Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στο εδώλιο με φορείο ο Χόσνι Μουμπάρακ

Eπιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του


http://img.protothema.gr/23049748803D3FDCA4B60196C2ADC8BA.jpg

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σήμερα δημοσίως μετά την παραίτησή του στις 11 Φεβρουαρίου κατά την έναρξη της δίκης του στο Κάιρο για το ρόλο του σε δολοφονίες διαδηλωτών.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε ξαπλωμένος σε φορείο σε ένα μεταλλικό κλουβί αρκετά μεγάλο καθώς μαζί του δικάζονται οι δυο του γιοι, Αλάα και Γκαμάλ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο δικαστής Άχμεντ Ρεφάατ ζήτησε ησυχία από το ακροατήριο όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η κατάσταση της υγείας του 83χρονου είναι επιβαρυμένη, για αυτό ο πρώην πρόεδρος μεταφέρθηκε στο Κάιρο για τη δίκη με ελικόπτερο από το νοσοκομείο στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι μέλη της οικογένειας του Μουμπάρακ έφθασαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και πηγή του αεροδρομίου είπε ότι έχει προσγειωθεί στο τοπικό αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα.
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μουμπάρακ είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που οδηγείται στη δικαιοσύνη από τότε που ξεκίνησαν οι λαϊκές εξεγέρσεις στην περιοχή.

Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.000 τραυματίστηκαν από την καταστολή, σύμφωνα με μια εξεταστική επιτροπή.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: