Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δηλώνει Αμερικανίδα...



  • «I'm not Greek, I'm American»
Είναι Ελληνίδα βουλευτής αλλά η ίδια δηλώνει Αμερικανίδα. Ο λόγος για την κ. Έλενα Παναρίτη, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και προχωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η κ.Παναρίτη μιλώντας στην ιστοσελίδα του Guardian, σε άρθρο που αναφέρεται στην ελληνική κρίση, δηλώνει: «...δεν ...
είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα». Ακόμη, σε επόμενο σημείο αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταστεί "λιγότερο Ελληνική".

Στο εν λόγω άρθρο στον Guardian, σχολιάζοντας και παρουσιάζοντας την κα. Έλενα Παναρίτη αναφέρεται: "…Και για έναν Έλληνα πολιτικό που εμπλέκεται στην προώθηση μερικών από τα πιο αιφνίδια, επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, αυτή δεν φαίνεται ιδιαίτερα Ελληνίδα. Όταν παρατηρήσουμε πόσοι υπολογιστές της Apple είναι στο γραφείο της, απαντά: "Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαι ελληνίδα (!!!), είμαι Αμερικανίδα"».


Η ομιλία της σε αμερικανική προφορά διανθίζεται με «darn» και «have a nice day", όπως επισημαίνεται από τον συντάκτη του Guardian. Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει το πώς η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή θεσμών της και των δομών της - με άλλα λόγια, καθιστώντας την Ελλάδα λιγότερο ελληνική".

Το απόσπασμα της συνέντευξης της κ. παναρίτη στον Guardian, είναι το ακόλουθο:

"And for a Greek politician involved in pushing through some of the most abruptly painful economic measures in the country's history, she does not seem especially Greek. When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: "That's because I'm not Greek, I'm American." Her speech is American-accented and peppered with "darn" and "have a nice day". When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: "It's not a kibbutz, it's a big country!""

thebest.gr



Read more...

Κήρυξε πτώχευση η εταιρεία Ατλάντικ... Στην ανεργία 800 υπάλληλοι



Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα το πρωί για την άλλοτε πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, την Ατλάντικ καθώς κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα 800 εναπομείναντες υπάλληλοί της να οδηγηθούν στην ανεργία.
Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν κανόνι, καθώς η Ατλάντικ την τελευταία χρονιά πάλευε ...

μεταξύ σφύρας και άκμονος, πουλώντας δεκάδες καταστήματά της στον ανταγωνισμό, κλείνοντας άλλα μαγαζιά και οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενούς της στην ανεργία. Με την απόφαση λοιπόν 802/2011 του ... Πολυμελού Πρωτοδικείου η Ατλάντικ κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση πτώχευσης.
Σύμφωνα με στοιχεία τα συνολικά σημερινά χρέη της εταιρείας φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ ενώ μόλις τα 40 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις το 10% των πιστωτών της εταιρείας δέχθηκαν συμβιβασμό (απαιτείται στη διαδικασία της συνδιαλλαγής έγκριση του 51%) οδηγώντας έτσι την Αλτάντικ και τον πρόεδρο της κ. Μανόλη Αποστόλου σε αδιέξοδο. Η εταιρεία διατηρούσε 30 καταστήματα σήμερα από 220 που διέθετε το 2009...



Read more...

Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο


newpost.gr
Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
Τη διαφωνία τους με αρκετές από τις διατάξεις του συζητούμενου στην Ολομέλεια της Βουλής πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στηλίτευσε τις ρυθμίσεις για τα σκάφη αναψυχής, που δηλώθηκαν ως επαγγελματικά, την νέα περαίωση, την παύση των επιδοτήσεων πρώτης κατοικίας των δημοσίων υπαλλήλων, που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές, τη μείωση των μισθώσεων που καταβάλλει το Δημόσιο (για την οποία έχει εκφράσει αντιρρήσεις επί τη βάσει του Συντάγματος η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής) καθώς και "ολόκληρο το κεφάλαιο για τα φρουτάκια" λέγοντας πως "δεν δεχόμαστε να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο".

«Προτεραιότητα του νομοσχεδίου, είναι το εθνικό συμφέρον», απάντησε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος επέκρινε την ΝΔ, λέγοντας πως αντί να δίνει συμβουλές, καλό θα ήταν να συμβάλλει και εκείνη για την εκτόνωση της κρίσης. Πρόσθεσε δε για τη στάση της ΝΔ στο θέμα των ταξί, ότι «δεν ξεπλένει τον κ. Σαμαρά η υποβολή προτάσεων για τον τουρισμό, εν μέσω της τουριστικής περιόδου».

«Παραδίδετε γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, εκτιμώντας ότι με τις προωθούμενες διατάξεις μόνοι κερδισμένοι θα είναι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο κ. Καραθανασόπουλος επέκρινε με δριμύτητα την τροπολογία για την διάλυση Οργανισμών και Νομικών Προσώπων, εκτιμώντας ότι το κλείσιμό τους εξυπηρετεί ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών, της πληροφορικής και σε πολυεθνικές, που επιδιώκουν να πάρουν στον έλεγχο τους τον ορυκτό πλούτο.

«Πάτε να εγκαθιδρύσετε στη χώρα ένα καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας», κατήγγειλε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, χρεώνοντάς της το δόγμα «μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, επειδή είμαστε σε κρίσιμη φάση».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα για την τουριστική κατοικία ευνοούν μόνο τις "πεντάστερες" τουριστικές μονάδες, προέβλεψε ότι θα καταπέσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πριμοδότηση του ΟΠΑΠ και πρότεινε να καθιερωθεί μηδενικός φόρος στον επαναπατρισμό των κεφαλαίων προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία.

Για «σφαγιασμό των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχει προηγούμενο από τη γέννηση του ελληνικού κράτους», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε σχέση δε με το κλείσιμο οργανισμών και νομικών προσώπων, ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι με μια γενική εξουσιοδότηση, η κυβέρνηση διαλύει, κατά το δοκούν, οποιοδήποτε πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου - ενώ στις ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία διέκρινε «δώρο» στους μεγαλοξενοδόχους.

Τέλος, σχετικά με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε πως «αντί ο αμαρτωλός αυτός οργανισμός να μείνει 100% στο δημόσιο προς όφελος του λαού, η κυβέρνηση δίνει τα πάντα στον μελλοντικό ιδιοκτήτη του και εξασφαλίζει και την περίφημη ΙΝΤΡΑΛΟΤ».

Read more...

Βενιζέλος: «Ναι, μειώνονται εισοδήματα, χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία»

newpost.gr
Βενιζέλος: «Ναι, μειώνονται εισοδήματα, χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία»
Από την 21η Ιουλίου και μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου, «έχει ανοίξει μεταβατική περίοδος, κατά την διάρκεια της οποίας θα πρέπει σε συνεργασία με τους εταίρους μας να καταστήσουμε το δημόσιο χρέος μακροπρόθεσμα βιώσιμο» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό, το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. O κ. Βενιζέλος, μάλιστα, παραδέχεται τις μειώσεις που έχουν υποστεί μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις.

«Το τοπίο μπορεί να αλλάξει, αλλά χρειάζεται να διαχειριστούμε με σύνεση, επαγγελματισμό, προσοχή, συναίνεση και υπευθυνότητα αυτήν την μεταβατική περίοδο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

«Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, πρέπει να είναι υποδειγματικοί από πλευράς ταχύτητας», ανέφερε κ. Βενιζέλος, απαντώντας εμμέσως και στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υπερψήφιση των ρυθμίσεων.

«Βρισκόμαστε μέσα σε μια διεθνή περιδίνηση και πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από μας για μας, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις δανειακές μας υποχρεώσεις, να ανταποκρινόμαστε στα όσα έχουμε αναλάβει να εκτελέσουμε. Ναι, μειώνονται εισοδήματα, χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία, κλονίζονται οι επιχειρήσεις με μικρά ανοίγματα. Αν δεν εφαρμόσουμε, όμως, αυτά τα σωστικά μέτρα και δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, όλα αυτά θα μας φαίνονται παραδείσια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ανταποκρίνεται πρωτίστως στην ανάγκη να καταδείξει, στις 22 Αυγούστου, η κυβέρνηση, απέναντι στους πιστωτές, ότι «τα πράγματα προχωρούν», επεσήμανε, εξηγώντας ότι οι συμπληρωματικές φορολογικές ρυθμίσεις δίνουν ώθηση στα έσοδα και διαμορφώνονται τα γεφυρώματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, ενώ προωθούνται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που κυοφορούνται επί μήνες και πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους.

Άλλο τόσο, στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται ρυθμίσεις για τον τουρισμό και την αγορά των παιγνίων, με σημαντικά έσοδα για το κράτος, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ενήμερος των ευαισθησιών που επέδειξε η αντιπολίτευση για τον κίνδυνο ελέγχου των νέων παιχνιδιών από την επιχείρηση που πλειοψηφεί στις μετοχές του ΟΠΑΠ και υποσχέθηκε να υπάρξουν συμπληρωματικές ρυθμίσεις.

Υποσχέθηκε επίσης νέες ρυθμίσεις υπέρ των οικονομικά αδυνάτων, αλλά και για την ρευστότητα των τραπεζών, τις εγγυήσεις και τις εγγυητικές επιστολές, ζήτημα που έθιξε με παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ρώτησε εάν ισχύουν και οι πληροφορίες για επικείμενο μεθοδευμένο πιστωτικό επεισόδιο, προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με την χρηματοδότηση και την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, ή την κεφαλαιακή τους επάρκεια», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Διαθέτουμε 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοδότησή τους και η ρευστότητά τους είναι εξασφαλισμένη με αποφάσεις του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω του ευρωσυστήματος. Κάθε προηγούμενη συζήτηση βάσει των εκτιμήσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης έχει ξεπεραστεί. Οι οίκοι για πρώτη φορά τονίζουν πως η λύση αυτή είναι θετική και ανοίγει προοπτική για την ελληνική οικονομία. Απεδείχθη πως ξέραμε τι λέγαμε και τι κάναμε - αλλά θέλει πειθαρχία, να μην δημιουργούμε μόνοι μας προβλήματα στον εαυτό μας. Όλα θα γίνουν επαγγελματικά, όπως πρέπει» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Read more...

Λοβέρδος στηρίζει Ραγκούση

Για το θέμα των ταξί


http://img.protothema.gr/C53263D087F69EDB4F031C56E9639EB6.jpg
Στήριξη στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση για τα εσωκομματικά πυρά που δέχθηκε χθες στην επιτροπή της Βουλής παρέσχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στο θέμα των ταξί.

«Δεν μου αρέσουν τα κόλπα και οι κομπίνες εναντίον των συναδέλφων. Ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλο και όλοι μαζί την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο υπουργός Υγείας και τάχθηκε υπέρ της απόφασης του κ. Ραγκούση να περάσει το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί με νομοσχέδιο από τη Βουλή και όχι με Προεδρικό Διάταγμα.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε, εξάλλου, πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. «Να τις κάνουμε τι, τις εκλογές; Η χώρα βρίσκεται σε ευρωπαϊκό καταφύγιο. Το στοίχημα θα παιχθεί στο εσωτερικό της χώρας και εκεί θα φανεί η ικανότητα των πολιτικών και γενικότερα του πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά πολιτικό. Δεν είχαμε καλούς διαχειριστές τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία της προσφάτως συσταθείσας κυβερνητικής επιτροπής, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν "διαρροές" προς τα ΜΜΕ αμέσως μετά τις συνεδριάσεις του κυβερνητικού οργάνου, που συζητά πολύ σημαντικά θέματα. «Δεν μαθαίνει κανείς τίποτα. Τα περισσότερα δημόσια όργανα, είναι "σουρωτήρια", είναι διάτρητα», είπε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας ο βουλευτής Ημαθίας Αγγελος Τόλκας

Αλλο ένα μέλος για την κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος με τον πρωθυπουργό και τον νέο υφυπουργό
Ο Πρόεδρος με τον πρωθυπουργό και τον νέο υφυπουργό (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το νεότερο (και) ηλικιακά μέλος της κυβέρνησης είναι ο νέος υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα, όπου ζει κι εργάζεται ως δικηγόρος.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο ΔΠΘ.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Εμπορικό Σήμα, την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και την Κρατική Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Από το 1997 υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ καθώς και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε επί τρία χρόνια Πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE), με παρουσία σε συνέδρια και σεμινάρια στο Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Σκόπια, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.

Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 και ως νομαρχιακός σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο νομαρχιακό συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βάζουν ταφόπλακα στο σκάνδαλο της Siemens!

Μαζεύουν υπογραφές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/E503DD19A2AF497F44040D77ABBEC202.jpg

Οριστική ταφόπλακα μπαίνει στο σκάνδαλο της Siemens καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ συλλέγει υπογραφές προκειμένου να κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή αναίρεσης της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη πράξη της διαγραφής του σκανδάλου στην Βουλή παίχθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν η ολομέλεια καταψήφισε την πρόταση για παραπομπή της υπόθεσης στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.
Στα αξιοσημείωτα πάντως εντάσσεται το γεγονός ότι την διαδικασία συλλογής υπογραφών για την επιστολή που θα «καθαρίσει» τις όποιες ευθύνες για το συγκεκριμένο σκάνδαλο την εκτελεί ο κ. Σήφης Βαλυράκης ο οποίος ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που το ερεύνησε!.
Read more...

Πανικός στις αγορές όλης της Ευρώπης

Πτώση πάνω από 14% στο ΧΑ σε 8 συνεδριάσεις!


http://img.protothema.gr/431474BD676CD7090090065DA43F7782.jpg

Η ελληνική χρηματιστηριακή έχει πεθάνει για το όποιο προβλέψιμο μέλλον και η επιστροφή στις 1100 μονάδες – για την ακρίβεια, στις 1.101 μονάδες με πτώση 3,76% - πέραν της προεξόφλησης νέων δεινών για την οικονομία και τους πολίτες, αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο και την έλλειψη οποιασδήποτε εμπιστοσύνης από τις αγορές στην συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Το δείχνει αυτό το ρεκόρ στο οποίο έφτασαν χτες και σήμερα τα spreads των ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας (ξεπέρασαν τις 370 και τις 400 μονάδες αντίστοιχα) αλλά και εκείνο του δεκαετούς για το γαλλικό ομόλογο, το οποίο άγγιξε τις 80 μονάδες. Βρέθηκε δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τη σύσταση της Ευρωζώνης και μετά και σημαίνει ότι η γαλλική οικονομία δανείζεται κατά 0,8% ακριβότερα από τη γερμανική….

Το δείχνουν αυτό, επίσης, οι αγωνιώδεις εκκλήσεις των ηγετών της Ευρωζώνης (Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι κλπ) για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών σε ό, τι αφορά τη διάσωση της Ελλάδας. Πλην όμως οι ίδιοι οι μηχανισμοί (λ.χ. EFSF) και οι διαδικασίες που η ίδια η Ευρωζώνη έχει εφεύρει για να αντιμετωπίσει τη χρήση, δείχνουν μέχρι τώρα αναποτελεσματικοί.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές βρέθηκαν στο κόκκινο (η Φρανκφούρτη στο -2,5%!), οπότε η Οδός Αθηνών δεν θα μπορούσε να αυτονομηθεί.

Χωρίς καμία μορφή... άμυνας, απέναντι στις πιέσεις που τροφοδοτεί το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό, αλλά και ο προβληματισμός για τις εξελίξεις στο εγχώριο «μέτωπο», το Χρηματιστήριο της Αθήνας συνέχισε την Τετάρτη τη διολίσθηση σε νέα «αχαρτογράφητα» χαμηλά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μια «ανάσα» από το χαμηλό ημέρας των 1.100 μονάδων, διευρύνοντας έτσι το πτωτικό του σερί και, πλέον, σε 8 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις «μετράει» συνολικές απώλειες 14,37%.

Στον FTSE20, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Τρ. Πειραιώς και Ελλάκτωρ, υποχωρώντας 8,54% κα 8,47% στα 0,75 και 2,27 ευρώ. Με απώλειες 7,14% και 6,38% ακολούθησαν οι MIG και Marfin Popular Bank, οι μετοχές των Eurobank και ΟΤΕ υποχώρησαν 5,91% και 5,48%, ενώ σε 4,96% διαμορφώθηκαν οι απώλειες της Βιοχάλκο.

Πάνω από 4% υποχώρησαν επίσης οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Τρ. Κύπρου, ενώ με απώλειες 3,53% και 3,02% ακολούθησαν οι Coca-Cola 3E και Τ.Τ. Η μετοχή της ΕΤΕ ολοκλήρωσε στα 4,30 ευρώ με πτώση 2,93%, ο τίτλος της Τιτάν υποχώρησε 2,79% στα 14,27 ευρώ, ενώ οι ΑΤΕ, ΕΛΠΕ και Motor Oil ακολούθησαν με απώλειες 1,33%, 1,28% και 1,06% αντίστοιχα. Αμετάβλητη διατηρήθηκε η μετοχή της Jumbo στα 4,85 ευρώ.

Διαβάστε άλλο ρεπορτάζ στο www.capital.gr

Read more...

Πακέτο μέτρων 2,7 δισ. ευρώ για την απασχόληση από τον Σεπτέμβριο

Αφορά 600 χιλιάδες εργαζόμενους

Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε τις προτάσεις στην Κυβερνητική Επιτροπή
Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε τις προτάσεις στην Κυβερνητική Επιτροπή (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ θα θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Το πακέτο μέτρων θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τον υπουργό από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα.

Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη θα υπάρξουν επίσης ειδικά προγράμματα κατάρτισης στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον 200.000 άτομα καθώς και προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το 50% της χρηματοδότησης θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ, το 20% από πόρους του ΟΑΕΔ και το 30% από άλλους κρατικούς πόρους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Από Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος πολυτέκνων του ΟΓΑ...



Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα για το δ’ διμήνου του 2011 από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, η οποία εφεξής θα γίνεται μόνο μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή ΕΛΤΑ.

Τα επιδόματα αφορούν σε 370.019 οικογένειες – δικαιούχους ωστόσο δεν θα ...

καταβληθεί σε όσους δεν έχουν ήδη απογραφεί και δεν έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, μέχρι να απογραφούν. Σε αυτούς, θα σταλεί σχετική ενημερωτική επιστολή από τον ΟΓΑ.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές των επιδομάτων, ανέρχεται στα 97.358.816,82 ευρώ.



Read more...

Σταματά από 1η Σεπτεμβρίου η εξυπηρέτηση από τα φαρμακεία χιλιάδων ασφαλισμένων

Μέχρι την αποπληρωμή χρεών

Νέα ταλαιπωρία αναμένει τους ασφαλισμένους από το φθινόπωρο
Νέα ταλαιπωρία αναμένει τους ασφαλισμένους από το φθινόπωρο (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την πρόθεση των φαρμακοποιών της Αττικής να σταματήσουν από 1η Σεπτεμβρίου την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε ταμεία που δεν έχουν καλύψει μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

«Θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα σε όσους δεν πληρώνουν τις οφειλές τους» είπε ο κ. Λουράντος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, και εξέφρασε φόβους ότι πολλά φαρμακεία οδηγούνται σε λουκέτο εξαιτίας των οφειλών.

Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση της πολιτείας, καθώς -όπως είπε- απαιτεί την άμεση καταβολή των φόρων, απειλώντας ακόμα και με αυτόφωρο, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και μάλιστα αρνείται ακόμα και την πίστωση λίγων μηνών.

«Οι φόροι μας δεν μπορούν να αποδοθούν, αφού το κράτος χρωστά τόσα λεφτά» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία αρνήθηκε ακόμα και τη ρύθμιση χρεών διά συμψηφισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόλις από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόνο τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΥΠΕΤ και ΕΔΟΕΑΠ έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στο εδώλιο με φορείο ο Χόσνι Μουμπάρακ

Eπιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του


http://img.protothema.gr/23049748803D3FDCA4B60196C2ADC8BA.jpg

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σήμερα δημοσίως μετά την παραίτησή του στις 11 Φεβρουαρίου κατά την έναρξη της δίκης του στο Κάιρο για το ρόλο του σε δολοφονίες διαδηλωτών.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε ξαπλωμένος σε φορείο σε ένα μεταλλικό κλουβί αρκετά μεγάλο καθώς μαζί του δικάζονται οι δυο του γιοι, Αλάα και Γκαμάλ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο δικαστής Άχμεντ Ρεφάατ ζήτησε ησυχία από το ακροατήριο όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η κατάσταση της υγείας του 83χρονου είναι επιβαρυμένη, για αυτό ο πρώην πρόεδρος μεταφέρθηκε στο Κάιρο για τη δίκη με ελικόπτερο από το νοσοκομείο στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι μέλη της οικογένειας του Μουμπάρακ έφθασαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και πηγή του αεροδρομίου είπε ότι έχει προσγειωθεί στο τοπικό αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα.
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μουμπάρακ είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που οδηγείται στη δικαιοσύνη από τότε που ξεκίνησαν οι λαϊκές εξεγέρσεις στην περιοχή.

Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.000 τραυματίστηκαν από την καταστολή, σύμφωνα με μια εξεταστική επιτροπή.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more...

Στοιχεία- σοκ για τις αμοιβές των δημοτικών υπαλλήλων

newpost.gr
Στοιχεία- σοκ για τις αμοιβές των δημοτικών υπαλλήλων
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν μπει οι αμοιβές των υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων που σε ποσοστό 65% του συνόλου των εργαζομένων ξεπερνούν τον μέσο όρο αποδοχών που έχουν οι συνάδελφοί τους στον «στενό» δημόσιο τομέα, έπειτα από έρευνα που ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός, Ντ. Ρόβλιας.

Εχουν βρεθεί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αμείβονται ως «γκόλντεν μπόις» με αποδοχές που ξεπερνούν ακόμα και αυτές του γ.γ. υπουργείου, σε δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ως υπερχρεωμένοι.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία μισθοδοσίας των δημοτικών επιχειρήσεων που έχει στη διάθεσή του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ν. Ρόβλιας, oι ετήσιες αποδοχές υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων είναι έως και πενταπλάσιες σε σχέση με τον μέσο όρο των αμοιβών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στο δημόσιο.

Ο κ. Ντ. Ρόβλιας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, είχε ζητήσει πριν από 10 ημέρες τις μισθοδοτικές καταστάσεις των δημοτικών επιχειρήσεων προκειμένου να ελεγχθούν οι αμοιβές των εργαζομένων. Στο αίτημα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν περίπου οι μισοί δήμοι, από τους οποίους προκύπτουν στοιχεία αμοιβών δεκάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις που "σοκάρουν", σε μία οικονομική συγκυρία όπου στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων έχουν επιβληθεί περικοπές που φτάνουν στο 35% των ετήσιων αποδοχών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από δείγμα που αντιστοιχεί με το 1/3 των δημοτικών επιχειρήσεων προκύπτει ότι σε ποσοστό 65-70% των δημοτικών υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνουν ετησίως περισσότερα από 19.000-20.000 ευρώ, που είναι ο μέσος όρος αποδοχών των συναδέλφων τους στον "στενό" δημόσιο τομέα.

Αντίστοιχα 57% των δημοτικών υπαλλήλων τεχνολογικής εκπαίδευσης αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα των 17.800 ευρώ (μ.ο. ετήσιων αμοιβών δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ). Αν υπολογιστεί ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο των κατηγοριών δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχουν ετήσιες αποδοχές 15.500 ευρώ και 12.400 ευρώ αντίστοιχα, τότε οι συνάδελφοί τους στις δημοτικές επιχειρήσεις σε ποσοστό 67% αμείβονται πολύ καλύτερα.

Ενα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι 16 μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, όπου καθορίστηκε ότι το όριο των ανώτατων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα φτάνει τις 71.000 ευρώ περίπου, υπάρχουν εργαζόμενοι χαμηλών προσόντων στους δήμους που ξεπερνούν ακόμα και αυτές τις αμοιβές.


Πηγή: Έθνος

Read more...

STOP σε αφορολόγητο, χαμηλό ΦΠΑ, μονιμότητα στο Δημόσιο!

Η άλλη πλευρά της έκθεσης του ΟΟΣΑ


http://img.protothema.gr/E5C67D71B90200FF17044D5A004A6DE1.jpg

Για τον κίνδυνο να καταστεί αναγκαία η λήψη και νέων "έκτακτων μέτρων" προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην έκθεση για την πορεία της ελληνική οικονομίας.

Ο ΟΟΣΑ συστήνει στην κυβέρνηση να βρίσκεται σε ετοιμότητα να λάβει μέτρα, στην περίπτωση που τα επόμενα χρόνια τα επιτόκια δανεισμού αυξηθούν κατά 2%, σε μία εξέλιξη που θα επιβαρύνει άμεσα κατά 570 εκατ. ευρώ το δημόσιο έλλειμμα.

Ξεπερνώντας ακόμα και το Μνημόνιο, στην έκθεση που παρουσίασε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ ζητά από την κυβέρνηση, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη μάχη των μεταρρυθμίσεων, αλλά και «δίκαια μέτρα» για να πείσει το λαό για την αναγκαιότητά τους.

Και προτείνει:

- δημοσιοποίηση ονομάτων και διαπόμπευση φοροφυγάδων και οφειλετών

- κατάργηση χαριστικών φορολογικών ρυθμίσεων και περαιώσεων.

- κατάργηση των χαμηλών και διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για βασικά είδη ή σε ακριτικές περιοχές και νησιά της χώρας μας.

- κατάργηση φοροαπαλλαγών και υποκατάστασή τους με απευθείας ενισχύσεις στους οικονομικά ασθενέστερους.

- ακόμα και μείωση κάτω και από τα 8.000 ευρώ ή και πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου…

Την ίδια στιγμή όμως συστήνει και:

- αρση μονιμότητας στο Δημόσιο και εφαρμογή συμβάσεις αορίστου χρόνου,

- κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ,

- αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 επιπλέον χρόνια

- διεύρυνση της χρήσης των πιστοποιητικών φορολογικής ενημερότητας (πχ για πρόσληψη στο δημόσιο, για ίδρυση εταιρείας, για δάνειο ή για ασφάλιση),

- κατάργηση απαλλαγών στα καύσιμα για γεωργική χρήση,

Όπως τόνισε ο Άνχελ Γκουρία, "οι ελληνικές αρχές έχουν τώρα το χρόνο αλλά και την υποχρέωση να πείσουν τις αγορές ότι μπορούν να υιοθετήσουν επιτυχώς βασικές οικονομικές προσαρμογές. Πρέπει επίσης να πληροφορήσουν και να πείσουν τον ελληνικό λαό για την ανάγκη αλλά και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της επαναφοράς των δημόσιων οικονομικών της χώρας σε βιώσιμη πορεία".

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει πως τα επόμενα έτη το χρέος θα κινηθεί αυξητικά. Η Ελλάδα θα πρέπει από το 2015 και μετά να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 5 - 6%.

Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο, αναφέρει, που όμως τον έχουν πετύχει στο παρελθόν το Βέλγιο, η Δανία και η Φινλανδία, αλλά σε παλαιότερες και καλύτερες εποχές.
Read more...

Ευκαιρία για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Συνάντηση με τον Γ.Καρατζαφέρη


«Είναι μία ιστορική, μια εθνική υπόθεση» είπε ο κ.Βενιζέλος
«Είναι μία ιστορική, μια εθνική υπόθεση» είπε ο κ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για «ένα νέο "παράθυρο" ευκαιρίας για τη χώρα».

«Βρισκόμαστε τώρα σε μία πολύ λεπτή φάση προετοιμασίας, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και παρατήρησε ότι «η Αντιπολίτευση πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση, γιατί πάνω στην πλήρη ενημέρωση, πάνω στην ειλικρινή και έντιμη σχέση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια».

Πρόσθεσε ότι είναι μια υπόθεση που ξεπερνά κόμματα, κυβερνήσεις και πρόσωπα. «Είναι μία ιστορική, μια εθνική υπόθεση».

Ανέφερε ότι οι διεθνείς συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, καθώς πιέζονται-όπως είπε-μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Από την πλευρά το, ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνδυάσει τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητα και η Αντιπολίτευση πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνδρομή της στην επιτυχία του σχεδίου διάσωσης της χώρας περνά και από τη δική της αντίληψη.

Ειδικά για τη στάση του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης έσπευσε να επισημάνει ότι επικρίνει όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο και στηρίζει εκείνα που θεωρεί ότι βοηθούν να σωθεί η χώρα.




Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σε αναζήτηση διεξόδου


Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των ιδιοκτητών στα διόδια
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των ιδιοκτητών στα διόδια (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Κρίσιμη Γενική Συνέλευση των προεδρείων των ιδιοκτητών ταξί πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, εκτιμάται ότι το σπάσιμο της απεργίας από τους ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου είναι ενδεικτικό των προθέσεων.

Ωστόσο, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Π.Σκέντζος έκανε λόγο για «ύποπτες μεθοδεύσεις του Γ.Ραγκούση» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να εγγυηθεί τις ιδιοκτησίες των αυτοαπασχολούμενων.

«Θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για να σταματήσουμε την απεργία» είπε ο κ.Σκέντζος, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες ταξί δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες που θα μπουν στον κλάδο με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Από πηγές του υπουργείου Μεταφορών επισημαίνεται ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος θα προχωρήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση θα καταρτιστεί εφαρμοστικός νόμος, που θα παρουσιαστεί στα τέλη Αυγούστου.

Πληροφορίες, από την πλευρά των αυτοκινητιστών ανέφεραν ότι το θέμα νομοθετικής ρύθμισης τέθηκε και κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε η συνδικαλιστική ηγεσία τους με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη την Τρίτη.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να ανέφερε πως στην περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης, θα υπάρξει εκτενής διάλογος και οι αυτοκινητιστές θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμάται ότι οι αυτοκινητιστές θα βρουν τον τρόπο διεξόδου που αναζητούν, προκειμένου να λύσουν την απεργία.

Πάντως, προς το παρόν, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Οι αυτοκινητιστές της Πάτρας κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και άνοιξαν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Πύργο πραγματοποιήσαν ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12.20 το μεσημέρι και το δρομολόγιο που ακολούθησαν ήταν: Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αγία Τριάδα, Ολγας, Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία και Εθνικής Αμύνης.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση των ιδιοκτητών με τα οχήματά τους προκάλεσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Στη Χαλκιδική, οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο από τις 10.30 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, αναμένοντας τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών στα Χανιά. Ο πρόεδρος του σωματείου των αυτοκινητιστών Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης δήλωσε ότι η απόφαση για αναστολή της συγκεκριμένης κινητοποίησης ελήφθη, καθώς με εισαγγελική παραγγελία, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάληψη δημοσίας υπηρεσίας σε βάρος δέκα μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου.

Στο Ηράκλειο απέκλεισαν νωρίτερα τα εκδοτήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης.

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών.

Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρέμβαση Μπερλουσκόνι για να ηρεμήσουν οι Ιταλοί και οι αγορές

Η Ρώμη σε κρίση

O Ιταλός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σε διακαναλική σύνδεση το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του χρέους
O Ιταλός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σε διακαναλική σύνδεση το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του χρέους (Φωτογραφία: Reuters )
Ρώμη, Ιταλία
Υπό την πίεση των spread που βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και με τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του να αυξάνονται διαρκώς, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα επιχειρήσει την Τετάρτη να καθησυχάσει το έθνος ότι η κυβέρνησή του μπορεί να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνει η Ιταλία το επόμενο θύμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τετάρτης συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι με τον με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε διακαναλική σύνδεση στις 17:30 (τοπική ώρα) και αφού θα έχει κλείσει το χρηματιστήριο, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του χρέους -που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη. Εν συνεχεία (19:30 τοπική ώρα) θα μιλήσει στη Γερουσία και θα επιχειρήσει να διαφυλάξει την εμπιστοσύνη στη χώρα, που βλέπει τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και τον δείκτη του Χρηματιστηρίου να κατρακυλά.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ούτε η συμφωνία των Βρυξελλών για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ούτε τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Ιταλίας κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές ότι ο Μπερλουσκόνι δεν θα αναγκαστεί τελικά να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό.

Επίσης, η εμπιστοσύνη στην Ιταλία έχει κλονιστεί από την πολιτική αναταραχή που επικρατεί. Η εξουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαρκώς αποδυναμώνεται, αφού δεν έχουν σταματήσει οι καταγγελίες για υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν είτε τον ίδιο είτε πολιτικούς του συμμάχους.

«Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι η πολιτική έχει για άλλη μια φορά αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές» δηλώνει στο Bloomberg ο Φράνκο Παβοντσέλο, καθηγητής πολιτικών επιστημών και πρόεδρος του πανεπιστημίου «John Cabot» της Ρώμης.

Οι σημερινές ομιλίες του Μπερλουσκόνι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία κρίνονται ως μέρος της προσπάθειας Ευρωπαίων ηγετών να δείξουν στις αγορές ότι οι κυβερνήσεις τους θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, ακόμα και μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός Χοσέ-Λουίς Θαπατέρο -που μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών είδε τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας να βρίσκονται στα ύψη- αποφάσισε να αναβάλει τις διακοπές του, ώστε να είναι σε συνεχή επαφή τόσο με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με την υπουργό Οικονομικών της χώρας, Έλενα Σαλγάδο.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού, οι Θαπατέρο και Σαλγάδο θα συναντηθούν την Τετάρτη για να «αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις χρηματαγορές» οι οποίες παραμένουν εξαιρετικά ευμετάβλητες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε εκτάκτως την Τρίτη να συγκαλέσει έκτακτη συζήτηση στη Βουλή, στις 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου ψηφιστεί το τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, όπου έχουν ενσωματωθεί αλλαγές σχετικά με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης,

Newsroom ΔΟΛ


Read more...