Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Με διαφορά δευτερολέπτων...


Με διαφορά δευτερολέπτων μπήκαν στην Ολομέλεια Βενιζέλος-Παπανδρέου 
Kαι από την ίδια είσοδο, μπήκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο ...
Ευάγγελος Βενιζέλος, για την πρώτη ψηφοφορία της εκλογής του Προέδρου.
Ο πρώην πρωθυπουργός, προτίμησε να κάτσει δίπλα στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Οομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα...

Read more...

«Βουνό» οι υποχρεώσεις Το ημερολόγιο της Εφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου


Το ημερολόγιο της Εφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
To YΠOIK κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό   (Φωτογραφία:  Icon )
Αθήνα
«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό του 2014.

Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, που παρουσιάζει το Βήμα, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.

Επίσης, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). 'Οσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016.

Πέντε μέρες προθεσμία έχουν εκατομμύρια πολίτες που πρέπει έως τις 19 Δεκεμβρίου να σπεύσουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 ώστε να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ.

Η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 αφορά τα έτη 2011, 2012, 2013, ενώ ως τις 20 Δεκεμβρίου η ΓΓΔΕ θα κάνει 2η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ που αφορά τις μειώσεις-απαλλαγές για άτομα που εμπίπτουν στα κριτήρια των εκπτώσεων.

Για αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση που έχουν επέλθει εντός του 2014 το σύστημα θα ανοίξει με την ολοκλήρωση της 2ης εκκαθάρισης.

Τέλος, επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή…


πριν την ψηφοφορία για ΠτΔ…

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Βουλής και του ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, με αφορμή τη…
φονική επίθεση σε σχολείο του Πακιστάν.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

"Καταδικάζω απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονία 141 αθώων ανθρώπων, κυρίως παιδιών, σε σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν. Τα θύματα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας ήταν δάσκαλοι και μαθητές. Είναι μια επίθεση εναντίον του δικαιώματος για εκπαίδευση. Είναι μια επίθεση εναντίον του πιο ευάλωτου τμήματος της κοινωνίας μας. Είναι μια βάρβαρη πράξη με στόχο να εκφοβίσει ελπιδοφόρους πολίτες του μέλλοντος. Σε αυτές τις στιγμές της θλίψης, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων".

Ο κ. Μεϊμαράκης, είδε θετικά την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα πριν την έναρξη της διαδικασίας να ανακοινώσει την καταδίκη της επίθεσης από την Ολομέλεια της Βουλής...

Read more...

Κάνουν πλάκα...


boulipasok

Στην ...πλάκα το έριχναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά το «απογοητευτικό» για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των 160 στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν μπήκε γκολ. Η μπάλα χτύπησε...
δοκάρι», έλεγε ο ένας, «παίρνουμε ώθηση τώρα για να πετύχουμε το επιθυμητό στην τρίτη ψηφοφορία», έλεγε ο άλλος, για ...ανάγκη εκλογής Προέδρου μιλούσε ο ο τρίτος.
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πάντως, ήταν άφαντη.
Πιθανότατα, ετοίμαζε την ...επίσημη αντίδραση.

matrix24.gr

Read more...

''ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ''...


...ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΩΝ ΤΟ 2015 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ...
Εξωπραγματικά ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων και εργαζόμενοι με "μπλοκάκια", οι οποίοι...
φέτος απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα καθώς επίσης και χιλιάδες φοιτητές και άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολήθηκαν φέτος περιστασιακά σε κάποια δραστηριότητα εισπράττοντας πενιχρά ποσά αμοιβών. Τα έσοδά τους θα θεωρηθούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογηθούν αναλόγως γράφει το money-money.gr.


               Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) προβλέπει για όλες αυτές τις κατηγορίες φορολογουμένων ένα απίστευτα επαχθές καθεστώς φορολόγησης, σύμφωνα με το οποίο ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται με εξοντωτικούς συντελεστές φόρου 26% έως 40,3%.

               Ειδικότερα, με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ισχύουν οι ακόλουθες επαχθείς ρυθμίσεις:

              1) Φορολογούμενοι με εισοδήματα από ενοίκια: Σε κάθε περίπτωση φορολογούμενου ο οποίος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχει εισπράξει πολύ χαμηλά ποσά ενοικίων και δεν έχει εισοδήματα από άλλες πηγές, τότε εφόσον το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων ενοικίων, δηλαδή το πραγματικό του εισόδημα, είναι μικρότερο από το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται επί του τεκμαρτού κι όχι επί του πραγματικού εισοδήματος.

             Στην περίπτωση αυτή, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνεται με συντελεστή 11% μέχρι το ύψος του πραγματικού εισοδήματος και με συντελεστή 26% επί του ποσού της πρόσθετης διαφοράς εισοδήματος που θα προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Κι αυτό διότι η πρόσθετη αυτή διαφορά θα θεωρείται ως «εισόδημα από επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα» και θα φορολογείται με τον συντελεστή 26% που προβλέπεται για το εισόδημα αυτής της κατηγορίας.

            Επιπρόσθετα, οι φορολογούμενοι αυτοί θα υποχρεωθούν να καταβάλουν και προσαύξηση (προκαταβολή) 55% επί του ήδη εξοντωτικού κύριου φόρου εισοδήματος. Συνολικά, δηλαδή, θα κληθούν κι αυτοί να πληρώσουν φόρο έως και 40,3% επί ενός τεκμαρτού – μη πραγματικού – εισοδήματος.

            Μισθωτοί που εργάζονται ταυτόχρονα και ως αμειβόμενοι με «μπλοκάκια» αλλά εισπράττουν χαμηλά ποσά. Για όσους φορολογούμενους είναι μισθωτοί και συμπληρώνουν το μηνιαίο τους εισόδημα και με έσοδα από «μπλοκάκια», τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος από τα «μπλοκάκια» θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν πληρώσουν και τέλος επιτηδεύματος αυξημένο από τα 500 στα 650 ευρώ.

         Δείτε αναλυτικά τι ισχύει με παραδείγματα για μισθωτούς με μπλοκάκι και για τις περιστασιακές αμοιβές φοιτητών, ανέργων κ.λπ.. Εδώ http://www.money-money.gr/static/forologiko-sok-to-2015-gia-osous-ispratoun-enikia-misthotous-me-blokaki-ke-amives-fititon.html
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8797.html

Read more...

''H ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΕΤΥΧΕ''...


Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε, δήλωσε ο προέδρος των Ανεξαρτήτων ΕλλήνωνΠάνος Καμμένος εξερχόμενος της Βουλής ...
μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος όταν προχωρήσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες για την αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

«Δεν μπορέσανε να πείσουνε με οποιοδήποτε μέσο Έλληνες βουλευτές που ψηφίζουν με ελεύθερη συναίνεση» συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ που κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την κυβέρνηση της χώρας.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την Πέμπτη είπε ότι «θα έχουμε μια πολιτική συζήτηση».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/h_60.html

Read more...

''EIMAI ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ...


«Είμαι σε θετική κατεύθυνση» απάντησε ο Παναγιώτης Μελάς, ανεξάρτητος βουλευτής που ψήφισε «παρών» κατά την σημερινή πρώτη ψηφοφορία...
για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.


«Δεν θέλω να σας πω περισσότερα, έχουν κυκλοφορήσει βρωμιές και κακοήθειες» είπε ακόμα από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μελάς.

«Είχα πει ότι είμαι 80-20 να ψηφίσω, σήμερα ενεργοποίησα το 20%, στις άλλες ψηφοφορίες θα ακούσω το 80%», είπε λίγο αργότερα μιλώντας στο Mega.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/eimai.html

Read more...

''H KOMIΣΙΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...


Με δήλωσή του στην EurActiv.gr στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν...
σημειώνει σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα».


Η δήλωσή αυτή του αντιπροέδρου της Κομισιόν έγινε πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/h-komi.html

Read more...

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...
Άκεφος, βαρύς και με την ψυχολογία στο ναδίρ ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε μετά την ψηφοφορία ότι ούτε ο ίδιος πιστεύει πως θα εκλεγεί Πρόεδρος. Όποιος παρακολούθησε τη δήλωσή του έβγαλε τα...
συμπεράσματά του. Καλύτερα για το κόμμα του να μην έκανε καμία δήλωση. Έτσι όπως εμφανίστηκε στην έξοδο της Βουλής ποιος θα πιστέψει ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος; Ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς!...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_3720.html

Read more...

Με το χλωμό «160»…


έληξε η πρώτη ψηφοφορία…

160 «ναι» στον Σταύρο Δήμα και 135 «παρών» ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θεωρείται έκπληξη η περίπτωση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Μελά, που ψήφισε «παρών» ενώ είχε προαναγγείλει να ψηφίσει Σταύρο Δήμα.

Επίσης 2 βουλευτές, οι…
Μπούκουρας και Αλεξόπουλος της Χρυσής Αυγής που ήταν πιθανόν να ψήφιζαν Δημα, απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Το «160» πάντως, είναι κάτω από τις προσδοκίες της κυβέρνησης…

Read more...

Δήμα ψήφισαν Ψαριανός – Λυκούδης…


Κασιδιάρης (χλευάζοντας την ερώτηση): «παρών»…

Μπούκουρας:«απών»  

Ο γίγαντας Ψαριανός και ο αγωνιστής της Αριστεράς Λυκούδης, ψήφισαν Σταύρο Δήμα.

Όπως και ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος Αηδόνης.

Ο Κασιδιάρης, όταν…
αναγνώστηκε το όνομά του είπε «παρών», χλευάζοντας τον τρόπο της ψηφοφορίας και λέγοντας τι ερώτηση είναι αυτή.

Ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Μπούκουρας, που αποφυλακίστηκε σήμερα, δεν πήγε να ψηφίσει. 

"Απών" και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος...

Read more...

"Παρών" από Πολύδωρα, Πανούση και Τατσόπουλο...


«Παρών» από Πολύδωρα, Πανούση και Τατσόπουλο"Παρών" ψήφισαν στην πρώτη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Πανούσης και Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, Πολύδωρας και Τατσόπουλος δεν...
στήριξαν τελικά την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς δεν υπερψήφισαν το Σταύρο Δήμα στην προεδρική εκλογή. Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης...
newsbeast.gr

Read more...

Βενιζέλος : Συναίνεση για τον Πρόεδρο και μετά βλέπουμε…


Την ανάγκη συναίνεσης πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας για...
την ανάδειξη προέδρου της δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διαδικασία συναίνεσης δεν είναι μηχανισμός πόλωσης και τεχνητής πρόκλησης εκλογών. Σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία πρέπει η διαδικασία να ξαναποκτήσει τα θεσμικά χαρακτηριστικά της». 

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε «Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία . Η πρόταση δεν απευθύνεται μόνον ή κυρίως σε ανεξάρτητους βουλευτές. Μας έχουν απαντήσει δεν μας ενδιαφέρει τίποτε εκλογές τώρα. Αυτή η απλή και τόσο εύκολη θέση ισχύει και μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Δεν βλέπουν την ανάγκη για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης....»

Ωστόσο μια φράση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε διάφορες ερμηνείες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σημείωσε την ανάγκη να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε « μετά ανάλογα με τις συνθήκες βλέπουμε πως θα πορευτεί η χώρα». Στην συνέχεια πρόσθεσε «Περιμένω μέχρι τον τρίτο γύρο την ανταπόκριση κομμάτων και βουλευτών σε μία προσέγγιση που συνδέει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαπραγμάτευση και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα, ας δούμε την ανταπόκριση. Θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας , οι εκλογές είναι βλαπτικές αλλά δεν τις φοβόμαστε και προεκλογικά και μετεκλογικά θα λειτουργήσουμε ως δύναμη σταθερότητας για αυτό έχει σημασία η ενότητα του χώρου»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «Ποιοι είναι αυτοί, που διεκδικούν να αναλάβουν την επόμενη ημέρα; Σεβόμαστε όλοι μας τη δίμηνη τεχνική παράταση; Να ολοκληρώσουμε την τελευταία αναθεώρηση του προγράμματος; Θα ψηφίσουμε με συνευθύνη τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις; Θα ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τη νέα πιστωτική γραμμή; Θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις για το χρέος; Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση, υπάρχει μια συνεχής παλινδρόμηση, παλικαράδικες δηλώσεις για διαγραφή χρέους, κλείνουν το μάτι ότι εντάξει θα τα βρούμε;»...
real.gr

Read more...

Στον εισαγγελέα εφετών ο φάκελος για τον Γ. Καρατζαφέρη...




 Ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο ο φάκελος Καρατζαφέρη που αφορά το έμβασμα των 1,65 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του της υπεράκτιας εταιρίας Catalina.


 Ο φάκελος που έφθασε από τη Βουλή περιέχει...καταθέσεις και πορτφόλιο του επικεφαλής του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη σε δύο υπεράκτιες εταιρείες ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε η έρευνα της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής μέσω των ορκωτών λογιστών.
Ο εισαγγελέας θα κρίνει αν συντρέχει λόγος άσκησης δίωξης κατά του Γ. Καρατζαφέρη για παράβαση πόθεν έσχες, παράβαση του νόμου για τις offshore, αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη για την Τρίτη κατηγορία, η οποία εξαρτάται και από το αδίκημα της δωροδοκίας (το έμβασμα έγινε από εταιρεία εξοπλιστικών) η υπόθεση θα ανατεθεί στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή. 
Οι άλλες δύο κατηγορίες αφορούν τον ποινικό καταμερισμό ευθυνών με τη διαδικασία του πόθεν έσχες.


BHMA




Read more...

Προβάδισμα 3,2% ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...


Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% σε δημοσκόπηση για την «Εφ.Συν.»
Προβάδισμα 3,2 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με την...
ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων να κλείνει, σ' ένα κλίμα κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, προερχόμενο τόσο από το κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και από θεσμικούς παράγοντες των δανειστών, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει τις δημοσκοπικές διαθέσεις μερίδας των εκλογέων. Για τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, δεν είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο.

Σ' αυτό το πλαίσιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά στην «πιθανότητα ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» ποσοστό 23,3% και το κυβερνών κόμμα 20,1%, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,1%, ΚΚΕ 4,9%, Το Ποτάμι 4,2%, ΠΑΣΟΚ 3,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 1%, Αλλο Κόμμα 4,1%. «Ακυρο-Λευκό» 5,5%, «Δεν έχω αποφασίσει» 2,1%, Αποχή 10,1% και «Δεν απαντώ» 13,1%...




πηγή Εφημερίδα των Συντακτών

Read more...

Ο Στουρνάρας ξαναχτυπά: Υποχρέωσή μου να προειδοποιώ για τους κινδύνους...



«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ...
ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος».
Συνέχεια στις πολιτικές παρεμβάσεις-προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προλογίζοντας την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής και έπειτα από το σάλο που προκάλεσε προηγούμενη δήλωση - παρέμβασή του.

Ο Γ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Mega, τόνισε ότι ήταν υποχρέωσή του να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από τη μείωση της ρευστότητας.

«Όπως έδειξε και η πρόσφατη αναταραχή των αγορών κεφαλαίων, που οδήγησε σε κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδα άνω του 9% η χώρα μας ακόμη χρειάζεται υποστήριξη από ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προληπτικής χρηματοδότησης από τους ευρωπαίους εταίρους. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο έως ότου διασφαλιστεί η διατηρήσιμη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της από τις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εταίρους μας αποκτά πρωτεύουσα σημασία» είπε.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του Ξενοφώντα Ζολώτα, ο Γ. Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία από τη μείωση της ρευστότητας.
«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος» τόνισε.
left.gr

Read more...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ


"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ"
Απολύτως βέβαιος ότι η Βουλή δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πορεία των πραγμάτων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας...
ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει την αρνητική ψήφο.
«Εμείς επιμένουμε ότι η αρνητική μας ψήφος δεν είναι γενική και αόριστη. Έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο», σημείωσε ο κ.Κουβέλης.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Στουρνάρα ο ίδιος ανέφερε: «Κατ ' εμέ η παρέμβαση του κυρίου Στουρνάρα είναι απαράδεκτη».

»Όλα όσα συμβαίνουν δημιουργούν ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικό που δεν βοηθά κανέναν. Ούτε τη χώρα, ούτε τους πολίτες».

-Θα κατεβείτε με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές;

«Εργαζόμαστε για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Δεν θα γίνει καμία ενδωμάτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει η πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ολα θα αποφασιστούν μετά την εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προφανώς μια ενδεχόμενη πολιτική συνεργασία θα γίνει με κόμματα».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_260.html

Read more...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

1 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Από αυτή την κάρτα της δημοσκόπησης τηςPalmos Analysisεπιβεβαιώνεται...
ότι έρχεται εκλογική κατάρρευση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Η απερίγραπτη ζημιά που έχει κάνει το Μνημόνιο και η φορομπηχτική οικονομική πολιτική στους μικρομεσαίους, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους μισθωτούς έχουν φέρει παραδοσιακές ομάδες δεξιών ψηφοφόρων στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ! Ουδέποτε κατά το παρελθόν, είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Να μετακομίζουν δηλαδή μαζικά παραδοσιακοί αστοί ψηφοφόροι από τη ΝΔ σε κόμμα της αριστεράς. 1 στους 10 ψηφοφόρους που επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές το κόμμα του Α. Σαμαρά έχει ήδη αποφασίσει να ψηφίσει το κόμμα του Α. Τσίπρα. Εκεί βρίσκεται το "μυστικό" των αποτελεσμάτων που θα έρθουν στις προσεχείς εκλογές. Μεγάλο κομμάτι των συντηρητικών ψηφοφόρων θα ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή του αριστερά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του Σαμαρά, του Στουρνάρα και του Χαρδούβελη. Μια πολιτική που θα την πληρώσει πολύ ακριβά στις κάλπες ο Σαμαράς.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ 50 ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΚΑΙ 10-20 ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αυτή περίπου θα είναι η εικόνα της επόμενης βουλής, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι... 
τελευταίες δημοσκοπήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο που δίνουν την πρωτιά στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κάρτα προέρχεται από το tvxs.gr και από τη δημοσκόπηση τηςPalmos Anlysis στην οποία προηγείται με 6% ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Το θέμα φυσικά δεν είν αι πόσο προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και εάν έχει κλείσει την ψαλίδα η ΝΔ. Επειδή σοβαρές ανατροπές αποκλείεται να υπάρξουν, το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα εξαφανιστούν από την επόμενη Βουλή. Το κόμμα του Α. Σαμαρά θα χάσει περίπου 50 βουλευτές. Βάλτε και τους νέους που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μπαίνουν στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι 60-70 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να επανεκλεγούν στην επόμενη Βουλή! Χαμός...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πιο σημαντικό στοιχείο από τη δημοσκόπηση τηςPalmos Αnalysisπροκύπτει από το ερώτημα για την επόμενη μέρα των... 
εκλογών. Πάνω από το 50% των ψηφοφόρων τουΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι σε περίπτωση εκλογής του Α. Τσίπρα στην εξουσία θα ληφθούν νέα μέτρα. Θα ακολουθηθεί δηλαδή η ίδια οικονομική πολιτική. Λογική εξέλιξη. Ο ΣΥΡΙΖΑάλλωστε δεν θα εκλεγεί γιατί υπόσχεται όσα υπόσχεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ γιατί ο Σαμαράς ξεπάτωσε τις επαγγελματικές ομάδες που τον ψηφίζουν παραδοσιακά. Απλά τα πράγματα...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_5549.html

Read more...

ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ


Αγαπητό Fimotro,
σε κανένα σημείο του πλανήτη, σε καμία πολιτισμένη χώρα, δεν διεξάγονται τόσες πολλές δημοσκοπήσεις από τόσες πολλές εταιρίες. Κι όταν διεξάγονται αυτό γίνεται συνήθως από Πανεπιστημιακά...
ιδρύματα ή από ανεξάρτητα ερευνητικά κέντρα, κι όχι από εταιρίες εργολάβων του δημοσίου ή από εταιρίες που μαζί με το εμπόριο... ζαχαρωδών προ'ι'όντων και κάρβουνου διεξάγουν και μετρήσεις της κοινής γνώμης (τα στοιχεία γι αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση τα έχω δημοσιεύσει κι αν χρειαστεί θα τα δώσω και πάλι).
Ένα χρόνο τώρα και με αφορμή την πορεία προς τις ευρωεκλογές και τώρα προς τις προεδρικές κι ίσως προς τις εθνικές εκλογές, έχουμε γίνει μάρτυρες μίας καταιγίδας μετρήσεων. Το φιάσκο ή το στήσιμο καλύτερα των δημοσκόπων στις ευρωεκλογές, είναι νωπό στη μνήμη όλων μας.
Έχοντας παρακολουθήσει όλες τις δημοσκοπήσεις όλων των πιθανών κι απίθανων εταιριών (μεγάλη διαστροφή) όλο αυτό το διάστημα, ξεχώρισα μία εταιρία που με συνέπεια έδινε αποτελέσματα κοντά στην πραγματικότητα και προέβλεψε με ακρίβεια (πολύ καιρό πριν διεξαχθούν) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Αυτή η εταιρία είναι η palmos analysis της οποίας οι έρευνες δημοσιεύονται στο tvxs.gr/. To αποτέλεσμα που δίνει σήμερα η εν λόγω εταιρία σύμφωνα με την τελευταία μέτρησή της, είναι αυτό που και το Fimotro έχει δώσει ως εκτίμηση αυτής της χρονικής περιόδου. Ο Σύριζα προηγείται με 6,1% στην πρόθεση ψήφου και 7,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με ποσοστά ελαφρώς αυξημένα και με την ψαλίδα να κλείνει αισθητά (4% από την προηγούμενη μέτρηση της palmos) λόγω των αρκετά αυξημένων ποσοστών της ΝΔ. Όλα τα μικρότερα κόμματα είναι εξαιρετικά συμπιεσμένα στα ποσοστά τους ενώ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ μάχονται για την είσοδο τους στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ δεν υφίσταται φυσικά.
Θεωρώ ότι πρέπει αυτό το αποτέλεσμα να το κρατήσουμε στο μυαλό μας και να συνεκτιμήσουμε με όσα πρόκειται να συμβούν από  απόψε το βράδυ και ύστερα.
Ευχαριστώ
Μπάμπης Νικόπουλος
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4447.html

Read more...

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ


ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΜΑΝΔΡΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Όταν λέμε δικαστικό ρεπορτάζ ενοούμε ένα ονοματεπώνυμο. ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ. Δεν παίζεται το... άτομο. Όποια είδηση υπάρχει την βγάζει πρώτη. Ελεύθερος λοιπόν θα πάει στη Βουλή σήμερα το...
απόγευμα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του αποφάσισε να μην παρατείνει την προσωρινή του κράτηση για τα αδικήματα που αφορούν σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συνδέονται με την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».

Οι δικαστές λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας αποφυλάκισαν τον Στάθη Μπούκουρα με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα.

Ανάλογη πρόταση είχε διατυπώσει προς τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου και η εισαγγελέας εφετών, η οποία πρώτη είχε δείξει το δρόμο που οδήγησε τελικά στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου βουλευτή.

Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη η δικηγόρος τους Βάσω Πανταζή δήλωσε ότι «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_7715.html

Read more...