Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο


newpost.gr
Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
Τη διαφωνία τους με αρκετές από τις διατάξεις του συζητούμενου στην Ολομέλεια της Βουλής πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στηλίτευσε τις ρυθμίσεις για τα σκάφη αναψυχής, που δηλώθηκαν ως επαγγελματικά, την νέα περαίωση, την παύση των επιδοτήσεων πρώτης κατοικίας των δημοσίων υπαλλήλων, που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές, τη μείωση των μισθώσεων που καταβάλλει το Δημόσιο (για την οποία έχει εκφράσει αντιρρήσεις επί τη βάσει του Συντάγματος η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής) καθώς και "ολόκληρο το κεφάλαιο για τα φρουτάκια" λέγοντας πως "δεν δεχόμαστε να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο".

«Προτεραιότητα του νομοσχεδίου, είναι το εθνικό συμφέρον», απάντησε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος επέκρινε την ΝΔ, λέγοντας πως αντί να δίνει συμβουλές, καλό θα ήταν να συμβάλλει και εκείνη για την εκτόνωση της κρίσης. Πρόσθεσε δε για τη στάση της ΝΔ στο θέμα των ταξί, ότι «δεν ξεπλένει τον κ. Σαμαρά η υποβολή προτάσεων για τον τουρισμό, εν μέσω της τουριστικής περιόδου».

«Παραδίδετε γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, εκτιμώντας ότι με τις προωθούμενες διατάξεις μόνοι κερδισμένοι θα είναι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο κ. Καραθανασόπουλος επέκρινε με δριμύτητα την τροπολογία για την διάλυση Οργανισμών και Νομικών Προσώπων, εκτιμώντας ότι το κλείσιμό τους εξυπηρετεί ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών, της πληροφορικής και σε πολυεθνικές, που επιδιώκουν να πάρουν στον έλεγχο τους τον ορυκτό πλούτο.

«Πάτε να εγκαθιδρύσετε στη χώρα ένα καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας», κατήγγειλε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, χρεώνοντάς της το δόγμα «μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, επειδή είμαστε σε κρίσιμη φάση».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα για την τουριστική κατοικία ευνοούν μόνο τις "πεντάστερες" τουριστικές μονάδες, προέβλεψε ότι θα καταπέσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πριμοδότηση του ΟΠΑΠ και πρότεινε να καθιερωθεί μηδενικός φόρος στον επαναπατρισμό των κεφαλαίων προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία.

Για «σφαγιασμό των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχει προηγούμενο από τη γέννηση του ελληνικού κράτους», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε σχέση δε με το κλείσιμο οργανισμών και νομικών προσώπων, ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι με μια γενική εξουσιοδότηση, η κυβέρνηση διαλύει, κατά το δοκούν, οποιοδήποτε πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου - ενώ στις ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία διέκρινε «δώρο» στους μεγαλοξενοδόχους.

Τέλος, σχετικά με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε πως «αντί ο αμαρτωλός αυτός οργανισμός να μείνει 100% στο δημόσιο προς όφελος του λαού, η κυβέρνηση δίνει τα πάντα στον μελλοντικό ιδιοκτήτη του και εξασφαλίζει και την περίφημη ΙΝΤΡΑΛΟΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: