Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αντιμέτωπος με αβεβαιότητες ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς

Κρίσιμες ημέρες μέχρι τις 17 Ιουνίου


Από τις αρχές του 2010 ο κ. Ζανιάς ανέλαβε το σημαντικότερο τμήμα των διαπραγματεύσεων αρχικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια με την τρόικα
Από τις αρχές του 2010 ο κ. Ζανιάς ανέλαβε το σημαντικότερο τμήμα των διαπραγματεύσεων αρχικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια με την τρόικα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Οι αβεβαιότητες για την οικονομία παραμένουν, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο το μεσημέρι της Πέμπτης και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την ομαλή μετάβαση προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Το ζητούμενο είναι όταν θα έρθει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να τους παραδώσουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να διατηρηθεί», σημείωσε και προσέθεσε ότι «σε αυτό το υπουργείο έχω υπηρετήσει με πέντε υπουργούς».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Φ. Σαχινίδης, αφού μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Ζανιά, υποστήριξε πως «η χώρα οδηγείται για άλλη μια φορά σε εκλογές γιατί πολλοί έθεσαν το κομματικό συμφέρον πάνω από τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών».

Ο κ. Ζανιάς ήταν ως και πριν από λίγες ημέρες Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).

Υπηρέτησε σε αυτή τη θέση τον Οκτώβριο του 2009 και από τις αρχές του 2010 ανέλαβε το σημαντικότερο τμήμα των διαπραγματεύσεων αρχικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης.

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου μετακινήθηκε στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο παρελθόν (2001-2004) είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: