Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δημοσκόπηση της Metron Analysis Στο 4,9% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα έρευνα


Στο 4,9% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα έρευνα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Προβάδισμα 4,9% του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:

  • ΣΥΡΙΖΑ 23,7%
  • ΝΔ 18,8%
  • Το Ποτάμι 6,1%
  • ΚΚΕ 4,9%
  • Χρυσή Αυγή 4,5%
  • ΠΑΣΟΚ 3,4%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,4%
  • ΛΑΟΣ 2%
  • Άλλο Κόμμα 9,2%
Οι αναποφάσιστοι, όπως και όσοι δηλώνουν «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνουν 17,7%, ενώ 5,2% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν ψηφίσει.

Στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανένας».

* Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου. Στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας που έγινε το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου,ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βουλή: Τροπολογίες καταργούν μουσεία...


...και επιφέρουν αλλαγές στους Οργανισμούς υπουργείων...

Δύο τροπολογίες με τις οποίες...
επιφέρονται αλλαγές στους Οργανισμούς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, και Τουρισμού, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την διάθεση εγγράφων στο δημόσιο.


Με τις ίδιες τροπολογίες καταργούνται μουσεία με την έναρξη ισχύος του Οργανισμού του υπουργείου Πολιτισμού...
left.gr

Read more...

Απάντηση της Κίνησης 75 στις διαρροές κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη



Οι γνωστοί "κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη" μέρες τώρα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να υποτιμήσουν και να υπονομεύσουν την σημασία των 4000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που με την ανακοίνωση μας ζητάμε συνέδριο ΠΑΣΟΚ τώρα, αλλαγή πολιτικής, συνέδριο για όλους και για όλα.

Τώρα εφηύραν ότι τάχα " οι 4000 δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012", ότι " αυτοί αποδοκίμασαν το Βαγγέλη Βενιζέλο", ότι "πολλοί εξ αυτών δεν ρωτήθηκαν για να μπουν τα ονόματα τους στην λίστα" 


Ξέρουν καλά στην Χαριλάου Τρικούπη ότι οι 4000 είναι διαχρονικά και μαχητικά στελέχη του Κινήματος. Ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα του συνοδεύεται με επάρκεια επιχειρημάτων και πίστη σε ιδανικά και οράματα. Δεν εκφραζόμαστε με κραυγές και ύβρεις. Αντιθέτως είναι οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη που υβρίζουν και χυδαιολογούν εις βάρος συναγωνιστών που αξίζουν σεβασμού και προσοχής.

Αντί να τους προβληματίζει η αγωνία που εκφράζεται από τους 4000 και πολλούς άλλους για την πορεία του Κινήματος κάποιοι χωρίς συναίσθηση για το που οδηγούμαστε πιέζουν , για ανακλήσεις και διαψεύσεις για τη συνομολόγηση του κειμένου και του περιεχομένου του.

Επιτέλους αισθανθείτε ότι την αγωνία για την επιβίωση του Κινήματος την έχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν και άλλη άποψη για τα πολιτικά δρώμενα και για την πορεία του Κινήματος. 

Τέλος όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν την πολιτική μας πρωτοβουλία δεν θα μπορέσουν να αναιρέσουν  την μαζική και ποιοτική συμμετοχή των χιλιάδων  συναγωνιστών , μαζί με τους οποίους εκφράσαμε την αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος.

Απευθυνόμενοι σε όσους μας αμφισβητούν δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν παρόντες , ενωμένους να παρεμβαίνουμε με το θάρρος της γνώμης μας για τις εξελίξεις στη Χώρα και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και τους διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε 4000 αλλά πολύ περισσότεροι.





Read more...

4000 στελέχη ΠΑ.ΣΟ.Κ. - της Κίνησης 75- ζητούν συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή.



MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 75 ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΟ mail...kinisi75pasok@gmail.com


Οι κρίσιμες εξελίξεις στην χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Μαΐου, θέτουν όλους προ των ευθυνών μας.

Παρά την επιχείρηση απαξίωσης και εγκατάλειψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την υιοθέτηση ενός νέου προεκλογικού σχήματος της ΕΛΙΑΣ.

Παρά τις «συγκολλήσεις» κορυφής προσώπων, χωρίς πολιτικό στίγμα, διακινητές μόνο των προσωπικών τους πολιτικών υποστάσεων.

Το «κατασκεύασμα» της ΕΛΙΑΣ κατάφερε να χάσει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2012, ενώ η συσπείρωση των άλλων μισών επήλθε μέσα από την συναισθηματική και πολιτική σχέση τους με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως μια ακόμη ευκαιρία για τη διάσωση του Κινήματος.

Το αποτέλεσμα αυτό και δεδομένου ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο πολιτικό και ανθρωποφαγικό κλίμα του 2012 συνιστά ιστορική αποτυχία και αποτελεί το τελευταίο σήμα της κοινωνίας για το μέλλον της παράταξης.

Τώρα πλέον κανείς μας δεν νομιμοποιείται να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.


Η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών και η χρησιμοποίηση όρων όπως «5η φάλαγγα», «υπονομευτές», «καλικάντζαροι» και άλλων ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών για στελέχη που όχι μόνο δεν κλήθηκαν ποτέ να συμβάλουν στην διαμόρφωση των εξελίξεων,  αλλά αποκλείστηκαν κιόλας από αυτές και η διάθεση στέρησης του δικαιώματος λόγου,  επί της ουσίας συνιστά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή για την παράταξη μας, φαινόμενο που σε κάθε περίπτωση δεν ταιριάζει με ένα προοδευτικό, πόσο δε μάλλον σε Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως κάποια πράγματα ηχούν ξένα σε κύκλους της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 Όμως στο κίνημα μας μάθαμε , μέσα από τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις , να προχωράμε και να έχουμε επιτύχει ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να  γράψει ιστορία για την Πατρίδα και τον Λαό . Γιατί κοινός τόπος αυτών είναι η αγωνία για την παράταξη και για τον τόπο.

Αυτή την αγωνία βλέπουμε σήμερα να λείπει.

Για αυτό στεκόμαστε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας , με κάθε ειλικρίνεια απέναντι στα χιλιάδες στελέχη , μέλη και φίλους, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος και ζητάμε ο καθένας μας να αναλάβει  τις ευθύνες του.

Με βάση λοιπόν τα μέχρι τώρα δεδομένα, θέτουμε τρία άμεσα ζητήματα και ζητάμε απ όλους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.


Πρώτον:
Ζητάμε  συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώτα και κύρια από οτιδήποτε άλλο. Ένα πραγματικό συνέδριο, αξιόπιστο, με χρόνο για προσυνεδριακό διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες και τους συμμετέχοντες.

Ένα συνέδριο πρωτίστως ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μιλήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους τούτες τις ιστορικές στιγμές όλα τα στελέχη μας.
Πρώην και νυν.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος.
Αυτό να αποτελέσει όπως και καταστατικά περιγράφεται από το κίνημα μας το κυρίαρχο όργανο ,  που θα αποφασίσει τα πάντα.


Δεύτερον:
Αλλαγή πολιτικής. Ζητάμε το συνέδριο να μην είναι ξανά μια προεκλογική φιέστα ή μια στείρα αντιπαράθεση προσωπικών στρατηγικών.

 Θέλουμε ένα συνέδριο που θα αποφασίσει αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε ξανά στην κοινωνία.

Ένα συνέδριο που θα καταθέσουμε το δικό μας εθνικό προοδευτικό  σχέδιο εξόδου από την κρίση, απέναντι στην στείρα, συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική, που προωθεί και επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία ,  αλλά και στον ανεύθυνο λαϊκισμό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται  .

Ένα Εθνικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει:
  • Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την βιωσιμότητα του χρέους,την έξοδο από το μνημόνιο, το τέλος της εποπτείας από τρόικα και ΔΝΤ,
  • Ένα σχέδιο για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη,
  • Μια Εθνική Στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη,
  • Μια συμφωνία κατ’ ελάχιστο των κομμάτων στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για το κράτος, το πολιτικό σύστημα, την δικαιοσύνη.


Τρίτον:
Όλα από την αρχή. Σήμερα έχει εκ των πραγμάτων τεθεί και δεν μπορούμε να κάνουμε τους μη γνωρίζοντες και θέμα ακολουθούμενων πολιτικών και θέμα προσώπων και θέμα συμμαχιών.

Οι νέες συνθήκες επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος με αυτήν την πολιτική και τα πρόσωπα, μας γυρίζει την πλάτη.

 Απαιτείται μια νέα πολιτική πρόταση που θα αναγνωρίζει το σύνολο των νέων πραγματικοτήτων  σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης.

Πρόσωπα που θα μπορούν να υλοποιήσουν αυτήν την πολιτική και θα ανταποκρίνονται στην ιστορική διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αποτελώντας ελπίδα ανάταξης για το κίνημα , με κυρίαρχα τα στοιχεία της σύνθεσης , των πρωτοβουλιών ,της σύγκρουσης με ότι υπονομεύει τη ζωή των ανθρώπων, με ότι δημιουργεί συνθήκες ανισοκατανομής του πλούτου προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών ,της ενότητας , της ανανέωσης και της αποκατάστασης της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος.

Και τέλος οι συνθήκες θέτουν εκ των πραγμάτων θέμα κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών με συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις. Χωρίς να γίνουμε ουρά και παρακολούθημα κανενός.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής :

Α. Έχουμε από διετίας ως  Κίνηση των 75-ΠΑ.ΣΟ.Κ. , διατυπώσει, με καθαρότητα και θάρρος ότι η διμερής σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία μας ζημίωσε πολιτικά και αλλοίωσε την φυσιογνωμία του Κινήματος στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του.

Μια Ν.Δ. , που επιπροσθέτως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές στην πιο δύσκολη συγκυρία το 2012, με ψεύτικη ελπίδα  μέσα από τις θεωρίες των κάλπικων Ζαππείων , και της δήθεν εξασφάλισης των ανύπαρκτων 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ασφαλώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει ως κόμμα ευθύνης να συμβάλλει  στην πολιτική σταθερότητα , και τη διάσωση της πατρίδας αλλά και της κοινωνίας .

Όμως αυτό δεν αφορά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις;
Δεν αφορούσε χθες και ίσως αύριο το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ;
Δεν αφορούσε και δεν αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου;

Πρέπει να είναι πάντα και μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτό που θα σηκώνει το βάρος του πολιτικού κόστους για το  καλό της χώρας, είτε ως κόμμα του 44% , είτε ως τυχόν τρίτο ή τέταρτο κόμμα να συμπράττει ως ουρά του ενός ή του άλλου πρώτου κόμματος;

Φρονούμε ότι , εφόσον ο Λαός αποφασίσει κυβέρνηση συνεργασίας , όποτε γίνουν οι εκλογές , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να επισημάνει με κάθε τρόπο  ,την εθνική και ιστορική ευθύνη όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου , ιδιαίτερα δε των δύο πρώτων κομμάτων , για την ανάληψη των ευθυνών τους.

Η όποια συμμετοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ένα τέτοιο σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας  θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αναλυτικής και πλήρους διαπραγμάτευσης για ένα σαφές φιλολαϊκό και προοδευτικό πρόγραμμα που θα έχει εγκριθεί από ένα κομματικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , κατά το πρότυπο του SPD Γερμανίας μετά τις πρόσφατες Γερμανικές εκλογές.

ΒΟι αλλαγές πολιτικών, δομών και προσώπων μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ευθύνες του Κινήματοςνα μη συμβάλλει  στην  πολιτική αποσταθεροποίηση. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας όπως και στα 40 χρόνια της διαδρομής του και των αγώνων του.

Γ. Πιστεύουμε ότι πολλές από τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει  ήδη ως κίνηση των  75 -ΠΑ.ΣΟ.Κ.  για αλλαγή πολιτικής που θα προταθούν για να  εγκριθούν από το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα μπορούσαν ήδη να έχουν αποτελέσει προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν είχε ακολουθηθεί η οδός ενός διαρκούς και συντονισμένου διαλόγου μέσα στην Κεντρική Επιτροπή και στα όργανα του Κινήματος όπως  π.χ. οι ολοκληρωμένες προτάσεις πολιτικής που καταθέσαμε και ανακοινώσαμε πριν 11 μήνες ως Κίνηση 75 – ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως :
·         Οι προτάσεις μας για ένα σχέδιο κοινωνικής συνοχής

·         Οι προτάσεις μας για τη θωράκιση της Δημοκρατίας


·         Οι προτάσεις μας για τη στήριξη των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων

·         Οι προτάσεις για την επιχειρηματικότητα των νέων και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

·         Οι προτάσεις με ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την αντιμετώπιση της καταλήστευσης 15 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την υπεξαίρεση του ΦΠΑ

·         Οι προτάσεις με ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την άντληση μερικών δεκάδων δισεκατομμυρίων  από την φορολόγηση των αφορολογήτων εμβασμάτων του εξωτερικού μέσω της ηλεκτρονικής λίστας εμβασμάτων που τηρεί από το 2000 η Τράπεζα της Ελλάδος

·         Οι πρωτοβουλίες διαλόγου με την δικαιοσύνη για την ταχεία εκδίκαση του ενός εκατομμυρίου περίπου εκκρεμών οικονομικών ,  αναπτυξιακών και φορολογικών  υποθέσεων

·         Οι προτάσεις για στελέχωση και ορθολογική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών στην οικονομία , στην αγορά, στην υγεία , στην ασφάλιση , στην εργασία , στη διατροφική αλυσίδα κ.τ.λ. για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον

·         Οι προτάσεις για διαφάνεια και της διοχέτευσης στην πραγματική οικονομία μεγάλου μέρους των δεκάδων δις Ευρώ που διετέθησαν μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων στις τράπεζες από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων .


ΔΤο εξαγγελθέν συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα πρέπει να συζητηθεί και αποφασιστεί  ΜΕΤΑ την διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Είναι οφθαλμοφανές ότι :
·         Η επιτυχία των όποιων πρωτοβουλιών για την επανένωση της κεντροαριστεράς και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, προϋποθέτει ένα αναγεννημένο , ισχυρό, ενωμένο, ανανεωμένο και με προοδευτικό λόγο ΠΑ.ΣΟ.Κ..

·         Η επανάληψη του εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ ως « Δημοκρατική Παράταξη» , με μόνο πολιτικό αποτέλεσμα την επιστροφή όσων λίγων έφυγαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ευπρόσδεκτοι ασφαλώς) , δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν την προσπάθεια σε πλήρη αποτυχία, με κίνδυνο όχι μόνο τις αρνητικές επιπτώσεις στην εκλογική  προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και με κίνδυνο να επηρεάσουν αρνητικά την ιστορική αναγκαιότητα της επανένωσης της Δημοκρατικής Παράταξης.


·         Σε κάθε περίπτωση επιμένουμε ότι μόνο ένα έκτακτο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει τους πολιτικούς όρους ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Διεκδικώντας την ιστορική μας δικαίωση.

Διεκδικώντας αποκατάσταση των δυνάμεων μας σε κεντρική κομματική έκφραση όλων εκείνων των κοινωνικών μας δυνάμεων που καταγράφουν συνεχώς επιτυχίες στην Αυτοδιοίκηση, στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, δυνάμεις που η σημερινή ηγεσία δεν μπόρεσε να φέρει κοντά της.

Αρνούμαστε την στρατηγική μας ταύτιση με τον ιστορικό μας πολιτικό αντίπαλο, που είναι η δεξιά.

Δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , σεβόμενο την ιστορία και την προσφορά του ,  να έχει μοναδικό σύμμαχο την δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά.
Πιστεύουμε ότι το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει την ευθύνη μας για την ανασύνταξη και αναγέννηση του Κινήματος.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα μικρό και φοβικό ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Θέλουμε να αγωνιστούμε για ένα μεγάλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κορμό της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θέλουμε να κατοχυρώσουμε μέσα από το συνέδριο την επανένωση μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες των στελεχών , μελών , φίλων και ψηφοφόρων του Κινήματος, μέσα από την επανακατοχύρωση  της Σοσιαλιστικής πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος, των αρχών και ενός προοδευτικού προγράμματος που θα εκφράζει και θα δίνει ελπίδα στον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις μη προνομιούχες τάξεις.

Να διατηρήσουμε την αυτοτέλεια και την πολιτική αυτονομία ενός ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διαρκώς θα διευρύνει την επιρροή του στην κοινωνία και θα συνδέει το σήμερα και το αύριο με τις παρακαταθήκες του ιστορικού του παρελθόντος.


Να αρνηθούμε ένα μικρό και εξαρτημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , ουρά είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ : Μεταξύ των 4000 στελεχών συμμετέχουν τα μέλη της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και κίνησης 75 : 

Καρχιμάκης Μιχάλης, Νιώτης Γρηγόρης, Πεταλωτης Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Γιουματζίδης Βασίλης, Παπαηλιού Άσπα, Νούσιος Βασίλης, Σενετάκη Ειρήνη, Κορακίδης Οδυσσέας κλπ, γραμματείς και μέλη Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικά και κοινωνικά στελέχη


Read more...

Στην κόψη του ξυραφιού...


Πριν από ένα μήνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, γράφαμε ότι έρχεται κρίση ηγεσίας στη Ν.Δ. και το...
ΠΑΣΟΚ με φόντο τις πρόωρες εκλογές και το αποτέλεσμά τους. Σημειώναμε ακόμη τον κρίσιμο παράγοντα του «καραμανλισμού», ο οποίος δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει το κόμμα στα χέρια του Σαμαρά ύστερα από μια μεγάλη εκλογική ήττα.
   
Μέσα σε ελάχιστες μέρες, η κρίση έδειξε τα πρώτα σημάδια της στη Ν.Δ.. Ο –δεδηλωμένα πιστός στον «καραμανλισμό»– νεαρός περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και όσοι έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί του ζήτησαν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία προϋποθέτει αλλαγή πρωθυπουργού.
   
Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο σαγηνεύει και πολλούς δεξιόστροφους ανεξάρτητους βουλευτές, ως το πιθανό όχημα επανασύνδεσής τους με την «παράταξη». Προφανώς, χωρίς τον Σαμαρά, επί των ημερών...
του οποίου αποχώρησαν…
   
Με την πρώτη ματιά το αίτημά τους αφορά τη δυνατότητα σχηματισμού της προεδρικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και την αποφυγή των πρόωρων εκλογών, με στόχο να συνεχίσει η Ν.Δ. να κυβερνά τη χώρα έως το συνταγματικό όριο του 2016. Όμως, επί της ουσίας, η πρόταση αυτή είναι κυρίως μια ευθεία αμφισβήτηση του Σαμαρά. Τι του λένε επί της ουσίας;
   
• Ότι ο νυν πρωθυπουργός είναι το εμπόδιο για τον σχηματισμό της πλειοψηφίας. Αν φύγει από τη μέση, ίσως πολλοί από τους… δραπέτες της παράταξης ξαναμπούν στο μαντρί με μια νέα, πολιτικά ευρύτερη κυβέρνηση, η οποία θα καταφέρει όχι μόνο να εκλέξει πρόεδρο, αλλά να συγκρατήσει την κατάρρευση της Ν.Δ.
   
• Ότι, εν τέλει, ο Σαμαράς πρέπει να γίνει… Γιώργος Παπανδρέου –δηλαδή να φύγει από τη μέση– για να μην γίνει ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. στις εκλογές.
   
Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχθεί, η πρόταση των αμφισβητιών δεν έχει στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά το τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών.
   
Στην πραγματικότητα, όσοι σήμερα αμφισβητούν τον Σαμαρά επιδιώκουν να μετατρέψουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση σε προσωπικό του στοίχημα για την παραμονή του στην προεδρία της Ν.Δ. Την επομένη των εκλογών πρέπει να έχει ήδη «ωριμάσει» το αίτημα της αντικατάστασής του, ώστε να μη δημιουργηθούν διαλυτικοί σπασμοί στο κόμμα.
   
Το εκπληκτικό σε αυτή την υπόθεση, πάντως, δεν είναι ότι κάποιοι παράγοντες της ευρύτερης παράταξης –σε ρήξη με τον πρόεδρο της Ν.Δ.– του ζητούν να φύγει. Είναι η αντίδραση του Σαμαρά, ο οποίος μέσα σε ελάχιστες μέρες αποφάσισε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα που… τον αφορά. Ο Σαμαράς αποδέχθηκε εντέλει πρόταση του Βενιζέλου για προσφυγή στην ψήφο εμπιστοσύνης.
   
Το γεγονός ότι ο Βενιζέλος προκάλεσε την ψήφο εμπιστοσύνης –μια διαδικασία εντελώς περιττή αυτή τη χρονική στιγμή, όπως εξ αρχής πολλοί επισήμαναν– απλώς επιβεβαιώνει ότι και ο ίδιος βλέπει την μπόρα να έρχεται. Παραζάλη…
   
Ήδη η ομιλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ προδιέγραψε στροφή προς μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το μοναδικό εμπόδιο θα είναι ο Βενιζέλος.
   
Όσο δεν συγκεντρώνονται οι απαραίτητοι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου, τόσο η θέση των δύο συγκυβερνώντων προέδρων θα επιδεινώνεται.
   
Το τρένο απομακρύνεται…
      
Όμως το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» δεν το έχουν στραμμένο μόνο τα στελέχη των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν, αλλά και οι δανειστές, σε όλα τα επίπεδα της εκπροσώπησής τους.
   
Η δραματική κατάσταση της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη συγκροτούν έχει ήδη οδηγήσει σε πάγωμα κάθε ουσιαστικής κίνησης σχετικής με το μέλλον των σχέσεών τους με την Ελλάδα. Κανένα από τα περίφημα «δώρα» που περίμενε ο Σαμαράς δεν πρόκειται να προκύψει πριν από τα τεστ αντοχής των τραπεζών και πριν ξεκαθαριστεί πλήρως το πολιτικό τοπίο στη χώρα.
   
• Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των όρων εξυπηρέτησης του χρέους δεν είναι πολύ πιθανό να γίνει με κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτή η διαδικασία μοιάζει και πρακτικά και πολιτικά αδύνατον να λάβει χώρα στο όριο της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.
   
• Το ίδιο ισχύει για τον –θεωρητικά πιο χαλαρό– τρόπο με τον οποίο θα επιτηρείται η Ελλάδα μετά την τυπική λήξη του ευρωπαϊκού σκέλους του τρέχοντος μνημονίου και την απομάκρυνση ή τη διάλυση της τρόικας με τη σημερινή της μορφή.
   
• Το ίδιο ισχύει και με τους τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού και της χρηματοδότησης των όποιων αναπτυξιακών σχεδίων.
   
Για τους Ευρωπαίους και δη τους Γερμανούς – οι οποίοι δεν πετάνε από τη χαρά τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε τον θεωρούν… μπαμπούλα, όπως κατέγραψε πρόσφατο ρεπορτάζ της Ντόιτσε Βέλε – δεν έχει κανένα νόημα η όποια συμφωνία με μια κυβέρνηση που φεύγει. Ως εκ τούτου, θα γίνει με αυτούς που θα την εφαρμόσουν. Δηλαδή… τον Τσίπρα.
   
Αν οι δανειστές πίστευαν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καύσιμα για να φτάσει έως τη συνταγματική λήξη της θητείας της, ίσως ήταν πιο πρόθυμοι να τη βοηθήσουν. Όμως, όσο εμπεδώνεται η βεβαιότητα της αποχώρησής της, τόσο θα μεγαλώνουν οι αποστάσεις της και από τους δανειστές. Άρα, το κλειδί παραμένει η διαμόρφωση της προεδρικής πλειοψηφίας.
   
Παραμονή σε «πρόγραμμα»
   
Τούτων δοθέντων, όλα όσα παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μοιάζουν εντελώς φυσιολογικά.
Οι αγορές –μέρος των οποίων αναδιαρθρώνει γενικότερα τη στρατηγική του– αντιδρούν στις σπασμωδικές απειλές διαφόρων ανοήτων (του Σαμαρά περιλαμβανομένου) περί bank run αν πέσει η κυβέρνηση. Αντιδρούν όμως και στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία συνοδεύεται από παρατεταμένη ακυβερνησία, που έχει ευθεία αντανάκλαση στην τεράστια υστέρηση των «μεταρρυθμίσεων», οι οποίες κρίνονται σοβαρότερες από τις – κατά βάση πλαστές, και εν γνώσει τους μάλιστα – δημοσιονομικές επιδόσεις.
   
Αν θυμάστε, η συζήτηση για εκλογές έχει αρχίσει και συνεχίζεται χωρίς διακοπή ήδη από τον περσινό χειμώνα, και θα μιλάμε γι’ αυτές ένα ακόμη γεμάτο τετράμηνο, μέχρι να μάθουμε οριστικά αν θα πάμε στην κάλπη.
      
Όμως οι δανειστές θέλουν, στην περίπτωση που γίνουν εκλογές την άνοιξη, να έχουν κλείσει οι πιο σημαντικές από τις «μεταρρυθμιστικές» εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων οι λεγόμενες «δομικές», όπως το ασφαλιστικό και όσες αφορούν την εργασία και το κράτος. Όχι μόνο επειδή αποτελούν απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά και διότι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να έχουν τέτοια ζητήματα ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
      
Επιπλέον, είναι σημαντικό για τους δανειστές να έχουν ήδη δεσμεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Έναν τέτοιο χαρακτήρα έχει το ξεκαθάρισμα, ότι κάθε περαιτέρω ροή ευρωπαϊκού χρήματος θα συνοδεύεται από ένα είδος προγράμματος. Είτε μιλάμε για περαιτέρω δανεισμό από τον ESM είτε για την αγορά των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
   
Το ερώτημα είναι το είδος της επιτήρησης και των στόχων που θα τεθούν, σε συνδυασμό βεβαίως με το ύψος και τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού. Εδώ όλα δείχνουν ότι το μοντέλο της τρόικας θα εγκαταλειφθεί, ενώ το επόμενο πρόγραμμα δεν θα λέγεται μνημόνιο, ανεξαρτήτως του ποιος θα κυβερνά.
   
Ο Σαμαράς θα πουλούσε και την ψυχή του στον διάβολο προκειμένου να έλθει μια συμφωνία αυτού του είδους πριν από τις εκλογές. Φαίνεται ότι το «δώρο» θα το εισπράξει ο Τσίπρας και ότι αυτό θα του προσφέρει τον κρίσιμο χρόνο μέχρι να σταθεροποιήσει τη διακυβέρνησή του.
   
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι πόσο χρόνο μπορεί να του προσφέρει, δεδομένου ότι, αν ο Σαμαράς το 2012 ψηφίστηκε λόγω του φόβου μην καταρρεύσει η χώρα, ο Τσίπρας θα ψηφιστεί με την ελπίδα – όση έχει απομείνει – ότι μπορεί να υπάρξει μια, μερική έστω, αποκατάσταση της καταστροφής.
   
Όμως η ελπίδα είναι ένα τεράστιο βάρος, το οποίο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το δικαιώσουν. Διαφορετικά θα καταστεί μη διαχειρίσιμο. Όμως, μακριά φτάσαμε. Μέχρι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα, έχουμε ακόμη καιρό μπροστά μας…
ardin-rixi.gr

Read more...

Μεγάλη κινητοποίηση των Παπανδρεϊκών στην Κρήτη Νέους πονοκεφάλους σε ΠΑΣΟΚ και σε κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στα εγκαίνια της Έκθεσης του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στο Ηράκλειο Κρήτης.


Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει κριτική 
στην κυβέρνηση για τα τελευταία γεγονότα, που οδήγησαν 
στα ύψη τα spreads, ενώ στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν να κάνει και νέα
 τοποθέτηση υπέρ της κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων.
Οπως αναφέρει και το real.gr στην Κρήτη υπάρχει ήδη μεγάλη κινητοποίηση 
για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος θα εγκαινιάσει την Έκθεση 
«Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που πρωτοεγκαινιάστηκε στο Ζάππειο, 
με τα γνωστά επεισόδια κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, 
που παρολίγον να οδηγήσουν ακόμα και στη διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου.
Αγνωστο είναι πάντως αν ο πρώην πρωθυπουργός αναφερθεί ή όχι 
στα εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης που προωθεί
 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου 
είχε αρνηθεί τη στήριξη της Ελιάς, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες
 αν θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Παράταξη,
 έστω και αν χρειαστεί να μείνει εκτός Βουλής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Ιδρύματος Α.Παπανδρέου στο Ηράκλειο:
"Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή"
Έκθεση ιστορικού υλικού
Ηράκλειο - Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, 24 - 28 Οκτωβρίου 2014
Η Έκθεση ιστορικού υλικού, που διοργανώνει 
το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή 
την συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
 και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 50 χρόνων 
από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, 
θα βρίσκεται από τις 24 έως και τις 28 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο.
Θέμα: "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή"
Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που θα στεγαστεί
 στο Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, θα πραγματοποιηθούν 
την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ, με ειδική εκδήλωση
 στην οποία ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, 
με την ευκαιρία της παρουσίασης της Έκθεσης στην Αθήνα,
 πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες,
 αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων
 Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που διαμορφώνουν 
ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται 
σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας,
 οι οποίοι με τη σειρά τους καταγράφουν την πορεία και τους
 αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας
 αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες 
από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή
 μιας δικτατορίας.
Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό, εκτίθενται 
για πρώτη φορά,
Αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις,
 και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα και του Γεωργίου Παπανδρέου,
Προεκλογικά σκίτσα της Ένωσης Κέντρου που αφορούσαν 
τη σύγκριση μεταξύ της πολιτικής της ΕΡΕ και του προγράμματος 
της Ένωσης Κέντρου,
Επιστολές του Ανδρέα προς τον Γεώργιο Παπανδρέου, 
με τους προβληματισμούς του για την πορεία της Ένωσης Κέντρου, το 1966,
Χειρόγραφα κείμενα του Ανδρέα Παπανδρέου για το ΠΑΚ,
Αφίσες και φυλλάδια του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ,
Χειρόγραφες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως Προέδρου 
του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη περίοδο της Αντιπολίτευσης,
Συγχαρητήρια επιστολή του Παναγιώτη Κανελλόπουλου 
προς τον Ανδρέα Παπανδρέου για την ανάληψη της
 πρωθυπουργίας
 το 1981, καθώς και επιστολές από δημιουργούς 
της Τέχνης (Κούν - Σολωμός),
Χειρόγραφες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου 
ως πρωθυπουργού - 1984, που απευθύνονται 
προς στελέχη του Κινήματος,
Αποσπάσματα ομιλιών του για την οικονομία, την κοινωνία, 
την αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία, που αναδεικνύουν
 το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δηλώσεις του
 για το δημόσιο χρέος.
Σκοπός της Έκθεσης, οι παλαιότεροι να ανακαλέσουν
 στη μνήμη τους γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και που
 είτε έζησαν οι ίδιοι είτε παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο
 και οι νεότεροι να «ανακαλύψουν» μέσα από μια ολοκληρωμένη
 παρουσίαση, που και αυτή με τον χρόνο εμπλουτίζεται, 
ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, 
αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ιστορικής μνήμης
 στην δημιουργία ενός μέλλοντος αντάξιου των αγώνων 
των Ελλήνων αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας 
και της Ελληνικής κοινωνίας.
Η ανάδειξη της αλήθειας μέσα από την παρουσίαση 
των ίδιων των γεγονότων και των πρωταγωνιστών τους, 
αποτελεί την καλύτερη απάντηση προς όλους εκείνους
 που επιχειρούν να
 παραχαράξουν την ιστορία, με στόχο, αφενός μεν
 να αποσιωπήσουν τις ευθύνες τους, αφετέρου δε να διαμορφώσουν
 το κατάλληλο κλίμα για την επίτευξη των δικών τους σκοπιμοτήτων, 
όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες 
επιθέσεις που δέχεται το έργο των υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου 
κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, σκοπός της Έκθεσης είναι να αποτελέσει το έναυσμα 
για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει 
στην οικοδόμηση μιας οραματικής, 
αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης 
για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών
 δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον
 της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. 
Προοδευτικών δυνάμεων,
 που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν 
την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν
 την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών 
και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία 
τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Η είσοδος στην Έκθεση, θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και στα εγκαίνια της Έκθεσης, 
την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθούν 
με την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.
egiakoumis.gr

Read more...

''ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ'' ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ...


Ίλιγγο προκαλούν τα στοιχεία του πορίσματος οικονομικών ελεγκτών για το μεγάλο «φαγοπότι» με... χρυσά κουτάλια στην ΠΑΣΕΓΕΣ...
Σύμφωνα με βουλευτές που μελέτησαν το πόρισμα, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο, η διοίκηση του αγροτικού συνδικαλιστικού οργάνου έδωσε 67.000 ευρώ για αγορά υπερπολυτελούς Lexus, 9.000 ευρώ για φλουριά βασιλόπιτας και 23.500 ευρώ για γαλοπούλες και αρνιά!


Από τα ταμεία της οργάνωσης, η οποία χρηματοδοτείται από το κράτος, πληρωνόταν το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα της οικίας του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ στον Χολαργό, το κινητό του τηλέφωνο και η πιστωτική του κάρτα, εδέσματα, λουλούδια και η καθαρίστρια.

Εντύπωση επίσης προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι δόθηκαν 345.000 ευρώ για καφέδες και τυρόπιτες στο κυλικείο οργανωτικής διοίκησης.

Επιπροσθέτως, από το 2001 και μετά, οι υπάλληλοι της ΠΑΣΕΓΕΣ λάμβαναν αποζημίωση για κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ ή ταξί, χωρίς να τα δικαιούνται, όπως επίσης και το μισό της ημερήσιας αποζημίωσης, αν εμφάνιζαν να ξεπερνούν μόνο για λίγα λεπτά της ώρας το χρονικό όριο.

Η καταγραφή των σημαντικότερων εξόδων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα έχει ως εξής:

2008: Αγορά αυτοκινήτου Lexus 3.000 κυβικά, 67.000 ευρώ

2001-2009: Φλουριά για βασιλόπιτα, 9.000 ευρώ

2001-2005: Γαλοπούλες και αρνιά στους εργαζομένους, 7.000 ευρώ

2005-2007: Γαλοπούλες και αρνιά, 10.000 ευρώ

2007-2011: Γαλοπούλες και αρνιά, 6.500 ευρώ

2001-2010: Κινητό προέδρου, 44.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

2001-2011: Κυλικείο οργανωτικής διοίκησης, 345.000 ευρώ

2006-2011: Σπίτι προέδρου, ενοίκιο 60.670 ευρώ, κοινόχρηστα 4.559 ευρώ, ρεύμα 2.300 ευρώ

Μαζί με έξοδα για εδέσματα, λουλούδια, αγορά κινητών, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Πάσχα, Χριστούγεννα κλπ, σύνολο 184.819 ευρώ.

Γενικά έσοδα από εισφορές, επιχορηγήσεις κλπ

2007: 6 εκατομμύρια ευρώ

2011: 26 εκατομμύρια ευρώ

Έξοδα

Οι αμοιβές και τα έξοδα τρίτων το 2007 ήταν 2.463.000 ευρώ. Το 2011 ανήλθαν σε 20.621.000 ευρώ
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_4566.html

Read more...

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ...


Στο 1,7 δισ. ευρώ έφθαναν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και επισφαλείς απαιτήσεις της ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, η οποία αναφέρει...
ότι στον κατάλογο «φιγουράρουν πλούσιοι επιχειρηματίες που έκαναν τεράστιες περιουσίες από τραπεζικά επιχειρηματικά δάνεια».

Τα περισσότερα χρέη ύψους 421 εκατ. ευρώ εμφανίζονται στη χονδρική αγορά. Τα 312 εκατ. ευρώ να έχουν η κρατική ΛΑΡΚΟ (κατέχει η ΔΕΗ μερίδιο) και τρεις ακόμα ηλεκτροβόρες ιδιωτικές βιομηχανίες και 304 εκατ. ευρώ από επισφαλείς πελάτες, βιοτεχνίες κλπ.
Οφειλές ύψους 102 εκατ. Ευρώ έχουν τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, με τις μειωμένες χρεώσεις, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συμμετείχε στο κόστος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι επισφαλείς πελάτες φθάνουν το 1,7 δισ. € και αναλυτικά έχουν ως εξής:

* 421 εκατ. € οφειλές από την χονδρική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τα οποία 312 εκατ. € οφείλουν τρείς (3) ηλεκτροβόρες ιδιωτικές εταιρίες και η κρατική ΛΑΡΚΟ.

* 304 εκατ. € οφειλές από επισφαλείς πελάτες (βιοτεχνίες, εμπορικές επιχειρήσεις, οικιακοί καταναλωτές κλπ).

*102 εκατ. € από το Κ.Ο.Τ και ευπαθείς ομάδες που δεν εισπράττονται (παρά την έκπτωση στα τιμολόγια και την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συμμετείχε στο κόστος).

*184 εκατ. € οφειλές του Δημοσίου (υπουργεία, περιφέρειες, και δημόσιοι οργανισμοί).

*254 εκατ. € οφειλές από λογαριασμούς που έχουν λήξει, δεν εξοφλήθηκαν, το ηλεκτρικό
ρεύμα δεν κόβεται περιμένοντας τον δεύτερο η τον τρίτο λογαριασμό.

*453 εκατ. € οφειλές από λογαριασμούς όλων των κατηγοριών για τις οποίες οφειλές «εμφανίζεται» η Διοίκηση έστω και αργά να δείχνει κάποια «μέριμνα» με την εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόσληψης 4-5 δικηγορικών γραφείων για δικαστική διεκδίκηση. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διατηρεί επιφυλάξεις για την αποδοτικότητα αυτής της κίνησης και τελικά την είσπραξη των οφειλών.

«Η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας μοιάζει να φτάνει σε κατάσταση παρακμής εξαιτίας των πολιτικών επιλογών και παρεμβάσεων και τον τρόπο διαχείρισης – λειτουργίας των Διοικούντων που κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ότι εγκαταλείπουν και αδιαφορούν για τα συμφέροντα της επιχείρησης, δείχνοντας παράλληλα προκλητική αδυναμία να αντισταθούν στις κυβερνητικές και όχι μόνο αποφάσεις που μοναδικό στόχο έχουν το αποδυνάμωμα της ΔΕΗ», υπογραμμίζει η ΓΕΝΟΠ και προσθέτει ότι “το εχθρικό προς της ΔΕΗ θεσμικό πλαίσιο, η συρρίκνωση του ομίλου ΔΕΗ, η αποδυνάμωση του παραγωγικού δυναμικού, οι αναμενόμενες δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος (δώρο στους ιδιώτες), το κλείσιμο των ταμείων σε πολλές περιοχές, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι επισφαλείς πελάτες είναι εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της ΔΕΗ.

Παρ΄όλα αυτά το πολιτικό προσωπικό της χώρας και οι πειθαρχημένοι Διοικούντες εξακολουθούν με απύθμενο θράσος και υποκρισία να προπαγανδίζουν τα περί «ανταγωνισμού» και «απελευθέρωσης» της αγοράς Η/Ε, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πίσω από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και παίζονται μεγάλα παιχνίδια τα οποία προγραμματίζονται, σχεδιάζονται και αποφασίζονται με την συμμετοχή γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι εμφανίζονται και ως μνηστήρες της ΔΕΗ».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_7248.html

Read more...

Ετσι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα...



Λεπτό προς λεπτό το καρτέρι θανάτου στον Παύλο Φύσσα
Λεπτό προς λεπτό περιγράφεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.
Η...
οργανωμένη επίθεση κατά του 34χρονου μουσικού προκύπτει χωρίς αμφιβολία από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας και γι αυτόν τον λόγο ο εισαγγελέας παραπέμπει σε δίκη 15 άτομα ως συναυτουργούς της δολοφονίας.
Η δολοφονία Φύσσα έχει κυριαρχικό ρόλο στην πρόταση του εισαγγελέα Ντογιάκου, μέσω της οποίας προκύπτει με ανάγλυφο τρόπο πως έδρασε εκείνο το βράδυ το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.
«Τις βραδινές ώρες της 17-9-2013, ο Ιωάννης Αγγός, ο Λέων Τσαλίκης και ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, βρισκόταν στην καφετέρια “Κοράλι”. Στην ίδια καφετέρια, σε διπλανό τραπέζι, καθόταν με τη δική του παρέα, ο Παύλος Φύσσας, μουσικός, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη “Χρυσή Αυγή” πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες», αναφέρει ο εισαγγελέας.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την πρόταση, όταν ο Άγγος ειδοποίησε από το κινητό του τον Ι. Καζαντζόγλου (επικεφαλής του τάγματος εφόδου), ότι ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν στην καφετέρια. Ύστερα από λίγο ενημερώνεται ο πυρηνάρχης Γ. Πατέλης, ο οποίος αποστέλλει SMS στα μέλη του Τάγματος που έλεγε: “ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ”.
Σε χρόνο ρεκορ συγκροτήθηκε το τάγμα εφόδου «υπακούοντας στην παραπάνω εντολή, χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση ή ερώτηση για τον σκοπό της κινητοποίησης σε τόσο προχωρημένη ώρα, σε εργάσιμη ημέρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας. Μετά το SMS περίπου 40 άτομα που ήταν εφοδιασμένα με κράνη, κοντάρια, σιδερογροθιές, ξεκίνησαν ως «τάγμα εφόδου με προορισμό την καφετέρια «Κοράλι».
Δείτε το δημοσίευμα:

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Read more...

ΜΑΤ για όλες τις κυβερνητικές χρήσεις! ...


ΜΑΤ παντού για όλες τις κυβερνητικές χρήσεις

Tα ΜΑΤ έχουν πολλαπλές χρήσεις! - Greek Riot Police units can be used in all terrains!

To...
γράφημα από το Jodigraphics:
ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ!
  • ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο
  • ΜΑΤ στο νοσοκομείο
  • ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο
  • ΜΑΤ στο δρόμο
  • ΜΑΤ στη βουλή
  • ΜΑΤ στην παραλία
  • ΜΑΤ στο φούρνο
  • ΜΑΤ στο γραφείο
  • ΜΑΤ στο δάσος
  • ΜΑΤ στο δελτίο
  • ΜΑΤ στο μετρό
  • ΜΑΤ στο χωριό

«κλικ» στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη
For our english-speaking viewers:
GREEK RIOT POLICE IS EVERYWHERE
click on the image to see it larger

left.gr

Read more...