Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ


Αγαπητό Fimotro,
σε κανένα σημείο του πλανήτη, σε καμία πολιτισμένη χώρα, δεν διεξάγονται τόσες πολλές δημοσκοπήσεις από τόσες πολλές εταιρίες. Κι όταν διεξάγονται αυτό γίνεται συνήθως από Πανεπιστημιακά...
ιδρύματα ή από ανεξάρτητα ερευνητικά κέντρα, κι όχι από εταιρίες εργολάβων του δημοσίου ή από εταιρίες που μαζί με το εμπόριο... ζαχαρωδών προ'ι'όντων και κάρβουνου διεξάγουν και μετρήσεις της κοινής γνώμης (τα στοιχεία γι αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση τα έχω δημοσιεύσει κι αν χρειαστεί θα τα δώσω και πάλι).
Ένα χρόνο τώρα και με αφορμή την πορεία προς τις ευρωεκλογές και τώρα προς τις προεδρικές κι ίσως προς τις εθνικές εκλογές, έχουμε γίνει μάρτυρες μίας καταιγίδας μετρήσεων. Το φιάσκο ή το στήσιμο καλύτερα των δημοσκόπων στις ευρωεκλογές, είναι νωπό στη μνήμη όλων μας.
Έχοντας παρακολουθήσει όλες τις δημοσκοπήσεις όλων των πιθανών κι απίθανων εταιριών (μεγάλη διαστροφή) όλο αυτό το διάστημα, ξεχώρισα μία εταιρία που με συνέπεια έδινε αποτελέσματα κοντά στην πραγματικότητα και προέβλεψε με ακρίβεια (πολύ καιρό πριν διεξαχθούν) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Αυτή η εταιρία είναι η palmos analysis της οποίας οι έρευνες δημοσιεύονται στο tvxs.gr/. To αποτέλεσμα που δίνει σήμερα η εν λόγω εταιρία σύμφωνα με την τελευταία μέτρησή της, είναι αυτό που και το Fimotro έχει δώσει ως εκτίμηση αυτής της χρονικής περιόδου. Ο Σύριζα προηγείται με 6,1% στην πρόθεση ψήφου και 7,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με ποσοστά ελαφρώς αυξημένα και με την ψαλίδα να κλείνει αισθητά (4% από την προηγούμενη μέτρηση της palmos) λόγω των αρκετά αυξημένων ποσοστών της ΝΔ. Όλα τα μικρότερα κόμματα είναι εξαιρετικά συμπιεσμένα στα ποσοστά τους ενώ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ μάχονται για την είσοδο τους στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ δεν υφίσταται φυσικά.
Θεωρώ ότι πρέπει αυτό το αποτέλεσμα να το κρατήσουμε στο μυαλό μας και να συνεκτιμήσουμε με όσα πρόκειται να συμβούν από  απόψε το βράδυ και ύστερα.
Ευχαριστώ
Μπάμπης Νικόπουλος
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4447.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: