Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας , υπό βροχή στο Παναθηναϊκό Στάδιο...



Η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχει ξεκινήσει. Αυτή την ώρα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μετά το ταξίδι που έκανε αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, από...
τις 10 Μαΐου, όταν και το Ολυμπιακό Φως άναψε στην αρχαία Ολυμπία, η Φλόγα παραδίδεται με κάθε επισημότητα στους Βρετανούς, παρουσία της πριγκίπισσας Άννας, του δημάρχου του Λονδίνου και του Άγγλου διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Στην τελετή παράδοσης θα δώσει το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και η Πριγκίπισσα της Αγγλίας, Άννα, η οποία στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Το ιερό φως θα παραλάβουν κατά σειρά από τους Χριστίνα Γιαζιτζίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας), Βασίλη Τσολακίδη (παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής) και Αλεξάνδρα Τσιάβου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας).

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Πριγκίπισσα Άννα, η οποία θα συνοδεύεται από 5 νεαρά παιδιά από τη Μ. Βρετανία. Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, ενώ αμέσως μετά την παράδοση του ιερού φωτός θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου, με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

Το παρών αναμένεται να δώσει και ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπεκαμ, που αποτελεί έναν από τους πρεσβευτές του London 2012.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο την Παρασκευή (18/05) από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: