν το πρόσωπό τους. Επιδιώκουν να τα «σπάσουμε» με τους εταίρους μας. Και να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη. Δεν έχουν σχέδιο. Κι αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε ήδη. Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες. Πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι. Πότε για τις επενδύσεις που τις διώχνουν. Πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο. Δηλαδή, να τις κλείσουν. Πότε για διάλυση της αστυνομίας που προτείνουν. Δεν χρειάζεται εμείς να επισημαίνουμε τους κινδύνους που προκαλούν. Τους αποκαλύπτουν οι ίδιοι. Με ολοφάνερη αλαζονεία, αλλά και απίστευτη σύγχυση. Πέρα από την αλαζονεία και τη σύγχυσή τους, υπάρχει κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους, που δεν κρύβεται: ο φόβος για τον ίδιο τους τον εαυτό! Απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και… τρόμαξαν! Δεν τρομάζουν μόνο τους πολίτες με αυτά που λένε… Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης. Είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες. Κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί δεν έχουν ένα πρόσωπο, έχουν πολλά πρόσωπα. Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία. Είναι ο φόβος που τους έκανε να μην θέλουν τη συμμετοχή τους σε μια Κυβέρνηση για το καλό της χώρας. Παρόλο που αυτή ήταν η εντολή του λαού. Αν δεν ήταν φόβος, τότε δεν απομένει τίποτα άλλο από το να τους έσπρωξε η αλαζονεία να στείλουν την Χώρα σε νέες εκλογές. Τους ενώνει μια αλαζονική διαμαρτυρία, αλλά τους διαλύει η ευθύνη! Ρωτάνε κάποιοι: αν τους θεωρείτε τόσο επικίνδυνους γιατί προσφερθήκατε να στηρίξετε ακόμα και δική τους κυβέρνηση, με τη δική σας ανοχή; Η απάντηση είναι απλή: Θέσαμε ως μοναδικό όρο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Κι αυτό δεν το άντεξαν. Είναι συνασπισμός από συνιστώσες της γκρίνιας. Αλλά όχι κόμμα ευθύνης. Εκτονώνουν τη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Μόνοι τους τρομάζουν τον κόσμο. Παραλύουν την αγορά, παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Διώχνουν καταθέσεις κα παραλύουν ακόμα περισσότερο την οικονομία. Η αγορά ανησυχεί μόνο που τους ακούει. Πράγματι, σήμερα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στρέφει τα μάτια του πάνω μας: Βεβαίως υποστήκαμε κι εμείς μεγάλες απώλειες από την εκλογική μας δύναμη παλαιότερα. Αλλά σήμερα τίποτε δεν είναι όπως παλαιότερα. Σήμερα ο Λαός γνωρίζει ότι όλα αρχίζουν από την αρχή. Και ότι μόνον η δική μας Παράταξη, μπορεί να συσπειρώσει όσους θέλουν να αντισταθούν στην καταστροφή της εξόδου από την Ευρώπη. Και μόνον η δική μας Παράταξη μπορεί να δημιουργήσει μέτωπο αντίστασης στην απελπισία, το φόβο και την καταστροφή. Είμαστε η μόνη δύναμη που έδειξε και διορατικότητα όταν έπρεπε και αποφασιστικότητα όταν χρειάστηκε. Διαφωνήσαμε με μιαν αδιέξοδη πολιτική, αλλά και δεν διστάσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Μας κατηγορούν: Εσείς θα συνεχίσετε το Μνημόνιο, θα το σταματήσουμε! Κάνουν λάθος και στα δύο: Εμείς έχουμε την γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε με ρεαλιστικό τρόπο το Μνημόνιο. Είμαστε εκείνοι που μπορούμε να λειτουργήσουμε με ρεαλιστικό τρόπο αντιμνημονιακά. Εκείνοι απλώς βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν δεκαετίες πίσω… Τώρα, αυτά που λέγαμε εμείς, τα λένε πλέον όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη. Να βγούμε από τη μονόπλευρη λιτότητα. Να πιάσουμε τους στόχους μας με Ανάπτυξη. Η Ευρώπη αλλάζει κατεύθυνση. Έρχεται σε αυτά που λέγαμε εμείς από την αρχή. Και τώρα η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθεί πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Εμείς οι Έλληνες αδικηθήκαμε τα τελευταία χρόνια. Αλλά και πρέπει να αλλάξουμε. Γιατί και το αναπτυξιακό μας μοντέλο χρεοκόπησε και το σύστημα διακυβέρνησης απέτυχε. Κάποιοι θέλουν να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Και είναι έτοιμοι να ρισκάρουν την έξοδο από την Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα: Και το σπάταλο κράτος και την παντοδύναμη γραφειοκρατία, και τις αδικίες του φορολογικού συστήματος, και την ανεργία και τα λουκέτα και τη φτώχεια. Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται παραμονή στο ευρώ. Χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες για την Ελλάδα. Το κακό είναι ότι η Ευρώπη μας απογοήτευσε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα. Και κάποιες φορές, ακούγοντας κάποιες δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρώπης και δίκαια κανείς και εξοργίζεται και αγανακτεί. Αλλά το καλό είναι ότι η Ευρώπη σήμερα αλλάζει. Και για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουμε σε μιαν Ευρώπη, που και εκείνη αλλάζει. Οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι σε ένα παρελθόν που χρεοκόπησε. Δεν θέλουν να «καταγγείλουν τα Μνημόνια» όπως λένε. Θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι στον κρατισμό και το λαϊκισμό. Αν τους ακούγαμε, δέστε τι θα γινόταν; Θα κατήγγειλε η Ελλάδα τη δανειακή σύμβαση. Μετά θα σταματούσαν οι δανειστές μας να πληρώνουν τις δόσεις του νέου δανείου. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και θα εξαναγκαζόταν να βγει από το ευρώ. Η νέα δραχμή θα υποτιμούνταν τουλάχιστον στο μισό! Οι αποδοχές θα έπεφταν κι αυτές στο μισό. Οι τιμές θα εκτοξευόταν σε όλα τα εισαγόμενα, και κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Στο μεταξύ, θα έπεφτε στο μισό και η αξία των καταθέσεων στις τράπεζες. Αλλά και η αξία των ακινήτων. Και το χρέος θα διπλασιαζόταν! Η Ελλάδα θα ζούσε ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτός είναι ο εφιάλτης που μας φέρνουν όσοι μιλάνε για «μονομερή καταγγελία της σύμβασης». Το πρόβλημα δεν είναι πια Μνημόνιο ή Καταγγελία του Μνημονίου. Κανείς δεν συμφωνεί με το Μνημόνιο. Κι εγώ πρώτος είχα προβλέψει, ένα προς ένα, τα δεινά που θα φέρει. Και έγιναν ακριβώς όπως είχα προειδοποιήσει… Αλλά δεν βρισκόμαστε στο 2010. Το πρόβλημα σήμερα είναι ουσιαστική τροποποίηση του Μνημονίου για να μείνουμε στο ευρώ και να βγούμε από την κρίση με Ανάπτυξη. Η μονομερής καταγγελία της δανειακής Σύμβασης θα οδηγούσε σήμερα σε έξοδο από το ευρώ, και σε πολύ χειρότερα δεινά, απ’ αυτά που ζούμε σήμερα. Οι Έλληνες έχουν χάσει ήδη τα τελευταία δύο χρόνια 34% του βιοτικού επιπέδου που είχαν πριν. Και με την πολιτική του Μνημονίου συνεχίζουν να χάνουν. Αυτό, με το δικό μας Σχέδιο, μπορούμε να το ανακόψουμε και να το αναστρέψουμε. Κι αυτό θα κάνουμε! Με την καταγγελία με το Μνημόνιο που μας προτείνουν θα χάσουμε, από τη μία μέρα στην άλλη, ακόμα ένα 50%! Θα πέσουμε πολύ χαμηλότερα. Πολύ-πολύ χαμηλότερα! Αντί να σταματήσουμε την πτώση, όπως προσπαθούμε εμείς, προτείνουν να πηδήξουμε στο κενό. Κι ύστερα δεν είναι μόνο η Οικονομία. Όσο η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη είναι θωρακισμένη πολιτικά και γεωπολιτικά. Αν απομονωθεί από την Ευρώπη θα βρεθεί απόλυτα ευάλωτη σε ένα πολύ ασταθές περιβάλλον. Με πολλούς γύρω της να μπαίνουν στον πειρασμό να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της. Χωρίς ερείσματα, χωρίς στηρίγματα, χωρίς καύσιμα, χωρίς τίποτε. Και διαλυμένη εσωτερικά. Αυτόν τον εφιάλτη φέρνουν. Κι αυτόν τον εφιάλτη προσπαθούμε να αποτρέψουμε. Και επιτέλους, δεν χρειάζεται η Ελλάδα να ζήσει τέτοιον εφιάλτη. Γιατί έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να βγει από την κρίση. Για να το καταφέρει, πρέπει να κάνει δύο πράγματα: Να αλλάξει πραγματικά την οικονομική πολιτική του Μνημονίου και να αξιοποιήσει τον πλούτο της. -- Πώς θα αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας, αν δεν παραμείνουμε μέσα στην Ευρώπη; -- Πώς θα αλλάξουμε την οικονομική πολιτική του Μνημονίου, αν τα σπάσουμε με τους εταίρους μας; Αγαπητοί συνάδερφοι, Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο. Και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή. Η μονομερής λιτότητα την οδήγησε στο αδιέξοδο. Και η έξοδος από το ευρώ, στην οποία την σπρώχνουν, την οδηγεί στην καταστροφή. Είμαστε η μόνη δύναμη που αντισταθήκαμε στο αδιέξοδο της λιτότητας. Και τώρα αντιστεκόμαστε την έξοδο από το ευρώ. Είμαστε η μόνη δύναμη που επιδιώκει την αλλαγή της μονόπλευρης λιτότητας, για να βγούμε από την κρίση, παραμένοντας στην Ευρώπη και το ευρώ. Είμαστε στο μέσο δρόμο: Κόντρα σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτε στο Μνημόνιο. Αλλά και κόντρα σε αυτούς που φέρνουν την καταστροφή εξόδου από το ευρώ, με πρόσχημα την πλήρη καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Εμείς διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο. Που όμως είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση. Γι’ αυτό και η κοινωνία στρέφει τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερο τα μάτια της πάνω μας. Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στον Έλληνα και τις δυνάμεις του. Που πιστεύουν στην Ελλάδα και στον πλούτο της. Το μέτωπο των φιλελεύθερων δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της Ανάπτυξης και της Αλληλεγγύης. Όχι στην Ευρώπη που τιμωρεί τα πιο αδύναμα μέλη της για να συνετίσει τα υπόλοιπα, επιβάλλοντας σε όλους τη στασιμότητα, τη φτώχεια και τη συρρίκνωση. Είμαστε η Ελλάδα που θέλει να αλλάξει τα πάντα, μέσα σε μιαν Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει. Αυτό δεν είναι μόνο δική μας επιλογή. Είναι ανάγκη της κοινωνίας. Είναι αίτημα και εντολή της κοινωνίας. Όχι απλά για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αλλά για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τα πάντα. Και είναι απελπισμένοι. Ανεργία, λουκέτα, φτώχεια... Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι που έχασαν πολλά, αλλά έχουν ακόμα να χάσουν. Και φοβούνται… Γύρω μας, λοιπόν, υπάρχει η απελπισία και ο φόβος. Υπάρχει και η οργή που δημιουργεί η απελπισία… Υπάρχει και η σύγχυση που προκαλεί ο φόβος… Αλλά υπάρχει ακόμα η ανάγκη όλων αυτών, από κάπου να πιαστούν και κάπου να πιστέψουν. Μέσα σε μια θάλασσα απελπισίας, οργής και φόβου, υπάρχει η ανάγκη της Ελπίδας. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα τωρινά αδιέξοδα δεν μπορούν να δώσουν Ελπίδα. Αυτοί που απειλούν με ακόμα χειρότερη καταστροφή, δεν μπορούν να δώσουν Ελπίδα. Ελπίδα μπορεί να δώσει μόνον ένα στέρεο σχέδιο –όπως το δικό μας- και μια βαθιά πίστη στον τόπο και στον Έλληνα, όπως η δική μας πίστη. Ναι, η Ελλάδα, αν προσθέσει Ανάπτυξη στη σημερινή πολιτική, μπορεί να ανακάμψει μέσα σε ένα χρόνο το πολύ. Αν σπάσει το τέρας της γραφειοκρατίας, μόνο ένα μέρος από τα κοινοτικά κονδύλια να απορροφήσει, μπορεί να σώσει ή να δημιουργήσει μέσα σε ένα χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας! Γιατί ο πολίτης σήμερα δεν καταλαβαίνει μόνο από ευρώ. Κυρίως καταλαβαίνει από τις χιλιάδες θέσεων εργασίας που χάνονται ή κερδίζονται. Αν αξιοποιήσει την πρόσθετη ρευστότητα που θα μπει στην αγορά μετά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, μπορούν να σωθούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που σήμερα είναι έτοιμες να κλείσουν. Όλα αυτά είναι εφικτά. Γίνονται. Είναι άμεσα, αρκεί να υπάρξουν δύο πράγματα: Πολιτική σταθερότητα και προσήλωση στο ευρώ. Πώς θα γίνουν όλα αυτά, από μια Ελλάδα που «τα σπάει» με την Ευρώπη, ίσα-ίσα τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει κι αυτή κι είναι πιο έτοιμη να ακούσει το αίτημα για Ανάπτυξη; Εμείς είμαστε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το Μέτωπο της Ελπίδας. Το Μέτωπο των δημιουργικών και φιλελευθέρων δυνάμεων που θα ξαναδώσουν στην Ελλάδα την Ελπίδα. Το Κοινωνικό Μέτωπο όλων των Ελλήνων, πέρα και πάνω από κόμματα, που θέλουν και την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και το ξεκίνημα της Ανάπτυξης. Κάποιοι νομίζουν ότι… καταγγέλλοντας θα σώσουν τη χώρα. Τους απαντάμε: Υπάρχει μόνο μια διέξοδος από την κρίση. Η Αναγέννηση και η Ανάπτυξη της Ελλάδας. Κι από την άλλη πλευρά, υπάρχει πια ένας σίγουρος δρόμος καταστροφής. Η καταγγελία της Ευρώπης και η έξοδος από το ευρώ! Σε τέσσερις βδομάδες ο Ελληνικός λαός θα διαλέξει τη Ανάπτυξη και θα απορρίψει την καταστροφή. Αγαπητοί συνάδελφοι, Μέρα με την ημέρα πυκνώνουν οι δυνάμεις που στοιχίζονται γύρω μας για να αποτρέψουμε την καταστροφή και να ανοίξουμε το δρόμο για την Ανάπτυξη της χώρας. Μέρα με τη μέρα στρέφονται σε μας, όλο και περισσότεροι που ψήφισαν διαφορετικά στις 6 Μαΐου. Αυτή η συσπείρωση γίνεται και στη βάση και σε όλη την ενδιάμεση κλίμακα και στην κορυφή. Και πρώτος εγώ, δείχνω έμπρακτα, ότι μπροστά στο καλό του τόπου, βάζω το «εμείς» πάνω απ’ όλα. Βάζω την προστασία της Ελλάδας πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Γιατί, «οι καιροί ου μενετοί!» Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι όσο ποτέ. Αποφασισμένοι όσοι ποτέ. Και θα την κερδίσουμε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν παλαιότερα. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν πριν δέκα μέρες. Είναι η συσπείρωση όλων των Ελλήνων που διαλέγουν την Ελπίδα από τη βεβαιότητα της Καταστροφής. Πατάμε γερά πάνω στην Ελληνική κοινωνία. Το ενωτικό μας μήνυμα, συσπειρώνει τον κόσμο. Κι η συσπείρωση του κόσμου μας δίνει δύναμη. Κι όσο περισσότερο συσπειρώνεται ο λαός στη δική μας επιλογή, τόσο περισσότερο Ελπίδα ακτινοβολούμε. Οι Έλληνες ενώνονται και προχωρούν στο δρόμο της Ανάπτυξης, στο δρόμο της Ευρώπης, στο δρόμο όπου πρωτοστατούν οι δυνάμεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που εκφράζουν και τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνικού Έθνους. Πάντα ήμασταν Ελεύθερος λαός, με φιλελεύθερα ιδανικά και ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ μας. Μας ένωνε η αγάπη για την Πατρίδα μας, το προσωπικό φιλότιμο, το σθένος και το πείσμα του καθενός μας. Αυτά όλα – φιλοπατρία, φιλότιμο, σθένος και πείσμα – μας συγκρατούσαν στα δύσκολα και μας όπλιζαν με κουράγιο. Αυτά μας ένωναν πάντα. Αυτά υπήρξαν ανέκαθεν τα ανίκητα όπλα μας: Αυτά μας ενώνουν και σήμερα. Με αυτά θα νικήσουμε! Είμαστε το μέτωπο της Ευρώπης και της Ελπίδας. Για μιαν Ελλάδα που αλλάζει σε μιαν Ευρώπη που αλλάζει. Για μιαν Ελλάδα που αποκρούει το φόβο. Που αποκρούει την καταστροφή. Που απορρίπτει τις λαθεμένες επιλογές του χθες. Που απορρίπτει τις «συνιστώσες» της μόνιμης διαμαρτυρίας. Πάμε όλοι μαζί. Καλό αγώνα. Καλή δύναμη».

Read more...

Αλ. Παπαρήγα: Το Μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί μόνο με απόφαση της Βουλής...



Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου -όποιο κι αν είναι αυτό- μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Αντίθετα, όπως είπε, για να καταργηθεί το μνημόνιο και η... δανειακή συνθήκη πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, όποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ, άρα λέει συνειδητά ψέματα.

Αν ο λαός, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, π.χ. αποφασίσει τα επόμενα χρόνια την αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί, για παράδειγμα, να την αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα -και πάλι πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση της Βουλής.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις άλλων κομμάτων ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, επισήμανε: «Είναι σαν να μας λένε ότι έχουμε το τυρί στα χέρια μας, δεν έχουμε το ψωμί, θα μας δώσει το ψωμί για να φάμε ψωμοτύρι. Ο λαός έχει χάσει και το ψωμί και το τυρί και για να μπορέσει να αντέξει πρέπει να πάρει και αυξήσεις. Είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν στις εκλογές, για να ξέρει ο καθένας αν το τιμόνι πάει προς τα αριστερά ή πάει προς τα δεξιά. Γιατί κοιτάξτε, η ΝΔ, η κεντροδεξιά, δεξιά θα πάει το τιμόνι. Αλλά και η αριστερά, όπως εμφανίζεται, εμφανίζεται με συνθήματα αριστερά αλλά το τιμόνι θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας. Αυτά για εμάς είναι το α και το ω. Όλες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να υπάρχει ένα αντίβαρο μέσα στο κοινοβούλιο και πάνω απ' όλα μέσα στο λαό, γιατί τα πράγματα μετεκλογικά, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά έχουμε, το τιμόνι θα στρέφει συνεχώς όλο και πιο δεξιά για το λαό».

«Δεν εξισώνουμε τα κόμματα, αλλά αυτός ο παράγοντας που οδηγεί στην εξίσωση τελικά, είναι η πολιτική στο πεδίο της οικονομίας, απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θέλουν να ανακάμψει η κερδοφορία τους με ανεργία, με λιτότητα, με φτώχεια, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση του λαού», πρόσθεσε.


Read more...

«Οι παράσιτοι του ΣΥΡΙΖΑ»


«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Φλωρίδης στον Real fm και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για διαπραγμάτευση αλλά για μία επιθετική ακύρωση του μνημονίου» είπε ο  Γιώργος Φλωρίδης στον Real fm και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας πει ότι επιθυμεί όχι την ολική ρήξη με την Ευρώπη αλλά μία επιμέρους διαπραγμάτευση τότε να το πει καθαρά, ώστε να καταλάβουμε εάν όλοι αυτοί οι παράσιτοι που πήγαν εκεί θα συνεχίσουν να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι τα λεφτά επαρκούν έως τις 10 ή 15 Ιουνίου.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, αυτή τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γ. Φλωρίδης.
«Ο κόσμος έκανε τις επιλογές του αλλά τώρα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα προστατεύσουμε τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης ή εάν θα τα απεμπολήσουμε» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε ότι: «Τα κόμματα της Αριστεράς κάθε φορά που επιχειρούνταν μεταρρυθμίσεις  ήταν στον δρόμο και τις εμπόδιζε».
enikos.gr

Read more...

Η "γεωγραφία" της Βουλής



Αυτή είναι η διάταξη των βουλευτών των κομμάτων όπως προέκυψαν στις τελευταίες εκλογές. Η συγκεκριμένη Βουλή θα είναι η πλέον βραχύβια. Αν όμως σχηματιζόταν κυβέρνηση, με αυτό τον τρόπο θα κάθονταν οι βουλευτές στα έδρανα.

Read more...

Δεν μίλησαν σε κανέναν...



Σαν μπράβοι νυχτερινών κέντρων...

Αφού συναντήθηκαν στην είσοδο της Βουλής, οι 21 βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μπήκαν όλοι μαζί μέσα στο Κοινοβούλιο. Επικεφαλής ο γ.γ Νίκος Μιχαλολιάκος και η βουλευτής σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια. Με ομοιόμορφα κοστούμια, ασορτί γραβάτες και... γυαλιά ηλίου, οι βουλευτές πλέον της «Χρυσής Αυγής» δεν μίλησαν σε κάνεναν.

real.gr


Read more...

Γαλλία: Μείωση 30% στις απολαβές προέδρου και υπουργών ...



Σε δραστική μείωση- 30%- των μισθών των υπουργών, του πρωθυπουργού αλλά και του ίδιου του προέδρου, αναμένεται να προχωρήσει η Γαλλία. Ο νέος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ... ήδη δεσμευθεί πριν την εκλογή του, ότι θα μείωνε το μισθό των υπουργών αλλά και του προέδρου κατά 30%. Τώρα ο πρωθυπουργός του, Ζαν Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε ότι η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης θα είναι το πρώτο μέτρο που θα λάβει η κυβέρνησή του.

Αυτό σημαίνει ότι οι μηνιαίες απολαβές των υπουργών θα πέσουν από τα 14.200 ευρώ στα 9940 ευρώ, ενώ του πρωθυπουργού θα μειωθούν από τα 21200 ευρώ στα 14840 ευρώ. Η μείωση θα ισχύσει και για τις απολαβές του προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Με την κίνηση αυτή που έχει πέρα από πρακτικό και συμβολικό χαρακτήρα, ο νέος πρόεδρος προφανώς επιχειρεί να διαφοροποιηθεί εξ αρχής από τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, όπως σημειώνει η Figaro, είχε αυξήσει κατά 172% τον καθαρό μισθό του μόλις εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, εκτοξεύοντας τις απολαβές του από 7084 ευρώ σε 19331 ευρώ.

Η γαλλική μείωση είναι μακράν η πιο δραστική, αλλά δεν είναι η πρώτη που αποφασίζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Την αρχή είχε κάνει το 2009, ο Ιρλανδός τότε πρωθυπουργός, Μπράιν Κόουεν, μειώνοντας κατά 15% τον δικό του μισθό, καθώς και αυτούς των υπουργών. Το 2010 το ίδιο έκανε και η Ισπανία, μειώνοντας τις υπουργικές απολαβές κατά 15%, ενώ στην Βρετανία, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μείωσε τις 5% τους μισθούς των υπουργών. Το παράδειγμα ακολούθησαν η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αποφάσισε- μετά από 12 χρόνια- την αύξηση 5,7% έως το 2013 του δικού της μισθού, αλλά και των υπουργών. Κάτι που σημαίνει ότι οι μηνιαίες απολαβές της θα φθάσουν 17.016 ευρώ καθαρά, ενώ των υπουργών περίπου 13.795 ευρώ.
ethnos.gr


Read more...

Πρόταση Μάνου στον Βενιζέλο για εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ντόρας και Δράσης!



Πρόταση Μάνου στον Βενιζέλο για εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ντόρας και Δράσης!
Πρόταση για κοινή κάθοδο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης στις νέες εκλογές έκανε σήμερα ο Στέφανος Μάνος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Μάνος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο και του έθεσε την πρόταση για συνεργασία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν το αποκλείουν! Υπάρχουν φυσικά και άλλοι που ούτε το συζητούν.

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μάνος είχε επισημάνει πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν το σκέφτομαι ακόμη κι αν μου κάνει πρόταση ο κ. Σαμαράς γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που θα μας οδηγήσει σε λύση" και υποστήριξε ότι είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές».

Αντίθετα, την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος της Δράσης με ανακοίνωσή του την Τετάρτη είχε τονίσει:

«Με αφορμή διάφορα φανταστικά δημοσιεύματα που με αφορούν, διευκρινίζω ότι κατά την άποψη μας προέχει να κυβερνηθεί αμέσως και αποτελεσματικά η χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, για το γενικό καλό. Αν όμως δεν αποφευχθούν οι εκλογές, θα βοηθήσουμε με τη δύναμη που μας δίνει το μικρό μας ποσοστό στις εκλογές, να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη.»http://newpost.gr

Read more...