Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Συνεδριάζει υπό τον Αντώνη Σαμαρά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Διεργασίες στο κεντροδεξιό μέτωπο


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Τα «προξενιά» στη γαλάζια πολυκατοικία και η προεκλογική στρατηγική του κόμματος βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών στη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που συνεδριάζει στις 10:30. Η Ντόρα Μπακογιάννη κι άλλα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας φαίνεται πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για επιστροφή στη ΝΔ, σε αντίθεση με τον Στέφανο Μάνο. Επαφές υπάρχουν και με στελέχη του ΛΑΟΣ, αν και ο Γ.Καρατζαφέρης δεν φαίνεται να συναινεί σε ενσωμάτωση στο κεντροδεξιό μέτωπο.

Στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς για τον πρόεδρο της ΝΔ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο βασικός αντίπαλος εν όψει της κάλπης της 17ης Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της κριτικής είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σύμφωνα με την ΝΔ εάν εφαρμοστεί θα θέσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

Όσον αφορά στις διεργασίες για τη συγκρότηση του κεντροδεξιού μετώπου, ο Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η προεκλογική τακτική και οι θέσεις της ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται έτοιμη να δώσει θετική απάντηση, εφόσον πάρει διαβεβαιώσεις ότι η ΝΔ θα κινηθεί σε πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναμένεται να πάρει μαζί της κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι Κοντογιάννης, Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης.

Από την πλευρά του Στέφανου Μάνου, πάντως, δεν φαίνεται η ίδια διάθεση για επιστροφή στη ΝΔ. Πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η Ντόρα Μπακογιάννη επανενταχθεί στη ΝΔ, η Δράση ίσως συνεργαστεί με τη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο Γ.Καρατζαφέρης δεν φαίνεται κοντά σε συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά. Την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Είμαι αποφασισμένος να δώσω σκληρή μάχη, όπως έχτισα το κόμμα μόνος μου το 2000, ένας εγώ και μετά ήρθατε δίπλα μου ο ένας μετά τον άλλο, θα το ξαναχτίσω σήμερα το κόμμα και θα είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα».




Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: