Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

To «πόκερ» της EE και της Μέρκελ καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω BBC

«Παίζουν με τις ζώες των ανθρώπων»


Το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC
Το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC  


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
«Η ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδίως η κυρία Μέρκελ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο BBC, τονίζοντας ότι εάν «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα, θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι ο ηγέτης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ -που μπορεί να έλθει στην πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου- επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, την ώρα που γίνονται αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι οι τράπεζες -στην Ισπανία, την Ιταλία, καθώς και την Ελλάδα- κερδίζουν σε βάρος χιλιάδων Ευρωπαίων που έχουν εγκαταλειφθεί στη φτώχεια και τις δυστυχίες. «Συνεπώς, η ευρωπαϊκή ηγεσία και ειδικά η κυρία Μέρκελ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» λέει ο κ. Τσίπρας.

Το BBC καταγράφει στο σχετικό άρθρο όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα με τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο.

Επισημαίνει ότι σχεδόν σε 700 εκατομμύρια ευρώ είναι οι εκροές των καταθέσεων μετά τις εκλογές, βάσει σχετικής δήλωσης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Τονίζει, όμως, το δίκτυο ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις πανικού των καταθετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να μετάσχει σε κυβέρνηση που θα συνέχιζε την πολιτική λιτότητας που απαιτεί η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντάλλαγμα το δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Οι ύστατες συνομιλίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης κατέρρευσαν την Πέμπτη, εγείροντας νέες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωζώνης, αναφέρει το BBC.

Στο σχετικό άρθρο, που βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας του BBC όπως συμβαίνει κάθε μέρα με τις εξελίξεις στην Ελλάα το τελευταίο διάστημα, γίνεται αναφορά και στη δήλωση του Π.Πικραμμένου ότι η χώρα διανύει δύσκολες στιγμές, καθώς και στις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: