Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

H μεγάλη πρόκληση του Βενιζέλου



Την πιο δύσκολη εκλογική δοκιμασία στην ιστορία του καλείται να διεξαγάγει το ΠΑΣΟΚ σε συνθήκες αποσύνθεσης και αυτοδιάλυσης και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιμένει ότι θα ανασυστήσει το κόμμα μόνος του με μία γραμματέα.
Η σπουδή με την οποία ο πρόεδρος του κόμματος φρόντισε να σαρώσει όλα τα εναπομείναντα όργανα πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση ή όχι της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις και πολλές γκρίνιες.
Όλοι, όπως γράφει ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, βρίσκονται με το «όπλο παρά πόδα», αλλά μεταθέτουν την οργή τους για μετά τις εκλογές, αφού προέχει τώρα η πολιτική επιβίωση του κόμματος. Ωστόσο πολλά στελέχη εκφράζουν πολύ σοβαρές διαφωνίες με την τακτική και την πολιτική του Βενιζέλου θεωρώντας ότι η εμμονή του στο να προβάλλει τον εαυτό του ως τον μοναδικό «επιζώντα» του κόμματος δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης αποσύνθεσης και όχι συσπείρωσης.
Τις επόμενες εβδομάδες, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα ο αγώνας του κόμματος είναι διμέτωπος. Αφού, από τη μία, η προεκλογική καμπάνια θα τρέχει, ενώ από την άλλη, θα πρέπει το κόμμα να προετοιμάζεται για την ανασύνθεσή του.
Στο επίπεδο των εκλογών τα προβλήματα είναι πολλά, αφού το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει:
Να καταθέσει μία νέα στρατηγική για τη χώρα μετά και το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.
Να αντέξει στο πρεσάρισμα του διπολικού αγώνα Κεντροδεξιάς του Σαμαρά και Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Να σταματήσει τις διαρροές προς τη ΔΗΜΑΡ
Να προκαλέσει συνθήκες οριακής έστω, συσπείρωσης των οπαδών του, ώστε να τον ξαναψηφίσουν και να κινητοποιήσει κάποιους από τους 300.000 παλιούς ψηφοφόρους του, που δεν προσήλθαν στις κάλπες την 6η Μαΐου.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: