Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σε αναζήτηση διεξόδου


Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των ιδιοκτητών στα διόδια
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των ιδιοκτητών στα διόδια (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Κρίσιμη Γενική Συνέλευση των προεδρείων των ιδιοκτητών ταξί πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, εκτιμάται ότι το σπάσιμο της απεργίας από τους ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου είναι ενδεικτικό των προθέσεων.

Ωστόσο, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Π.Σκέντζος έκανε λόγο για «ύποπτες μεθοδεύσεις του Γ.Ραγκούση» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να εγγυηθεί τις ιδιοκτησίες των αυτοαπασχολούμενων.

«Θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για να σταματήσουμε την απεργία» είπε ο κ.Σκέντζος, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες ταξί δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες που θα μπουν στον κλάδο με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Από πηγές του υπουργείου Μεταφορών επισημαίνεται ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος θα προχωρήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση θα καταρτιστεί εφαρμοστικός νόμος, που θα παρουσιαστεί στα τέλη Αυγούστου.

Πληροφορίες, από την πλευρά των αυτοκινητιστών ανέφεραν ότι το θέμα νομοθετικής ρύθμισης τέθηκε και κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε η συνδικαλιστική ηγεσία τους με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη την Τρίτη.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να ανέφερε πως στην περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης, θα υπάρξει εκτενής διάλογος και οι αυτοκινητιστές θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμάται ότι οι αυτοκινητιστές θα βρουν τον τρόπο διεξόδου που αναζητούν, προκειμένου να λύσουν την απεργία.

Πάντως, προς το παρόν, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Οι αυτοκινητιστές της Πάτρας κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και άνοιξαν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Πύργο πραγματοποιήσαν ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12.20 το μεσημέρι και το δρομολόγιο που ακολούθησαν ήταν: Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αγία Τριάδα, Ολγας, Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία και Εθνικής Αμύνης.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση των ιδιοκτητών με τα οχήματά τους προκάλεσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Στη Χαλκιδική, οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο από τις 10.30 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, αναμένοντας τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών στα Χανιά. Ο πρόεδρος του σωματείου των αυτοκινητιστών Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης δήλωσε ότι η απόφαση για αναστολή της συγκεκριμένης κινητοποίησης ελήφθη, καθώς με εισαγγελική παραγγελία, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάληψη δημοσίας υπηρεσίας σε βάρος δέκα μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου.

Στο Ηράκλειο απέκλεισαν νωρίτερα τα εκδοτήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης.

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών.

Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: